ייעוץ בעייה בסקוואט - לא מצליח להחזיק גב יציב (סרטון בפנים)

ה-דולר

משתמש פעיל
573
151
נק' מוניטין:
3,027
573
151
אוניברסיטת ת"א
אני דיי מתחיל בנוגע לסקוואט ובשלבי למידת הטכניקה (קראתי את הספר כמובן, וגם ראיתי את ה-DVD) אז החלטתי לצלם את עצמי.

התוצאה כפי שזה נראה (לי לפחות) היא על הפנים - אני לא מצליח להחזיק את הגב יציב בלי שיקרוס קדימה.

אני לא יודע אם הבעיה היא מייצבים חלשים (זו המאסה הראשונה שלי, לפני כן הייתי יותר משנה וחצי בחיטוב [105KG ל-80~] ככה שלא הספקתי לצבור מאסה ונראה לי שכתוצאה מכך שרירי הבטן שלי מאד חלשים \ לא מפותחים) או חוסר גמישות.

סט ראשון - בלי מוט

סט שני

סט שלישי:

אחרי זה היה עוד אחד אבל שכחתי ללחוץ רקורד 😣

מה עושים?
תודה מראש.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
דווקא לי הוא נראה בסדר חוץ מזה שאתה לא מותח את האמסטרינג כמו שצריך...והצורה שאתה לוקח את המוט מפחידה! תנועה אחת לא טובה והלך הגב..

הסקוואט שלך מעולה אחי.

אחיזה ועוד כמה דברים טעונים שיפור, אבל הבסיס שלך בסדר גמור וככה סקוואט אמור להיראות.

1. תקנה נעליים עם סוליה שטוחה (ALL STAR יעשו את העבודה).
2. תנסה להוציא את החזה כמה שיותר.
3. תעלה קצת את המבט שלך. אתה מסתכל יותר מידי נמוך.
4. תנסה לקמבן מעמד יותר נורמלי להוציא ממנו את המוט, כי לא תוכל להתקדם יותר מידי בצורה כזאת.

BARBELL - איך הגעת לזה שהסקאווט מעולה? הגב שלו עגול לגמרי.

הסקוואט שלך מעולה אחי.

אחיזה ועוד כמה דברים טעונים שיפור, אבל הבסיס שלך בסדר גמור וככה סקוואט אמור להיראות.

אז אתה לא יודע איך סקוואט אמור להראות.

לפותח הפוסט

1. תמצא מקום נורמלי לעשות בו סקוואט, כי לקחת את המוט ולטייל איתו במכון לא כל כך כדאי כשתתחיל להעמיס משקלים

2. מיקום המוט הוא בסדר ממה שאפשר לראות אבל התנועה לא נכונה
קודם כל תקפיד על שורש כף יד ישר, אל תתעקם.
התנועה אמורה לבוא מהתחת ולא מהברך\עקב\whatever
הברכיים אמורות להוות רק ציר, ואמורות לגלוש קדימה רק בתחילת התנועה ולא לאורך כל התנועה

3. אתה לא שובר מקביל - אין לך מספיק עומק בסקוואט.

1+2+3=קרא את הספר ss, תקרא את הפרק של הסקוואט (וכמובן שאת שאר הספר) ותלמד איך התנועה אמורה להראות.

בהצלחה.

א- לעולם לא לחלץ מוט ממתקן ללחיצת חזה
ב- המוט צריך לשבת על הטרפזים ואצלך הוא בורח אחורה
ג- המצב ההתחלתי שלך כפוף ומפעיל לחץ מוגבר על הגו
ד- למרות שאתה גמיש וכנראה מספיק חזק אל תבצע דיפ סקוואט על ההתחלה תתחיל עם 90 מעלות
ה-אם אין נעליים שטוחות עדיף לבצע יחף
בהצלחה

א- לעולם לא לחלץ מוט ממתקן ללחיצת חזה
ב- המוט צריך לשבת על הטרפזים ואצלך הוא בורח אחורה
ג- המצב ההתחלתי שלך כפוף ומפעיל לחץ מוגבר על הגו
ד- למרות שאתה גמיש וכנראה מספיק חזק אל תבצע דיפ סקוואט על ההתחלה תתחיל עם 90 מעלות
ה-אם אין נעליים שטוחות עדיף לבצע יחף
בהצלחה
אני אתן פירוש מחודש לדברים, ברשותך כמובן:
א - אין לי מושג באיזה תנאים אפשר לעשות סקוואט
ב - אין לי מושג מה זה סקוואט לו באר, אני מכיר רק סקוואט וינגייט
ג - ראה סעיף ב'
ד - ראה סעיף ב' + אני פוסי
ה - הייתי שולל ממך את הרישיון לאמן אם היית אומר למתאמן שלי לעבוד יחף, יש לך מושג כמה זה מסוכן להחליק בגלל שאתה יחף כשיש עליך משקל? ומה לגבי לשבור אצבע במהלך הסט בגלל שהאצבעות חופשיות?

• פותח/ת השרשור
אני אתן פירוש מחודש לדברים, ברשותך כמובן:
א - אין לי מושג באיזה תנאים אפשר לעשות סקוואט
ב - אין לי מושג מה זה סקוואט לו באר, אני מכיר רק סקוואט וינגייט
ג - ראה סעיף ב'
ד - ראה סעיף ב' + אני פוסי
ה - הייתי שולל ממך את הרישיון לאמן אם היית אומר למתאמן שלי לעבוד יחף, יש לך מושג כמה זה מסוכן להחליק בגלל שאתה יחף כשיש עליך משקל? ומה לגבי לשבור אצבע במהלך הסט בגלל שהאצבעות חופשיות?

אז לפי הפרשנות שלך למה שהוא אומר אני יכול להבין שהמיקום של המוט אצלי בסדר ?

בכ"א, מה דעתך בעניין ?

תודה לכל מי שהגיב עד כה.

לגבי הכלוב - אני מחפש מכון חדש קרוב לאזור מגורי (צפון ת"א) שיש בו כלוב - מישהוא מכיר ?

לגבי שאר ההערות - אנסה ליישם באימון הבא.

דעות נוספות יתקבלו בברכה.

• פותח/ת השרשור
תתקן אותי אם אני טועה, אבל אתה מתאמן במועדון forma, במיקדו סנטר בצפון תל אביב?

לא טועה, אכן פורמה במיקדו סנטר (שד"א השם שלו שונה ל-G סנטר עד כמה שאני זוכר).

לא טועה, אכן פורמה במיקדו סנטר (שד"א השם שלו שונה ל-G סנטר עד כמה שאני זוכר).
כן, גם אני סובל שם מהסטנד של הבנצ' עליון, אגב.. יש דרך טיפה יותר נוחה לקחת משם את המוט, תנסה לא לכופף את הגב העליון שלך בהתחלה, אלא לבוא מתחת למוט, כן צריך לרדת לממש חצי סקוואט, אבל מסתדרים.

• פותח/ת השרשור
כן, גם אני סובל שם מהסטנד של הבנצ' עליון, אגב.. יש דרך טיפה יותר נוחה לקחת משם את המוט, תנסה לא לכופף את הגב העליון שלך בהתחלה, אלא לבוא מתחת למוט, כן צריך לרדת לממש חצי סקוואט, אבל מסתדרים.

OK אנסה.

אגב לא יודע אם שמת לב אבל עכשיו בקבלה שמו טפסי משוב - תיקח אחד ותרשום שצריך להכניס כלוב לסקוואט - ואולי גם תגייס עוד אנשים לעניין (זה מה שאני מנסה לעשות).

עכשיו הטמבלים האלה רוצים בכלל להביא cross cables מתכוונן - זה יענו ה"פרויקט" שלהם.

עצוב.

OK אנסה.

אגב לא יודע אם שמת לב אבל עכשיו בקבלה שמו טפסי משוב - תיקח אחד ותרשום שצריך להכניס כלוב לסקוואט - ואולי גם תגייס עוד אנשים לעניין (זה מה שאני מנסה לעשות).

עכשיו הטמבלים האלה רוצים בכלל להביא cross cables מתכוונן - זה יענו ה"פרויקט" שלהם.

עצוב.
עזוב אותך, אתה לא הראשון וכנראה גם לא האחרון שדיברתי איתו לגבי זה.
אין מצב שבעולם שהם יביאו כלוב, זה מכון קטן ויקר ולא יעיל, אבל ככה רוב המכונים ברדיוס של כמה קילומטרים, ככה שאין מה לעשות.
בן כמה אתה דרך אגב?

• פותח/ת השרשור
יאללה שלח טלפון לפרטי... מחר אני שם במקרה (לא לאימון אלא למטרה אחרת, אבל יהיה נחמד להפגש).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית