ייעוץ מתלבט אם לעשות העמסה אחרונה לפני סיום חיטוב

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
ביום ראשון הבא (עוד שבוע ויומיים) אני מסיים חיטוב (וטס לחופשה ביום שני לאכול ולשתות כאוות נפשי) , עשיתי העמסה ביום שישי לפני שבוע ואני מתלבט אם לעשות העמסה ביום ראשון מחרתיים (שבוע לפני סיום חיטוב) או למשוך עד סיום החיטוב.

אפשרות נוספת שחשבתי היא ביום ראשון להעלות קצת פחמימות ליום אחד רק כדיי להגיע לניטרלי או לפלוס קטן וביום שני לחזור לתפריט חיטוב עד הסוף...

אשמח לפידבק.

ביום ראשון הבא (עוד שבוע ויומיים) אני מסיים חיטוב (וטס לחופשה ביום שני לאכול ולשתות כאוות נפשי) , עשיתי העמסה ביום שישי לפני שבוע ואני מתלבט אם לעשות העמסה ביום ראשון מחרתיים (שבוע לפני סיום חיטוב) או למשוך עד סיום החיטוב.

אפשרות נוספת שחשבתי היא ביום ראשון להעלות קצת פחמימות ליום אחד רק כדיי להגיע לניטרלי או לפלוס קטן וביום שני לחזור לתפריט חיטוב עד הסוף...

אשמח לפידבק.
במעבר בין חיטוב למסה אתה צריך להיות שבועיים נייטראלי כדאי למנוע ריבאונד של שומן.
לכן אתה כבר אמור להפסיק את החיטוב. מקובל בשבוע הראשון גם לא להתאמן

במעבר בין חיטוב למסה אתה צריך להיות שבועיים נייטראלי כדאי למנוע ריבאונד של שומן.
לכן אתה כבר אמור להפסיק את החיטוב. מקובל בשבוע הראשון גם לא להתאמן
למה לא להתאמן?!

• פותח/ת השרשור
אני לא עובר למסה, מסיים תקופת חיטוב עקב נסיעה לחו״ל לשבוע, כשאחזור אמשיך את החיטוב בצורה ממש עדינה על גבול הניטרלי רק כדיי להישאר חטוב כל הקיץ, למסה אני עובר בסביבות ספטמבר.

מה שמשה הסביר לי שמנסים ל"הרגיע" את המערכת ולא ליצור גרעון קלורי שיותר קשה להעריך מאימונים.
1. אפשר להעריך את כמות הקק"ל הנשרפת באימון
2. גם אם לא - זה לא משנה. כל עוד לא שינית את האימון, כמות הקלוריות +- שתשרוף בו זהה
3. מעלים קלוריות כגודל הגרעון המוערך, ומה שבשורה התחתונה חשוב הוא לראות ששומרים על משקל גוף די קבוע לאחר שבועיים והלאה. כמובן ותיתכן עליה קלה בנוזלים וגליקוגן
4. אימוני כוח מאוד חשובים בכלל, ובפרט בזמן יציאה מחיטוב. הם מורידים את הסיכוי לקבלת ריבאונד לא רצוי של שומן.

• פותח/ת השרשור
אז מה לגבי הנושא שהעליתי? , לעשות העמסה מחר או למשוך עד סוף החיטוב?

דרך אגב, שבוע של אוכל בלי חישובים יעלה אותי בשומן באופן משמעותי (ריבאונד כמו שחנן ציין)?

מבחינת התהליך עצמו זה לא מאוד קריטי. אתה יכול גם למשוך עוד שבוע בלי.
לי באופן אישי העמסות עוזרות לאימונים בשבוע שאחרי, אז לא הייתי מוותר.

אז מה לגבי הנושא שהעליתי? , לעשות העמסה מחר או למשוך עד סוף החיטוב?

דרך אגב, שבוע של אוכל בלי חישובים יעלה אותי בשומן באופן משמעותי (ריבאונד כמו שחנן ציין)?
לדעתי תעשה מחר, זה יעזור לך לאימונים בשבוע הקרוב

• פותח/ת השרשור
לדעתי תעשה מחר, זה יעזור לך לאימונים בשבוע הקרוב
זה מה שחשבתי, צפוי לי שבוע לא קל מכיוון שגם בשבת הבאה (היה אמור להיות יום מנוחה) אני מכניס אימון.

קצת מטריד אותי מה שאמרת לגבי שומן ריבאונד, האם שבוע של אכילה לא מחושבת בטיול תעלה אותי משמעותית בשומן ? , אני אמנם חוזר לחיטוב מיד אחרי הטיול אבל מעניין לדעת

זה מה שחשבתי, צפוי לי שבוע לא קל מכיוון שגם בשבת הבאה (היה אמור להיות יום מנוחה) אני מכניס אימון.

קצת מטריד אותי מה שאמרת לגבי שומן ריבאונד, האם שבוע של אכילה לא מחושבת בטיול תעלה אותי משמעותית בשומן ? , אני אמנם חוזר לחיטוב מיד אחרי הטיול אבל מעניין לדעת
אי אפשר לדעת אם שבוע האכילה ללא חישוב קלוריות יעלה אותך בשומן. ולמה? כי לא נדע כמה קלוריות תאכל ומה יהיה הרכבן, לצד עוד משתנים המשפיעים. יש כאלו שאכילה עד שובע תרגום להם לעלות במהרה במשקל ובשומן. יש אחרים שזה בקושי ידגדג את המאזן הנייטרלי שלהם.

לדעתי, בצע העמסה אחת שתיתן לך בוסט טוב לשבוע הקרוב. לאחריה חזור לשגרה וצא לאט מחיטוב תוך העלאה קלורית קלה עד לנייטרלי

• פותח/ת השרשור
לדעתי, בצע העמסה אחת שתיתן לך בוסט טוב לשבוע הקרוב. לאחריה חזור לשגרה וצא לאט מחיטוב תוך העלאה קלורית קלה עד לנייטרלי
אתה מתכוון שאחרי ההעמסה מחר לעלות לניטרלי עד לנסיעה בעוד שבוע? , דווקא אני התכוונתי אחרי ההעמסה מחר להמשיך בחיטוב בקפדנות עד ליום הנסיעה ואז שבוע לאכול חופשי וכשאני חוזר לחזור לחיטוב לתקן את ״הנזק״ שנעשה בטיול, מה דעתך ?

אתה מתכוון שאחרי ההעמסה מחר לעלות לניטרלי עד לנסיעה בעוד שבוע? , דווקא אני התכוונתי אחרי ההעמסה מחר להמשיך בחיטוב בקפדנות עד ליום הנסיעה ואז שבוע לאכול חופשי וכשאני חוזר לחזור לחיטוב לתקן את ״הנזק״ שנעשה בטיול, מה דעתך ?
לא.
בצע העמסה.
חזור לגרעון הקלורי שלך בחיטוב והמשל בו עוד שבוע
לאחר כל זאת התחל להעלות לאט קלוריות כל יום, על גבי 7-10 ימים, עד להגעה למאזן נייטרלי

• פותח/ת השרשור
אז דחה את העניין לאחר הטיול - זה לא נורא
מה שחשוב היא העלייה ההדרגתית שתבצע
אבל לאחר הטיול רציתי להמשיך בחיטוב קטנטן כדיי להישאר חטוב במשך הקיץ, רק בספטמבר אני מתכנן לעשות שבוע שבועיים של עלייה לניטרלי ואז מסה

אבל לאחר הטיול רציתי להמשיך בחיטוב קטנטן כדיי להישאר חטוב במשך הקיץ, רק בספטמבר אני מתכנן לעשות שבוע שבועיים של עלייה לניטרלי ואז מסה
אם אתה מרוצה מהמראה שלך אין טעם להמשיך חיטוב
צא לניטרלי ושמור על הפיזיק
אם לא - המשך חיטוב

• פותח/ת השרשור
אם אתה מרוצה מהמראה שלך אין טעם להמשיך חיטוב
האמת שאני מרוצה מהמראה , חשבתי לתת שבועיים שלוש לתקן את ״הנזק״ שייעשה בטיול ואז לצאת לניטרלי אבל עם עלייה בחלבון ובשומן, להישאר דל פחמימה כדיי לא לעלות בנוזלים.

האמת שאני מרוצה מהמראה , חשבתי לתת שבועיים שלוש לתקן את ״הנזק״ שייעשה בטיול ואז לצאת לניטרלי אבל עם עלייה בחלבון ובשומן, להישאר דל פחמימה כדיי לא לעלות בנוזלים.
זה די מזערי ואף לא יהיה כדאי. תהנה בטיול זה חשוב לנפש. תוכל להמשיך חיטוב באותה מגמה למשך שבוע, שבו גם יתר הנוזלים שתעלה ירדו. לאחריו תסיים חיטוב ותעלה בהדרגה, כמו שציינתי איך, למאזן נייטרלי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית