הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע קצב הכניסה לגירעון, משנה?

rcl-nadav

משתמש מתחיל
78
0
נק' מוניטין:
38
78
0
אני מודע לעניין של חוסר הדיוק המוחלט בעניין ולשוני בין 2 מתאמנים,
אבל צריך לקחת איזהו ממוצע וקירוב למציאות כדי שיהיה איך להתייחס לנושא.

לכן, לאחר הנאמר לעיל, בהתייחסות לעניין של: 7700 קק"ל => 1 קילוגרם.

מתאמן א': ביום אחד, הגיע לגירעון של 3500 קק"ל.
מתאמן ב': הגיע לאותו הגירעון במשך 4 ימים. (כל יום 875 קק"ל)

בהנחה ושניהם במצב ההתחלתי היו באותו משקל, ושניהם נשארו על מאזן נייטרלי אחרי ההגעה לגירעון.
האם על המשקל יהיה הבדל? מה ההבדל בתגובה של הגוף? אני מאמין שכן אבל אני מחפש תשובה שתסביר גם למה.
(אותו דבר אפשר לשאול על מאזן קלורי חיובי, אבל בשאלה התייחסתי לגירעון)

תודה מראש 😃

נערך לאחרונה:
אם מתאמן א' הוא אדם 'רגיל' אתה מבין שבעצם דימית פה מצב של צום מוחלט + איזה שעה שעתיים אירובי במקביל?
נסה לחשוב איך הגוף שלך היה מגיב למצב כזה ותמשיך משם..

• פותח/ת השרשור
אם מתאמן א' הוא אדם 'רגיל' אתה מבין שבעצם דימית פה מצב של צום מוחלט + איזה שעה שעתיים אירובי במקביל?
נסה לחשוב איך הגוף שלך היה מגיב למצב כזה ותמשיך משם..

לא הבנת מה שאלתי. השאלה היא לגבי קצב הכניסה לגירעון, הגודל שלו סתם היה דוגמא מספרית.

אל תתיחס למס' 3500 כאילו הוא מהות השאלה. אני יודע שהוא לא ריאלי והוא לא באמת משנה..
אותה שאלה יכולה להתנסח גם כ: גירעון 1000 ביום אחד בהשוואה ל 250 קלוריות בארבעה ימים.

אז ככל שהגרעון יותר אינטנסיבי סביר שההשפעה על מערכות בגוף וביחוד האנדוקרינית תהיה גדולה יותר.
כמה ואיך בדיוק זה מסובך לקבוע אבל אולי אחרים פה יצליחו.

זה תלוי בלא מעט גורמים, בעיקר גנטיקה וקצב חילוף החומרים, סביר להניח שהגוף יושפע יותר לרעה מהגרעון החריף מאשר יצירת גרעון הדרגתי. (כשאני אומר לרעה זה יותר בכיוון של שימור מסת השריר ואיבוד השומן, גרעון חריף יוביל תחילה בעיקר לאיבוד נוזלים, גם גרעון הדרגתי - אבל לגוף יהיה יותר "קל" להסתגל בקצב סביר)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית