פרסמתי את זה גם בלוג שפתחתי אבל זה קשור בעיקר לתזונה אז אשמח אם אקבל כאן תגובות.
חזרתי כרגע מפגישה אצל הדיאטן צחי כנען.. מי שמכיר.
זאת למעשה כבר פגישה שנייה שלי אצלו, בפגישה הראשונה הוא מדד אותי והכניס את הנתונים שלי לתוך מוניטור שנראה כמו שעון יד שהייתי אמור להסתובב איתו שבוע ימים.
המוניטור הזה למעשה בודק את כמות הקלוריות שאני מוציא במהלך היום בכל הפעולות שאני עושה.
היום הגעתי אליו והמשכנו את האבחון.
עשיתי בדיקת RMR חוזרת שהתוצאה הפעם יצאה - 780 קק"ל בלבד! שלפי הערך החזוי זה אמור להיות 1415 קק"ל כלומר ירידה של 45%! הוא אמר אבל שזה יישתנה במהלך התהליך של העלייה במשקל וזה לא משהו שדפוק אצלי.. זה נגרם בשל מצבי הרעבה קיצוניים.
התוצאות של מדידת המוניטור היה שאני מוציא ביום בממוצע בכל הפעולות כ- 650 קלוריות.
מה שאומר שסך כל ההוצאה האנרגטית שלי, כלומר המאזן הנייטרלי הוא : 1430 קלוריות.
כל דבר שאני אוכל מעל המספר הזה יעלה אותי במשקל.
עשיתי גם בדיקת הרכב גוף - נכנסתי עם תחתונים לתוך מכונה שנקראת BOD POD שעושה בדיקה 3 פעמים.
התוצאות יצאו ככה:
משקל גוף: 47.5 ק"ג
אחוזי שומן: 10.4%
בהמלצות שלו הוא רשם ככה: 3 אימוני כח, פעילות על כל קבוצות השריר, 8-12 חזרות, 2-3 סטים. לא לבצע אימונים אירוביים כלל!
משקל המטרה = נגזר מאחוז השומן. המטרה להעלות ל-15% שומן. משהו שנראה תמוהה בעיניי.. שהוא דווקא מתמקד בעלייה באחוזי השומן.
זה התפריט הראשוני שהוא נתן לי:
א.בוקר:
2 פרוסות לחם מחיטה מלאה (לא קל)
גבינה לבנה או קוטג' או גבינה צהובה עד 9% שומן או אבוקדו - למריחה בסנדוויץ.
א.צהריים:
קופסאת טונה או 100 גרם גבינה בולגרית
מעט ירקות
אחה"צ:
כל דבר עד 100 קלוריות - אנרג'י בר או פרי או 3 פירות יבשים או 2 יוגורטים
א.ערב:
ביצה שלמה
קופסאת קוטג' או 2 פרוסות גבנ"צ או חצי אבוקדו או 2 כפות טחינה/חומוס
מעט ירקות
לילה:
כל דבר עד 100 קלוריות
התפריט כולו מכיל כ-1450-1500 קלוריות.
אשמח אם תשתפו אותי מה אתם חושבים על כל מה שכתבתי כאן.. 😃
חזרתי כרגע מפגישה אצל הדיאטן צחי כנען.. מי שמכיר.
זאת למעשה כבר פגישה שנייה שלי אצלו, בפגישה הראשונה הוא מדד אותי והכניס את הנתונים שלי לתוך מוניטור שנראה כמו שעון יד שהייתי אמור להסתובב איתו שבוע ימים.
המוניטור הזה למעשה בודק את כמות הקלוריות שאני מוציא במהלך היום בכל הפעולות שאני עושה.
היום הגעתי אליו והמשכנו את האבחון.
עשיתי בדיקת RMR חוזרת שהתוצאה הפעם יצאה - 780 קק"ל בלבד! שלפי הערך החזוי זה אמור להיות 1415 קק"ל כלומר ירידה של 45%! הוא אמר אבל שזה יישתנה במהלך התהליך של העלייה במשקל וזה לא משהו שדפוק אצלי.. זה נגרם בשל מצבי הרעבה קיצוניים.
התוצאות של מדידת המוניטור היה שאני מוציא ביום בממוצע בכל הפעולות כ- 650 קלוריות.
מה שאומר שסך כל ההוצאה האנרגטית שלי, כלומר המאזן הנייטרלי הוא : 1430 קלוריות.
כל דבר שאני אוכל מעל המספר הזה יעלה אותי במשקל.
עשיתי גם בדיקת הרכב גוף - נכנסתי עם תחתונים לתוך מכונה שנקראת BOD POD שעושה בדיקה 3 פעמים.
התוצאות יצאו ככה:
משקל גוף: 47.5 ק"ג
אחוזי שומן: 10.4%
בהמלצות שלו הוא רשם ככה: 3 אימוני כח, פעילות על כל קבוצות השריר, 8-12 חזרות, 2-3 סטים. לא לבצע אימונים אירוביים כלל!
משקל המטרה = נגזר מאחוז השומן. המטרה להעלות ל-15% שומן. משהו שנראה תמוהה בעיניי.. שהוא דווקא מתמקד בעלייה באחוזי השומן.
זה התפריט הראשוני שהוא נתן לי:
א.בוקר:
גבינה לבנה או קוטג' או גבינה צהובה עד 9% שומן או אבוקדו - למריחה בסנדוויץ.
א.צהריים:
קופסאת טונה או 100 גרם גבינה בולגרית
מעט ירקות
אחה"צ:
כל דבר עד 100 קלוריות - אנרג'י בר או פרי או 3 פירות יבשים או 2 יוגורטים
א.ערב:
ביצה שלמה
קופסאת קוטג' או 2 פרוסות גבנ"צ או חצי אבוקדו או 2 כפות טחינה/חומוס
מעט ירקות
לילה: