הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איבוד מינימלי של מסת שריר

tryHarder

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
אני בקרוב מתגייס לצבא לתותחנים ואני מאוד דואג בנוגע למסת שריר שצברתי בתקופה של בערך 8 חודשים במכון הכושר.
הנתונים שלי הם:
גובה - 170 ס''מ
משקל - 68 ק''ג
בערך 16 אחוז שומן

אני מאמין שלהשיג את המזון לשמירה על הערכים התזונתיים תיהיה לי פחות בעיה. אני לא יודע אם יש מכוני כושר בתותחנים ואם יש אעשה מאמץ לגשת אליהם אך ככל הנראה יהיו פעמים שלא אוכל בשל צורכי הצבא.
איך אני יכול לשמור על מסת שריר הגדולה ביותר לאורך השירות הצבאי שלי?
האם לעשות אימוני משקל גוף?
האם להכין תפריט של מאזן קלוריות נטרלי? מאזן חיובי/שלילי?
אם לא תיהיה לי אפשרות לעשות משהו בנידון האם לאחר תקופה של 8 חודשים יהיה לי זיכרון שריר כשאחזור למכון הכושר?

אשמח אם תעשו לי סדר בראש ותעזרו לי כך שאוכל לשמור על כמה שיותר מסת שריר ממה שצברתי. אני צריך לעשות לעצמי סדר התנהלות בטירונות/בהכשרה ובהמשך התקופה שלי בצבא כך שלא אאבד כל מה שהשקעתי בו.

תודה לעוזרים!

לא הייתי בונה על שמירה על מסת שריר בטירונות ,אף אחד בצבא בארץ לא מבין כלום בפיתוח יכולות כושר והם סתם קורעים לחיילים את הצורה בלי שום מושג והאוכל בדרך כלל גרוע מבחינת חלבון וערכים.

לגבי "זכרון שריר" לוקח לו הרבה שנים להעלם ,אתה גם לא שוקל כלכך הרבה שיהיה קשה לשחזר את זה אחר כך.

אימוני משקל גוף לכשל אולי יוכלו לעזור ברמה שלך.

• פותח/ת השרשור
לא הייתי בונה על שמירה על מסת שריר בטירונות ,אף אחד בצבא בארץ לא מבין כלום בפיתוח יכולות כושר והם סתם קורעים לחיילים את הצורה בלי שום מושג והאוכל בדרך כלל גרוע מבחינת חלבון וערכים.

לגבי "זכרון שריר" לוקח לו הרבה שנים להעלם ,אתה גם לא שוקל כלכך הרבה שיהיה קשה לשחזר את זה אחר כך.

אימוני משקל גוף לכשל אולי יוכלו לעזור ברמה שלך.
אתה בעצם אומר שאין כל כך סיכוי שיהיו לי מכוני כושר בזמן השירות? ואם כן אני לא אספיק להשתמש בהם?

מבחינת תזונה אם יש לי אפשרות להביא משהו מהבית חוץ מאבקות עדיין לא אצליח לשמור על הערכים?
התכוונת שלא אצליח לשמור על התזונה רק בטירונות?

תודה על העזרה אגב

תאכל הרבה ממה שנותנים לך. גם בטירונות אפשר לאכול סקי ולחם ולא אורז בשמן ושוקו. תאכל טוב, לפעמים עדיף לחם לבן על הפסטה או הפתיתים בשמן, ודחוף כמה שיותר חלבון. ביצים וגבינה בבוקר, צהריים הרבה בשר, ערב הרבה גבינה.
יש אנשים שאפילו עלו במשקל בטירונות, אתה כל היום פעיל ואם תצליח לאכול מספיק תצליח אפילו לעלות.

בטירונות לא יתנו לך להתקרב לחדר כושר,
יעשו לכן טיפה מדסי כוח ומבחינת תזונה הייתי ממליץ לך להביא אבקת חלבון כדי להשלים את הערכים התזונתיים ולא תהיה בגירעון.
אני ירדתי בטירונות שלי 5 קילו ( 4 חודשים ).
תשתדל לאכול כמה שיותר יחסית למה שנותנים.
ובהצלחה צעיר 😄

אתה בעצם אומר שאין כל כך סיכוי שיהיו לי מכוני כושר בזמן השירות? ואם כן אני לא אספיק להשתמש בהם?

מבחינת תזונה אם יש לי אפשרות להביא משהו מהבית חוץ מאבקות עדיין לא אצליח לשמור על הערכים?
התכוונת שלא אצליח לשמור על התזונה רק בטירונות?

תודה על העזרה אגב
בזמן השירות אולי ,תלוי באיזה בסיס תשרת ובטירונות לא.

בטירונות כמעט ובלתי אפשרי לשמור על התזונה. בשירות זה אפשרי אבל לא קל.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית