הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחקר, מדע, אבולוציה וכו'

אתה מקשקש, אמא שלי מרצה לביולוגיה באקדמיה, אל תבלבל שלא מלמדים את זה מסיבות דתיות, כי כן מלמדים את זה, כבר בכיתה ח' מלמדים את זה, פשוט לא קוראים לזה "אבולוציה" קוראים לזה בשמות אחרים.

הרי מה זה אבולוציה? זו הסתגלות של תאים לסביבה החיצונית, בוודאי שזה קיים בעולם, אם זה לא היה קיים השפעת לא הייתה מסתגלת כל שנה לסביבה ותוקפת אותנו כל שנה מחדש, כנראה שגם לא היינו מתחזקים מאימון לאימון.

הסיבה שרשמתי "אם זה קיים" זה כי כל חקר העולם הוא מבוסס על אקסיומות שאנחנו יצרנו על בסיס מה שאנחנו רואים, אם יש אי שם כוח עליון, כל התיאוריות שלנו יכולות להתנפץ, אז עבור אדם מאמין - דבר בשפה שלו, אחרת הדיון יהיה סרק.
טוב לא יודע מה מלמדים, אישית לא למדי כלום בנושא הזה בבית ספר.
וזה גם לא רק תאים אלה ברמת הפרט. כלומר יש שוני גם מערכתי. לא יודע בדיוק מונחים מקצועיים כי זה לא המקצוע שלי.

אבל יכול להיות שצריך לרדת לעם בתחומים האלו. תאכלס לא אוהב להתווכח אם בן אדם מאמין כי לא משנה מה תגיד לו הוא לא משתמש בהיגיון ולכן אני מפסיד או לפני שהתחלתי. פה פשוט היה לי חשוב לחדד את הנושא שזה כן מוכח שזה קיים. מאיפה זה התחיל זה עדיין מגדר שאלה.

משאלה: שהדיון הזה לא ייגרר להתפלספות על דתות/אתאיזם/אבולוציה(אפשר ללכת על פנתאיזם ושפינוזה, כזה עוד לא היה)
בפועל- 5 דפים בדיוק על הנושאים האלה

ואו כמה בלבולי מח בפורום שלא קשור בכלל למדע.. עזבו תשאירו את המדע לאנשים שעוסקים במדע ותעשו לעצמכם טובה

תראו איזה מאמנת ספינינג טובה אני
1 2 1 2 LBBBB HHBBBBBBBB

1 2 1 2 ריפטוווווו ריפטווווו

1 2 1 2 אבבבוווווווולוציה!!!

יאללה חברים מי נותן לי קצת כלכלה????

• פותח/ת השרשור
זו דוגמא שגויה מיסודה, האבולוציה לא סותרת את אלוהים, וזאת אף פעם לא הייתה מטרתה.
גם בלימודי מדעים באקדמיה אין קורס אבולוציה ולא מלמדים את זה בכלל, מלמדים תורשה.

אם קיים בורא, הוא כנראה ברא את האבולוציה (אם היא קיימת)
שום דבר ממה שכתבת לא סותר אחד את השני, והדוגמא שלך לא טובה, ולא אומרת שום דבר על כך שמדע הוא סובייקטיבי.

אתה מתעקש לא להבין מה שאני אומר למרות שאני מסביר את זה בצורה מאוד ברורה, לדעתי לפחות.

בוא נלך צעד צעד כדי שלא תוכל לפספס את מה שאני אומר:
1.אמרת שמדע הוא אובייקטיבי.
2.נתתי לך כדוגמא את תורת האבולוציה כתורה שאין דרך להוכיח אותה, או שאתה מאמין בה או שלא.
3.במדע מספיק מקרה אחד בו ההשערה שלך לא מתקיימת כדי להפריך אותה.
4.נתתי לך דוגמא לסובייקטיביות במדע = הפרכתי את ההשערה שמדע הוא אובייקטיבי.

אם גם עכשיו תתעקש לא להבין אז באמת המצב חמור.

אתה מתעקש לא להבין מה שאני אומר למרות שאני מסביר את זה בצורה מאוד ברורה, לדעתי לפחות.

2.נתתי לך כדוגמא את תורת האבולוציה כתורה שאין דרך להוכיח אותה, או שאתה מאמין בה או שלא.

רק בגלל האבולוציה כלל המדע נחשב לסובייקטיבי?
המתמטיקה מסתמכת על אקסיומות, זה הופך את זה לסובייקטיבי או אובייקטיבי?

זה לא שהוא סתם אובייקטיבי, כל מהות המדע הוא להיות אובייקטיבי
2.נתתי לך כדוגמא את תורת האבולוציה כתורה שאין דרך להוכיח אותה, או שאתה מאמין בה או שלא
שום דבר לא ניתן להוכיח באופן אבסולוטי, כל קביעה במדע זוהי תיאוריה, שמטרת להסביר תופעות כאלו ואחרות, בעזרת ביסוס מדעי חזק שאף אחד עדיין לא הצליח להפריך. (לא פשוט לבנות תיאוריה מדעית)
לא הפרכת שום דבר, צר לי, כל מה שעשית זה לבזבז לי את הזמן ולקשקש
לא נתת שום דוגמא גם לסובייקטיביות
המצב באמת חמור.
נכון, המצב שלך חמור.
בכל אופן אני לא מכיר אותך, אבל כמו שזה נראה על פי איך שאתה כותב, אני די בטוח שבתורה אני מבין יותר ממך, כמעט בכל נושא, בכל מצווה, ובכל דין, רוב משפחתי חרדית ואני כבר שמעתי כמעט כל טיעון אפשרי, חבל לי על הזמן, לכן אני אפסיק את הדיון הזה כאן, אני מעדיף להשקיע את זמני בפורום כדי לעזור לאנשים, ולא לדון על דת.

• פותח/ת השרשור
זה לא שהוא סתם אובייקטיבי, כל מהות המדע הוא להיות אובייקטיבי

שום דבר לא ניתן להוכיח באופן אבסולוטי, כל קביעה במדע זוהי תיאוריה, שמטרת להסביר תופעות כאלו ואחרות, בעזרת ביסוס מדעי חזק שאף אחד עדיין לא הצליח להפריך. (לא פשוט לבנות תיאוריה מדעית)

לא הפרכת שום דבר, צר לי, כל מה שעשית זה לבזבז לי את הזמן ולקשקש

לא נתת שום דוגמא גם לסובייקטיביות

נכון, המצב שלך חמור.
בכל אופן אני לא מכיר אותך, אבל כמו שזה נראה על פי איך שאתה כותב, אני די בטוח שבתורה אני מבין יותר ממך, כמעט בכל נושא, בכל מצווה, ובכל דין, רוב משפחתי חרדית ואני כבר שמעתי כמעט כל טיעון אפשרי, חבל לי על הזמן, לכן אני אפסיק את הדיון הזה כאן, אני מעדיף להשקיע את זמני בפורום כדי לעזור לאנשים, ולא לדון על דת.

עצם העובדה שחשבת שאנחנו מדברים על דת (או שאני דתי) רק מדגישה את זה שלא היה לך:
א.מושג על מה אנחנו מדברים.
א.1. הבנת הנקרא.

עצם העובדה שחשבת שאנחנו מדברים על דת (או שאני דתי) רק מדגישה את זה שלא היה לך:
א.מושג על מה אנחנו מדברים.
א.1. הבנת הנקרא.
מצויין, אז אני לא גם לא מעוניין להבין על מה אתה מדבר, אתה תמשיך לחשוב שהפרכת את תיאוריית האבולוציה ומדע זה סובייקטיבי, ואני ימשיך לעזור פה לאנשים בפורום, הולך? 🙃

• פותח/ת השרשור
מצויין, אז אני לא גם לא מעוניין להבין על מה אתה מדבר, אתה תמשיך לחשוב שהפרכת את תיאוריית האבולוציה ומדע זה סובייקטיבי, ואני ימשיך לעזור פה לאנשים בפורום, הולך? 🙃

נראה לי שגם הרעיון שאתה עוזר הוא סובייקטיבי, אבל אתה לא רוצה להיכנס לזה.

נו מה אתה מזיין את השכל?
כנס לכל מעבדה שמתעסקת בגנטיקה ויסבירו לך איך האבולוציה היא לא דבר סובייקטיבי והשידע המודרני שלנו בביולוגיה מתבסס הרבה על זה.
לא יודע איפה למדת לוגיקה, אבל אם "הפרכת" את האבולוציה, אפשר לשייך אותה לתת קבוצה של מדע שנקראת ביולוגיה, שבה הוכחות הן פחות קונקרטיות, ככה שמשם להגיע למסקנה שהמדע הוא סובייקטיבי... 🤦‍♂️

• פותח/ת השרשור
נו מה אתה מזיין את השכל?
כנס לכל מעבדה שמתעסקת בגנטיקה ויסבירו לך איך האבולוציה היא לא דבר סובייקטיבי והשידע המודרני שלנו בביולוגיה מתבסס הרבה על זה.
לא יודע איפה למדת לוגיקה, אבל אם "הפרכת" את האבולוציה, אפשר לשייך אותה לתת קבוצה של מדע שנקראת ביולוגיה, שבה הוכחות הן פחות קונקרטיות, ככה שמשם להגיע למסקנה שהמדע הוא סובייקטיבי... 🤦‍♂️

באמת? מעבדה שמתעסקת בגנטיקה תצליח לספק הוכחה דפיניטיבית לתורת האבולוציה? כל אחת, או שאני צריך ללכת למעבדת הגנטיקה של הוגוורטס שמועסקים בה קוסמים ושדונים?

ואיזה יופי, תת קבוצה של מדע שהוכחות בה לא קונקרטיות. זה בערך כמו להגיד שמשחקי הכס זה תת-קבוצה של ספרי היסטוריה שהמציאותיות שלה פחות קונקרטית.

אולי כדאי שתחזור לבית ספר ו/או תקשיב לעצה של עצמך ותפסיק לקשקש.

באמת? מעבדה שמתעסקת בגנטיקה תצליח לספק הוכחה דפיניטיבית לתורת האבולוציה? כל אחת, או שאני צריך ללכת למעבדת הגנטיקה של הוגוורטס שמועסקים בה קוסמים ושדונים?

ואיזה יופי, תת קבוצה של מדע שהוכחות בה לא קונקרטיות. זה בערך כמו להגיד שמשחקי הכס זה תת-קבוצה של ספרי היסטוריה שהמציאותיות שלה פחות קונקרטית.

הגיע הזמן שתפרוש,אתה רק מביך את עצמך.
אף אחד לא מבין מילה ממה שאתה אומר,ואחרי זה אתה עוד מעז להעליב פה אנשים.
אם אתה חושב שמדע זה זה דבר 'סובייקטיבי' אתה מוזמן להפריך את כל התאוריות שהוכחו בימינו,הרי אמרת שבגלל זה מדע הוא סובייקטיבי.
בהצלחה

נראה לי שגם הרעיון שאתה עוזר הוא סובייקטיבי, אבל אתה לא רוצה להיכנס לזה.
אם יש דבר אחד שאי אפשר לומר על לוטם זה שהוא לא עוזר בפורום.
אחד האנשים היותר מקצועיים ועוזרים שקיימים כאן.

אני ניראה לי הבנתי למה אתה מתכוון. האבולוציה של דרווין כלומר שהמוצע שלנו הוא מהקוף כרגע זה באמת דבר שהוא לא מוכח יש הרבה סימנים שזה כן. אבל בגלל שעדיין יש שאלות בלי תשובות זה לא משהו מוכח ואני מסכים.

האבולוציה עצמה כמו ש @לוטם ציין שזה הסתגלות מרמת הפרט ועד רמת התא היא מוכחת. פה זה כבר לא נתון לבחירה. זה מוכח עד כמה שהמדע יודע להוכיח דברים.

כמובן שכל המדע שלנו מבוסס על דברים שיכולים בעתיד להשתנות. וזה מה שיפה במדע. לפני אלפיים שנה קהילת המדע מאוד לא אהבה שעירערו את מה שהיה ידוע. כיום זה משהו שרק מחכים לו בגלל שזה יכול להוביל לדברים יותר מעניינים.

בכל מקרה אתה צריך ללמוד קצת לדבר. אתה לא אומר שום דבר קונקרטי ומדבר מאוד באוויר. ובצורה אבסטרקטית.

רק בגלל האבולוציה כלל המדע נחשב לסובייקטיבי?
WTF? מה קורה פה? האבולוציה הפכה לקשקוש הזוי בזמן שישנתי?
אתם מבינים מה משמעות המילה "תיאוריה" במובן המדעי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית