הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ משלים קלוריות אם מילקשייק

אביב קלר

משתמש פעיל
486
34
נק' מוניטין:
37
486
34
בגדול היום שלי כזה:

מכין גלידת תפוחים מ (2 תמרים 2 תפוחים 2 כפות טחינה גולמית 100ML חלב)
נגיד 300 קלוריות
לאחר מכן עושה אימון ואז אוכל 300 גרם סייטן שזה 450 קלוריות
מכין לעבודה עוד 200 גרם סייטן + תפוח = 350 בערך

ואז הבעיה...... חסר לי בערך עוד 1000 קלוריות למסה..
אז הזמנתי מילקשייק במקדולנדס שזה 350 קלוריות בערך
ואכלתי שיבולת שועל עכשיו אם קוטג 1% על בסיס חלב סויה (יוצא 400 קלוריות למנה הזאת)
ואז אני אוכל שוב את הגלידה שאכלתי בבוקר , (מבחינת חלבון הגעתי ל 140-150 בערך.. ואני שוקל רק 60 ככה שזה יותר מפי 2 .)
זה בסדר בתכלס ?

אינסולין הוא הורמון חשוב נורא בבניית מסת השריר והוא אנאבולי.. לא צריך לפחד ממנו.
אני מניח שלטווח הרחוק צריכה מוגזמת של פחמימה פשוטה עלולה להוביל לדברים לא טובים עקב הפרשה מוגזמת של אינסולין, אבל אנחנו לא מדברים פה על כמויות כאלה..אלא על הגזמה מוחלטת שזה לא דבר תקין אף פעם.

הרבה פעמים אני נתקל בהסבר של תגובה אינסולינית.
זה נושא מעניין מאוד, מכיוון שנניח ואני משלים את כל הויטמינים עם כדור(כמובן בתיאוריה שהכל נספג) ושותה קולה...
מה ההבדל בין שתית הקולה_הויטמין לבין תפוח אדמה כפחמימה מורכבת?
האם יש הוכחה שתגובה אינסולינית גבוהה לטווח ארוך מזיקה לבנאדם שאינו סוכרתי?
@Moshe האם אתה יכול לשפוך אור על העניין? עם מחקר או שניים?

משלים את כל הויטמינים עם כדור
אי אפשר להשוות ספיגת ויטמינים ממזון מוצק אל מול כדורים, גם לא נעשו מספיק מחקרים לדעתי שבודקים את איכות\כמות הספיגה.
מולטי אמור להוות כרטיס ביטחון למקרה ש.. אבל לא כתחליף לויטמינים ממזון. זאת דעתי בכל אופן.

הרבה פעמים אני נתקל בהסבר של תגובה אינסולינית.
זה נושא מעניין מאוד, מכיוון שנניח ואני משלים את כל הויטמינים עם כדור(כמובן בתיאוריה שהכל נספג) ושותה קולה...
מה ההבדל בין שתית הקולה_הויטמין לבין תפוח אדמה כפחמימה מורכבת?
האם יש הוכחה שתגובה אינסולינית גבוהה לטווח ארוך מזיקה לבנאדם שאינו סוכרתי?
@Moshe האם אתה יכול לשפוך אור על העניין? עם מחקר או שניים?

לסוכרתיים יש בעיה בהפרשת אינסולין, כלומר הגוף שלהם לא מפריש אינסולין כשהם אוכלים סוכרים ולכן הסוכר בדם שלהם עלול להגיע לכמות רעילה.

לגבי ההבדל בין סוכרים פשוטים לפחמימות מורכבות, פחמימות מורכבות (תפוח אדמה, שיבולת שועל, אורז וכו') הם בעצם מספר סוכרים פשוטים מורכבים ביחד, והגוף צריך לפרק אותם לסוכרים פשוטים. בסופו של דבר, גם אם תאכל תפוח אדמה וגם אם תאכל כפית סוכר, שניהם יתפרקו בגוף לסוכר הכי פשוט - גלוקוז.

ההבדל הוא שתפוח אדמה יתפרק לאט לאט ויתן לך אנרגיה למשך הרבה זמן, וסוכר פשוט יתפרק מהר מאוד, מה שעלול לגרום להפרשה של הרבה אינסולין בבת אחת, ש"יפנה" את כל הסוכר מהגוף שלך ויגרום לך לירידת אנרגיה.

פחמימה מורכבת - אנרגיה לאורך זמן
פחמימה פשוטה - אנרגיה למעט זמן ובכמויות גבוהות אצל חלק מהאנשים גם נפילות אנרגיה

לסוכרתיים יש בעיה בהפרשת אינסולין, כלומר הגוף שלהם לא מפריש אינסולין כשהם אוכלים סוכרים ולכן הסוכר בדם שלהם עלול להגיע לכמות רעילה.

לגבי ההבדל בין סוכרים פשוטים לפחמימות מורכבות, פחמימות מורכבות (תפוח אדמה, שיבולת שועל, אורז וכו') הם בעצם מספר סוכרים פשוטים מורכבים ביחד, והגוף צריך לפרק אותם לסוכרים פשוטים. בסופו של דבר, גם אם תאכל תפוח אדמה וגם אם תאכל כפית סוכר, שניהם יתפרקו בגוף לסוכר הכי פשוט - גלוקוז.

ההבדל הוא שתפוח אדמה יתפרק לאט לאט ויתן לך אנרגיה למשך הרבה זמן, וסוכר פשוט יתפרק מהר מאוד, מה שעלול לגרום להפרשה של הרבה אינסולין בבת אחת, ש"יפנה" את כל הסוכר מהגוף שלך ויגרום לך לירידת אנרגיה.

פחמימה מורכבת - אנרגיה לאורך זמן
פחמימה פשוטה - אנרגיה למעט זמן ובכמויות גבוהות אצל חלק מהאנשים גם נפילות אנרגיה

דיברת מבחינת אנרגיה, אני מדבר מבחינה בריאותית ונזקים לטווח הרחוק.

אי אפשר להשוות ספיגת ויטמינים ממזון מוצק אל מול כדורים, גם לא נעשו מספיק מחקרים לדעתי שבודקים את איכות\כמות הספיגה.
מולטי אמור להוות כרטיס ביטחון למקרה ש.. אבל לא כתחליף לויטמינים ממזון. זאת דעתי בכל אופן.

נניח וכולו כן היה נספג.

דיברת מבחינת אנרגיה, אני מדבר מבחינה בריאותית ונזקים לטווח הרחוק.

נניח וכולו כן היה נספג.

מבחינה בריאותית אתה יכול לאכול פחות או יותר מה שבא לך כל עוד אתה אוכל מספיק מכל אבות המזון.
אם בנוסף למילקישייק הזה אתה אוכל מספיק חלבון, שומן, מינרלים וויטמינים, אין שום בעיה שתשתה אפילו 2 כאלה ביום...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית