הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ריצה מפרקת שריר?

Yakov_98

משתמש מתחיל
273
6
נק' מוניטין:
6
273
6
חיפשתי את התשובה שאני צריך ולא מצאתי.

איזה ריצות מפרקות שריר?
אני עושה גם ריצות קצרות(ספרינטים,אינטרוולים) וגם ארוכות(8+ק"מ).
המטרה שלי זה להגיע ל21 ק"מ ובזמן הזה אני יעשה ריצות ארוכות(מן הסתם) וספרינטים שגם בספרינטים אני עושה לאנצים וסקוואטים(משקל גוף זה מתיש).

אני עדין לא מבין את העיניין של הפירוק שריר ואם אפשר לשמור עליו מבכינה שאחרי הריצה לקחת תוסף תזונה מיוחד או פשוט לאכול טוב ואיך זה עובד?
סליחה אם פתחתי במקום הלא נכון אשמח שתעבירו.

עקרונית סוג הריצה שמפרק יותר שריר הוא ריצות ארוכות בקצב קבוע
אפשר לצמצם את הנזק ע"י גיוון סוגי הריצות, אימוני משקולות, ותזונה נכונה לפני, אחרי, ובמידת האפשר תוך כדי הריצה

איזה ריצות מפרקות שריר?
שריר מתפרק כל הזמן - מהרגע שנולדנו ועד הרגע שנמות, ושריר כמובן נבנה כל הזמן, מה שמשפיע על העליה/ירידה במסת שריר הוא היחס בין שני התהליכים האלו שקורים כל הזמן במקביל.
ריצות למרחקים ארוכים מובילות לריקון במאגרי גליקוגן, מה שמעלה את תהליכי פירוק, אבל מדובר בכמויות מזערית, לא משהו שתרגיש בריצה בודדת אלא בתקופה, וגם מרתוניסטים בד"כ לא רצים מרתון בהכנות, כדי להגיע לריקון אמיתי של מאגרי גליקוגן צריך לרוץ הרבה יותר מ-21 ק"מ, אלא אם כן התזונה לקויה.
ואל תשכח שכמו בכל אימון, לאחר ריצה ארוכה כמו מרתון מגיעים תהליכי התאוששות והסתגלות שבהם ישנה עליה במסה שרירית, ככה שאני לא יודע כמה איבוד שריר באמת מתרחש.

בכל אופן הסר דאגה מלבך, אם אתה אוכל נכון לפני הריצה ואחריה, אין שום סיבה שתרד במסת שריר, מדובר על חצי מרתון סך הכל, בכל אופן חשוב בלי קשר שתשתמש במהלך הריצה במשקאות איזוטונים כדי להחזיר נוזלים, מלחים וסוכר במהלך הריצה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית