הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט ודדליפט יחף

udiiluz7

משתמש מתחיל
91
6
נק' מוניטין:
53
91
6
האם אפשר לבצע סקוואט ודדליפט כשאני יחף לגמרי/עם נעלי בד שטוחות לחלוטין?

כן, דדליפט זה מומלץ אם אין לך נעליים עם סוליה קשה
לגבי סקוואט גם אפשר, אבל תדאג לעשות מתיחות לשוק בשביל שתהיה לך תנועת קרסול מתאימה ושלא תפגע בעצמך

אין סיבה רצינית להתאמן יחף למתאמן הממוצע,
בשביל סקוואט עדיף נעלי סקוואט (= נעלי וויטליפטינג)
ובשביל דדליפט כל נעל קשיחה זה בסדר, לא חייב להשקיע, אפשר גם עם הנעלי סקוואט, יגדיל מעט את הטווח תנועה אבל בשביל כוח כללי זה בסדר גמור, בשביל פאוורליפטינג עדיף להתאמן עם נעל שטוחה.

שוב, אם זה להתאמן עם נעלי ספורט רגילות או יחף (במקום שניתן לא לחשוש מהחלקה כמו אצלי במכון) אז הייתי מעדיף יחף.
זה לא רק בגלל חשש להחלקה. אם תכניס את כף הרגל תוך כדי הליכה במשקולת, פלטה, מוט או כלוב, אתה תראה כוכבים.

זה לא רק בגלל חשש להחלקה. אם תכניס את כף הרגל תוך כדי הליכה במשקולת, פלטה, מוט או כלוב, אתה תראה כוכבים.
כן, טוב זאת כבר אחריות אישית של המתאמן להסתכל לאן הוא הולך אם הוא יחף\עם גרביים.
דדליפט עשיתי תקופה ארוכה עם גרביים וגם עם הסליפרס זה אותו סיפור.. אם אני לא אסתכל אני בודאות אתקע באיזו פלטה בדרך.

אז אם נסכם את הדיון :
סקוואט/פרס/לחיצת חזה :
עדיפות ראשונה : נעליים שטוחות/פווארליפטינג.
עדיפות שניה : נעלי ספורט.
עדיפות שלישית : נעלי ריצה
עדיפות רביעית יחף.
דדליפט :
עדיפות ראשונה : נעליים שטוחות/פווארליפטינג
עדיפות שנייה : יחף.
עדיפות שלישית : נעלי ספורט
עדיפות רביעית : נעלי ריצה

מבחינתי דדליפט זה או עם גרביים או עם נעליים שטוחות.
נעלי הרמת משקולות לא יתאימו לכל אחד, שכן זה משנה את מנח הגב ויש מעורבות גדולה יותר של הארבע ראשי במשיכה.

מבחינתי דדליפט זה או עם גרביים או עם נעליים שטוחות.
נעלי הרמת משקולות לא יתאימו לכל אחד, שכן זה משנה את מנח הגב ויש מעורבות גדולה יותר של הארבע ראשי במשיכה.
ומה זה נעליים שטוחות?
סניקרס זה בסדר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית