הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משהו מעצבן באוניברסיטה

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
אשמח לשמוע מה דעתכם...

אני תיכף מסיים סמסטר ב של שנה א באוניברסיטה.
כל מרצה שבא ללמד אותנו אמר לנו "החוג מעלה רמה, תשכחו כל מה שהיה במבחנים הקודמים. אצלכם הרמה קשה יותר".

חבר טוב שלי התחיל סמסטר לפני ועשה מתמטיקה דיסקרטית ברמת 2 נקודות זכות לפני שנה.
הוא בקושי השקיע וקיבל 90+.

עכשיו אחרי שהעלו את הרמה (ועדיין זה קורס של 2 נקודות זכות) 80% מהמחזור שלי מתקשה ללמוד, התרגולים ברמה של בדידים ולגו (המתרגלים שלנו לא למדו חצי מהחומר הזה, והם סיימו את זה לפני שנתיים), מתרגל אומר לנו שהוא לא יודע לפתור תרגילים מההגשות שלנו לתרגילי בית (15% מהציון, מי שלא מגיש 80% לא ניגש בכלל).

ויוצא מצב שקורסים של 2 נקודות זכות כמו זה נהיו קשים יותר מקורס תיכנות מונחה עצמים שהוא 4 נקודות זכות.

מה שהכי מעצבן אותי זה שכל מי שהתחיל ללמוד שנה לפני קיבל/יקבל מבחנים קלים וציונים גבוהים ואנחנו (המחזור שלי) כנראה יקבל את הממוצעים הכי נמוכים של השנים האחרונות. ובמקצוע כמו מערכות מידע/תיכנות זה אחד הדברים החשובים ביותר. בלי ממוצע של 80 או פרוקציות אף אחד לא שם עלייך.

פשוט לוקחים אותנו ומנסים עלינו רמה גבוה, מבלי להביא מתרגלים בהתאם ועם חומר קשה בהרבה.
אנשים שלומדים בטכניון תואר במדמ"ח ומתמטיקה מסתכלים על זה ואומרים שזאת רמה גבוהה.. אז 2 נקודות זכות? באמת?!

קיצור מה דעתכם?

עריכה: אני רק מדגיש שמה שמפריע לי במיוחד זה הציונים הנמוכים, ובעיקר כי זה בקורסים המשניים, במתמטיקות למיניהן, בקורסים המקצועיים (שיכינו אותנו לשוק העבודה, חלקית, אין לי בעיה עם רמה גבוהה)

אני מסכים איתך שזה מעצבן, אבל מה שאתה יכול לעשות עם זה, זה כלום.

מרצה באוניברסיטה יכול לעשות בערך כל מה שהוא רוצה..

• פותח/ת השרשור
אני מסכים איתך שזה מעצבן, אבל מה שאתה יכול לעשות עם זה, זה כלום.

מרצה באוניברסיטה יכול לעשות בערך כל מה שהוא רוצה..
יש איזה קטע למרצים שרוצים שהממוצעים שלהם יהיו כמה שיותר נמוכים? זה מעלה להם את האגו לא?

אני שמעתי ממרצה לחדוא אצלנו שממוצע 70 זה גבוה לו מדי. 60 זה נחמד להם.
לא יודע מה הקטע, לא מבין איך המוח המעוות שלהם חושב, אבל זה מה יש. אתה יכול לעשות 3 דברים -
-לוותר על מועד א' ולעשות מועד ב', אצלנו יש חודשיים בין המועדים וזה מלא זמן.
-להתלונן לאגודה או למישהו שינסה להתערב, לא נראה לי שיעשו משהו.
-לחזור על הקורס כשיהיה מרצה נורמאלי, השאלה אם הוא קדם לדברים אחרים ואז זה מבאס.

בכל מקרה, תוכל לשאוף רק לעבור אותו עכשיו, ואז עוד שנה לחזור עליו כשיהיה מרצה נורמאלי, תלוי מה התנאי חזרה על קורסים אצלכם.

איפה ומה אתה לומד? אצלנו(בן גוריון) הרמה קצת עלתה אבל בסה"כ די דומה לשנים הקודמות(גם רמה גבוה מדי)

• פותח/ת השרשור
אני שמעתי ממרצה לחדוא אצלנו שממוצע 70 זה גבוה לו מדי. 60 זה נחמד להם.
לא יודע מה הקטע, לא מבין איך המוח המעוות שלהם חושב, אבל זה מה יש. אתה יכול לעשות 3 דברים -
-לוותר על מועד א' ולעשות מועד ב', אצלנו יש חודשיים בין המועדים וזה מלא זמן.
-להתלונן לאגודה או למישהו שינסה להתערב, לא נראה לי שיעשו משהו.
-לחזור על הקורס כשיהיה מרצה נורמאלי, השאלה אם הוא קדם לדברים אחרים ואז זה מבאס.

בכל מקרה, תוכל לשאוף רק לעבור אותו עכשיו, ואז עוד שנה לחזור עליו כשיהיה מרצה נורמאלי, תלוי מה התנאי חזרה על קורסים אצלכם.
1. אין כזה הבדל בין המועדים, בין מועד א' אחרון למועד ב' ראשון גג שבועיים, ולצערי המבחן הכי חשוב והכי קשה שלי הוא ראשון, ככה שאני חייב ללמוד אליו. 3/4 ימים אחריו דיסקרטית ו3 ימים אחריו חדווא ב'. לא כיף.
2. מאוחר מידי.. הקורס שלי התלונן סמסטר קודם כמעט על כל שטות (סתם) ועכשיו כולם שונאים אותנו.
3. יש לנו 2 קורסים שאנחנו יכולים לחזור עליהם (אם עברנו אותם) ואם אני נכשל זה דופק לי 3 קורסי המשך אם אני לא טועה.
ככה שזה אומר ששנה שלמה אני תקוע בקורסי בחירה/מדעי הרוח.

אפשר להגיד שנדפקתי.. לפחות זה רק 2 נקודות זכות אז אם אקבל 60 ובשאר אקבל ציונים סבבה זה לא ישפיע כזה הרבה
איפה ומה אתה לומד? אצלנו(בן גוריון) הרמה קצת עלתה אבל בסה"כ די דומה לשנים הקודמות(גם רמה גבוה מדי)
חיפה.
אצלינו העלו ממש. חבר שלי לא מבין מה אנחנו לומדים(זה שלמד את זה שנה שעברה), ולשני חברים טובים שלי יש בנות זוג שלומדות בטכניון ואומרות שזה רמה של 4 נקודות זכות בטכניון.
תוסיף מתרגלים שלא למדו חצי מהחומר, ומה שהם כן למדו היה לפני שנתיים וקיבלת ממוצע 30 😃

1. אין כזה הבדל בין המועדים, בין מועד א' אחרון למועד ב' ראשון גג שבועיים, ולצערי המבחן הכי חשוב והכי קשה שלי הוא ראשון, ככה שאני חייב ללמוד אליו. 3/4 ימים אחריו דיסקרטית ו3 ימים אחריו חדווא ב'. לא כיף.
2. מאוחר מידי.. הקורס שלי התלונן סמסטר קודם כמעט על כל שטות (סתם) ועכשיו כולם שונאים אותנו.
3. יש לנו 2 קורסים שאנחנו יכולים לחזור עליהם (אם עברנו אותם) ואם אני נכשל זה דופק לי 3 קורסי המשך אם אני לא טועה.
ככה שזה אומר ששנה שלמה אני תקוע בקורסי בחירה/מדעי הרוח.

אפשר להגיד שנדפקתי.. לפחות זה רק 2 נקודות זכות אז אם אקבל 60 ובשאר אקבל ציונים סבבה זה לא ישפיע כזה הרבה

חיפה.
אצלינו העלו ממש. חבר שלי לא מבין מה אנחנו לומדים(זה שלמד את זה שנה שעברה), ולשני חברים טובים שלי יש בנות זוג שלומדות בטכניון ואומרות שזה רמה של 4 נקודות זכות בטכניון.
תוסיף מתרגלים שלא למדו חצי מהחומר, ומה שהם כן למדו היה לפני שנתיים וקיבלת ממוצע 30 😃
אוניברסיטת חיפה או טכניון?
חבר שלי שנה א' בטכניון ואמור שהחומר קשה ברמה מוגזמת מאוד, אותם תלונות כמו שלך

יש איזה קטע למרצים שרוצים שהממוצעים שלהם יהיו כמה שיותר נמוכים? זה מעלה להם את האגו לא?

זה לא קשור לאגו, יש צורך מסוים בלשמור על ממוצע בינוני במיוחד במוסדות שמחזיקים מעצמם (TAU, תכניון וכו) ולכן יש נטייה מוצדקת לשמור על ממוצע שלא עובר את ה70, ובכל זאת עדיין תיהיה התפלגות של ציוני קיצון יפים וכן הרבה נכשלים אשר השקיעו פחות.

וזה במיוחד במקצועות ריאלים, בהומנים זה ממוצעים הרבה יותר גבוהים.
וכן אני מסכים שזה מבאס אבל ידידי זה האוניברסיטה...

אם זה המצב, עזוב את המרמור ואל תקשיב לכל החברים לכיתה שרק בוכים, ככה אני הייתי אצלנו באינפי, הייתי מקשיב לסטיגמות על קורסים והייתי נרתע, עזוב שטויות, תשקיע בקורס הזה ותיפטר ממנו ומהמרצה הזה אחת ולתמיד.
איזה קורס זה? אולי אני אעזור לך למצוא חומר

• פותח/ת השרשור
אם זה המצב, עזוב את המרמור ואל תקשיב לכל החברים לכיתה שרק בוכים, ככה אני הייתי אצלנו באינפי, הייתי מקשיב לסטיגמות על קורסים והייתי נרתע, עזוב שטויות, תשקיע בקורס הזה ותיפטר ממנו ומהמרצה הזה אחת ולתמיד.
איזה קורס זה? אולי אני אעזור לך למצוא חומר
מתמטיקה דיסקרטית

זה המקביל של קומבינטוריקה, לא?
אני כלכך סובל בקורס הזה, אני בספק אם אגש למועד א'.
תקרא מפה סיכומים -
UnderWarrior Project - מתמטיקה
אני אביא לך עוד של חבר'ה אצלנו שסיכמו, תיכנס לכאן ותראה שיעורי בית עם פתרון, עוזר להבנה.

אין לכם נציג סמסטר?ניסיתם לאסוף חתימות או משהו? אני בטוח שאפשר לעשות עם זה משהו.

מתמטיקה דיסקרטית
מי המרצה/מתרגל/ת?
איזה קורסים אתה עושה עכשיו?
אתה אחרי מבני נתונים?

בדיוק לפני כמה שעות נבחנתי במבני נתונים.
דיסקרטית 2 נק'? לפני שנה עשיתי והיה 5 נק', מה השתנה?

עשית מבוא לחומרה? אם כן באיזה שנה וסימסטר? יכול להיות שהיינו באותה כיתה

• פותח/ת השרשור
מי המרצה/מתרגל/ת?
איזה קורסים אתה עושה עכשיו?
אתה אחרי מבני נתונים?

בדיוק לפני כמה שעות נבחנתי במבני נתונים.
דיסקרטית 2 נק'? לפני שנה עשיתי והיה 5 נק', מה השתנה?

עשית מבוא לחומרה? אם כן באיזה שנה וסימסטר? יכול להיות שהיינו באותה כיתה
עדיין לא נבחנתי, עדיין לא הגעתי למבני נתונים.
אני סוף שנה א במערכות מידע, זה 2 נקודות זכות קורס שמרגישות כמו 4

אני ארגיע אותך,זה ככה גם אצלי,יכול לצלם לך פוסטים מהפייסבוק של המחזור ,שתבין איזה ניסויים עושים עלינו(כמו קורסים שהופכים לבחירה,כשאצלנו הם חובה,או סתם מעלים את רמת המבחנים לרמה של הטכניון וכו)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית