הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבים בסקוואט

ron119506

משתמש מתחיל
29
0
נק' מוניטין:
0
29
0
אני כמעט חודשים בSS הגעתי עכשיו לסקוואט של 90 קילו ושאני יורד למטה אני מרגיש כאבים חזקים מאוד במפשעה רק ברגל ימין יש שם גיד שאני מרגיש שמת מהמשקל זה כבר ככה שתי אימונים אחורנים .נ.ב אני אוכל טוב מעל 3000+ ועכשיו שאני עושה סקוואט גם בלי משקל אני מרגיש שכואב לי שם . אני לא יודע עם להמשיך להתאמן כי אני מרגיש שאני יכול להמשיך לעלות משקל אבל הכאב באמצע הסקוואט הורג אותי ואני לא יודע למה זה \ =
סליחה על החפירה אם תוכלו לעזור לי אולי למה זה קרה או משהו אני ישמח !

או הרניה, או פשוט חולשה\בעיית גמישות במפשעה.
א. באמת לך לרופא. חוץ מזה תמשש בעצמך באיזור המפשעה (זה כולנו עושים) והבטן התחתונה, תראה אם אתה מרגיש בליטות.
ב. תעבוד על גמישות במפשעה.

• פותח/ת השרשור
מזה הרניה זה מסוכן לעשות סקוואט אם הבעיה הזאת?
נזכרתי גם שלפני שנה בערך שעוד לא התאמנתי היתה לי בעיה באותו מקום בגיד והרופא אמר לי שמתחתי את הגיד ו4 חודשים בקושי זזתי וזה עבר לי ואולי זה חוזר עכשיו?
כי הרופא לא אמר לי שום דבר על הרניה

נערך לאחרונה:
כמו שאמרו הרניה,חוסר גמישות.
אבל אולי זה גם בעיה של שריר חלש שלא מסוגל לעמוד בעומס ואז מתחילות בעיות ,דלקות.
יש עוד פציעה שיותר נפוצה בשוקה (לרוב בריצות) שהשריר גדל ומתחזק יותר מהר מהעצם ומתחילים כאבים חזקים בעצם,אולי אותו דבר קורה במפשעה.

ותבדוק שרגל ימין עומדת נכון ולא בפיסוק רחב או שהרגל פונה לבחוץ ואז אתה מכניס את האדקטור גם לסקוואט.

הרניה זה בקע (קילה) וזה לא נגרם בגלל סקוואט, אתה יכול בבקשה לעלות תמונה עם גוף האדם ולהראות בדיוק איפה כואב לך? בנוסף לא יזיק לקבוע תור לאורתופד ולעלות סירטון שלך עושה סקוואט, אין הרבה שנוכל לעשות כדי לעזור לך אבל לא נראה לי שזו בעיית גמישות כי זה רק התחיל עכשיו.

בקשר לאימון לדעתי תעשה 80%-60% rm5 שלך בתרגילים שזה מפריע לך עד שתדע מה הבעיה (הכל בסיכון שלך) אתה יכול גם לפספס לא יקרה כלום.

עריכה: סליחה על הדאבל

niru, מאיפה אתה שולף את השטויות האלה?

אם זה כואב גם בדדליפט או משיכות אחרות, לך לרופא לפסול את האפשרות של בקע.

למה שטויות?
1) הכאב יכול להיות בגלל מתיחה של השריר.
2) הפציעה שכתבתי עליה שמופיע לרוב בריצות יכולה גם להופיעה במפשעה למרות שאף פעם לא שמעתי על זה אבל זה יכול להיות.
3)תעשה סקוואט כשכף הרגל בפרונציה אתה תכניס את המקרבים לעבודה יותר חזקה מאשר במנח הרגיל מה שיכול להוביל לסעיף 1\2
אז מה לא הגיוני פה?

למה שטויות?
1) הכאב יכול להיות בגלל מתיחה של השריר.
2) הפציעה שכתבתי עליה שמופיע לרוב בריצות יכולה גם להופיעה במפשעה למרות שאף פעם לא שמעתי על זה אבל זה יכול להיות.
3)תעשה סקוואט כשכף הרגל בפרונציה אתה תכניס את המקרבים לעבודה יותר חזקה מאשר במנח הרגיל מה שיכול להוביל לסעיף 1\2
אז מה לא הגיוני פה?

1. מה הקשר לגמישות?
2. אתה מדבר על שברי מאמץ, וזה לא קורה מהסיבה שאתה מתאר.
3. מה זה אומר בכלל שהשריר חלש ולא מסוגל לעמוד בעומס אז מתחילות דלקות?
חשבתי שכאשר שריר חלש נחשף לעומס, הוא מתחזק.

1. מה הקשר לגמישות?-תתן מתיחה חזקה לשריר שהוא לא הכי גמיש אצלך,יהיה לך כאבים.
2. אתה מדבר על שברי מאמץ, וזה לא קורה מהסיבה שאתה מתאר.-כן מה שתארתי היה על שברי מאמץ אבל יש איזה פציעה שאני לא זוכר תשם שלה שנוצרת בגלל שריר.
3. מה זה אומר בכלל שהשריר חלש ולא מסוגל לעמוד בעומס אז מתחילות דלקות?
חשבתי שכאשר שריר חלש נחשף לעומס, הוא מתחזק.

וכן כשהשריר נחשף לעומס מסויים הוא מתחזק,אבל החשיפה שלו לעומס המסויים הזה הוא עד גבול מסויים.

דניאל,היתי ממליץ לך לחזור לבית הספר או לקחת כדורי רטלין\קונצרטה ולקרוא דברים עד הסוף.

אני חושב שדלקות גידים קורות רק אם אין מנוחה מספקת בין אימון לאימון, אבל בSS יש לפחות 48 שעות מנוחה בין אימון לאימון אז זה לא נראה לי סביר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית