הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS הסוף?

פינוקיו

משתמש פעיל
659
48
נק' מוניטין:
112
659
48
שלום לכולם,
אני אתן תקציר לסיפור שלי.
בן 28 גובה 1.73 כבר חודשיים בSS

כרגע סקוואט 95 קילו.
דדליפט 107.5 קילו
לחיצת חזה 67.5 קילו
פרס 47.5
מתח 15 קילו על הגוף עושה 5 חזרות ל3 סטים
תרגילי עזר חתירה יד יד כנגד משקולות ומקבילים ל 2X8.
הגעתי לתכנית אחרי AB ככה שלא יכלתי להוסיף 5 קילו בסקוואט ,בדדליפט ,בלחיצת חזה ובפרס 2.5 ,ככה שרק בשבוע הראשון הצלחתי ככה ובהמשך העלתי כחצי מזה.
בחודש הראשון הלך טוב (היו כמה בעיות בטכניקה אבל תיקנתי)
התאוששות .
בהתחלה זה עבד טוב אבל לאחר מכן זה גם הפסיק.

כבר שבועיים שלא מצליח לעלות 2.5 קילו בסווקאט ובדדליפט ,ו1.25 במתח , בלחיצת חזה ובפרס.
מה שקורה בעצם זה שאני מצליח לעלות על בסיס האימון השני, כלומר זה בדרך כלל הולך ככה:

לחיצת חזה 62.5 סיימתי 3X5 לחיצת חזה 63.75 מסיים 3X4. ולפעמים בסט האחרון מצליח רק 3X3.
ואז אימון הבא מצליח לסיים 3X5.
כנל לגבי סקוואט. מצליח לסיים 90 קילו באימון הראשון . אימון שני התאוששות. אימון שלישי 92.5 מצליח לסיים רק 3X4 או 3X3
אימון רביעי מצליח לסגור 3X5.
חושב שזה גם יפסק עוד שבוע או שבועיים,ויתחיל להכנס לריסטים במיוחד בפרס ובלחיצת חזה.
@לוטם הציע לי לשנות מתכונת בלחיצות אך העניין הוא שגם ברגליים אני לא מצליח להתקדם בצורה אופטימלית.

חושב להדגיש שאני נח מספיק(6 דקות בין סט לסט)
עושה חימום נכון.
ישן 7 שעות מינימום בלילה.
עם האוכל זה קצת בעייתי רפיטו המליץ לאכול כמה שיותר בשביל להתקדם.
אני אוכל בתזונה קפדנית של 500 קלוריות מעל הניטרלי ועולה 300 גרם בשבוע בערך(1.5 קילו בחודש).

1.האם אני יוכל להפיק מעצמי יותר בתוכנית פחות תובענית מבחינת תזונה כמו הלינארית?
או שSS עם התקדמות באימון השני עדיין מנצחת את ההתקדמות של הלינארית?

2. האם יש הגיון בלהתקדם מאימון לאימון בסקוואט ובדדליפט ב1.25 קילו ובלחיצת חזה בפרס ובמתח ב650 גרם ?
או שזו התקדמות מיותרת ? ולינארית תנצח מבחינת אופטימליות בתוכנית?

חשוב לציין שלפני שאתם קופצים ואומרים לי לאכול יותר ולעלות ב600 גרם בשבוע, אז כבר אומר לכם מראש שאני לא מתכוון לעשות את זה, מכיוון שבSS הקודמת העלתי המון שומן ככה.

@לוטם
@Beast and cheat
@Moshe
@stitch
@yujinius
@SmokingSnake
@MikeRozner

בכללי זה עדיין התקדמות יחסית טובה, אולי כדאי לך לנסות לעשות ריסט של 10% ולטפס משם. ואם תחזור למצב הזה עוד פעם לעבור לתוכנית שבועית.

לפחות זה מה שאני הייתי עושה.

לחיצת חזה 62.5 סיימתי 3X5 לחיצת חזה 63.75 מסיים 3X4. ולפעמים בסט האחרון מצליח רק 3X3.
איך אתה מוסיף 1.25 קילו? אל תגיד לי שאתה שם פלטה של 1.25 בצד אחד ובצד השני לא.

לגבי אוכל, לדעתי עליה של 300 גרם בשבוע זה די בסדר. אני בטוח שאם תאכל יותר ותעלה קילו בשבוע אתה תקדם הרבה יותר טוב אבל תעלה גם הרבה יותר שומן (גם יותר שריר), ככה שאם זה לא מתאים לך אז זכותך.

בעיקרון אני מסכים עם התגובה מעליי
אולי כדאי לך לנסות לעשות ריסט של 10% ולטפס משם. ואם תחזור למצב הזה עוד פעם לעבור לתוכנית שבועית.

• פותח/ת השרשור
איך אתה מוסיף 1.25 קילו? אל תגיד לי שאתה שם פלטה של 1.25 בצד אחד ובצד השני לא.

לגבי אוכל, לדעתי עליה של 300 גרם בשבוע זה די בסדר. אני בטוח שאם תאכל יותר ותעלה קילו בשבוע אתה תקדם הרבה יותר טוב אבל תעלה גם הרבה יותר שומן (גם יותר שריר), ככה שאם זה לא מתאים לך אז זכותך.

בעיקרון אני מסכים עם התגובה מעליי
סוגר זה 227 גרם.
שם 6 סוגרים שנותנים לי 1.3 גרם ביחד.

לגבי הריסט. התכנית אומרת מפורשת : תעשה ריסט רק אם אתה נתקע ב3 אימונים ברצף. אני לא הגעתי לזה,אז לא ברור איך זה אמור לעזור.
אבל אין לי בעיה לנסות.

בכל מקרה אשמח לעוד תגובות לגבי ההשוואה בין לינארית לעומת SS מהותיקים.

1.האם אני יוכל להפיק מעצמי יותר בתוכנית פחות תובענית מבחינת תזונה כמו הלינארית?
או שSS עם התקדמות באימון השני עדיין מנצחת את ההתקדמות של הלינארית?

2. האם יש הגיון בלהתקדם מאימון לאימון בסקוואט ובדדליפט ב1.25 קילו ובלחיצת חזה בפרס ובמתח ב650 גרם ?
או שזו התקדמות מיותרת ? ולינארית תנצח מבחינת אופטימליות בתוכנית?

למרות שלא תייגת אותי וקצת נעלבתי אני אגיב ואומר שלדעתי שווה לעשות ריסט ולטפס שוב מכיוון שבמשקלים הללו יש עדיין מקום להתקדמות מהירה יותר מהלינארית.
על כל פנים, גם מהלינארית מעולה ולדעתי שווה לבדוק אותה בהקשר הלחיצות.

• פותח/ת השרשור
למרות שלא תייגת אותי וקצת נעלבתי אני אגיב ואומר שלדעתי שווה לעשות ריסט ולטפס שוב מכיוון שבמשקלים הללו יש עדיין מקום להתקדמות מהירה יותר מהלינארית.
על כל פנים, גם מהלינארית מעולה ולדעתי שווה לבדוק אותה בהקשר הלחיצות.
לא משהו אישי, פשוט חשבתי נקודתית על אנשים שעשו SS בעבר ,ואני חושב שאמרת לי שעשית אותה רק חודש ואז עברת לטקסס.
בכל מקרה עשיתי את מה שאמרתם ניתן זה צ'אנס.

עכשיו עוד שאלה..
השבוע הכנסתי מודל חדש לתכנית הSS
ואשמח לדעה שלכם אם זו מתכונת טובה.
מודל HLM :

Heavy: בנצ' - 5x5 בפירמידה, סט אחרון PR
Light: פרס - 3x5 אקרוס
Medium: בנצ' בשיפוע / בנצ' באחיזה צרה - 3x5 אקרוס

מחר אימון MEDIUM אני די מתלבט בין המתכונות , כנראה שאבחר בבנץ בשיפוע.
הדילמה העיקרית שלי היא שאני חושב שבפרס אני לא ממש אתקדם כי זה אימון אחד כל 7 ימים.
ועם כל הכבוד למעורבות של הכתפיים בבנץ בשיפוע עדיין בפרס הכתפיים יעבדו יותר.
מה אתם חושבים?

1. בדוק טכניקה שוב.
2. איך אתה יודע שאתה עומד בדרישות התזונה? אתה שוקל, מחשב? לא אומר שלא, פשוט רוצה לדעת.
3. חפש את התבנית של Advanced novice, עם פרונט סקוואט באימון השני בשבוע. התקדמתי אתה יפה מאוד.

• פותח/ת השרשור
1. בדוק טכניקה שוב.
2. איך אתה יודע שאתה עומד בדרישות התזונה? אתה שוקל, מחשב? לא אומר שלא, פשוט רוצה לדעת.
3. חפש את התבנית של Advanced novice, עם פרונט סקוואט באימון השני בשבוע. התקדמתי אתה יפה מאוד.
לגבי הטכניקה: אני חושב שהיא טובה. לקח לי הרבה זמן אבל אני יכול להגיד לך שאני מרוצה מהטכניקה שלי.
לגבי הדרישות בתזונה, אם הייתי קורא את הפוסט היית מבין שאני לא עומד בדרישות. רפיטו ממלץ לאכול 4000 קלוריות ולעלות קילו בשבוע.
אני עולה רק 300-350 גרם. עם אכילה של 400-500 קלוריות מעל הניטרלי שלי.
אני יודע שזה פוגע במשקלי עבודה שלי אבל מניסיון העבר ומהכרות מעמיקה עם הגוף שלי(עשיתי SS לפני שנה) אני יודע שבעלייה של חצי קילו או יותר בשבוע אני נוטה לעלות הרבה בשומן.
לגבי התוכנית שהצעת כרגע אני עושה אימון התאוששות באמצע השבוע בסקוואט, ההיתקדמות היא על בסיס האימון השני של השבוע בכל התרגילים.
כרגע הדדליפט זה התרגיל היחידי שמתקדם אצלי מאימון לאימון, אבל מרגיש שגם זה יתחיל להתקע אם אני לא יעלה את התזונה שלי.

בכל מקרה שאלתי ספציפית לגבי המודל האם הוא טוב?
אני מניח שאני אתן לו שבועיים שלוש לראות אם משקלי העבודה בפרס והבנץ משתפרים בשביל להחליט,אבל סתם רוצה לשמוע חוות דעת שלכם.

התכוונתי לתוכנית התזונה שיצרת לעצמך, שנותנת לך 500 קלוריות בפלוס.

לגבי הלחיצות: לא הייתי עושה עם 3 תרגילים, אלא עובד במתכונת של טקסס.

אם אתה עם אימון קל באמצע שבוע תן ריבט גדול(20 אחוז) וותנסה להתקדם שוב, אחרי הריסט הזה תנסה לשבור שיאים בסקוואט פעם בשבוע(אחרי שהצלחת תחזור על המשקל שוב באימון שאחרי האימון הקל)

אם לא התקדמת בלפחות 10 קילו לסקוואט התכנית לא מתאימה או שמשהו אחר לא בסדר(טכניקה, שינה, בעיה הורמונלית וכו)
אין סיבה שתתקע במשקלים האלה גם עם פלוס קלורי לא גבוה

• פותח/ת השרשור
אם אתה עם אימון קל באמצע שבוע תן ריבט גדול(20 אחוז) וותנסה להתקדם שוב, אחרי הריסט הזה תנסה לשבור שיאים בסקוואט פעם בשבוע(אחרי שהצלחת תחזור על המשקל שוב באימון שאחרי האימון הקל)

אם לא התקדמת בלפחות 10 קילו לסקוואט התכנית לא מתאימה או שמשהו אחר לא בסדר(טכניקה, שינה, בעיה הורמונלית וכו)
אין סיבה שתתקע במשקלים האלה גם עם פלוס קלורי לא גבוה
1.אם מלכתחילה אתה ממליץ לי לשבור שיאים בסקוואט פעם בשבוע למה אתה עדיין ממליץ לי להשאר בSS ולא לשנות את התכנית ,שהלינארית מיועדת מלכתחילה להתקדמות שבועית. זה משנה עם הרגליים שלי יעבדו במתכונת של פרמידה כמו בלינארית או אקרוס בSS מבחינת יעילות/התקדמות?
אני חושב שהלינארית תעשי לי חיים יותר קלים מכיוון ש3 סטים כבדים בSS נראה לי סיוט לעומת הלינארית שבה רק בסט האחרון אני באמת מתאמץ וכל השאר זה בדיחת ילדים(עם כל הכבוד לסט של ה90 אחוז ). אם מבחינת יעילות עם SS אני אתקדם באותו קצב כמו הלינארית, אני לא רואה טעם מדוע אני צריך להמשיך לקרוע את עצמי(?)
עוד תגובה של @stitch שמחזקת את מה שאמרתי.
בשביל מה SS? הוא סתם יירק דם בשביל התקדמות קטנה מאד. ליניארית בלי ספק בכלל.

2.מה לגבי המודל HLM שאני עושה ? לא נתת חוות דעת
Heavy: בנצ' - 5x5 בפירמידה, סט אחרון PR
Light: פרס - 3x5 אקרוס
Medium: בנצ' בשיפוע - 3x5 אקרוס
[QUOTE/]

כרגע כבר שבועיים במתכונת. הבנץ שלי פתאום השתפר פלאים לעומת הSS, מכיוון שאני מקבל תוספת חזקה לבנץ(בנץ בשיפוע)
וכל שבוע אני מצליח להתקדם ב1.25 קילו.
לעומת זאת הפרס שלי הלך אחורה, ואני מצליח להתקדם בו על בסיס אימון שני/שלישי שזה יוצא פעם בשבועיים/3 שבועות.
אולי לדעתך מבנה של פירמידה כמו בלינארית כן תועיל לי יותר?

נערך לאחרונה:
אני חושב שהלינארית תעשי לי חיים יותר קלים מכיוון ש3 סטים כבדים בSS נראה לי סיוט לעומת הלינארית שבה רק בסט האחרון אני באמת מתאמץ וכל השאר זה בדיחת ילדים(עם כל הכבוד לסט של ה90 אחוז )

כיוון שהVOLUME הכללי של הליניארית יהיה יותר גבוה אם תעשה בפרדימה עד ל100X5 לעומת 100X3X5 אתה עובד בווליום יותר גבוה
מה שקרה יותר ומה שאתה לא צריך כרגע ברמת מתאמן שלך לכן הוא ממליץ על מתודה שהיא דומה לליניארית (התקדמות פעם בשבוע) אבל עם VOLUME נמוך יותר

אם מלכתחילה אתה ממליץ לי לשבור שיאים בסקוואט פעם בשבוע למה אתה עדיין ממליץ לי להשאר בSS ולא לשנות את התכנית ,שהלינארית מיועדת מלכתחילה להתקדמות שבועית. זה משנה עם הרגליים שלי יעבדו במתכונת של פרמידה כמו בלינארית או אקרוס בSS מבחינת יעילות/התקדמות?
אני חושב שהלינארית תעשי לי חיים יותר קלים מכיוון ש3 סטים כבדים בSS נראה לי סיוט לעומת הלינארית שבה רק בסט האחרון אני באמת מתאמץ וכל השאר זה בדיחת ילדים(עם כל הכבוד לסט של ה90 אחוז ). אם מבחינת יעילות עם SS אני אתקדם באותו קצב כמו הלינארית, אני לא רואה טעם מדוע אני צריך להמשיך לקרוע את עצמי(?)

קודם כל נסכים שאתה רוצה לעבוד כמה שפחות בשביל לקבל את התמורה שלך(התחזקות), עכשיו:
1. כשאנחנו אומרים לעבוד פחות מסתכלים על workload, לא בוחנים נטו רק את הסטים הכבדים כנקודת מבט(נכון במיוחד למתאמן שיכול לנצל את האפקט של המתאמן המתחיל)- למרות ש3X5 כמובן יותר קשה(אבל קושי זה דבר סובייקטיבי שאנחנו לא יכולים באמת למדוד)
2. בSS אתה עובד פחות(כל עוד אתה עושה את הליניארית כמו שצריך: מרווחים הגיוניים, לא זונח את הבק אוף סטס וכו')
3. ככל שהמשקלים יתקדמו(והסטים בליניארית יעלו) הפער גדל יותר(עד לנקודה מסויימת שבו 3X5 בSS הופכים לRM5 אמיתי ואי אפשר להמשיך בה)

השוואה לדוג'- תחילת שבוע- אותו עומס:
ליניארית:
60X5+חימום
70X5
80X5
90X5
100X5
110X5
סה"כ 2550 ק"ג- אפשר כמובן לרווח יותר את הקפיצות(אבל אז הפואנטה של 5X5 תדעך)
כשאימון בSS יכול להראות:
60X5+חימום
80X4
100X2
110X5X3
סה"כ 2470 ק"ג
אמצע שבוע- יותר עבודה בליניארית:
ליניארית:
60X5+חימום
70X5
80X5
90X5X2
סה"כ 1950 ק"ג
אימון SS:
60X5+חימום
2X5X75
סה"כ 1050 ק"ג
סוף שבוע- יותר עבודה בליניארית:
ליניארית:
70X5
80X5
90X5X2
115X3X1
90X8
סה"כ 2715 ק"ג
אימון SS:
סה"כ 2470 ק"ג

סיכום שבועי ליניארית: סה"כ 7215 ק"ג
סיכום שבועי SS: סה"כ 5990 ק"ג.

לסיכום- באימוני כח לא בורחים מקושי(שוב, סובייקטיבי) ומודדים תכניות אימונים על פי WORKLOAD, בשלב הנוכחי אין לך טעם בWORKLOAD עודף(לדעתי).
מבחינת התקדמות, ההתקדמות שלך תהיה זהה ב2 התכניות(שבועית).

קודם כל נסכים שאתה רוצה לעבוד כמה שפחות בשביל לקבל את התמורה שלך(התחזקות), עכשיו:
1. כשאנחנו אומרים לעבוד פחות מסתכלים על workload, לא בוחנים נטו רק את הסטים הכבדים כנקודת מבט(נכון במיוחד למתאמן שיכול לנצל את האפקט של המתאמן המתחיל)- למרות ש3X5 כמובן יותר קשה(אבל קושי זה דבר סובייקטיבי שאנחנו לא יכולים באמת למדוד)
2. בSS אתה עובד פחות(כל עוד אתה עושה את הליניארית כמו שצריך: מרווחים הגיוניים, לא זונח את הבק אוף סטס וכו')
3. ככל שהמשקלים יתקדמו(והסטים בליניארית יעלו) הפער גדל יותר(עד לנקודה מסויימת שבו 3X5 בSS הופכים לRM5 אמיתי ואי אפשר להמשיך בה)

השוואה לדוג'- תחילת שבוע- אותו עומס:
ליניארית:
60X5+חימום
70X5
80X5
90X5
100X5
110X5
סה"כ 2550 ק"ג- אפשר כמובן לרווח יותר את הקפיצות(אבל אז הפואנטה של 5X5 תדעך)
כשאימון בSS יכול להראות:
60X5+חימום
80X4
100X2
110X5X3
סה"כ 2470 ק"ג
אמצע שבוע- יותר עבודה בליניארית:
ליניארית:
60X5+חימום
70X5
80X5
90X5X2
סה"כ 1950 ק"ג
אימון SS:
60X5+חימום
2X5X75
סה"כ 1050 ק"ג
סוף שבוע- יותר עבודה בליניארית:
ליניארית:
70X5
80X5
90X5X2
115X3X1
90X8
סה"כ 2715 ק"ג
אימון SS:
סה"כ 2470 ק"ג

סיכום שבועי ליניארית: סה"כ 7215 ק"ג
סיכום שבועי SS: סה"כ 5990 ק"ג.

לסיכום- באימוני כח לא בורחים מקושי(שוב, סובייקטיבי) ומודדים תכניות אימונים על פי WORKLOAD, בשלב הנוכחי אין לך טעם בWORKLOAD עודף(לדעתי).
מבחינת התקדמות, ההתקדמות שלך תהיה זהה ב2 התכניות(שבועית).

מה הפואנטה של החישוב הזה?
אז יצא שבלינארית יש workload גדול יותר מ-ss, מה זה אומר? ש-ss יותר קלה? תתן התקדמות לאורך יותר זמן? תסביר את עצמך...
פשוט אמרת שבליניארית יש workload גדול יותר ולכן עדיף ss, אבל לא הסברת איך הגעת למסקנה הזאת.

אני שואל כי אני גם באותו מצב כמוהו וכנראה שאני אעבור לליניארית.

אז יצא שבלינארית יש workload גדול יותר מ-ss, מה זה אומר? ש-ss יותר קלה? תתן התקדמות לאורך יותר זמן? תסביר את עצמך...
פשוט אמרת שבליניארית יש workload גדול יותר ולכן עדיף ss, אבל לא הסברת איך הגעת למסקנה הזאת.

מדובר על עומס מצטבר ונפח עבודה.
הרי ככל שהנפח גבוה יותר, כך נדרש מן המתאמן "לעבוד קשה יותר" ובהתאם גם יכולות ההתאוששות והקריטריונים שנלווים לתהליך.
ברור ש SS היא לא פיקניק והיא תוכנית תובענית מאוד, אך עדיף יהיה למתאמן שמסוגל להתקדם באופן עקבי ב"פחות" ולשמור את הנפח לשלב מאוחר יותר.

הכל כתוב בעברית, תקרא(רמז- workload הוא המקבילה לכמות העבודה).

בקיצור כתבתי שלדעתי הניצול הכי טוב של "אפקט המתאמן המתחיל" לא יהיה בליניארית:
קושי הוא דבר סובייקטיבי ולא מדיד(מה שאתה מגדיר קשה אני מגדיר קצת קשה ומישהו אחר מגדיר סביר)
השבלונה של הSS אקרוס כוללת פחות עבודה במקביל לעליה מהירה יותר בכח בגלל ה% הגבוה בסטים אקרוס ובגלל שאתם מתאמנים מתחילים(אין RM5 אמיתי) לא צריך להתחיל לעשות מודיפיקציות של נפחים כדי להתחזק.

הרי ככל שהנפח גבוה יותר, כך נדרש מן המתאמן "לעבוד קשה יותר" ובהתאם גם יכולות ההתאוששות והקריטריונים שנלווים לתהליך.

בליניארית יש נפח גבוהה יותר, אבל היא יותר קלה מ-SS. (לרוב האנשים לפחות)

אך עדיף יהיה למתאמן שמסוגל להתקדם באופן עקבי ב"פחות" ולשמור את הנפח לשלב מאוחר יותר.

למה?

לא צריך להתחיל לעשות מודיפיקציות של נפחים כדי להתחזק.

לא אמרתי שזה לא אפשרי להתחזק ככה.
אבל אם יש אופציה לעשות מודיפקציות של נפחים כדי להקל על האימונים אז למה לא לעשות את זה?

אתם סתם מסבכים את העניין, יש התלבטות בין שתי תוכניות שיעילות באותה המידה.
SS קשה יותר לפותח האשכול (הוא בעצמו אמר), אז למה שלא יבחר בליניארית?

יעיל יותר לטווח הרחוק. בגלל זה SS למתאמן מתחיל זה דבר נהדר.
אני לא אומר שמי שעובר מהר ללינארית ייתקע.. אבל הוא יכול לנצל את התוכנית טוב יותר לכשיצטרך את הווליום עבור ההתקדמות.

SS קשה יותר לפותח האשכול (הוא בעצמו אמר), אז למה שלא יבחר בליניארית?
שיבחר.
שאלת מה הפואנטה של החישוב ואני עניתי לך לפי מיטב הבנתי.
אנחנו לא מכריחים אף אחד שום דבר, הכל בגדר ההמלצה האישית שלנו על סמך ניסיון אישי\כמאמנים וידע רלוונטי לעיתים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית