הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משהו מעצבן באוניברסיטה

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
שהרמת לימוד לא תואמת לרמת המבחן?
שהמקום לימודים נחשב פחות אף על פי שהרמת קושי זהה?
לפחות שאקבל ממוצע גבוה באוניברסיטה.. אם הייתי מסתפק ב70 אז כבר עדיף לנסות להתקבל לטכניון
אתה יכול לשלוח את הסילבוס של הקורס? (שאשווה מה5)

11 מבוא לתורת הקבוצות )חלק א'😃
א1 מושג הקבוצה, יחס השייכות ויחס ההכלה, קבוצות מיוחדות, קבוצה אוניברסלית ודיאגרמת ון1
ב1 פעולות בין קבוצות, חוק הפילוג וחוקי דה-מורגן1 קבוצת החזקה, מכפלה קרטזית1
ג1 פונקציה, פונקציה חד-חד ערכית, פונקציה על, פונקציה הפיכה1
15 מבוא ללוגיקה מתמטית:
א1 פסוק, משתנה פסוקי, קבוע פסוקי, פסוקים אטומיים, השמה וטבלת אמת1 קשרים לוגיים1
ב1 פסוקים שקולים, טאוטולוגיות וסתירות1 כמתים לוגיים: הכמת "לכל" והכמת "קיים"1
ג1 הוכחות מתמטיות, תנאי הכרחי ותנאי מספיק, הוכחה דרך השלילה, טענה אוניברסלית וטענה יישית1
ד1 קבוצות שלמות של קשרים, הצורות הנורמליות CNF ו- 1DNF
ה1 שימושים של הלוגיקה במעגלים בוליאניים1
13 מבוא לתורת הקבוצות )חלק ב'😃
א1 יחס בינארי, תכונות של יחסים, יחס שקילות, מחלקת שקילת וקבוצת מנה1
ב1 יחס סדר חלקי, יחס סדר מלא ויחס סדר טוב1 איברים מינימליים, מקסימליים, מינימום ומקסימום1
ג1 עוצמה של קבוצה סופית, עוצמה של קבוצה אינסופית, קבוצות בנות מנייה והאלכסון של קנטור1

מבוא לתורת הגרפים:
א1 גרף, מסלול, מעגל, דרגה של קודקוד ותת-גרף1 גרפים מיוחדים: גרף מלא, עץ, דו-צדדי וגרף המעגל1
ב1 גרפים מישוריים ונוסחת אויליר1
ג1 מסלול אוילר, מעגל אוילר, משפט אוילר ובעית הדומינו1
ד1 צביעה של גרפים, מספר הצביעה1
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
12 מבוא לקומבינטוריקה:
א1 כללי מנייה בסיסיים, עקרון הסכום והכפל1 בחירה עם חזרות ובלי חזרות כשהסדר חשוב ואינו חשוב1
ב1 המקדמים הבינומיים, משולש פסקל, פתרון בעיות מנייה ע"י נוסחאות נסיגה1
ג1 פתרון נוסחאות נסיגה1
ד1 עקרון שובך היונים ועקרון ההכלה וההדחה1

עריכה: אין לי מושג למה זה מוסיף לי 1 לכל שורה.. העתקתי מהפלא
קומבינטוריקה לא הספקנו ללמוד

נערך לאחרונה:
ואגב אל תתרגש מבדידה,אני מכיר אנשים שהם בשנה ג' ועדיין לא עברו בדידה,זה נורמלי,גם אני עברתי בדידה ב60 אמרתי תודה רבה והמשכתי בחיים.

עכשיו בוא תראה מה מעצבן באוניברסיטה:
1. שאתה בתחרות מתמדת עם החברים שלך לקורס (500+ איש)
2. שרק 15% מהקורס יקבל בין 90-100
3. ש 40% הנותרים יקבלו בין 75-90
4. ש 15% יכשלו

גם אם הממוצע בקורס הוא 90, אתה תקבל 75 לממוצע כי זה היה הממוצע בקורס. ז"א שאתה תצטרך לקבל 99-100 כדי לקבל באמת 100 בקורס ואם תקבל 95 אז אתה כבר יורד בממוצע למשהו כמו 85.
רוצה ללמוד בארה"ב?

כמובן שקורסים עם ממוצע 90 לא קיימים. לרוב זה בין 40 ל-70. בכל מקרה אתה רואה את חבריך לכיתה בתור אוייבים ותו לא. אין שום שיתוף פעולה.

4. ש 15% יכשלו

גם אם הממוצע בקורס הוא 90, אתה תקבל 75 לממוצע כי זה היה הממוצע בקורס. ז"א שאתה תצטרך לקבל 99-100 כדי לקבל באמת 100 בקורס ואם תקבל 95 אז אתה כבר יורד בממוצע למשהו כמו 85.
רוצה ללמוד בארה"ב?

כמובן שקורסים עם ממוצע 90 לא קיימים. לרוב זה בין 40 ל-70. בכל מקרה אתה רואה את חבריך לכיתה בתור אוייבים ותו לא. אין שום שיתוף פעולה.
נותנים לכם ציונים לפי עקומה?ל1ל

• פותח/ת השרשור
4. ש 15% יכשלו

רוצה ללמוד בארה"ב?

עד עכשיו לא קיבלתי ציונים על פי עקומת למידה, הדבר הכי קרוב לזה היה 2 פקטורים שקיבלנו.
אחד של 3 נקודות לכולם (לא אמרו לנו למה), והשני 20 נקודות לכולם על מבחן שהממוצע שלו היה 30 (אני קיבלתי בו 70 בלי הפקטור)

לפחות שאקבל ממוצע גבוה באוניברסיטה.. אם הייתי מסתפק ב70 אז כבר עדיף לנסות להתקבל לטכניון

א1 מושג הקבוצה, יחס השייכות ויחס ההכלה, קבוצות מיוחדות, קבוצה אוניברסלית ודיאגרמת ון1
15 מבוא ללוגיקה מתמטית:
ג1 הוכחות מתמטיות, תנאי הכרחי ותנאי מספיק, הוכחה דרך השלילה, טענה אוניברסלית וטענה יישית1
ב1 יחס סדר חלקי, יחס סדר מלא ויחס סדר טוב1 איברים מינימליים, מקסימליים, מינימום ומקסימום1
ג1 עוצמה של קבוצה סופית, עוצמה של קבוצה אינסופית, קבוצות בנות מנייה והאלכסון של קנטור1

מבוא לתורת הגרפים:
א1 גרף, מסלול, מעגל, דרגה של קודקוד ותת-גרף1 גרפים מיוחדים: גרף מלא, עץ, דו-צדדי וגרף המעגל1
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
12 מבוא לקומבינטוריקה:
א1 כללי מנייה בסיסיים, עקרון הסכום והכפל1 בחירה עם חזרות ובלי חזרות כשהסדר חשוב ואינו חשוב1
ג1 פתרון נוסחאות נסיגה1

ואתם עושים רק קורס אחד של דיסקרטית? אצלנו זה גם היה נראה לי 4-5 נקז, ואז חילקו את זה לדיסקרטית 1 ו2, כל אחד מהם שווה 2-3 נראה לי ודיסקרטית 1 אצלי בנוי כמו אצלך רק שבמקום קומבינטוריקה יש אינדוקציה ותכנות בפרולוג.

• פותח/ת השרשור
ואתם עושים רק קורס אחד של דיסקרטית? אצלנו זה גם היה נראה לי 4-5 נקז, ואז חילקו את זה לדיסקרטית 1 ו2, כל אחד מהם שווה 2-3 נראה לי ודיסקרטית 1 אצלי בנוי כמו אצלך רק שבמקום קומבינטוריקה יש אינדוקציה ותכנות בפרולוג.
הבעיה היא שהמרצה שלנו רץ בחומר, נוגע בכל דבר קצת, בלי להסביר כלום ואתה אמור להבין הכל למבחן.
בד"כ זה סבבה, אבל בתרגולים אנחנו לא עושים כלום, יש לנו במקביל תגבור מטעם החוג ויש לנו מתרגל בתגבור מהחוג למתמטיקה שהוא ממש טוב, אבל אין הרבה זמן וזה לא היה מספיק מפגשים.
למדנו אינדוקציה בחצי שעה, ואחרי זה המרצה מצפה מאיתנו לפתור באינדוקציה.
שוב פעם, נגיעה בכל תחום, בלי באמת להבין משהו, והתרגול מתעסק בשטויות, תרגילי הבית קשים (אפילו למתרגלים) ומצפים מאיתנו לא להכשל

15 מבוא ללוגיקה מתמטית:

מבוא לתורת הגרפים:
12 מבוא לקומבינטוריקה:
ג1 פתרון נוסחאות נסיגה1

קיץ שעבר עשיתי את זה, נראה כאילו הקורסים זהים.
רק שזה היה 5 נקודות זכות, איך זה הגיוני?
מי היה המרצה?

הבעיה היא שהמרצה שלנו רץ בחומר, נוגע בכל דבר קצת, בלי להסביר כלום ואתה אמור להבין הכל למבחן.
בד"כ זה סבבה, אבל בתרגולים אנחנו לא עושים כלום, יש לנו במקביל תגבור מטעם החוג ויש לנו מתרגל בתגבור מהחוג למתמטיקה שהוא ממש טוב, אבל אין הרבה זמן וזה לא היה מספיק מפגשים.
למדנו אינדוקציה בחצי שעה, ואחרי זה המרצה מצפה מאיתנו לפתור באינדוקציה.
שוב פעם, נגיעה בכל תחום, בלי באמת להבין משהו, והתרגול מתעסק בשטויות, תרגילי הבית קשים (אפילו למתרגלים) ומצפים מאיתנו לא להכשל
אצלנו לא רצים בחומר, אבל בשיעורים עצמם מלמדים אותך מה זה מעגל, עץ ועלים במשך 3 שעות ואז בעבודות הגשה נותנים לך להוכיח את תורת היחסות.

• פותח/ת השרשור
אצלנו לא רצים בחומר, אבל בשיעורים עצמם מלמדים אותך מה זה מעגל, עץ ועלים במשך 3 שעות ואז בעבודות הגשה נותנים לך להוכיח את תורת היחסות.
גם אצלינו וגם אצליכם זה מפגר.
אצליכם חופרים על דברים בסיסיים ואז מצפים ממכם ללמוד הכל בבית.
אצלינו לומדים כל דבר נגיעה, ואז מצפים מאיתנו ללמוד הכל בבית.

בקיצור למה אנחנו נכנסים בכלל לשיעור?

אשמח לשמוע מה דעתכם...

אני תיכף מסיים סמסטר ב של שנה א באוניברסיטה.
כל מרצה שבא ללמד אותנו אמר לנו "החוג מעלה רמה, תשכחו כל מה שהיה במבחנים הקודמים. אצלכם הרמה קשה יותר".

חבר טוב שלי התחיל סמסטר לפני ועשה מתמטיקה דיסקרטית ברמת 2 נקודות זכות לפני שנה.
הוא בקושי השקיע וקיבל 90+.

עכשיו אחרי שהעלו את הרמה (ועדיין זה קורס של 2 נקודות זכות) 80% מהמחזור שלי מתקשה ללמוד, התרגולים ברמה של בדידים ולגו (המתרגלים שלנו לא למדו חצי מהחומר הזה, והם סיימו את זה לפני שנתיים), מתרגל אומר לנו שהוא לא יודע לפתור תרגילים מההגשות שלנו לתרגילי בית (15% מהציון, מי שלא מגיש 80% לא ניגש בכלל).

ויוצא מצב שקורסים של 2 נקודות זכות כמו זה נהיו קשים יותר מקורס תיכנות מונחה עצמים שהוא 4 נקודות זכות.

מה שהכי מעצבן אותי זה שכל מי שהתחיל ללמוד שנה לפני קיבל/יקבל מבחנים קלים וציונים גבוהים ואנחנו (המחזור שלי) כנראה יקבל את הממוצעים הכי נמוכים של השנים האחרונות. ובמקצוע כמו מערכות מידע/תיכנות זה אחד הדברים החשובים ביותר. בלי ממוצע של 80 או פרוקציות אף אחד לא שם עלייך.

פשוט לוקחים אותנו ומנסים עלינו רמה גבוה, מבלי להביא מתרגלים בהתאם ועם חומר קשה בהרבה.
אנשים שלומדים בטכניון תואר במדמ"ח ומתמטיקה מסתכלים על זה ואומרים שזאת רמה גבוהה.. אז 2 נקודות זכות? באמת?!

קיצור מה דעתכם?

עריכה: אני רק מדגיש שמה שמפריע לי במיוחד זה הציונים הנמוכים, ובעיקר כי זה בקורסים המשניים, במתמטיקות למיניהן, בקורסים המקצועיים (שיכינו אותנו לשוק העבודה, חלקית, אין לי בעיה עם רמה גבוהה)
קשה לי 😭
יאללה ביזון. סיים...

סטודנטים הם בכיינים כל כך טובים. כנראה מתכוננים למחאת האוהלים.

גם אצלינו וגם אצליכם זה מפגר.
אצליכם חופרים על דברים בסיסיים ואז מצפים ממכם ללמוד הכל בבית.
אצלינו לומדים כל דבר נגיעה, ואז מצפים מאיתנו ללמוד הכל בבית.

בקיצור למה אנחנו נכנסים בכלל לשיעור?
בחלק מהקורסים שלי אני בכלל לא בא לשיעורים.
מה זה משנה מי מקריא לי חומר ממצגת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית