הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון בנץ פרס - 5x122.5

מטווח ארוך שלבן אדם אחד לא נתפס הצוואר אתה קובע משהו?
שום דבר מהטענות פה "מנסיון" לא תקפות/מעניינות.
אם נצא מנקודת הנחה שלא הולכים כנראה לעשות מחקר על תנועות צוואר בזמן לחיצת חזה בשכיבה אין לנו עוד על מה להתבסס חוץ מנסיון. ההבדל הוא שלך יש נסיון של סט אחד ולאופיר של כמה שנים טובות.

אם נצא מנקודת הנחה שלא הולכים כנראה לעשות מחקר על תנועות צוואר בזמן לחיצת חזה בשכיבה אין לנו עוד על מה להתבסס חוץ מנסיון. ההבדל הוא שלך יש נסיון של סט אחד ולאופיר של כמה שנים טובות.
מה עם הסבר קנזיולוגי?

סה"כ, מאמץ את השרירים שמכופפים את הצוואר ואשר הכח שהם מפעילים קטן ואמור רק להחזיק את הראש באוויר.
לעומת זאת, כאשר אתה מניח את הראש על הספסל ומשתמש בו כבעוד נקודת משען - אז אתה מאמץ את פושטי הצוואר בעצמה גבוהה (תלויה במשקל על המוט).
למה שפושטי הצוואר יעבדו בעוצמה גבוהה? מה מפעיל עליהם כוח? ואם הם אכן עובדים בעוצמי גבוהה אז אמורה להיות פשיטה בצוואר, אבל מנח הצוואר נשאר נייטרלי אז הטענה נשמעת מאוד לא הגיונית.
יתרון נוסף של הרמת הראש מעט הוא שאתה מאלץ את כל השרירים באזור הצוואר ואפילו מעט את הטרפז להיות קשיחים יותר ולא רפויים.
הטרפז אמור להיות קשיח יותר? אבל... הטרפז הוא פושט הצוואר העיקרי, לפני רגע אמרת שאתה רוצה להוריד עומס מפושטי הצוואר.
אה, וסיבת המחץ: כי ככה ריפטו מלמד.
חס וחלילה, אתה מוזמן לציין עמוד בספר שלו או לשלוח סרטון בו הוא מלמד ככה ללחוץ, נשמע כמו עוד הנפצה על ריפטו.

הטרפז אמור להיות קשיח יותר? אבל... הטרפז הוא פושט הצוואר העיקרי, לפני רגע אמרת שאתה רוצה להוריד עומס מפושטי הצוואר
האם יש הבדל בעבודה של פשוטי הצוואר כתוצאה מכיווץ שכמות בזמן הלחיצה? (אני יודע שכן אני שואל אם ההבדל משמעותי)
כי אני מרגיש שהרמת הצוואר בזמן לחיצה עוזרת לי להשאר מכווץ.
מה שלוטם אמר.
אני לא מצליח להסיק ממה שהוא אמר שרע ללחוץ תוך כדי הרמת צוואר

האם יש הבדל בעבודה של פשוטי הצוואר כתוצאה מכיווץ שכמות בזמן הלחיצה? (אני יודע שכן אני שואל אם ההבדל משמעותי)
כי אני מרגיש שהרמת הצוואר בזמן לחיצה עוזרת לי להשאר מכווץ.
זו תחושה בלבד, כיווץ השכמות בבנצ' לא אמור להשפיע על פושטי הצוואר, הראש אמור להיות מונח על הספה.
בכל אופן, יש נטייה להרבה מתאמנים להסתכל על המוט במהלך התנועה למרות שאין לזה ערך מוסף.

אם כבר דיברו על ריפטו, אז הוא מלמד לעשות בנצ' כך שהראש מונח על הספה והמבט ממוקד למעלה ולא על המוט, אבל באמת שאין לזה קשר לדיון.

חס וחלילה, אתה מוזמן לציין עמוד בספר שלו או לשלוח סרטון בו הוא מלמד ככה ללחוץ, נשמע כמו עוד הנפצה על ריפטו.

בווווום!
בוא נתחיל מסדרת תמונות - מתוך המהדורה השלישית של SS.
נמשיך מהחלק שמדבר על הצוואר (מצולם)

אתה עדיין טוען שריפטו לא מלמד כך?

קבצים מצורפים

• 20160623_225749.jpg
    20160623_225749.jpg
    KB 23.6 · צפיות: 107
  • 20160623_225512.jpg
    20160623_225512.jpg
    KB 25 · צפיות: 102
  • 20160623_225504.jpg
    20160623_225504.jpg
    KB 37.1 · צפיות: 119
  • 20160623_225454.jpg
    20160623_225454.jpg
    KB 68.3 · צפיות: 105
  • 20160623_225446.jpg
    20160623_225446.jpg
    KB 62.8 · צפיות: 108
  • 20160623_225436.jpg
    20160623_225436.jpg
    KB 28.5 · צפיות: 112
  • 20160623_225424.jpg
    20160623_225424.jpg
    KB 50.6 · צפיות: 113
  • 20160623_225409.jpg
    20160623_225409.jpg
    KB 58.1 · צפיות: 93
  • 20160623_225835.jpg
    20160623_225835.jpg
    KB 54.9 · צפיות: 87
בווווום!

מחיפוש קצר בפורום של ריפטו מצאתי שהוא טוען שאכן לחיצה של הצוואר כלפי הספסל גרמה לו לפציעה בצוואר ולניתוח.
אבל אם תשים לב יש מרווח קטן בין הצוואר לבין הספסל.. והבחור בסרטון כאן מרים את הצוואר גבוה הרבה יותר ממה שריפטו ממליץ או כפי שצייר בספר.

Don't push your head back against the bench

מחיפוש קצר בפורום של ריפטו מצאתי שהוא טוען שאכן לחיצה של הצוואר כלפי הספסל גרמה לו לפציעה בצוואר ולניתוח.
אבל אם תשים לב יש מרווח קטן בין הצוואר לבין הספסל.. והבחור בסרטון כאן מרים את הצוואר גבוה הרבה יותר ממה שריפטו ממליץ או כפי שצייר בספר.

Don't push your head back against the bench

ומה אני טענתי עוד בהודעה הראשונה? שיד להרים מעט את הראש

בווווום!

מעניין, אני אגיע לבית עוד כמה שעות ואקרא על זה

הנסיון שלי אגב לא מוכיח שהטענה שגויה / נכונה. אני חושב שמעבר לנסיון האישי שלי, הנסיון היותר "מועיל" שיש לי שאני מייעץ - זה נסיון עם עשרות / מאות ליפטרים בכל הרמות והגילאים, ומעולם לא שמעתי על מישהו שנתפס לו הצוואר בגלל זה.

אתה אולי מתבלבל, שאתה לוחץ סינגל כבד בבנץ', אידיאלית, כל הגוף מתכווץ ואז באופן טבעי כל שריר יכול להתפס. אגב שנתפס שריר זה לרוב קורה בגלל מצב קודם והביצוע של התרגיל זה רק טריגר, בתחרויות זה מאוד מאוד נפוץ שנתפס (כיווץ) הגב, ההאמסטרינג והתאומים, בגלל שזה מבוצע אחרי סקוואט מקסימלי, מה שלא קורה במכון. זה אומר שמי שזה קורה לו, מבצע את התנועה לא נכון? להיפך.

ביום שאנשים יתחילו להבין שעולם האימונים לא סובב סביב ריפטו המצב בתחום בארץ ישתפר פלאים. מכל המתאמנים שציינתי למעלה, 2-3 עוקבים אחרי מאמן שמלמד בשיטת ריפטו, אבל עם המון שינויים. חוץ מהם אף אחד כולל מתחילים גמורים לא עוקב אחריו, ולא שמעתי ממכונים אחרים שמיישמים את השיטות שלו.

לגבי דגשים לטכניקה - הכי פשוט לצפות בסרטון הזה שיסביר את זה יותר טוב ממני:

ומה אני טענתי עוד בהודעה הראשונה? שיד להרים מעט את הראש
טוב קראתי את מה שריפטו כתב בספר, והרעיון המרכזי הוא לא לדחוף את הראש לתוך הבנצ', ריפטו אישית ממליץ שהשיער יגע בספסל ולא הראש כי הוא מעריך שכך אנשים ימנעו מלדחוף את הראש לתוך הספסל וישתמשו בו כנקודת משען.
אבל לדעתי אישית, אם פשוט מניחים את הראש ולא מתעסקים בו אלא מתעסקים בשאר התנועה, זה לא קריטי בכלל.

• פותח/ת השרשור
אם אפשר סיכום קטן:
מכל הדיון אני מבין שאפשר להרים קצת את הראש, לא כמו בסרטון שם זה מוגזם.
היום באימון בגלל שחשבתי על זה היה לי קצת קשה עם 125

אם אפשר סיכום קטן:
מכל הדיון אני מבין שאפשר להרים קצת את הראש, לא כמו בסרטון שם זה מוגזם.
היום באימון בגלל שחשבתי על זה היה לי קצת קשה עם 125
אני לא רואה סיבה שתפסיק לעבוד בצורה שנוחה לך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית