הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ High Bar בSS

paymewhatugot

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
אני לא יכול להכנס לLow Bar... לחץ גבוה על הכפתיים (כנראה אין מספיק גמישות)
ואני ממש אוהב High Bar ומרגיש לי טבעי
מה אתם חושבים?

אני גם עושה בss סקוואט hb כי אני אוצה קוואדס גדולים וגם הטכניקה של הסקוואט הזה נוחה הרבה יותר מlb
רק לידיעה, ב lb הקוואדס עובדים חזק, לא מבין למה אנשים חושבים אחרת.
אגב מנסיון אישי שלי, כשעשיתיlb פעמים ראשונות זה היה מרגיש לי לא טבעי ולא נוח בכתפיים. עכשיו זה מרגיש לי הרבה יותר נוח וטבעי מ hb.

רק לידיעה, ב lb הקוואדס עובדים חזק, לא מבין למה אנשים חושבים אחרת.
אגב מנסיון אישי שלי, כשעשיתיlb פעמים ראשונות זה היה מרגיש לי לא טבעי ולא נוח בכתפיים. עכשיו זה מרגיש לי הרבה יותר נוח וטבעי מ hb.
טעות נפוצה
בלואו באר פשיטת הברך מתבצעת על ידי ההאמסטרינגס בזכות פרדוקס לומברד (גגל).
הקוואדס לא עובדים בתרגיל.
איך אתה מתאמן כל כך הרבה זמן ולא יודע... חבל שלא שאלת איזה משקולן שמניף הרבה.

וכן, אני מהמר שגם הבחור שכתב כאן שעשה SS עם HB ועבד בLB במקביל עם מוט ריק, גם הוא לא נופל בקטגורייה הזו. שזה אפילו הימור בטוח, כי אם הוא יכול עם מוט ריק אז הוא כן יכול להגיע לפוזיציה ועכשיו כל מה שצריך כדי שהמוט יהיה כבד, זה להתחזק.
לא אמרתי שעשיתי היי באר בגלל חוסר גמישות בכתפיים ושעבדתי בינתיים על טכניקה לאו באר עם מוט ריק.
ייעצתי לו לעשות את זה. וברור שאחרי שהטכניקה שלו עם מוו ריק טובה אפשר להתחיל ss עם לאו באר.
אני סתם עשיתי את ה ss עם היי באר כי היה לי כיף.

לא אמרתי שעשיתי היי באר בגלל חוסר גמישות בכתפיים ושעבדתי בינתיים על טכניקה לאו באר עם מוט ריק.
ייעצתי לו לעשות את זה. וברור שאחרי שהטכניקה שלו עם מוו ריק טובה אפשר להתחיל ss עם לאו באר.
אני סתם עשיתי את ה ss עם היי באר כי היה לי כיף.
אם זו הסיבה, ניחשתי נכון 😃

טעות נפוצה
בלואו באר פשיטת הברך מתבצעת על ידי ההאמסטרינגס בזכות פרדוקס לומברד (גגל).
איך אתה מתאמן כל כך הרבה זמן ולא יודע... חבל שלא שאלת איזה משקולן שמניף הרבה.

עד היום לא הבנתי איך יש פרדוקס בעולם וכולם שותקים. הוא לא היה אמור להתפוצץ או משהו?

עד היום לא הבנתי איך יש פרדוקס בעולם וכולם שותקים. הוא לא היה אמור להתפוצץ או משהו?
שמעתי מדען פעם אומר שכשפרדוקס מתפוצץ יש מפץ גדול, והנה עובדה שלא התפוצץ, זה מראה לך שגם מפצים גדולים לא יכולים לקרות.
הייתה בריאה ואלוהים יצר אותנו כמו שאנחנו, אם אתה לא מבין את זה אתה באמת צריך ללכת ללמוד יותר מדע. זה מה שהמדע אומר.

לא עובדים?! וואו תסלח לי אבל זו בורות, חשבתי שאתה מאמן, קצת ידע בקניזיולוגיה ידידי.

לגבי פרדוקס לומברד, אכן יש קניזיולוגים שסוברים שההמסטרינגס מסוגל לבצע פשיטת ברך, זה עדיין פרדוקס, וזה עדיין לא אומר שהקאוודס הם לא הפושטים העיקריים בברך.

אבל לא משנה, תמשיך לחשוב מה שאתה חושב, אני גם ככה לא אשנה את דעתך.

שמעתי מדען פעם אומר שכשפרדוקס מתפוצץ יש מפץ גדול, והנה עובדה שלא התפוצץ, זה מראה לך שגם מפצים גדולים לא יכולים לקרות.
הייתה בריאה ואלוהים יצר אותנו כמו שאנחנו, אם אתה לא מבין את זה אתה באמת צריך ללכת ללמוד יותר מדע. זה מה שהמדע אומר.

הוא בטח היה מדען ודתי. אלה הכי טובים.
לא עובדים?! וואו תסלח לי אבל זו בורות, חשבתי שאתה מאמן, קצת ידע בקניזיולוגיה ידידי.

לגבי פרדוקס לומברד, אכן יש קניזיולוגים שסוברים שההמסטרינגס מסוגל לבצע פשיטת ברך, זה עדיין פרדוקס, וזה עדיין לא אומר שהקאוודס הם לא הפושטים העיקריים בברך.

אבל לא משנה, תמשיך לחשוב מה שאתה חושב, אני גם ככה לא אשנה את דעתך.

זה היה סרקזם.

הוא בטח היה מדען ודתי. אלה הכי טובים.
שאני אבין, אתה מזלזל בדיסוננס הקוגניטיבי של אנשים שאומרים שהשיטה המדעית והחוקים הפיזיקליים נכונים לגביי הכל חוץ ממה שסותר את מה שכתוב באיזה ספר שכתב פעם מישהו פרימיטיבי?
המדע רק מוכיח שהדת צודקת. זה ידוע. תקרא את הספר של זמיר כהן...

זה היה סרקזם.
יפה שעלית על זה. אתה בטח גם ממש טוב במתימטיקה ולוגיקה וכל הדברים האלה... ;)

נלחצתי לרגע, חשבתי שהוא רציני, אני עוד מסוגל להאמין שהוא באמת חושב ככה.
כן, זה מראה שכמו רבים אחרים כאן מעולם לא הקשבת לתוכן של מה שאני אומר אלא רק לכמה שורות כתבתי או כמה הרמתי. מי שהקשיב לתוכן לא היה מסוגל לחשוב שאני רציני. לתשומת לבך.

LB זה לאנשים שאוהבים לספר לעצמם (ולאחרים) סיפורים, כפי שהשרשורים האחרונים שהיו בנושא כ"כ הטיבו להדגים עם הסיפורים שהריפטואיסטים הנפיצו אחרי שהבינו שטעו לגבי העומק של HB("אתה יכול לאמן את עצמך לקבל באונס איפה שאתה רוצה." (אני גם יכול לאמן את עצמי לעצור 5 ס"מ מעל החזה, למה לעזאזל שאעשה דבר כזה?) "כל האנשים בעולם מסכימים שמספיק רק לשבור מקביל", "בכלל צריך לקבל באונס מהקוואדס, עחי").
בואו נראה למה ריפטו חושב שעדיף LB:
“we use [the low bar squat] because the more horizontal back angle, closed hip angle, and open knee angle place the hips further behind the mid-foot balance point, creating a longer moment arm we can use to involve more muscle mass and lift heavier weights” (SS:BBT, p.34).

עכשיו בואו נעשה תרגיל של שלוש יחידות מתמטיקה ונחשב את ההיטל/זרוע ההעמסה על הירך. בואו נסמן ב-R את המרחק האבסולוטי בין המוט לירך, שבמקרה שווה לגובה של המוט פחות הגובה של מפרק הירך. המרחק האבסולוטי הזה, מטבע הדברים גדול יותר ב-HB. עכשיו נסמן את זווית הגב ביחס לרצפה ב-a. המרחק האופקי של המוט מהאגן נתון ע"י הנוסחה Rcos(a). הזווית ב-LB חדה יותר, לכן הפרמטר של הקוסינוס הזה גדול יותר ב-LB. אז מה קיבלנו? שני פרמטרים שמושכים בכיוונים מנוגדים. בואו נרשום את המשוואה הזאת פעמיים, פעם אחת עבור כל וריאציה: HB - R(hb)cos(back in hb)
עבור LB: R(lb)cos(back in lb)
עכשיו בואו נעביר אגפים ונראה מתי זרוע ההעמסה ב-LB אכן גדולה יותר : R(hb)/R(lb) < cos(back in lb)/cos(back in hb)
בעברית פשוטה, אלא אם כן יחס הקוסינוסים של הזווית שנוצרת בגב לא גדול מיחס האורכים האפקיביים של הגב, זרוע ההעמסה ב-LB לא בהכרח גדולה יותר. אלא אם כן למישהו יש איזו הוכחה מטורפת שהיחס הזה מתקיים לכל האנשים בעולם.
גם אם נתקוף את הבעיה מכיוון הירך, זה ממש לא חד משמעי - הירך ארוכה יותר ב-HB בגלל שהפיסוק צר יותר, מה שאומר שזה שהזרוע על הברך גדולה יותר לא בהכרח מקטין את הזרוע על האגן. זה אגב כן אומר שהשקלול של המנופים ב-HB גדול יותר ושהבדלי המשקלים נובעים לפחות בחלקם (אם לא כולם) מיתרון מכני של קיצור המנופים.

דבר נוסף: מוט גבוה יותר משפיע על יציבות המערכת. על מנת להקצין את הדוגמה - אם נניח ההיה אפשר לנטרל את הגמישות והכוח של חגורת הכתפיים והטרייספס באוברהד סקוואט ולעבוד באותן זוויות של LB, היינו מרימים את אותו משקל? בחיים לא.

שאני אבין, אתה מזלזל בדיסוננס הקוגניטיבי של אנשים שאומרים שהשיטה המדעית והחוקים הפיזיקליים נכונים לגביי הכל חוץ ממה שסותר את מה שכתוב באיזה ספר שכתב פעם מישהו פרימיטיבי?
המדע רק מוכיח שהדת צודקת. זה ידוע. תקרא את הספר של זמיר כהן...

כן, כל פעם שהמדע מוכיח שהדת טועה, הדת מתעדכנת בהתאם.

LB זה לאנשים שאוהבים לספר לעצמם (ולאחרים) סיפורים, כפי שהשרשורים האחרונים שהיו בנושא כ"כ הטיבו להדגים עם הסיפורים שהריפטואיסטים הנפיצו אחרי שהבינו שטעו לגבי העומק של HB("אתה יכול לאמן את עצמך לקבל באונס איפה שאתה רוצה." (אני גם יכול לאמן את עצמי לעצור 5 ס"מ מעל החזה, למה לעזאזל שאעשה דבר כזה?) "כל האנשים בעולם מסכימים שמספיק רק לשבור מקביל", "בכלל צריך לקבל באונס מהקוואדס, עחי").
בואו נראה למה ריפטו חושב שעדיף LB:

עכשיו בואו נעשה תרגיל של שלוש יחידות מתמטיקה ונחשב את ההיטל/זרוע ההעמסה על הירך. בואו נסמן ב-R את המרחק האבסולוטי בין המוט לירך, שבמקרה שווה לגובה של המוט פחות הגובה של מפרק הירך. המרחק האבסולוטי הזה, מטבע הדברים גדול יותר ב-HB. עכשיו נסמן את זווית הגב ביחס לרצפה ב-a. המרחק האופקי של המוט מהאגן נתון ע"י הנוסחה Rcos(a). הזווית ב-LB חדה יותר, לכן הפרמטר של הקוסינוס הזה גדול יותר ב-LB. אז מה קיבלנו? שני פרמטרים שמושכים בכיוונים מנוגדים. בואו נרשום את המשוואה הזאת פעמיים, פעם אחת עבור כל וריאציה: HB - R(hb)cos(back in hb)
עבור LB: R(lb)cos(back in lb)
עכשיו בואו נעביר אגפים ונראה מתי זרוע ההעמסה ב-LB אכן גדולה יותר : R(hb)/R(lb) < cos(back in lb)/cos(back in hb)
בעברית פשוטה, אלא אם כן יחס הקוסינוסים של הזווית שנוצרת בגב לא גדול מיחס האורכים האפקיביים של הגב, זרוע ההעמסה ב-LB לא בהכרח גדולה יותר. אלא אם כן למישהו יש איזו הוכחה מטורפת שהיחס הזה מתקיים לכל האנשים בעולם.
גם אם נתקוף את הבעיה מכיוון הירך, זה ממש לא חד משמעי - הירך ארוכה יותר ב-HB בגלל שהפיסוק צר יותר, מה שאומר שזה שהזרוע על הברך גדולה יותר לא בהכרח מקטין את הזרוע על האגן. זה אגב כן אומר שהשקלול של המנופים ב-HB גדול יותר ושהבדלי המשקלים נובעים לפחות בחלקם (אם לא כולם) מיתרון מכני של קיצור המנופים.

דבר נוסף: מוט גבוה יותר משפיע על יציבות המערכת. על מנת להקצין את הדוגמה - אם נניח ההיה אפשר לנטרל את הגמישות והכוח של חגורת הכתפיים והטרייספס באוברהד סקוואט ולעבוד באותן זוויות של LB, היינו מרימים את אותו משקל? בחיים לא.

עצוב.
עדיף להתעדכן כשריפטו מוציא מהדורה חדשה.

אני מתעדכן כשאבק כוכבים מוציא מהדורה חדשה של שנאה פסאודו מדעית עם יותר חורים מגבינה שוויצרית על כך שריפטו אנס אותו כשהוא היה קטן.

עצוב.

אני מתעדכן כשאבק כוכבים מוציא מהדורה חדשה של שנאה פסאודו מדעית עם יותר חורים מגבינה שוויצרית על כך שריפטו אנס אותו כשהוא היה קטן.

צודק, יש לי סקוואט רק 150. אני צריך שיהיה לי סנאץ' 80 על סקוואט ודדליפט כמעט 300 ולטעון ש"ששומן זה כוח, אבל זה כמו המפץ הגדול" כדי שתקשיב לי ולהיחשב מדען אמיתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית