הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אין צורך בפחמימות

• פותח/ת השרשור gb10
  • פורסם בתאריך

gb10

משתמש פעיל
729
24
נק' מוניטין:
24
729
24
אני יודע שאני מעלה כאן נושא נפיץ, אבל בכל זאת. קראתי את המאמר (הנהדר) באתר פחמימות – עד כמה אנו צריכים אותן?

יש משהו שאני לא מבין. לפי המאמר הזה, וגם לפי חסידי כת הפליאו, הגוף שלנו לא צריך בכלל פחמימות. לכן גם יש תפריטים דלי פחמימה/קטוגניים וכד'. מה שאני לא מבין זה... איך זה הגיוני? הרי אפילו בזיתים, שזה שומן, יש פחמימות. איך זה מסתדר עם ההתנזרות המוחלטת מפחמימות?

בנוסף אני יכול להגיד שאם אני מנסה להוריד בפחמימות, אפילו רק קצת, הגוף שלי נהיה חלש, רעב, והבטן שלי מקרקרת מרוב כאבים. ואני לא מדבר על תפריט ללא פחמימה בכלל, אני מדבר על תפריט עם כמות קטנה של פחמימות. מה, הגוף שלי דפוק מבחינה אבוליציונית?

אשמח לשמוע דעות...
תודה.

דיאטה קטגונית מוגדרת ככזו שכמות הפחממות בה לא עוברת את ה30 גרם, ודיאטה דלת פחממות היא כזו שכמות הפחממה בה לא עוברת את ה150 גרם, כך שאפילו בדיאטה קטגונית אין בעיה לאכול מאכלים שיש בהם מעט פחממה. (כמו זיתים למשל)

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אז נגיד דיאטה קטוגנית/0 פחמימה... למה רק אני לא מצליח? האם הגוף שלי דפוק מבחינה אבוליציונית? הרי מי שמקדם פליאו/קטוגני אומר שאפשר בלי. אני לא מבין את זה.

נערך לאחרונה:
אתה יכול לבנות תפריט שבו אתה מצמצם את הפחמימות בהדרגה עם חלופות שמתאימות לך. בסופו של תהליך הפחמימות היחידות שנותרות בתפריט הן אלה שבירקות. ההדרגתיות תאפשר לך להתרגל לחלופות בלי להרגיש רעב. עדיף שזה לא יהיה בסוף חיטוב שגם כך זו תקופה קשה.

זה אפשרי ויחד עם זאת סביר שמשהו שמתאים לאדם אחד לא יתאים לאחר וזה לא שאין עוד דרכים להגיע למטרה. אז אם לא מתאים לך לחיות על פחות מ50 גר פחמימה למה להתעקש?

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לבנות תפריט שבו אתה מצמצם את הפחמימות בהדרגה עם חלופות שמתאימות לך. בסופו של תהליך הפחמימות היחידות שנותרות בתפריט הן אלה שבירקות. ההדרגתיות תאפשר לך להתרגל לחלופות בלי להרגיש רעב. עדיף שזה לא יהיה בסוף חיטוב שגם כך זו תקופה קשה.

זה אפשרי ויחד עם זאת סביר שמשהו שמתאים לאדם אחד לא יתאים לאחר וזה לא שאין עוד דרכים להגיע למטרה. אז אם לא מתאים לך לחיות על פחות מ50 גר פחמימה למה להתעקש?

כי אני רוצה להבין איך אתם מצד אחד טוענים שזה אפשרי ושהגוף 'לא צריך' פחמימות, מצד שני קורה לי מה שקורה. 😃

עקרונית הגוף לא צריך אותן כי הוא יודע לייצר גלוקוז וסוכרים אחרים בעצמו, אבל מן הסתם גם התפריט הכי דל פחמימה יכיל כמות מסויימת של פחמימות, אבל לא כמות גדולה בכלל
לרוב לוקח לגוף כמה שבועות לנצל בצורה הטובה ביותר שומן כמקור אנרגיה במקום בפחמימות, וזה למה תקופת ההסתגלות היא טיפה קשה לרוב
הסיבה שאתה מרגיש רע ביום בלי פחמימה היא או בגלל שהגוף שלך יעיל מאוד בלהסתמך על פחמימה חיצונית כמקור אנרגיה, או שפשוט סתם בימים דלי פחמימה, הם גם ימים דלי קלוריות בכללי וזה למה אתה מרגיש רע

אוקיי, אז נגיד דיאטה קטוגנית/0 פחמימה... למה רק אני לא מצליח? האם הגוף שלי דפוק מבחינה אבוליציונית? הרי מי שמקדם פליאו/קטוגני אומר שאפשר בלי. אני לא מבין את זה.

כי אני רוצה להבין איך אתם מצד אחד טוענים שזה אפשרי ושהגוף 'לא צריך' פחמימות, מצד שני קורה לי מה שקורה. 😃

אתה צריך להבין דבר אחד חשוב - כל חייך אכלת פחמימות, הגוף רגיל לנצל את האנרגיה מהמקור פחמימה. ברגע שעוברים לתזונה דלת פחמימה ובעיקר קטו, יש תקופת הסתגלות של פרק זמן מסוים שהגוף מתרגל להפיק את האנרגיה שלו ממקורות השומן שאתה אוכל(ולכן אתה גם חווה חולשה/עייפות ושאר תופעות הלוואי של תקופת ההסתגלות), ולכן צריך גם לאכול בהתאם מספיק שומן כדי לייצר גופי קטון.

בכל מקרה, כדי להיות קטוג'ני אתה צריך לאכול פחות מ30 גרם פחמימה ליום(ובהתאם כמות השומן והחלבון צריכים לעלות), זה לא דבר שבהכרח קל לכלל האוכלוסייה, אבל ברגע שמסתגלים לסוג תזונה הזו אתה תרגיש על עצמך שאתה יכול להמשיך להסתדר גם בלי פחמימות.

חשוב לשים לב שיש הבדל בין להיות קטוג'ני לבין סתם תפריט דל פחמימה, שזה מה שהרוב עושים בעצם. (נעים על ה50-100 גרם פחמימה)

לדעתי - תפריט דל פחמימה פשוט כשמורידים את הפחמימות בהדרגה עד לסוף החיטוב זה גישה טובה, בתזונה קטוג'נית יש ממש החמרה עם הכמות פחמימות, וגם ככה לא יהיו כמעט הבדלים בתוצאות של החיטוב, אני למשל בסוף החיטוב והפחמימה היחידה שמגיעה זה מהירקות/מוצרי חלב, זה לא קטוג'ני אבל כן דל פחמימה.

נערך לאחרונה:
ז"א שבגלל שהגוף שלי רגיל, אני לא מצליח?

ודל פחמימה זה 100 או 150 גרם?
עד 100 גרם זה דל פחמימה. (כמובן שבחיטוב תצטרך להוריד בהדרגה את הקלוריות, שזה אומר להוריד בכמות פחמימה)

וכן, כפי שרשמתי - הגוף שלך רגיל לקבל אנרגיה זמינה מפחמימה, ברגע שעוברים את תקופת ההסתגלות(שהיא לא קלה, בהתחשב בזה שאתה גם נמצא בגרעון קלורי) הגוף עובר לניצול השומן כמקור אנרגיה, פשוט מאוד.

זה קורה כי הורדת את כל הפחמימות בבת אחת.
אם הגוף שלך התרגל לקבל הרבה פחמימות ופתאום הפסקת את ההספקה יקח לו זמן להתרגל למצב החדש, בגלל זה עושים את זה בהדרגה.
ודיאטת פחמימות זה לא אומר שאתה צריך 0 פחמימות, אתה לא יכול להימנע בחיים מפחמימות בכלל אבל המטרה שלך בדיאטה מהסוג הזה היא להימנע ממקורות שעתירים בפחמימות.
אגב יכול להיות שהורדת את הפחמימות לגמרי אבל לא העלית בכמות החלבון והשומן ויוצר מצב שבו אתה אוכל מעט מידי קלוריות.
בדיאטה דלת חמימות אתה אמור להחליף את הפחמימות בחלבון ובשומן ולא סתם לחתוך את הקלוריות שבאות לך מהפחמימות לגמרי מהתפריט.
ולא הגוף שלך בסדר גמור כמו גוף של כל אדם אחר;)

עד 100 גרם זה דל פחמימה. (כמובן שבחיטוב תצטרך להוריד בהדרגה את הקלוריות, שזה אומר להוריד בכמות פחמימה)

וכן, כפי שרשמתי - הגוף שלך רגיל לקבל אנרגיה זמינה מפחמימה, ברגע שעוברים את תקופת ההסתגלות(שהיא לא קלה, בהתחשב בזה שאתה גם נמצא בגרעון קלורי) הגוף עובר לניצול השומן כמקור אנרגיה, פשוט מאוד.
האם אתה חושב שדיאטה דלת פחמימות/קטגונית תפיק יותר תועלת בחיטוב עד 10 אחוז שומן מבחינת שמירה על השריר/הורדת אחוזי שומן מאשר דיאטה מאוזנת של כל אבות המזון?
ולצורך העניין בשני החיטובים האדם נמצא בגירעון 500.

• פותח/ת השרשור
אוקיי. הבנתי את מה שאתם אומרים. אז צריך להוריד לאט לאט את הפחמימות ולהחליפן בחלבונים/שומנים?

אבל זה לא מסתדר לי בראש. הרי אם אני אחליף 3-4 כפות אורז בכף שמן, אני לא אהיה שבע מזה. נכון שמבחינה קלורית זה אותו דבר פחות או יותר, אבל הגוף לא יישבע מזה. אז ייצא שבפועל אני אוכל יותר כדי להיות שבע. לא?

אוקיי. הבנתי את מה שאתם אומרים. אז צריך להוריד לאט לאט את הפחמימות ולהחליפן בחלבונים/שומנים?

אבל זה לא מסתדר לי בראש. הרי אם אני אחליף 3-4 כפות אורז בכף שמן, אני לא אהיה שבע מזה. נכון שמבחינה קלורית זה אותו דבר פחות או יותר, אבל הגוף לא יישבע מזה. אז ייצא שבפועל אני אוכל יותר כדי להיות שבע. לא?

אתה צודק אבל בגלל זה צריך לבחור בחוכמה אילו סוגי מאכלים אתה צורך.
אתה יכול להחליף 4 כפות אורז בכף שמן (לא חכם)
ואתה יכול להחליף 4 כפות אורז בקוטג׳ (חכם)

• פותח/ת השרשור
אתה צודק אבל בגלל זה צריך לבחור בחוכמה אילו סוגי מאכלים אתה צורך.
אתה יכול להחליף 4 כפות אורז בכף שמן (לא חכם)
ואתה יכול להחליף 4 כפות אורז בקוטג׳ (חכם)

אבל יהיה הבדל בשובע? נגיד אם אני אוכל 4 כפות קוטג' במקום 2 כפות קוטג', באמת אני ארגיש הבדל?

אבל יהיה הבדל בשובע? נגיד אם אני אוכל 4 כפות קוטג' במקום 2 כפות קוטג', באמת אני ארגיש הבדל?

כל הכוונה מאחורי בחירת המאכלים שאתה צורך בחוכמה היא להשאר כמה שיותר שבע, אז כן.
קוטג׳ הוא מאוד משביע לדוגמא. אבל זו רק דוגמא..

• פותח/ת השרשור
אז אני אגיד לכם איך אכלתי היום בינתיים...

בוקר: שתי פרוסות לחם קל (40 קל' לפרוסה) עם קצת טונה מהקופסה (עם שמן) וקצת מיונז מהקופסה, ליד זה חביתה מביצה אחת.
ביניים: סלט ירקות עם 1 כפית שמן זית ו-10 חצאי אגוזי פקאן.
צהריים: כוס חד"פ אורז, 2 דגי גפילטעפיש וירקות.

ואני עכשיו מת מרעב וכואבת לי הבטן... לא יודע מה לא עשיתי בסדר. 😭

אז אני אגיד לכם איך אכלתי היום בינתיים...

בוקר: שתי פרוסות לחם קל (40 קל' לפרוסה) עם קצת טונה מהקופסה (עם שמן) וקצת מיונז מהקופסה, ליד זה חביתה מביצה אחת.
ביניים: סלט ירקות עם 1 כפית שמן זית ו-10 חצאי אגוזי פקאן.
צהריים: כוס חד"פ אורז, 2 דגי גפילטעפיש וירקות.

ואני עכשיו מת מרעב וכואבת לי הבטן... לא יודע מה לא עשיתי בסדר. 😭

אתה לא באמת מצפה שאנשים יחשבו את הקלוריות שצרכת.. תחשב את ה rmr שלך ותספור קלוריות.
אני מתאר לעצמי שאם אתה מת מרעב אז אכלת מעט מידי קלוריות..

קצת טונה מהקופסה (
אתה צריך לשנות את התפיסה שלך.
את ה"קצת" תוסיף רק לפני פחמימות. בחלבונים תהיה נדיב: קופסת טונה שלמה, שתי ביצים, דג, חזה עוף. חלבונים וירקות יתרמו לך לתחושת שובע.

• פותח/ת השרשור
אבל אני רואה שיש פה אנשים שגם מתחילים את היום שלהם עם קצת קלוריות ואז לקראת סוף היום מפציצים. האם הגוף של כל אחד מאיתנו פשוט שונה?

אני שם לב שמשום מה אם אני עובר ארוחה בלי מנת פחמימה גדולה (כ-160 קל') אני יוצא רעב ועם כאבי בטן. אני כבר לא יודע אם אני חולה או שסתם יש לי גנטיקה דפוקה שדורשת פחמימות כל שניה. 🫤

כמו שאמרו לך יש הבדל בין דיאטה קטוגנית לדיאטה דלת פחמימה.
בראשונה זאת דיאטה שמבוססת על שומן בעיקר וכעבור שבועיים עד חודש במצב הזה הגוף נכנס למצב בשם קטוזיס. במצב הזה מקור האנרגיה העיקרי של הגוף עובר מפחמימה לשומן, אנשים שהגיעו למצב הזה טוענים שתחושת הרעב סדירה והם יכולים לא לאכול כל היום, הזמן שלוקח לגוף שלך להתרגל עשויה להיות תקופה קשה, ומה שקורה לך זה בדיוק מה שאמור לקרות.

דיאטה דלת פחמימות זה נושא אחר, ועדיף שתתחיל מכמות סבירה של פחמימה ותרד לאט לאט וכמובן תקפיד על חלבון גבוה, חזה עוף, דגים, טונה, גבינות עדיף רזות.
בשביל להשאר שפוי יש מגוון מאכלים שיעזרו לך לשמור על בטן מלאה במעט קלוריות ופחמימות כמו ברוקולי,סלט ירקות, שעועית ירוקה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית