הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מצליח לנשום בסקוואט

• פותח/ת השרשור יהב
  • פורסם בתאריך

יהב

מושעה
3,896
2,435
נק' מוניטין:
6,637
3,896
2,435
מאז שאני בחיטוב עם משקל על הגב בין החזרות לא מצליח לקחת אוויר לבטן זה נעצר בריאות
*אני בכושר רע.
מה עושים?

לא. אני בן אדם בריא סך הכל

תנסה לקחת נשימה עמוקה שאתה זקוף,
תחזיק את האוויר שאתה בירידה,
תחזיק את האוויר גם כשאתה עולה ותשחרר לקראת הסוף.
אתה יכול לחכות 2-3 שניות בין חזרה לחזרה כדי לקחת אוויר יותר טוב.

ventolin-inhaler.jpg.xhtml

אויל זה יעזור.

סוף סוף מישהו מנסה לעזור אלוהים תודה
אתה יכול להסביר בקצת יותר פשטות מה זאת אומרת בעיית נשימה במאמץ ? אתה מתכוון שבגלל המאמץ קשה לי לנשום?
אני מתכוון שזו יכולה להיות סימפטום לבעיה רפואית כללית כמו למשל קפיצה\צניחה בלחץ הדם ,אנמיה קלה (סביר יותר כי זה יכול להיות קשור לחיטוב) או אפילו תוצר של הפרעת קצב בלב שמשום מה בולטת יותר בזמן שלחץ הדם והדופק עולים (אל תבהל זה נפוץ אצל צעירים ובד"כ לא מזיק ,גם לי היתה:)) .

הייתי קופץ לרופא שיחווה את דעתו ויעשה לך בדיקות דם כלליות ואק"ג. אתה גם יכול לנסות לשפר קצת את הכושר האירובי כדי לשפר את היכולת של הלב להזרים דם.

יכול להיות גם שיש לך הרבה שומן תוך בטני וזה בתוספת הלחץ התוך בטני מהסקוואט קצת מפריע לך לנשום ,שומן תוך ביטני יכול להפריע לנשימה אבל הוא יורד מהר כעושים אירובי. בכל אופן ,אם זה הופיע רק אחרי שהתחלת חיטוב זה לא סביר.

בכל מקרה אמנם אני ממש לא רופא או מוסמך לאבחן אבל מה שאתה מתאר לא נשמע כמו אסטמה ,באסטמה קשה להוציא אוויר ,זה יותר נשמע כמו משהו שקשור ללב ולמערכת הדם שלא מצליחים להעביר את החמצן מהריאות לשאר הגוף כמו שצריך אז אתה מרגיש חוסר חמצן למרות שהריאות מלאות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני מתכוון שזו יכולה להיות סימפטום לבעיה רפואית כללית כמו למשל קפיצה\צניחה בלחץ הדם ,אנמיה קלה (סביר יותר כי זה יכול להיות קשור לחיטוב) או אפילו תוצר של הפרעת קצב בלב שמשום מה בולטת יותר בזמן שלחץ הדם והדופק עולים (אל תבהל זה נפוץ אצל צעירים ובד"כ לא מזיק ,גם לי היתה:)) .

הייתי קופץ לרופא שיחווה את דעתו ויעשה לך בדיקות דם כלליות ואק"ג. אתה גם יכול לנסות לשפר קצת את הכושר האירובי כדי לשפר את היכולת של הלב להזרים דם.

יכול להיות גם שיש לך הרבה שומן תוך בטני וזה בתוספת הלחץ התוך בטני מהסקוואט קצת מפריע לך לנשום ,שומן תוך ביטני יכול להפריע לנשימה אבל הוא יורד מהר כעושים אירובי. בכל אופן ,אם זה הופיע רק אחרי שהתחלת חיטוב זה לא סביר.

בכל מקרה אמנם אני ממש לא רופא או מוסמך לאבחן אבל מה שאתה מתאר לא נשמע כמו אסטמה ,באסטמה קשה להוציא אוויר ,זה יותר נשמע כמו משהו שקשור ללב ולמערכת הדם שלא מצליחים להעביר את החמצן מהריאות לשאר הגוף כמו שצריך אז אתה מרגיש חוסר חמצן למרות שהריאות מלאות.
טוב אני לא הולך להבדק
נרזה ונכנס לכושר לקראת העונה ואז נראה מה עושים עם זה חחח הפחדת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית