הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מפחד שאני מתחטב מהר מידי

• פותח/ת השרשור yoska
  • פורסם בתאריך

yoska

משתמש מתחיל
160
8
נק' מוניטין:
-28
160
8
שלום לכולם, אני בן 21, חייל, מתאמן כבר בערך 4 שנים, אנדומורף, עולה יחסית בקלות מסה ומתקשה בחיטוב. הייתי שמן מאוד עד גיל 16.
במשך האימונים עד עכשיו הייתי נע בין 12 ל16 אחוז שומן, ושלושה חודשים אחרונים אני מנסה להגיע לרמה חדשה, שהמטרה היא אזור ה8 א"ש.

הבעיה היא שגלל שאני בצבא (יוצא חמשושים) אני לא יכול לאכול לפי תפריט מסודר ולעקוב אחרי הכל, אני מביא כל שבוע קילו וחצי חזה עוף (300 גרם כל יום) ומעבר לזה אוכל של הצבא. (בגדול המזונות העיקריים שלי הם ירקות, חזה עוף, טונה וקוטג'. אבקת חלבון אם לא אכלתי מספיק באוטו יום או שאני חייב משהו מתוק)
אז הכלל אצבע שלי כרגע הוא להשתדל לצמצם פחמימות למינימום. אני אוכל 20-40 גרם שיבולת שועל בבוקר, ואולי פרי ופרוסת לחם קל מאוחר יותר, אבל מעבר לא שום דבר שהוא לא פחמימה נטו (כמובן שנוספות עוד פחמימות מירקות, קוטג, גבינות וכו' אבל לא משהו רציני).

אז ככה, החיטוב הולך הרבה יותר טוב ממה שציפיתי, בהתחשב במבנה גוף שלי ובקושי שהיה לי עד עכשיו להתחטב.
אני מתחטב משמעותית משבוע לשבוע, נמצא כרגע על אזור 9-10 אחוז שומן, וכל שבוע זה נראה יותר טוב.

הפחד שלי הוא שאני מתחטב מהר מידי ומאבד גם מסת שריר, או שאני פוגע בגוף שלי. אני סובל מאוד בתהליך של החיטוב. אני כל הזמן רעב בלי הפסקה, מתעורר בלילה מרעב, וכבר למדתי להתרגל לתחושה המרגיזה הזאת.
אני חושש באופן מסוים שהגוף שלי פשוט מאותת לי שזה יותר מידי בשבילו ובגלל המנטליות החזקה שלי אני מתעלם מהסימנים...

- אני לא יודע אם אני באמת מאבד מסת שריר או שאני קטן יותר בגלל שאני מרוקן מפחמימות? שאני בפאמפ אני נראה גדול מאוד, זה אומר משהו?
- אני מפחד שאני מגזים ופוגע בגוף שלי, בכל זאת אני טבעי לחלוטין ולהגיע לאחוז שומן כזה זה לא משהו שהגוף שלי מותאם אליו. אני מגיע לרמות קושי מאוד מאוד גבוהות באימונים, לפעמים אני מרגיש פשוט מותש (על גבול הנרדם באמצע האימון) וחסר חשק.

מה אני יכול לעשות עם שני החששות הנ"ל בהתאם לנסיבות?
הנתונים שלי הם 1.78, 79 קילו ~10 א"ש.

תודה חבר'ה

אם אתה לא מתכונן לתחרות או משהו אני ממש לא ממליץ לך להמשיך עם חיטוב כזה רצחני, מה שאתה מתאר זה גוף בלחץ ממש, וזה יכול לפגוע בך, גם לטווח הארוך, וגם לקרוב
מהנתונים שנתת אנחנו לא יכולים לדעת אם אתה יורד מהר מדי או לא, אבל 10% זה בהחלט מכובד ואין לך למה לרדת יותר

• פותח/ת השרשור
אם אתה לא מתכונן לתחרות או משהו אני ממש לא ממליץ לך להמשיך עם חיטוב כזה רצחני, מה שאתה מתאר זה גוף בלחץ ממש, וזה יכול לפגוע בך, גם לטווח הארוך, וגם לקרוב
מהנתונים שנתת אנחנו לא יכולים לדעת אם אתה יורד מהר מדי או לא, אבל 10% זה בהחלט מכובד ואין לך למה לרדת יותר

מצד אחד יש משהו בי שמרגיש שאולי אני מגזים, מצד שני תמיד יש את הקול שאומר "בלי תירוצים... זה סתם כי אתה רוצה פחמימות."
בכל זאת אני 80 קילו על 177, אני לא אנורקס, והדיאטה שלי לא כזאת לא סטנדרטית לחיטוב..
ולהסתכל במראה ולראות את כל העבודה הקשה משתלמת, זה priceless...

לא מן הנמנע שאתה תאבד שריר כשאתה עושה חיטוב על אחוז שומן כזה, אתה צריך לקחת החלטה, להגיע ל8% שומן ילווה בפירוק שריר, אין מה לעשות.

מצד אחד יש משהו בי שמרגיש שאולי אני מגזים, מצד שני תמיד יש את הקול שאומר "בלי תירוצים... זה סתם כי אתה רוצה פחמימות."
בכל זאת אני 80 קילו על 177, אני לא אנורקס, והדיאטה שלי לא כזאת לא סטנדרטית לחיטוב..
ולהסתכל במראה ולראות את כל העבודה הקשה משתלמת, זה priceless...
אני מבין את הצורך להיות חטוב ממש, אבל קח בחשבון שזה לא בריא לא משנה איך תסתכל על זה, אז תעשה את השיקולים שלך

• פותח/ת השרשור
אני מבין את הצורך להיות חטוב ממש, אבל קח בחשבון שזה לא בריא לא משנה איך תסתכל על זה, אז תעשה את השיקולים שלך
לא בריא מאיזה בחינה? איזה בדיקות עלי לבקש מרופא המשפחה כדי לראות ש"הכל במקום"?

לא בריא מאיזה בחינה? איזה בדיקות עלי לבקש מרופא המשפחה כדי לראות ש"הכל במקום"?
לא בריא מהבחינה שזה דופק את חילוף החומרים בגוף
אתה צריך לעקוב בעיקר אחרי הורמונים טירואידאים

• פותח/ת השרשור
באיזה טווח?
0.4-4...

ניסיתי להשיג בדיקת פרופיל תפקוד בלוטת התריס מלא אבל הרופא הצבאי שלי בול עץ... שביקשתי לעבור בדיקת דם נתקלתי בסירוב והייתי צריך לבוא חודש אחרי עם תירוצים על תסמינים של בעיות בבלוטת התריס כדי שהוא ירשה לי לעבור בדיקות דם קשורות... וגם אז אמר שTSH מספיק בינתיים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית