הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמות הפחמימה.

TylerDurdenXx

משתמש פעיל
565
265
נק' מוניטין:
309
565
265
שלום וברכה, יש משהו שמעניין אותי שהייתי רוצה להבין אותו טיפה יותר, משהו שעדיין לא הצלחתי להבין לעומק ב100%.

אז ככה, לדוגמא התפריט שלי הוא 2,109 קלוריות שבתוכו יש 144 גרם חלבון, איך אני יודע כמה גרם פחמימה מומלץ להיות בתפריט?

יש משהו שנקרא יחס חלבון-פחמימה-שומן, איך אני יכול לדעת כמה פחמימה צריך להיות?

עד היום עבדתי בשיטה של 2 גר' חלבון לכל קילו ממשקל הגוף, 1 גר' שומן לכל קילו ממשקל הגוף, וכל השאר פחמימה.

אבל הבנתי שחשוב לעקוב ולספור פחמימות גם במסה ולכן נורא מעניין אותי לדעת איך בדיוק זה עובד, ואיך אפשר לדעת כמה פחמימה בדיוק צריך.

אין תשובה אחת נכונה, בסופו של דבר כל אחד צריך ללכת עם מה שעובד לו טוב יותר, אם זה יחס יותר גבוה של חלבון, שומן או פחמימה
אבל הייתי אומר שמה שעשית עד עכשיו זו נקודת בסיס טוב, שאתה בהחלט יכול להישאר עם זה, או לנסות לשחק קצת עם היחסים, וכל שבועיים - שלושה בערך לבדוק הרגשה כללית, שינוי במשקל ושינוי באחוז שומן

יש משהו שנקרא יחס חלבון-פחמימה-שומן, איך אני יכול לדעת כמה פחמימה צריך להיות?
אין שום יחס כזה

עד היום עבדתי בשיטה של 2 גר' חלבון לכל קילו ממשקל הגוף, 1 גר' שומן לכל קילו ממשקל הגוף, וכל השאר פחמימה.
אפשר לקרוא לזה יחס אם לזה התכוונת. זה מה שכביכול אמור לעבוד לכולם.

אבל הבנתי שחשוב לעקוב ולספור פחמימות גם במסה ולכן נורא מעניין אותי לדעת איך בדיוק זה עובד, ואיך אפשר לדעת כמה פחמימה בדיוק צריך.
כי אין הבדל בין מסה לחיטוב.
2 גרם חלבון 1 גרם שומן וכל השאר פחמימות.

מסה = 500 קלוריות מעל ניטרלי
חיטוב = 500 קלוריות מתחת לנייטרלי

זה הדבר היחיד ששונה, קלוריות.

• פותח/ת השרשור
אין שום יחס כזה

אפשר לקרוא לזה יחס אם לזה התכוונת. זה מה שכביכול אמור לעבוד לכולם.

כי אין הבדל בין מסה לחיטוב.
2 גרם חלבון 1 גרם שומן וכל השאר פחמימות.

מסה = 500 קלוריות מעל ניטרלי
חיטוב = 500 קלוריות מתחת לנייטרלי

זה הדבר היחיד ששונה, קלוריות.

אז למה יש אנשים שסופרים פחמימות? אני מדבר על מסה, יש כאלה שאומרים שחשוב לעקוב אחרי כמות הפחמימות.

• פותח/ת השרשור
למה לא לספור?

הרי צריך 2 גרם חלבון לכל קילו, גרם של שומן, וכל השאר פחמימות, כל זה מסך הערך הקלורי הסופי שאתה רוצה להגיע אליו, אז מה יש כאן לספור פחמימות אם לפי החישוב אחרי שהגעת ל2 גרם חלבון על כל קילו, וגרם שומן, כל השאר אתה אוכל פחמימות.

אז מה בדיוק נותן פה המעקב אחרי הפחמימות?

הרי צריך 2 גרם חלבון לכל קילו, גרם של שומן, וכל השאר פחמימות, כל זה מסך הערך הקלורי הסופי שאתה רוצה להגיע אליו, אז מה יש כאן לספור פחמימות אם לפי החישוב אחרי שהגעת ל2 גרם חלבון על כל קילו, וגרם שומן, כל השאר אתה אוכל פחמימות.

אז מה בדיוק נותן פה המעקב אחרי הפחמימות?

בשביל שהמסה תתבצע בצורה נכונה ומבוקרת

• פותח/ת השרשור
בשביל שהמסה תתבצע בצורה נכונה ומבוקרת

אבל זה מה שאני בדיוק שואל, איך עוקבים אחרי הפחמימות כמו שצריך? אני עוד לא הבנתי את הנקודה הזאת זה מה שאני מנסה להבין. הרי אחרי שאוכלים 2 גרם חלבון לכל קילו וגרם שומן לכל קילו, כל השאר פחמימות נכון?

אז מה נשאר לעקוב כאן? אתם מתכוונים לזה שאם לדוגמא יש עלייה דרסטית במשקל אז מורידים פחמימה מוסיפים עוד לחלבון?

אבל זה מה שאני בדיוק שואל, איך עוקבים אחרי הפחמימות כמו שצריך? אני עוד לא הבנתי את הנקודה הזאת זה מה שאני מנסה להבין. הרי אחרי שאוכלים 2 גרם חלבון לכל קילו וגרם שומן לכל קילו, כל השאר פחמימות נכון?
נגיד ואחרי החישוב רתה צריך להגיע ל150 גרם פחמימה. אז במהלך היום תספור פחמימה בדיוק כמו שסופר חלבון.
לא מבין את השאלה

• פותח/ת השרשור
נגיד ואחרי החישוב רתה צריך להגיע ל150 גרם פחמימה. אז במהלך היום תספור פחמימה בדיוק כמו שסופר חלבון.
לא מבין את השאלה

הבנתי, פשוט התכוונתי למשהו אחר:

נניח ואני עומד על 150 פחמימה ורואה שאני עולה נניח קילו בשבוע שזה יותר מידי, אם אקצץ בפחמימה לטובת החלבון יהיה כאן שינוי?

או שזה לא משנה, ומשנה רק סך הערך הקלורי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית