הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר תפריט תזונה + אחרי פגישה אצל דיאטן

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
פרסמתי את זה גם בלוג שפתחתי אבל זה קשור בעיקר לתזונה אז אשמח אם אקבל כאן תגובות.

חזרתי כרגע מפגישה אצל הדיאטן צחי כנען.. מי שמכיר.

זאת למעשה כבר פגישה שנייה שלי אצלו, בפגישה הראשונה הוא מדד אותי והכניס את הנתונים שלי לתוך מוניטור שנראה כמו שעון יד שהייתי אמור להסתובב איתו שבוע ימים.
המוניטור הזה למעשה בודק את כמות הקלוריות שאני מוציא במהלך היום בכל הפעולות שאני עושה.
היום הגעתי אליו והמשכנו את האבחון.

עשיתי בדיקת RMR חוזרת שהתוצאה הפעם יצאה - 780 קק"ל בלבד! שלפי הערך החזוי זה אמור להיות 1415 קק"ל כלומר ירידה של 45%! הוא אמר אבל שזה יישתנה במהלך התהליך של העלייה במשקל וזה לא משהו שדפוק אצלי.. זה נגרם בשל מצבי הרעבה קיצוניים.

התוצאות של מדידת המוניטור היה שאני מוציא ביום בממוצע בכל הפעולות כ- 650 קלוריות.

מה שאומר שסך כל ההוצאה האנרגטית שלי, כלומר המאזן הנייטרלי הוא : 1430 קלוריות.
כל דבר שאני אוכל מעל המספר הזה יעלה אותי במשקל.

עשיתי גם בדיקת הרכב גוף - נכנסתי עם תחתונים לתוך מכונה שנקראת BOD POD שעושה בדיקה 3 פעמים.
התוצאות יצאו ככה:

משקל גוף: 47.5 ק"ג
אחוזי שומן: 10.4%

בהמלצות שלו הוא רשם ככה: 3 אימוני כח, פעילות על כל קבוצות השריר, 8-12 חזרות, 2-3 סטים. לא לבצע אימונים אירוביים כלל!
משקל המטרה = נגזר מאחוז השומן. המטרה להעלות ל-15% שומן. משהו שנראה תמוהה בעיניי.. שהוא דווקא מתמקד בעלייה באחוזי השומן.

זה התפריט הראשוני שהוא נתן לי:

א.בוקר:
2 פרוסות לחם מחיטה מלאה (לא קל)
גבינה לבנה או קוטג' או גבינה צהובה עד 9% שומן או אבוקדו - למריחה בסנדוויץ.

א.צהריים:
קופסאת טונה או 100 גרם גבינה בולגרית
מעט ירקות

אחה"צ:
כל דבר עד 100 קלוריות - אנרג'י בר או פרי או 3 פירות יבשים או 2 יוגורטים

א.ערב:
ביצה שלמה
קופסאת קוטג' או 2 פרוסות גבנ"צ או חצי אבוקדו או 2 כפות טחינה/חומוס
מעט ירקות

לילה:
כל דבר עד 100 קלוריות

התפריט כולו מכיל כ-1450-1500 קלוריות.

אשמח אם תשתפו אותי מה אתם חושבים על כל מה שכתבתי כאן.. 😃

בהצלחה קודם כל...
ואם תגיד לאחוז שומן שהוא רוצה בתפריט כזה אתה גם תעלה יפה במסת שריר אז אל תדאג.

סתם שאלה קטנה הוא למד באוניברסיטה העברית או בתל חי? אלה המקומות היחידים בארץ שיכולים להסמיך אותך להיות תזונאי או בשפתך דיאטן.

אבל למה לכתוב את אותה ההודעה גם כאן וגם בלוג שלך? 😣

זה מה שכתבתי לך בלוג: שילמת ל"דיאטן" כדי שהוא יגיד לך "או או או"? ואם אתה רוצה לדפוק קופסאת חומוס בלילה? חבוב אתה שוקל 47 קילו. אח שלי בן 12 שוקל 52 כבר והוא רזה כמו שלד.

תתחיל לאכול כל מה שאתה מוצא כראוי למאכל ומהר ותפסיק להתעסק בשטויות ובספירה של קלוריות. תאכל 3 ארוחות גדולות ועמוסות ותשתה ליטר חלב כל יום. לפני שהתחלתי SS שקלתי 75 קילו (אני 1.81) וחודש לתוך התכנית אני כבר שוקל 82-83 ואני עוד לא אוכל כמו שאני הייתי רוצה.

• פותח/ת השרשור
אבל למה לכתוב את אותה ההודעה גם כאן וגם בלוג שלך? 😣

זה מה שכתבתי לך בלוג: שילמת ל"דיאטן" כדי שהוא יגיד לך "או או או"? ואם אתה רוצה לדפוק קופסאת חומוס בלילה? חבוב אתה שוקל 47 קילו. אח שלי בן 12 שוקל 52 כבר והוא רזה כמו שלד.

תתחיל לאכול כל מה שאתה מוצא כראוי למאכל ומהר ותפסיק להתעסק בשטויות ובספירה של קלוריות. תאכל 3 ארוחות גדולות ועמוסות ותשתה ליטר חלב כל יום. לפני שהתחלתי SS שקלתי 75 קילו (אני 1.81) וחודש לתוך התכנית אני כבר שוקל 82-83 ואני עוד לא אוכל כמו שאני הייתי רוצה.

ההבדל ביני לביך הוא שאתה לא יצאת מתקופת "הרעבה" או יותר נכון תת תזונה קיצונית כמו שאני הייתי בחודשים האחרונים.
החילוף חומרים שלך סביר להניח שתקין בעוד ששלי הוא ב50% פחות מהנצפה ממנו על פי הקריטריונים שלי.
אם אני אוכל מה שאני רוצה ולא אדפוק חשבון אני יכול להגיע במקרה הקל ל-2500 קלוריות שזה כבר יותר מ-1100 קלוריות מעל התחזוקה שלי..

ובשביל מה? אני לא רוצה סתם לעלות בשומן כשאני יכול לעלות נקי יותר.. לא?

תכניס את זה כבר לראש שלך. אין דבר כזה לעלות נקי. כשאתה מנסה לעלות נקי אתה פוגע לעצמך בתוצאות ונראה כמו האנורקסים שמציעים את העלייה הנקייה הזו.

1500 קלוריות זה בערך רבע ממה שאתה צריך לאכול.

חלאס עם האנורקסיה!

• פותח/ת השרשור
אז מה שאתה מציע זה בעצם לדחוף כמה שיותר אוכל ולזרוק זין על התוצאות של הבדיקות?
ואפילו לאכול 1000+ מעל התחזוקה?

גם אם אתה לא עולה "נקי" מה אכפת לך? אתה שוקל 47 קילו מה אתה לא מבין? איך אתה מצפה להחזיק מעמד בתכנית כמו SS עם 1500 קלוריות ביום?

מילא אם היית כבר שוקל 80 והיית חושש להוסיף יותר מדי כי היית שמן בעבר.

זה תפריט שדיאטן נתן לך? 1400 קלוריות? לבנאדם מעל גיל 20 ששוקל מתחת ל-50 ק"ג..? בשביל זה לומדים 4 שנים מדעי התזונה? בשביל לדעת להרוג?

מה אתה צריך תפריט במשקל גוף שלך, יא אללה גם אם תהיה 40% שומן עם משקל כזה כל 100 גרם עושה שינוי של 10% שומן..

זה תפריט שדיאטן נתן לך? 1400 קלוריות? לבנאדם מעל גיל 20 ששוקל מתחת ל-50 ק"ג..? בשביל זה לומדים 4 שנים מדעי התזונה? בשביל לדעת להרוג?

מה אתה צריך תפריט במשקל גוף שלך, יא אללה גם אם תהיה 40% שומן עם משקל כזה כל 100 גרם עושה שינוי של 10% שומן..
את האמת אני גם הייתי הולך על תפריט של 1500 קלוריות, צריך לפעמים גם לדעת מי עומד מולך ואם תתקע לו תפריטים של 3000-4000 קלוריות הוא לא יעשה את זה ולא יתקדם, צריך להתחיל במדרגות, חודש - חודש וחצי ראשונים 1500, לאחר מכן 2000 לאחר מכן 2500 וכן הלאה וכן הלאה ולעשות כל הזמן מדידות ולראות איך הגוף מגיב.

לדעתי גם משה וגם אלכס מגזימים

אני הייתי רושם לו תפריט של 2500 קלוריות לחודש ככה
לדעתי הוא היה עומד ב 80% ממנו לפחות, וגם היה עולה יפה במשקל ומתחיל להרחיב את הקיבה

אחר כך לנסות לראות מה היה איתו ואיך הוא עמד בתפריט ואז לשנות

סה"כ הוא צריך להגיע למצב של תפריט של 3000 קלוריות בערך ושיגיע למשקל גוף של 60+ להתחיל לדחוף
כמובן בשילוב SS

מה שריפ ממליץ זה לפחות 2500 קלוריות ביום, אז כמו שMoo אמר, על המספר הזה הייתי הולך, זה לא משנה אם אתה שחיף אחרי הרעבה או אחרי התעללות מינית, ברגע שתתחיל לאכול ולהרים משקלים כבדים (יחסית 😃 ) חילוף החומרים שלך יעלה.

אינכם יודעים כיצד הכותב נראה חסכו מעצמכם את המצפון שעלול להגרם לכם.
שיאכל בתחילה כ1500 קלוריות לאחר מכן שיתחיל להעלאות בהדרגה את כמות הקלוריות. אין צורך להעמיס על גוף יותר מדי, סתם מיותר.

אינכם יודעים כיצד הכותב נראה חסכו מעצמכם את המצפון שעלול להגרם לכם.
שיאכל בתחילה כ1500 קלוריות לאחר מכן שיתחיל להעלאות בהדרגה את כמות הקלוריות. אין צורך להעמיס על גוף יותר מדי, סתם מיותר.

תודה רבה....
רוב האנשים פה שמנים וממורמרים קצת מזה אז עכשיו כל אחד אסור לו לרדת מ 5000 קלוריות ביום למה לא באמת...
אם הבנאדם היה רגיל לאכול 900 קלוריות ביום נגיד לתקופה ארוכה.. אז גם 2000 יכול להיות יותר מידי ומיותר אם לא עושים דברים שלב אחרי שלב
ישר לקפוץ לאן הוא ממהר בדיוק שיעשה דברים כמו שצריך

2500 קלוריות נקרא להעמיס ? זה המינימום שבמינימום בשבילו

שים לב שאמרתי לרשום לו תפריט 2500 ושהוא סביר להניח יעמוד ב 80% ממנו (2000)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית