הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ השמנה מסיבית בתקופת המסה

DanielOhana

משתמש מתחיל
41
0
נק' מוניטין:
0
41
0
יצא לי פה לקרוא כמה נושאים ותגובות של אנשים שמצד אחד מדווחים שהם התקדמו יפה בתקופת המסה שלהם אבל הם עלו המון באחוזי שומן.

אני גם עכשיו בתקופת מסה, אני אוכל לפי התפריט והמדריכים שלכם באתר ומאד משתדל להתאמן בהתאם.

האם אכילה נכונה שבה הקלוריות מגיעות מהמקורות הנכונים [חיטה מלאה, דגים וכו'] ולא מכל מיני מזונות ג'נק יכולה גם להוביל לצד העליה במסה לעליה גדולה באחוזי השומן? מן הסתם אני מדבר על כל זה בתנאי שהבנאדם מתמיד באימונים ואוכל באמת "נכון"

אני שואל את זה בגלל שלי יש ממש חרדת השמנה, הייתי פעם די שמן - 10 קילו יותר מהיום (יחסית למבנה גוף שלי זה משמעותי), עשיתי חיטוב בעצמי (הרבה לפני שידעתי שהאתר הזה קיים) ואני לא רוצה אפילו בצחוק לחזור ל"גודל" הזה שוב בגלל אחוזי שומן.

אשמח לתשובה(:
דניאל

*אני מאד מקווה שזה הפורום הנכון

תקרא מאמרים.
בקצרה, זה אמנם תלוי בגנטיקה, אבל אתה כן תשמין במהלך המאסה לא משנה מה תעשה.
חיטה מלאה ודגים זה נחמד, אבל זה לא באמת משנה, העיקר שתאכל אוכל שלא שוחה במיץ זבל.
אם תתאמן חזק תהיה עליה מינימאלית בשומן.

זה תלוי הרבה בגנטיקה ובאימונים שאתה עושה, אדם שיעשה ABCD ישמין הרבה יותר מבן אדם שיעשה SS על אותה כמות קלוריות.

תלוי בתיפקוד של הורמונים שונים בעיקר ( = נגזרת של גנטיקה), בעיקרון אם אתה פוחד "להשמין", הייתי אומר שתאכל נקי, אתה תעלה בשומן אך לא בהכרח ב % שומן כי אחוז זו נגזרת של המשקל הכללי, אתה יכול להיות 100 קילו על 10% שומן = 10 ק"ג של שומן, לאחר שנה להיות 110 קילו עם 11 קילו שומן (עלייה של 10 ק"ג שריר ו 1 ק"ג שומן בלבד) ועדיין תשאר 10% שומן.
כמובן שזו סתם דוגמה.

מה אתה רוצה להיות ? גוף של דוגמן תעלה נקי
חזק וגדול תעשה מאסה עם תוכנית כוח ואחר כך תחטב אם בא לך

כרס זה באופנה

למי שיש "נטייה" כזו זה בדרך כלל אנשים ש:
א. לא יודעים להתאמן ולבנות תכנית אימונים
ב. אוכלים הרבה יותר מדי (בטח שאם א' רלוונטי)
ג. אוכלים כמות לא פרופורציונאלית של פחמימה לרמת הפעילות שלהם
ד. ממשיכים את המאסה המון זמן (כל אחד ושיקוליו) וזה נראה כאילו הם השמינו יחסית הרבה, אפילו אם הם השיגו תוצאות מרשימות.
ה. באמת נטייה גנטית מסויימת. על כל השאר אתה יכול להשפיע

אולי אתה סתם מדמיין וממציא לעצמך צרות? תספק מספרים ונתונים שנדע על מה אתה מדבר.

זה תלוי הרבה בגנטיקה ובאימונים שאתה עושה, אדם שיעשה ABCD ישמין הרבה יותר מבן אדם שיעשה SS על אותה כמות קלוריות.

חחח תפסיק לדבר שטויות אני עושה ABCD ובמסה אני נראה פי 8 יותר מחוטב ממך בסוף החיטוב שלך

משה 14 שעות אירובי בשבוע זה לא הרבה...
You must spread some Reputation around before giving it to moo again.

:(

חחח תפסיק לדבר שטויות אני עושה ABCD ובמסה אני נראה פי 8 יותר מחוטב ממך בסוף החיטוב שלך

ועוד לא ראית אותי בסוף החיטוב שלי אז למה סתם לזרוק שטויות באוויר?

אני אמשיך קצת את מה ש-Sugarzaza אמר...

הסיבות ל"השמנה" מוגזמת בתקופת מסה:
1.מאזן קלוריות חיובי גבוה מדי יחסית למשקל גוף.
לדוגמא:מתאמן ששוקל 60 קילו ואוכל 4000 ק"ל בתקופת מסה.

2.יותר מדי פחמימות בתפריט.
או מצד שני אחוז מאוד נמוך של שומן בתפריט (10%-15% ).
או מעט מדי חלבון.

3. אימונים לא חזקים מספיק!(מנסיון שלי,אולי 10% מהמתאמנים באמת מתאמנים "חזק").
או מנוחה ארוכה מדי לכל קבוצת שרירים -לדוגמא: כל התוכניות שיש לך מנוחה של
4/5 ימים ומעלה לקב' שריר. abc 3 פעמים בשבוע וכו'...

4. לא מספיק שעות שינה.

והפרמטר כנראה הכי חשוב שכולם ציינו כאן,גנטיקה של המתאמן.

שתי אפשרויות:
- יש במשפט הנ"ל טעות סופר
- יש במשפט הנ"ל ביטוי של טעות הרבה יותר גדולה
(מדוע להיות מחוטב, פי 8, ועוד באמצע תקופת מסה?)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית