הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 5-3-1 חיטוב

• פותח/ת השרשור Mati9
  • פורסם בתאריך

Mati9

משתמש מתחיל
116
23
נק' מוניטין:
76
116
23
בתכנית כזאת לדוגמא,שדורשת 4 אימונים בשבוע,איפה נכנס האירובי? לי תמיד היה ברור שבשביל לחטב צריך לעשות אירובי ארוך כדי לשרוף שומן מעבר לפחמימות..מה אומרים?מה אתם עושים?
מישהו ?

לא חייב אירובי כדי לשרוף שומן
ואתה מכניס אירובי אחרי האימון אם אתה רוצה לעשות אירובי בנוסף ל531

• פותח/ת השרשור
מוזר,מה שאני יודע זה שבשלב ראשון של האירובי אתה שורף פחמימות ורק אחר כך שומן..זה מיתוס?

פחמימות ושומן הם אבות מזון.
אני חושב שאתה מתכוון לריקון גליקוגן ונוזלים כשלב ראשון ולאחר מכן ירידה במסת השומן.

• פותח/ת השרשור
טוב כנראה נפלתי קורבן לעוד איזה כתבה גרועה .. בקיצור ולעניין אירובי ארוך הוא לא בגדר חובה בחיטוב אלא רק יכול להוסיף,ומה שבאמת חשוב זה שמירה על הכח לקראת חזרה למסה בעתיד,כן?

טוב כנראה נפלתי קורבן לעוד איזה כתבה גרועה .. בקיצור ולעניין אירובי ארוך הוא לא בגדר חובה בחיטוב אלא רק יכול להוסיף,ומה שבאמת חשוב זה שמירה על הכח לקראת חזרה למסה בעתיד,כן?
like_icon.jpg

מוזר,מה שאני יודע זה שבשלב ראשון של האירובי אתה שורף פחמימות ורק אחר כך שומן..זה מיתוס?
זה לא סתם מיתוס, זה שגוי מהיסוד.

שומן נשרף תמיד, ופחמימה נשרפת תמיד
במנוחה נשרף כ-70% אחוז שומן וכ-30% סוכרים (פחמימות) ככל שעצימות המאמץ גבוהה יותר כך הדומיננטיות עוברת לשריפת סוכר על פני שומן, מכיוון ששומן יכול להתפרק לאנרגיה אך ורק על ידי חמצן, לעומת סוכרים שיכולים להתפרק בתהליכים אנאירובים.

במאמצים קלים לאורך זמן כמו למשל ריצת 10 ק"מ היחס נהיה די שווה כלומר כמחצית היא שומן ומחצית סוכר,
במאמצים עצימים כמו ספרינטים או סט של סקוואט כבד, הרוב המוחלט של האנרגיה היא מפירוק קריאטין וסוכר.

אבל האמת היא שכל מה שכתבתי לך עכשיו, לא כל כך משנה כשאתה מעוניין לרדת במשקל, מה שמשנה הוא המאזן הקלורי שלך לאורך זמן.
הגוף יכול לבנות שומן מסוכרים, ומנגד לייצר סוכר מחלבון וטריגליצרידים, ככה שגם אם תנסה לשרוף הרבה שומן באימונים אירובים, מספיק שתכניס מספיק קלוריות ואתה לא באמת תרד בשומן.

גרעון קלורי -> ירידה במשקל
פלוס קלורי -> עליה במשקל

אמנם ענו לך על השאלה ובאופן מדויק. אבל אבל אבל
אבל

לא יודע למה החבר'ה כן התכוונו אבל השנאה הזאת לאירובי בקרב מתאמני חדר כושר זה הרגל רע מאוד, פעילות אירובית חיונית מאוד לבריאות ולתפקוד היומיומי, וגם אם זה לא ישפיע באופן ישיר על הויזואליות שלך או כמה פלטות יהיו על המוט אתה לא רוצה להגיע למצב שעוד כמה שנים אתה תתנשף אחרי שעלית 2 קומות במדרגות. אירובי אפשר וצריך לשלב גם במסה גם בחיטוב ואפשר להכניס את זה לשגרת האימונים בצורה כזאת או אחרת כך שזה לא יפגע בשום תוצאות.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה בחיטוב.

בלי קשר למה שאמרו פה, שאני מסכים עם הכל, ב-5/3/1 אתה בעיקרון אמור לעשות יומיים בשבוע של קונדישנינג, בנוסף ל-4 ימי האימון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית