הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קריאטין מעיר אותי בלילה להשתין

• פותח/ת השרשור dinyair
  • פורסם בתאריך
D

dinyair

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
אני לוקח קריאטין ברצף כבר חודשיים כמעט, 5 גרם ליום.
כל לילה אני קם 2-5 פעמים להשתין כמות יפה,
מבלי לשתות כמעט כל הערב,
חצי שעה לפני השינה אני לא שותה בכלל.
בעבר לקחתי קריאטין ובחיים לא היתה לי בעיה כזאת.
אני שותה ביום בסביבות 4 ליטר +-

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אתה מתכוון 5 גרם ביום אני מניח
בכל מקרה, לקום כל כך הרבה להשתין במהלך הלילה זה לא מצב טבעי, וגם לא בעיה ידועה של קריאטין, זה ממש נשמע כמו בעיית כליות
ממליץ לך להפסיק עם הקריאטין וללכת להיבדק
בכל מקרה תגיד להם שלקחת קריאטין עד לא מזמן, כדי שידעו לפרש נכון את תוצאות הבדיקה

• פותח/ת השרשור
כן תיקנתי.
אני אדבר עם הרופא הצבאי שיפנה אותי לבדיקת כליות.

קריאטין אמנם גורם, לעיתים (ותלוי אינדיבידואלית), ליציאות שתן מוגברות, אך קימה בלילה בתדירות כה גבוהה מעידה על בעיה מעבר לצריכת הקריאטין.
גם אני שם לב על עצמי שכאשר אני משתמש בקריאטין, אני ד בלילה פעם עד פעמיים למתן שתן.
עם זאת, הצריכ הכוללת שלך ביום היא די גבוהה לכשלעצמה (4 ליטרים נטו? או כולל גם מה שאתה שותה בזמן אימון?) ואולי היא מקור הבעיה.
פנה לרופא עם הסוגייה וראה מה ניתן לבדוק בעניין.

• פותח/ת השרשור
קריאטין אמנם גורם, לעיתים (ותלוי אינדיבידואלית), ליציאות שתן מוגברות, אך קימה בלילה בתדירות כה גבוהה מעידה על בעיה מעבר לצריכת הקריאטין.
גם אני שם לב על עצמי שכאשר אני משתמש בקריאטין, אני ד בלילה פעם עד פעמיים למתן שתן.
עם זאת, הצריכ הכוללת שלך ביום היא די גבוהה לכשלעצמה (4 ליטרים נטו? או כולל גם מה שאתה שותה בזמן אימון?) ואולי היא מקור הבעיה.

באמת מה ששונה מהשימוש שלי בעבר בקריאטין זה הכמות נוזלים,
אני שותה היום בערך 4 ליטר מים נטו ועוד 500מ״ל- ליטר חלב עם השייק.
דווקא המליצו לי על שתייה מרובה של מים במיוחד עם קריאטין...

באמת מה ששונה מהשימוש שלי בעבר בקריאטין זה הכמות נוזלים,
אני שותה היום בערך 4 ליטר מים נטו ועוד 500מ״ל- ליטר חלב עם השייק.
דווקא המליצו לי על שתייה מרובה של מים במיוחד עם קריאטין...
הורד את צריכת המים הכללית ל3 ליטר ביום. עקוב אם יש שיפור. על כל מקרה, פנה לרופא המשפחה

תעזוב את כל ההמלצות האלה יש כאלה ששתו יותר מידי מים ודיללו את הדם. אתה צריך לשתות לא כמה שיותר אלה כמה שצריך הגוף שלך.
אני בחור גדול שוקל 96, שותה כ 3 ליטר מים ביום כולל הכל גם המים של השייק וגם הליטר באימון וכל הקפה תה ומים במהלך היום ואני אף פעם לא מיובש, משתין כמות שלא מפריעה לי לחיות ומזיע מלא באימונים.

4 ליטר זה הרבה?
חשבתי שזה הנורמה למתאמן. ואפילו הרף התחתון למשתמש בקריאטין? (בכלליות, אם לא מתחשבים במשקל גוף)

פותח האשכול,
חצי שעה זה דיי קרוב לשינה לדעתי, נסה לא לשתות שעתיים לפני השינה ותראה איך הולך.
הייתי מנסה את זה לפני שהייתי מוריד מכמות הנוזלים.

ולך תבדק בכל מקרה.

4 ליטר זה הרבה?
חשבתי שזה הנורמה למתאמן. ואפילו הרף התחתון למשתמש בקריאטין? (בכלליות, אם לא מתחשבים במשקל גוף)

פותח האשכול,
חצי שעה זה דיי קרוב לשינה לדעתי, נסה לא לשתות שעתיים לפני השינה ותראה איך הולך.
הייתי מנסה את זה לפני שהייתי מוריד מכמות הנוזלים.

ולך תבדק בכל מקרה.
קשה להימנע משתיה. כשצמאים - צריך לשתות ולא לתת לגוף לסבול. מצד שני, אם ניתן, יש להמעיט בשתייה לקראת השינה. זה הגיוני להתעורר להשתין פעם בלילה, בעיקר אם מזג האוויר קיצוני (כאשר מאוד חם - קיץ וכאשר מאוד קר - חורף). כמות המים הכללית ביום משתנה מאדם לאדם, בהתאם למספר פרמטרים. עם או בלי צריכת קריאטין, התעוורות של יותר מפעמיים למתן שתן היא חריגה. יכול להיות שהקריאטין מזרז או משפיע על אינטנסיביות כלשהי, שמקורה במתן שתן מרובה בעת לילה. לכן, חשוב לפנות לרופא המשפחה ולבצע מספר בדיקות לבירור העניין. במקביל, כדי לשלול מספר גורמים אחרים (הניתנים לשליטה), כדאי להפחית מעט את שתיית המים בכללי, בפרט לפני השינה.

ייעוץ - קריאטין עושה לי 2 יקיצות בלילה
ראה את הדיון הזה.

בתור אחד שחקר את הנושא הזה לעומק(מדובר על שעות של חיפושים בגוגל)
ושמע על המון אנשים עם בעיות שינה בגלל הקריאטין החלטתי להפסיק מאז עם הקריאטין.
ואפלא ופלא היקיצות בלילה נפתרו.
אגב אני הייתי בקצה השני של הסקלה לעומתך, כי אני שתיתי רק 700 מיל ליום בערך ועדיין קמתי פעמיים שלוש בלילה להשתין, ככה שאני לא חושב שזה רק קשור לנוזלים.
צריך להבין שיש אנשים שלא מקבלים את הקריאטין טוב לגוף ולא להלחם בזה.

אמרת את הכל.
אדם בריא אמור לישון 7-8 שעות ברצף מבלי לקום באמצע לצורך השתנה.

ראה את הדיון הזה.

אגב אני הייתי בקצה השני של הסקלה לעומתך, כי אני שתיתי רק 700 מיל ליום בערך ועדיין קמתי פעמיים שלוש בלילה להשתין, ככה שאני לא חושב שזה רק קשור לנוזלים.

אמרת את הכל.
אבל אני גם קם פעם בלילה כמעט באופן קבוע למתן שתן. ככה כמעט מאז שאני זוכר את עצמי. זה לא מעיד, ולא אמרתי הכל. כל מקרה לגופו. לסבול מקימה מרובה זו בעיה שיש לברר ולא לייחס אך ורק למשתנה אחד (לקיחה או אי-לקיחת קריאטין)

• פותח/ת השרשור
ראה את הדיון הזה.

אמרת את הכל.

אני חושב שהבעיה היא אחרת ולא השימוש בקריאטין כי אני לפני שנה השתמשתי בקריאטין ולא היתה כל בעיה.

יש כאן בחור בפורום, קוראים אותו מתי שטוען שהוא שותה 9 ליטר מים ביום.
@Matty
באזור ה6.
לא קם בלילה להשתין, אבל חייב להשתין לפני שאני הולך לישון.
מידי פעם קם לכיוון הבוקר לפיפי קצר וחוזר לישון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית