הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתי מתחילים לחפש עבודת סטודנט בתיכנות?

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך
מכיר מישהו במצב כמו שלך, מסיים שנה ראשונה במערכות מידע במכללה ועכשיו התחיל במשרת סטודנט בתעשיה אוירית.

תבדוק באינטל, הם מחפשים כמעט תמיד סטודנטים למשרה חלקית של 15-20 שעות שבועיות.

איזה סוג של מתמחים?
יש התמחות של מכללות כחלק מפרוייקט סיום למשל.

סליחה, אני מבקש לא להעליב את אנשי הסיסטם כאן באשר הם.
עבודה בחברה בלי לקבל שכר לא חוקית. מוזמן להריץ חיפוש בגוגל ולברר יותר

השפות שיש לך בנתיים לא שוות הרבה.. שתגיע ל. Net נדבר.
כסטודנט לא מסתכלים על שפות שהוא למד, כי
1. הוא לא באמת למד אף שפה, הוא מכיר סינטקס וטיפה דברים שלה.
2. ללמוד שפה חדשה לאנשים שלמדו מדעי המחשב זה סיפור של כמה ימים בודדים.
3. סטודנטים ע"פ רוב יעבדו בסקריפטים כמו PYTHON כי לרוב זה העבודה שחורה שיש.
4. .net זה לא משהו רציני. ורוב החברות לא מתעסקות בזה. בנוסף אין בזה פיתוח טוב לדעתי האישית.

@talp אני יודע שלרוב 2 סמסטרים מספיקים בשביל לנסות להתקבל. אבל מעט מאוד חברות יסכימו. אתה תמיד יכול לשלוח קו"ח מקסימום לא יזמנו אותך. באופן כללי מהטכניון לרוב לוקחים אחרי סמסטר 3 כלומר אחרי מבני נתונים. ולפעמים גם רוצים אחרי מערכות הפעלה (סמסטר 4). אבל שמעתי ומכיר אנשים שהתחילו גם אחרי 2 סמסטרים.

ספר הכי מומלץ זה Cracking the Coding Interview , יצאה גרסא 6. אבל גם 5 סבבה. בין 5 ל 6 אין הבדל גדול בין 4 ל 5 יש הבדל משמעותי.

מאוד חשוב שתעבור גם על המבוא שם כלומר איך ללמוד ואיך להתכונן, זה ספר חובה.

למשרת סטודנט זה מספיק יש עוד ספרים אבל אין לך צורך בהם.

נקודה מאוד מאוד חשובה זה לדעת לכתוב קוד על דף/לוח. זה גם נאמר בספר. זה הבדל ענק בתכנות.

תבחר שפה אחת שנוח לך. בספר הוא מעדיף JAVA. ותתכתוב בה הכל. אישית מעדיף C++.

ממליץ לעשות סימולציות ראיון אם חבר. אבל זה לא חובה.

מהראיונות שהייתי בהם (אינטל, רפאל, אמאזון) שואלים בעיקר על OOP, יש כמה שטויות על C אבל זה לא קריטי.
יצא לי להגיד למראיין שלא למדתי משהו מסוים.
סה" כ אני חושב שאתה יכול להתחיל לחפש אם אתה לחוץ בכסף, אם לא חכה סמסטר או שניים, תצבור ידע וגם ניסיון באיך ללמוד.
מה שחשוב לדעתי בראיונות זו ההבנה וצורת חשיבה, שאלו אותי דברים הזויים, שלא קשורים לכלום, כל מני בעיות קומבינטוריות שמשלבות
OOP וזה אכן היה מסובך, אבל כל עוד אתה מתרגל לצורת חשיבה מסוימת, זה בא מהר יחסית.
אם לדוגמא תלמד C++, הייתי ממליץ לך לעבור על שיעורים של קורס מתמ בטכניון, עזרו לי מאוד הרעיונות שהעבירו לנו שם להמשך...

תזכיר לי עוד פעם כמה שנים אתה מנהל מערכות מידע באלביט? אפס נכון? חשבתי כך.
מחלק חתימות?
לעניין: אפשרי בהחלט. העניין כמה זה כדאי
שנה שנייה יכול להיות כבד 20 שעות בשבוע. מעצות שאני קיבלתי עדיף שלא- שום עבודה שהציעו לי בשנה הראשונה היא משהו שלא אוכל להשיג בשנה השנייה , והשנה השנייה קשה מבחינת לימודים ולכן עדיף שלא. כי הניסיון זניח לעומת ההשקעה.

בלי קשר למה אתה לומד ומה הציונים, הייתי מתחיל לחפש כמה שיותר מוקדם.

עוד שנה נסיון לרזומה יקדם אותך מאוד, גם אם זה בתור פקיד קבלה באמדוקס...

4. .net זה לא משהו רציני. ורוב החברות לא מתעסקות בזה. בנוסף אין בזה פיתוח טוב לדעתי האישית.
תגדיר פיתוח טוב.
אצלנו בחברה עובדים רק עם asp.net ואני באמת לא מבין מה ההבדל בפיתוח אפליקציית ווב בין זה לבין PHP למשל.
שפה היא רק כלי בסופו של דבר.

תגדיר פיתוח טוב.
אצלנו בחברה עובדים רק עם asp.net ואני באמת לא מבין מה ההבדל בפיתוח אפליקציית ווב בין זה לבין PHP למשל.
שפה היא רק כלי בסופו של דבר.
עוד פעם דעתי היא שפיתוח טוב זה C++, פיתוח אלגוריתמים. ודברים בסגנון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית