הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים מחקר שנערך באוניברסיטת אריאל ופורסם במגזין המדעי 'GENE' מצא שיעורים גבוהים ברגישות ללקטוז

GreekGodGame

משתמש מתחיל
223
29
נק' מוניטין:
0
223
29
מחקר שנערך באוניברסיטת אריאל ופורסם במגזין המדעי 'GENE' מצא כי: באוכלוסייה הישראלית שיעור גבוה של אי סבילות ללקטוז

מסתבר שרבים מאיתנו לוקים ברגישות ללקטוז(הסוכר שבחלב):
"קבוצת המחקר של פרופ' רות בירק בדקה את השונות הגנטית לאי סבילות ללקטוז בקרב כ- 500 נבדקים ישראלים. נמצא כי ישנו אחוז גבוה של אי סבילות ללקטוז (רגישות ללקטוז) בחברה הישראלית, כתלות במוצא: אשכנזי 83%, עיראקי 93%, מרוקאי 82%, ובדואי כ-59%. תוצאות המחקר מצביעות על כך שאחוז גבוה של אי סבילות ללקטוז מצריך התאמה של התזונה הן במישור האישי והן במישור של תעשיות המזון. "

תפסיקו לצרוך חלב של פרות,
שיקסע, שאבס, חוחה והיטלולה אתם עושים מעצמכם.

אנחנו צריכים להפסיק לצרוך חלב כי יש להמון אנשים אי-סבילות ללקטוז?

מעניין.

בכל מקרה אני ידעתי שאני רגיש ללקטוז עוד לפני שאובחנתי.

רוב חיי אכלתי להנאתי מוצרי חלב וזה לא הפריע. בשנתיים באחרונות הדבר השתנה, ומרבית מוצרי החלב הניגר הם אלו שגורמים לי לכאבים עזים בבטן לצד גזים ויציאות מאוד לא נעימות. פחות בגבינה צהובה וכדומה. בכל מקרה אני נמנע ומאז מרגיש הקלה אדירה במערכת העיכול.

יש הרבה שמוצאים עצמם מפתחים רגישות בשלב כזה או אחר בחייהם. זה מעיד על רגישות כלשהי שהייתה קיימת מראש והחריפה. ממש כמו במקרה של גלוטן

אתה לא יכול להסיק שום מסקנה על מחקר עם 439 בהקשר של שני SNPs. אין פה שום קורולציה ממשית ברמת הגנום. אם יהיה GWAS בנושא עם אלפי נבדקים זה כבר סיפור אחר מבחינה סטטיסטית. זו אחת הסיבות שזה פורסם בג'ורנל נחות יחסית (Impact factor 2.082)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית