הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע דיון מעניין, אלכוהול בהעמסה?

• פותח/ת השרשור גל26
  • פורסם בתאריך

גל26

משתמש מתחיל
86
3
נק' מוניטין:
3
86
3
רציתי לדעת מבחינה פזיולוגית האם אלכוהול יכול להיות כחלק מיום העמסה?
אני לא נאיבי וברור לי שזה לא תחליף ובטח לא הדבר האולטימטיבי אבל בוא נצא מנקודת הנחה
שאדם שאמור לאכול בהעמסה 1500 קלוריות מפחמימה ובמקום זה הוא יאכל 750 מפחמימה ו 750 מאלכוהול
מה היא ההערכה שלכם לתגובת הגוף לזה?

תגובה רעה מאוד, אלכוהול משפיעה לרעה על האימונים עצמם ועל תהליכי ההתאוששות, ומעבר לזה 750 מ"ל אלכוהול זה מלא לצורך הדוגמא זה 2 בקבוקי וודקה וליטר בירה

זה באמת מלא, אבל הוא דיבר על 750 קלוריות מאלכוהול לא 750 מ"ל אלכוהול, כאשר מ"ל אלכוהול זה 8 קלוריות, כלומר כמעט 100 מ"ל.
צודק התבלבלתי, אגב גרם אלכוהול הוא 7 קלוריות ככה שזה כ-107 מ"ל אלכוהול

הגוף לא יודע לנצל את הקלוריות שבאות מאלכוהול לצרכי אנרגיה , או לפחות לא ברור עדיין מה היא תרומתו.

הגוף לא יודע לנצל את הקלוריות שבאות מאלכוהול לצרכי אנרגיה , או לפחות לא ברור עדיין מה היא תרומתו.
כלומר מבחינת צבירת שומן לשתות אלכוהול זה כמו לשתות מים ?

זה לא יעבוד
הגוף יודע להשתמש באלכוהול רק כמקור אנרגיה, זה אומר שהעמסה שלו תיצור רק מאגרי שומן ולא שום דבר אחר, לא שריר ולא כלום, בניגוד לקלוריות שמגיעות ממזון שיש להן גם תכונות אנאבוליות
זה פשוט הדבר היחיד שהגוף יודע לעשות עם עודף אלכוהול
זה הסיבה שקוראים לאלכוהול קלוריות ריקות

תגובה רעה מאוד, אלכוהול משפיעה לרעה על האימונים עצמם ועל תהליכי ההתאוששות, ומעבר לזה 750 מ"ל אלכוהול זה מלא לצורך הדוגמא זה 2 בקבוקי וודקה וליטר בירה
איך הגעת לזה?
בבקבוק אחד של וודקה יש 750 מ"ל
כלומר זה בערך 4 כוסות פלסטיק נקיות.

ב-750 מ"ל וודקה יש 300 מ"ל אלכוהול.
אבל עזוב התבלבלתי פותח הפוסט התכוון למשהו אחר
כן אני יודע אבל לא דיברתי על פותח הפוסט
פשוט לא הבנתי איך ב750 מל וודקה יש 300 מל אלכוהול ,אפשר הסבר ?

זה לא יעבוד
הגוף יודע להשתמש באלכוהול רק כמקור אנרגיה, זה אומר שהעמסה שלו תיצור רק מאגרי שומן ולא שום דבר אחר, לא שריר ולא כלום, בניגוד לקלוריות שמגיעות ממזון שיש להן גם תכונות אנאבוליות
זה פשוט הדבר היחיד שהגוף יודע לעשות עם עודף אלכוהול
זה הסיבה שקוראים לאלכוהול קלוריות ריקות
אז אם אני אשתה אלכוהול ואהיה עדיין במאזן קלורי שלילי, אני אעלה במסת השומן?

היו בזמנו מחקרים שהראו שאצל אנשים מסוימים חלק מהקלוריות או אפילו כל הקלוריות באלכוהול מתבזבזות. זה נכון משום מה בעיקר אצל נשים ואחד ההסברים היה שחלק מהאלכוהול יצא בשתן כמו גם חלק מהקטונים שנוצרים ממנו. יכול להיות גם שהאנרגיה שהולכת על חימום הגוף לאחר שהאלכוהול מקרר אותו גם משחקת כאן תפקיד.

בכל מקרה זה משהו שכל אחד צריך לבדוק על עצמו.

הוא גם מדכא הפרשת טסטוסטרון ויכול לפגוע באימונים בגלל זה והוא לא הופך לגליקוגן כך שהוא לא יעזור בהעמסה.

היו בזמנו מחקרים שהראו שאצל אנשים מסוימים חלק מהקלוריות או אפילו כל הקלוריות באלכוהול מתבזבזות. זה נכון משום מה בעיקר אצל נשים ואחד ההסברים היה שחלק מהאלכוהול יצא בשתן כמו גם חלק מהקטונים שנוצרים ממנו. יכול להיות גם שהאנרגיה שהולכת על חימום הגוף לאחר שהאלכוהול מקרר אותו גם משחקת כאן תפקיד.

בכל מקרה זה משהו שכל אחד צריך לבדוק על עצמו.

אגב, הוא מדכא הפרשת טסטוסטרון ויכול לפגוע באימונים בגלל זה והוא לא הופך לגליקוגן כך שהוא לא יעזור בהעמסה.
אם פעם בכמה שבועות בהעמסה תשתה קצת אלכוהול לא יקרה לך כלום.
מבטיח.
אפילו אם תשתה מדי פעם בירה לא תתכווץ.

זה שהוא לא יעזור בהעמסה, חצי נכון. הוא לא יתרום אופטימלית במילוי מאגרים אולי, אבל פסיכולוגית.. יופי דל עבודה זה עושה לעצור ולשתות קצת למי שאוהב.

זה עדיין מבאס להגיע לאימון חלש אחרי העמסה. בעקרון הירידה בטסט והדיכוי של מנגנוני הבנייה בשרירים נמשכים כ24 שעות אחרי שתייה רצינית ואז הרמה של הטסט עולה כדי לפצות קצת על הירידה. מהנסיון שלי אם מחכים יום וחצי אז פתאום מקבלים כוח באימון.

אז אם כבר לשתות לפני העמסה אז יום לפני ולא בהעמסה עצמה ועושים את האימון יומיים אחרי. כשאני שותה אז זה בדרך כלל בשישי בשבת מעמיס ובראשון נותן אימון אגרסיבי.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית