הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יציאה מהמערך הטכני

זאב אולן

משתמש פעיל
616
145
נק' מוניטין:
170
616
145
יש פה מישהו שהיה שוחר ואיכשהו יצא מהדבר הדפוק הזה שנקרא טכני? אני סיימתי יב אבל עדיין לא בחרתי קורס אז יש מצב שאני איכשהו עובר לקרבי מפה?

• פותח/ת השרשור
לא יודע זה תלוי באמת במפקדים ובכולאים
היה לי חבר נפקד שבוע וחצי חזר לא שפטו אותו וגם הוציאו אותו מהטכני
ואני מכיר מישהו שישב 70 יום במעצר בטכני ולא יצא
הוא היה שוחר זה ששחררו אותו מהר?

הוא היה שוחר זה ששחררו אותו מהר?

לא יודע, לא הייתי בקשר איתו במהלך הקורס
אני יודע שהשני לא היה שוחר שהוא ישב 70 יום כלא
אם אתה רוצה לזרז תהליך או לנסות משהו לפני כליאה תנסה קפסים

• פותח/ת השרשור
לא יודע, לא הייתי בקשר איתו במהלך הקורס
אני יודע שהשני לא היה שוחר שהוא ישב 70 יום כלא
אם אתה רוצה לזרז תהליך או לנסות משהו לפני כליאה תנסה קפסים
אני מקווה שיוציאו אותי מהמערך ממש זריז אני פשוט אהיה סבלני ולא אחפור להם יותר מדי פשוט אחכה עד שיוציאו אותי

• פותח/ת השרשור
זה באמת כזה חרא?
שובצתי למערך הטכני בחיל תקשוב
כן זה חרא מה שאומרים שמלמדים בבית נספר בשביל השירות בצבא זה בולשיט מה שלןמדים בבית ספר ומה שלומדים בצבא זה שתי דברים שונים והם זיינו את השכל סתם ככה

לצאת מהטכני בלי פרוטקציות זה אומר בהכרח להגיע לתפקידי יומיות וקלילים. לקרבי לא ישחררו אותך כי אתה שוחר ואין על מה לדבר כשזה נוגע לתפקידים מעניינים יותר בחיל האוויר.
כלא זאת אופציה אחת, קפס זאת אופציה אחרת. אפשר לנסות רפואי או משקית תש אבל משקית תש לא יכולה להמליץ על הדחה מהטכני, בשונה מקפס, ורפואי לא בהכרח יהיה לך.

יש לי מכר שלמד בטכני לפני כמה שנים והגיע לשריון ,אבל זה אחרי הרבה סירובים,כלא ומה שביניהם ובאמת שכל התקופה הזאת עד שהעבירו אותו הייתה בין חצי שנה-9 חודשים
עדיף כבר להוריד פרופיל ולהכין קפה לקצין מאשר להיכנס לכל התסבוכים האלה.

כן אתה יכול,רק בתנאי שתילך למיונים וגיבושים של מיוחדות ואכן תתקבל

כן אתה יכול,רק בתנאי שתילך למיונים וגיבושים של מיוחדות ואכן תתקבל
הוא לא יכול אז חלאס לשקר.
קיבלתי מאותר דובדבן בגיל 18, ואז עוד פעם עברתי גיבוש צנחנים בגיל 20. השתחררתי על נפשי בגיל 21 אחרי 20 ימים בכלא 6, נפקדות, ודברים שאני לא אמנע פה.

לצאת מחיל האוויר לקרבי- או פרוטקציות או להגיש בקשה ואולי אחרי שנה וחצי שנתיים יעבירו אותך. אולי. ואולי תשב 70 יום בכלא ולא תקבל כלום. ואולי תשרת שנתיים, תעשה כמה גיבושים ותקבל זין.
אתה יודע כמה עולה הסמכה של הנדסאי? ונגיד אפילו שהוא לא עשה הנדסאי אלא רק טכנאי(יב יג), הסיכוי שלו לקבל משהו חוץ מ: חימוש וטכנאי של מסוקים או מטוסים הוא אפסי.

תנסה לבקש קורס תובלה כבדה בנבתים. מכל הקורסים שיש בחיל האוויר הוא שווה את זה. ל669 וכל זה, שכח. גם את התובלה כבדה רוב הסיכוים יעיפו אותך כי "לא לוקחים שוחרים לשם", רק יגידו לך את זה חודש אחרי שתהיה שם. צבא מבולגן ולא מפוקס. אם אתה רוצה לעשות משהו במקצוע- תשאר ותעבוד כמו שלא עבדת בחיים שלך. טוחנים כמו קרביים ומקבלים יחס חרא. תהנה בשירות. יותר קל לצאת מהצבא מאשר לקבל מה שאתה רוצה. בקשות,התנחלות,קצין העיר,מפקדים בדרגים שונים בכל בסיס- לי לא יצא. אם לך יצליח בלי לסחוב את זה כמה שנים- תחשוב שאתה בר מזל כי זה לא ברור מאליו. יצא לי לשמוע רק על 2 מקרים של שוחרים שעשו הנדסאי מלא וקיבלו קרבי אחרי שנה, שנה וחצי. אז קח דברים בפרופורציה כי הצבא לא שם זין לא על הבריאות שלך,לא על המצב הכלכלי שלך ושל משפחתך ולא על מה שאתה רוצה,חושב שאתה רוצה או מאמין שאתה יכול.
שוחרים חותמים על תופס(ההורים שלהם) מגיל 13, לובשים 5-7 שנים מדים - רק כדי לשרת באותו חיל. אם זה ירוק או חקי. המדינה "השקיעה" כסף.
הייתי אומר, תנסה חצי שנה, אתה לא רואה שזז. צא על נפשי. גם תבקר בכמה בסיסים,אולי תסיים קורס או טירונות בסיסית ותראה שנפלת לתוך חור שחור בירוקרטי.

בסוף שנות 90 דרך יחידה לצאת מחיל אוויר אחרי טכני הייתה דרך סיירות. כמה חברה משכבה שלי עשו ככה לפני גיוס. אציין שהם עשו רק יב ללא טכנאי/ הנדסאי.
לאחר גיוס לצאת ממערך טכני רק על בעיות ת״ש, משמעת וכו׳. לפי מה שאני זוכר הסיכויים להצלחה היו לא משהו.

הוא לא יכול אז חלאס לשקר.
קיבלתי מאותר דובדבן בגיל 18, ואז עוד פעם עברתי גיבוש צנחנים בגיל 20. השתחררתי על נפשי בגיל 21 אחרי 20 ימים בכלא 6, נפקדות, ודברים שאני לא אמנע פה.

לצאת מחיל האוויר לקרבי- או פרוטקציות או להגיש בקשה ואולי אחרי שנה וחצי שנתיים יעבירו אותך. אולי. ואולי תשב 70 יום בכלא ולא תקבל כלום. ואולי תשרת שנתיים, תעשה כמה גיבושים ותקבל זין.
אתה יודע כמה עולה הסמכה של הנדסאי? ונגיד אפילו שהוא לא עשה הנדסאי אלא רק טכנאי(יב יג), הסיכוי שלו לקבל משהו חוץ מ: חימוש וטכנאי של מסוקים או מטוסים הוא אפסי.

אל תגיד שטויות אם אתה לא יודע, גם לאחר הנדסאי בהתנדבות ליחידות מיוחדות לא יכולים להחזיק אותך.
אני בוגר י״ב באחת המכללות של חיל האוויר ועשיתי קלירנס לאחר שעברתי גיבוש.. יותר מזה מפקד בית הספר היה מופתע שאני לא רוצה ״לעקוץ״ הנדסאי ורק אז להתגייס לאן שהתקבלתי אלא בחרתי להתגייס עכשיו.

אל תגיד שטויות אם אתה לא יודע, גם לאחר הנדסאי בהתנדבות ליחידות מיוחדות לא יכולים להחזיק אותך.
אני בוגר י״ב באחת המכללות של חיל האוויר ועשיתי קלירנס לאחר שעברתי גיבוש.. יותר מזה מפקד בית הספר היה מופתע שאני לא רוצה ״לעקוץ״ הנדסאי ורק אז להתגייס לאן שהתקבלתי אלא בחרתי להתגייס עכשיו.

כל מקרה לגופו. נתתי 8 שנים במערכת,עברתי גיבושים בהצלחה,סיימתי יד- לא התקבלתי. אם אתה כן- ברכותי. זה נדיר.

אני לא יודע אם אפשר פה בכלל לדעת משהו. הכל שונה אצל כל מחזור. כל אדם. כל כיתה,בסיס,מפקד. למישהו יש כסף. למישהו יש פרוטקציות. לי יש זין גדול וזחלתי יותר מהר מכולם. לא עזר לי.

כל מקרה לגופו. נתתי 8 שנים במערכת,עברתי גיבושים בהצלחה,סיימתי יד- לא התקבלתי. אם אתה כן- ברכותי. זה נדיר.

אני לא יודע אם אפשר פה בכלל לדעת משהו. הכל שונה אצל כל מחזור. כל אדם. כל כיתה,בסיס,מפקד. למישהו יש כסף. למישהו יש פרוטקציות. לי יש זין גדול וזחלתי יותר מהר מכולם. לא עזר לי.
על מישהו שיצא בזכות פרוטקציות עוד לא שמעתי.
בגדול לא הבנתי לגמרי את המקרה שלך אבל אם עברת גיבוש לא אמורה להיות להם שום דרך לגייס אותך אליהם בכול מקרה.
אגב אני מדבר על שוחרים בלבד, בנוגע לסתם אזרחים שנפלו בטכני יש דרכים לצאת אמנם קשה ונדיר אבל קורה, שוחר שיצא ולא בזכות יחידה מובחרת/טיס עוד לא נולד. מישהו ציין על שוחר שהתגייס לשריון- מכיר מקרה יכול להיות שזה אותו בחור, דיברתי איתו בפייסבוק עוד לפני שדרכי החוצה הייתה סלולה והוא הסביר לי שהעיפו אותו בתחילת יב והוא קיבל שריון מכיוון שהוא לא סיים שוחרות.

כמובן. מדובר רק על שוחרים. זה גזר דין לכל השירות. מילא לסיים יב ולנסות לעבור גיבושים מובחרים בלבד(דובדבן זה לא מובחר כי לי זה לא עזר, אולי סיירות כמו שאמרת).
לא סיימתי הנדסאי מהסיבה הזאת, כי חשבתי שאם אני אסיים- זהו פה נגמר הסיפור. 2 דחיות שירות לא עבדו בשבילי,כמו גם תפסי מעבר,קצין עיר,התנכלות וכלא. בסוף הבנתי שזמן זה דבר יקר יותר. מילא אם הייתי בן 18 אולי הייתי מסיים את השירות כמדריך כמו שהציעו לי בגיל 21. רק הצבא לא באמת דואג לך לעתיד(אלא אם אתה נשאר שם כאיש קבע).
באיזה מכללה למדת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית