הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגילי עזר לטקסס מתוד

ליאורב

משתמש מתחיל
58
8
נק' מוניטין:
8
58
8
שלום,
כבר שלושה שבועות שאני עושה את טקסס מתוד בצורה הבאה:

יום ראשון:
5*5 סקוואטים
5*5 בנץ׳ / אוברהד - רוטציה.
5*1 דדליפט

יום שלישי;

5*2 סקוואט
5*2 בנץ או אוברהד - אם עשיתי אוברהד בראשון אז בנץ׳ היום וככה ההפך
3*מקסימום צ׳ין אפס שאני מסוגל

יום חמישי:
5*1 סקוואטים
5*1 בנץ׳ או אובר הד - אם עשיתי בנץ יום ראשון אז בנץ וכך לגבי האוברהד
5*3 בנט אובר רוא.

אילו תרגילי עזר ניתן להוסיף? לאילו ימים ובכמה סטים וחזרות?

תודה.

הייתי מחליף את הבנטאובר רואו עם הדדליפט, ככה שאת המשקלים הכבדים אתה משאיר לאימון עצימות.

בכל אופן אם אתה מתקדם, אל תכניס תרגילי עזר, המבנה נראה מצוין

שלום,
כבר שלושה שבועות שאני עושה את טקסס מתוד בצורה הבאה:

יום ראשון:
5*5 סקוואטים
5*5 בנץ׳ / אוברהד - רוטציה.
5*1 דדליפט

יום שלישי;

5*2 סקוואט
5*2 בנץ או אוברהד - אם עשיתי אוברהד בראשון אז בנץ׳ היום וככה ההפך
3*מקסימום צ׳ין אפס שאני מסוגל

יום חמישי:
5*1 סקוואטים
5*1 בנץ׳ או אובר הד - אם עשיתי בנץ יום ראשון אז בנץ וכך לגבי האוברהד
5*3 בנט אובר רוא.

אילו תרגילי עזר ניתן להוסיף? לאילו ימים ובכמה סטים וחזרות?

תודה.
זה המבנה המקורי של התוכנית. כמו של @לוטם רשם אפשר להחליף בין בדדליפט לרוא. ואתה יכול בכלל להחליף אותו במתח/צין אפ כדאי להוריד אומס מהזוקפים.

• פותח/ת השרשור
זה המבנה המקורי של התוכנית. כמו של @לוטם רשם אפשר להחליף בין בדדליפט לרוא. ואתה יכול בכלל להחליף אותו במתח/צין אפ כדאי להוריד אומס מהזוקפים.
הייתי מחליף את הבנטאובר רואו עם הדדליפט, ככה שאת המשקלים הכבדים אתה משאיר לאימון עצימות.

בכל אופן אם אתה מתקדם, אל תכניס תרגילי עזר, המבנה נראה מצוין
אז בעצם החל משבוע הבא להעביר את הדדליפט לעצימות ואת ה-BOR לנפח?

אין שום יתרון לBOR ובכללי אני ממש נגדו בתכנית עם נפח גבוה כמו טקסס... יום התאוששות אמור להיות קל ולהתאוששות כאמור, אם ממש בא לך תוסיף מקבילים בסוף היום הכבד עוד 6-8 שבועות(אתה עדיין בשלב ההתאקלמות לנפח)

אין שום יתרון לBOR ובכללי אני ממש נגדו
האמת שגם אני לא חובב של התרגיל הזה, לדעתי פאוורקלין או פנדליי רואו אלו המשיכות המשניות הכי טובות אחרי דדליפט כמובן.
אבל יש אנשים שדווקא עושים בנטאובר רואו ומרוצים מהתרגיל כמו @White Walker אז אני לא שולל תרגילים גם כשהם לא לטעמי האישי.

האמת שגם אני לא חובב של התרגיל הזה, לדעתי פאוורקלין או פנדליי רואו אלו המשיכות המשניות הכי טובות אחרי דדליפט כמובן.
אבל יש אנשים שדווקא עושים בנטאובר רואו ומרוצים מהתרגיל כמו @White Walker אז אני לא שולל תרגילים גם כשהם לא לטעמי האישי.
כבר לא עושה.. כרגע רוצה להרים כבד אז עושה פנדליי 😃

כבר לא עושה.. כרגע רוצה להרים כבד אז עושה פנדליי 😃
וואלה אני גם התאהבתי בתרגיל הזה עכשיו, גם תרגיל אקספלוסיבי, גם אין הגבלה למשקל ביחס לדאמבלים, וגם רציתי תרגיל עם משקלים בינוניים יחסית, ולהשאיר את הפאוורקלין כעבודת מהירות לדדליפט 😃

למה לא חתירה בדאמבלים ? לפי דעתי התרגיל הכי טוב
הוא תרגיל מצויין, אבל גם נותן פחות קרי אובר לדדליפט, שרירי ליבה עובדים פחות, שרירי הירך לא מעורבים בכלל, ויש הגבלה למשקל שאפשר להשתמש בו.

הוא תרגיל מצויין, אבל גם נותן פחות קרי אובר לדדליפט, שרירי ליבה עובדים פחות, שרירי הירך לא מעורבים בכלל, ויש הגבלה למשקל שאפשר להשתמש בו.
הגבלה ? לא נראה לי שזה כזה קל לעשות את התרגיל עם 50 בטכניקה נקיה
(זה לרוב המשקל המקסימלי בדאמבלים ברוב המכונים)

הגבלה ? לא נראה לי שזה כזה קל לעשות את התרגיל עם 50 בטכניקה נקיה
(זה לרוב המשקל המקסימלי בדאמבלים ברוב המכונים)
אצלנו הכי גבוה זה 65 בדאמבלים, ואנשים אכן מגיעים לזה, אני אישית עשיתי 55-60 לחמישיה לפני פחות משנה אם אני זוכר נכון, ומאז הפסקתי אם התרגיל והתמקדתי רק במתח, דדליפט ופאוורקלין, אבל בהחלט אפשר להגיע לזה, זה לא יוצא דופן, זו תנועה שאפשר להרים בה הרבה משקל.

אצלנו הכי גבוה זה 65 בדאמבלים, ואנשים אכן מגיעים לזה, אני אישית עשיתי 55-60 לחמישיה לפני פחות משנה אם אני זוכר נכון, ומאז הפסקתי אם התרגיל והתמקדתי רק במתח, דדליפט ופאוורקלין, אבל בהחלט אפשר להגיע לזה, זה לא יוצא דופן, זו תנועה שאפשר להרים בה הרבה משקל.
הרמת 60 לחמישייה בלי ציטינג בכלל ? לאנשים יש נטייה לעשות בזה ציטינג גם בלי שהם שמים לב, דרך אגב כמה היה המתח עם משקל שלך כשהרמת ככה בדאמבל ראו ? (סתם מסתקרן על הקארי אובר)

הרמת 60 לחמישייה בלי ציטינג בכלל ? לאנשים יש נטייה לעשות בזה ציטינג גם בלי שהם שמים לב, דרך אגב כמה היה המתח עם משקל שלך כשהרמת ככה בדאמבל ראו ? (סתם מסתקרן על הקארי אובר)
אני לא זוכר, זה היה לפני הרבה זמן, ואני לא יכול להעיד עם עשיתי צ'יטינג או לא, כנראה שכן אבל אני לא חושב שאפשר לעשות חתירה בכל וריאציה בין עם זה בדאמבל ובין עם זה במוט בלי תזוזה של שאר הגוף, זה דבר לגיטימי.

אני לא זוכר, זה היה לפני הרבה זמן, ואני לא יכול להעיד עם עשיתי צ'יטינג או לא, כנראה שכן אבל אני לא חושב שאפשר לעשות חתירה בכל וריאציה בין עם זה בדאמבל ובין עם זה במוט בלי תזוזה של שאר הגוף, זה דבר לגיטימי.
אפשר ... אם היית מוריד משקל היית מצליח לעבוד נקי מבטיח לך בגלל זה אני עובד על זה ל 10-12 חזרות

אפשר ... אם היית מוריד משקל היית מצליח לעבוד נקי מבטיח לך בגלל זה אני עובד על זה ל 10-12 חזרות
אין בזה צורך, אתה לא תוכל לעבוד כבד בצורה הזו, זה גם לא קריטי שתהיה תזוזה קטנה, זה לא באמת "יהרוס" לך את התרגיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית