הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ משלים קלוריות אם מילקשייק

אביב קלר

משתמש פעיל
486
34
נק' מוניטין:
37
486
34
בגדול היום שלי כזה:

מכין גלידת תפוחים מ (2 תמרים 2 תפוחים 2 כפות טחינה גולמית 100ML חלב)
נגיד 300 קלוריות
לאחר מכן עושה אימון ואז אוכל 300 גרם סייטן שזה 450 קלוריות
מכין לעבודה עוד 200 גרם סייטן + תפוח = 350 בערך

ואז הבעיה...... חסר לי בערך עוד 1000 קלוריות למסה..
אז הזמנתי מילקשייק במקדולנדס שזה 350 קלוריות בערך
ואכלתי שיבולת שועל עכשיו אם קוטג 1% על בסיס חלב סויה (יוצא 400 קלוריות למנה הזאת)
ואז אני אוכל שוב את הגלידה שאכלתי בבוקר , (מבחינת חלבון הגעתי ל 140-150 בערך.. ואני שוקל רק 60 ככה שזה יותר מפי 2 .)
זה בסדר בתכלס ?

תפריט נוראי.
אתה פשוט מתעקש לחיות על סוכר פשוט כבסיס לפחמימה היומית?
מה עם קצת פחמימות מורכבות?

לפחות שיבולת שועל יש לך..

• פותח/ת השרשור
תפריט נוראי.
אתה פשוט מתעקש לחיות על סוכר פשוט כבסיס לפחמימה היומית?
מה עם קצת פחמימות מורכבות?

לפחות שיבולת שועל יש לך..
למה זה גורם אם אפשר לשאול ?
כאילו סך הכל אני מגיע לערך הקלורי + משלים חלבון X2 ויותר

למה זה גורם אם אפשר לשאול ?
כאילו סך הכל אני מגיע לערך הקלורי + משלים חלבון X2 ויותר
חלבון זה אחלה אבל אתה אוכל איזה פעמיים שלוש ביום גלידה.. במקום זה למה לא לאכול אורז? תפוחי אדמה? ירקות?
יש ויטמינים חשובים, מינרלים ונוגדי חמצון שיש במאכלים הללו שחשוב לצרוך.
גלידה זה אחלה פעם ביום או כמה פעמים בשבוע אם זה בצורה מתונה כמובן.

אני לא מבין גדול אז שיתקנו אותי אם אני טועה, אבל לפי מה שאני יודע פחמימות פשוטות מקפיצות את רמות האינסולין בצורה חדה ואם מבססים תפריטים שלמים עליהם אז ההתנגדות של הגוף לאינסולין עולה ואז אתה צובר פחות שריר ויותר שומן. יש?

• פותח/ת השרשור
חלבון זה אחלה אבל אתה אוכל איזה פעמיים שלוש ביום גלידה.. במקום זה למה לא לאכול אורז? תפוחי אדמה? ירקות?
יש ויטמינים חשובים, מינרלים ונוגדי חמצון שיש במאכלים הללו שחשוב לצרוך.
גלידה זה אחלה פעם ביום או כמה פעמים בשבוע אם זה בצורה מתונה כמובן.
אממ כן..
אבל זאת גלידה דיי בריאה כאילו מאחלה חומרים.. טחינה , תמרים , פירות (שזה גם כן אחלה למסה - 2 תפוחים) החלב אולי לא במקום ... למרות שגם בו יש עוד קצת חלבון אבל הוא גם כן אם סוכר חח

אני לא מבין גדול אז שיתקנו אותי אם אני טועה, אבל לפי מה שאני יודע פחמימות פשוטות מקפיצות את רמות האינסולין בצורה חדה ואם מבססים תפריטים שלמים עליהם אז ההתנגדות של הגוף לאינסולין עולה ואז אתה צובר פחות שריר ויותר שומן. יש?
אינסולין הוא הורמון חשוב נורא בבניית מסת השריר והוא אנאבולי.. לא צריך לפחד ממנו.
אני מניח שלטווח הרחוק צריכה מוגזמת של פחמימה פשוטה עלולה להוביל לדברים לא טובים עקב הפרשה מוגזמת של אינסולין, אבל אנחנו לא מדברים פה על כמויות כאלה..אלא על הגזמה מוחלטת שזה לא דבר תקין אף פעם.

אממ כן..
אבל זאת גלידה דיי בריאה כאילו מאחלה חומרים.. טחינה , תמרים , פירות (שזה גם כן אחלה למסה - 2 תפוחים) החלב אולי לא במקום ... למרות שגם בו יש עוד קצת חלבון אבל הוא גם כן אם סוכר חח
חשבתי גלידה רגילה.. זה כבר יותר טוב, אבל אני עדיין ממליץ על אכילה של מזונות נוספים ולגוון קצת בתפריט.

• פותח/ת השרשור
טבעוני הוא בטוח לא חח
אתה צמחוני?
חח

להיות טבעוני זה ממש קשה.. אם לצמחוני האפשרויות מצטמצמות אז לטבעוני בכלל.. גם הרבה זמן לא אכלתי טונה אבל אני לא יודע אם אוכל מידי פעם כי טונה עוד הרשתי לעצמי לאכול-

וכן הגלידה עצמה בריאה אני לוקח נגיד רק איזה משהוא ביום כדי שיהיה לי מתוק חח אני יכול לקחת טעימה מגלידה שקנו בבית, לקנות לי מילקשייק
דברים כאלה ... זה עדיין נורא ?

* וכן אחי אני לא אוכל בשר..

• פותח/ת השרשור
זה בסדר אתה תמיד יכול לאכול חזה עוף
אני אוותר..
חשבתי גלידה רגילה.. זה כבר יותר טוב, אבל אני עדיין ממליץ על אכילה של מזונות נוספים ולגוון קצת בתפריט.
סוגי הפחמימות
פחמימה פשוטה = סוכר פשוט. לדוגמא: הסוכר המצוי בסוכר לבן וחום, בדבש, בפירות, בממתקים וכד'. בקבוצה זו נכללים חד הסוכרים כגון: גלוקוז, גלקטוז ופרוקטוז- הסוכר המצוי בפירות, ודו סוכרים כגון: סוכרוז ולקטוז- סוכר החלב. סוג זה של פחמימה גורם לעלייה מהירה של רמות הסוכר בדם ולאחר מכן לירידה חדה וכתוצאה מכך גם לשובע קצר טווח של 20 דק' לערך. בעקבות עליית הסוכר המהירה בזרם הדם הגוף מפריש אינסולין מהלבלב בכמות גדולה על מנת להכניס את כל הסוכר לתאים ולאזן את רמות הסוכר בדם. חלק מהאינסולין שהופרש בכמות גדולה נשאר בזרם הדם ומשמש כהורמון רעב, לכן כאשר אוכלים עוגייה או פרי ברוב המקרים יש רצון לעוד.

פחמימה מורכבת- הינה פחמימה שמורכבת מהרבה פחמימות פשוטות. דוגמאות לפחמימות מורכבות הןלחם, אורז, תפוחי אדמה, ספגטי וכד'. פחמימות אלו מורכבות מעמילניים הבנויים משרשראות של סוכרים פשוטים ייחודן בכך שהם מתפרקות לאט יותר ושחרורן לזרם הדם איטי יותר לעומת הפחמימות הפשוטות. בכך מתאפשרת ספיגה איטית של רמות הסוכר בדם וכתוצאה מכך שובע ממושך יותר.

פחמימה מורכבת מלאה בעלת סיבים תזונתיים- גם כאן מדובר בפחמימה המורכבת משרשראות של חד סוכרים בתוספת סיבים תזונתיים המורכבים מפחמימות שאינן מתעכלות, כגון תאית (צלולוז) שלגופינו אין את היכולת לפרקה. דוגמאות לפחמימות מורכבות בעלות סיבים תזונתיים הם אורז מלא, לחם מחיטה מלאה, כוסמת, שיבולת שועל, קטניות כגון: עדשים, שעועית לבנה או אדומה, מש, פול וכד'. הפחמימה המלאה עשירה בסיבים תזונתיים המכילים ויטמינים ומינרלים וגורמים לספיחה של מים בדומה לספוג, תכונה המאפשרת שובע ממושך יותר כתוצאה מספיגה איטית ביותר של הסוכר בדם לעומת הפחמימה הפשוטה והפחמימה המורכבת.

מושג חשוב נוסף בתחום הפחמימות נקרא אינדקס גליקמי. מחקרים גילו כי לכל פחמימה השפעה שונה על קצב עליית הסוכר בדם וככל שקצב עליית רמות הסוכר מהיר יותר כך האינדקס הגליקמי גבוה יותר. ככל שרמות הסוכר עולות בצורה מהירה יותר כך השובע מאותה פחמימה קצר מועד. לדוגמא: לסוכר לבן אשר מעלה את רמות הסוכר בדם בקצב מהיר ומביא לשובע קצר טווח אינדקס גליקמי גבוה ואילו לעומתו לשעועית אשר מעלה את רמות הסוכר בדם בקצב איטי ומביאה לשובע ארוך טווח אינדקס הגליקמי נמוך. חשוב לזכור כי קיימת שונות גנטית הקיימת בין אדם לאדם המשפיעה על התגובה לאכילת הפחמימה.

חח מה???
התעניינתי קצת חיפשתי בגוגל וזה.. בתפוח יש 15 קוביות סוכר???????? מה ???

• פותח/ת השרשור
בפירות וירקות יש פרוקטוז שזה סוכר לכל דבר.
ואי ואי ...
ואני חשבתי שאני יכול לאכול פירות כל היום חחחח
זאת אומרת ששיבולת שועל היא פחמימה מאד טובה לפי הכתבה.. ואני אוכל את זה על בסיס חלב.. (אני יכול להוריד את החלב....)
אם אתבסס רק על שיבולת שועל ועל הסייטן שלי זה יהיה ממש טוב והתזונה שלי תיהיה ממש טובה נכון? אני מניח שזה יתרום לי אפילו יותר לחיזוק השרירים מאשר המילקשייק חח ונראה לי שאוריד גלידה אחת............ חח אולי נאכל רק בבוקר כל פעם שיהיה לי טיפה אנרגיה לאימון בבוקר..

(אני יכול להוריד את החלב....)
למה? אחלה מקור לחלבון

אם אתבסס רק על שיבולת שועל ועל הסייטן שלי זה יהיה ממש טוב והתזונה שלי תיהיה ממש טובה נכון?
תגוון, אל תבסס תפריט שלם על סוג אחד של פחמימה.
פירות וירקות נורא בריאים ללא קשר לפחמימה.

אני מניח שזה יתרום לי אפילו יותר לחיזוק השרירים מאשר המילקשייק
זה לא

• פותח/ת השרשור
למה? אחלה מקור לחלבון

תגוון, אל תבסס תפריט שלם על סוג אחד של פחמימה.
פירות וירקות נורא בריאים ללא קשר לפחמימה.

זה לא

אבל הרגע רשמתם למעלה שמקור הפחמימה מסוכר זה משמין ומפחית מהשרירים לא ? על איזה כמויות דיברתם שם.. ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית