הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון לחיצת חזה טווח לבילדינג

Yakir149

משתמש מתחיל
65
15
נק' מוניטין:
10
65
15
אהלן..אני מתאמן שנה ויש המון אפור סביב טווח תנועה בלחיצת חזה בעיקר במשולות יד.
חלק אומרים לעלות עד הסוף בקונצרטי (חלק נעילה חלק כמעט). וחלק מצביעים על טווח הרבה יותר קצר.

ניסיתי את שניהם בטווח הקצר אני מרגיש הרבה יותר טוב (במיוחד שהמשקל כבד וזה חוסך עומס לכתף)
השאלה אם הוא באמת יעיל ואני לא עושה חצי תנועה. המטרה כמובן לבודד חזה.
יצא לי לראות הרבה בילדרים עושים טווח קצר, חלקם גם מלא. בחזה עליון כמעט כולם מקצרים טווח (גם ברור למה)

השאלה אם הטווח הקצר באמת טוב בלחיצת חזה קלאסית והוא באמת מבודד? או שאני סתם מקל על עצמי?

תודה 😃

זה שיש כמה ליצנים שעושים את זה, לא אומר שאתה צריך להסתבך עם זה. תחשוב בהגיון, נראה לך הגיוני לעשות טווח תנועה חלקי? זה מפגר במיוחד בתרגילים המורכבים.

בסירטון הזה מוסבר בפרטי פרטים למה הטכניקה כל כך חשובה..

השאלה אם הטווח הקצר באמת טוב בלחיצת חזה קלאסית והוא באמת מבודד? או שאני סתם מקל על עצמי?
המוט אמור לגעת לך בחזה בכל חזרה, אין צורך לקצר את טווח התנועה מעבר להרמה של החזה למעלה.

תוכל לקרוא מאמר על הדגשים ללחיצת חזה כאן.
(קרדיט ל- @White Walker )

ולראות סרטונים על איך מבוצעת לחיצת חזה באופן נכון:

וגם הסרטון של התגובה מעלי מצויינת, רציתי לשתף אותו גם אבל הוא הקדים אותי 😃

המוט אמור לגעת לך בחזה בכל חזרה, אין צורך לקצר את טווח התנועה מעבר להרמה של החזה למעלה.

חיפשתי על ההקשתה בספר של ריפטו, מצאתי שאם לא מקשיתים הרבה, אלא מעט כדי לקרב את החזה אל שרשרת הכתפיים, זה מערב הכי הרבה מסת שריר, אבל אני לא חושב שהבנתי נכון. מה אתה אומר, למטרות פיתוח גוף, מה צריך להיות מצב הגב ?

חיפשתי על ההקשתה בספר של ריפטו, מצאתי שאם לא מקשיתים הרבה, אלא מעט כדי לקרב את החזה אל שרשרת הכתפיים, זה מערב הכי הרבה מסת שריר, אבל אני לא חושב שהבנתי נכון. מה אתה אומר, למטרות פיתוח גוף, מה צריך להיות מצב הגב ?
לא הגיוני שריפטו רשם את זה כי זה לא נכון, אבל בכל אופן בנצ' צריך להתבצע באותו אופן בין אם מדובר בפיתוח גוף או בפאוורליפטינג, כך שיש בסיס יציב ללחיצה והשכמות מוכנסות אחורה.

• פותח/ת השרשור

השאלה שלי יותר מופנת למשקולות יד ולא למוט...וגם הכוונה שלי דווקא בעליה עם להגיע לנעילת מרפק ולא לירידה..

השאלה שלי יותר מופנת למשקולות יד ולא למוט...וגם הכוונה שלי דווקא בעליה עם להגיע לנעילת מרפק ולא לירידה..
כן, צריך לנעול מרפק בסוף התנועה.

יש מפתחי גוף שלא נועלים זו שיטה של מתח מתמשך.

טווח תנועה מלא תמיד יהיה אפקטיבי יותר לבניית מסת שריר.
יש מקום לטווחי תנועה קצרים במטרה לפתח כוח (rack pulls, board presses וכו') ובמטרה לפתח מסת שריר.
אבל זה רק עוד טכניקה להגברת עצימות, כמו דרופ סטים, סופר סטים, קלאסטר סט וכו'. לא צריך לבסס את כל התרגיל על הטכניקה הזו.

בודיבילדרים מקצועיים עושים את זה בגלל כמה סיבות, שאינן מתאימות למתאמן הממוצע והטבעי:
1. כדי להרים משקל גבוה יותר.
2. כדי להימנע מטווחים שהם לא חזקים בהם או פצועים בהם.
3. כדי להשאיר את המתח כמה שיותר על השריר העיקרי (אני יודע שזה נשמע יעיל ומפתה, אבל עדיין טווח תנועה מלא יהיה עדיף, בעיקר למתאמן טבעי), וזה נעשה כי הקשר מוח שריר שלהם באמת מספיק טוב כדי לוודא את זה.
4. כי המאמן שלהם שמסתמך על ברו-סיינס מאמין בזה.
5. כדי להמשיך סט לאחר כשל בטווח תנועה גדול יותר.

טווח תנועה מקוצר לאורך זמן גם יכול לגרור יותר עומס על המפרקים בגלל העומס המוגבר של המשקל שאתה לא באמת יכול להרים וחוסר פרופורציות ביחסי הכוחות בין שרירי המפרק.
טווח תנועה מלא הוא תמיד בריא יותר ויעיל יותר.

אתה חושב שכל מה שריפטו אמר או רשם אי פעם הוא נכון?
אני לא נכנס בכמה ריפטו היה מדויק בספר, הכוונה הייתה להגיד שהקשתת הגב מערבת פחות מסת שריר זה לא נכון בלשון המעטה, זה כמו לרשום שסקוואט לא מערב את הסולאוס

אני לא נכנס בכמה ריפטו היה מדויק בספר, הכוונה הייתה להגיד שהקשתת הגב מערבת פחות מסת שריר זה לא נכון בלשון המעטה, זה כמו לרשום שסקוואט לא מערב את הסולאוס
השאלה, האם יש נקודה ממנה הקשתה נוספת של הגב לא בהכרח תוסיף עוד מסת שריר / תוריד מסת שריר.
קשה לדעת, היות וככל שההקשתה גדלה, כך טווח התנועה קטן יותר, והמשקל על המוט בכל מקרה יגדל.

אני יכול להעיד על עצמי שלפני שלמדתי טכניקה בבנצ, היו לי ים פציעות בכתפיים ולפעמים אפילו בטרייספס. מאז שאני עובד עם טכניקה נכונה, הכאבים פסקו ואפילו לא חזרו יותר. לכל תרגיל מורכב יש את הטכניקה שלו ולהכנס מתחת למוט ולשכב על הספסל כמו חורני והעיקר להרים זה דבילי וחסר אחריות. זה כמו להכנס לסקוואט ופשוט לשבת ולקום בלי לשמור על שום טכניקה.

לא הגיוני שריפטו רשם את זה כי זה לא נכון, אבל בכל אופן בנצ' צריך להתבצע באותו אופן בין אם מדובר בפיתוח גוף או בפאוורליפטינג, כך שיש בסיס יציב ללחיצה והשכמות מוכנסות אחורה.
לא בטוח שזה זה, בכל מקרה, הוא כמעט לא כתב על הקשתה של הגב, כאילו זה לא רצוי לתוכנית, ולא על לג דרייב.

לא בטוח שזה זה, בכל מקרה, הוא כמעט לא כתב על הקשתה של הגב, כאילו זה לא רצוי לתוכנית, ולא על לג דרייב.
הוא כתב בדיוק את הדברים המרכזיים - חזה מורם, שכמות אחורה, ותמיכה מהרגליים.

אין צורך להקשית את הגב בכוח, זה יקרה לבד אם תרים את החזה ותיקח את הרגליים אחורה.
השאלה, האם יש נקודה ממנה הקשתה נוספת של הגב לא בהכרח תוסיף עוד מסת שריר / תוריד מסת שריר.
קשה לדעת, היות וככל שההקשתה גדלה, כך טווח התנועה קטן יותר, והמשקל על המוט בכל מקרה יגדל.
זאת לא הייתה השאלה, אלא האם הקשתה תשתמש בפחות מסת שריר, והתשובה כמובן היא לא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית