הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון דדליפט 260KG ל-3X8 ללא חגורה

לא כל-כך מאמין בניסים, אבל למה אתה חושב שיש לי בעיה כלשהי בגב?
הגב שלך לא ישר בדדליפט, אני לא מבין כל כך בתחרויות אם זה תופס או לא אבל בווינגייט מלמדים שאסור לעקם את הגב. אתה חייב גב ישר בשביל לשמור על החוליות, על הרצועות ובשביל באמת להעביד את השרירים הנכונים ואת הליבה כדי שזה יהיה תרגיל תפקודי תנועתי.

הגב שלך לא ישר בדדליפט, אני לא מבין כל כך בתחרויות אם זה תופס או לא אבל בווינגייט מלמדים שאסור לעקם את הגב. אתה חייב גב ישר בשביל לשמור על החוליות, על הרצועות ובשביל באמת להעביד את השרירים הנכונים ואת הליבה כדי שזה יהיה תרגיל תפקודי תנועתי.

אמרתי לו להוסיף כפיפות בטן על כדור בוסו בשביל הליבה, אבל הוא מתעקש להרוס את הגב ולהיות פאוורליפטר טוב.

image.jpeg

• פותח/ת השרשור
זה בסדר, בערך אף אחד מהטופ העולמי לא מושך עם גב ישר לגמרי,
מציע לך בנוסף לשכוח מרוב הדברים שלמדת (וגם אני) בוינגייט.

למה תמיד מכניסים את וינגייט לכל דיון?
כבוגר המכללה האקדמית בוינגייט אני יכול לומר שיש שם מרצים שונים, לכל מרצה השקפת עולם משלו. אם נשאל מרצים ממגמת טיפוח יציבה, הם יגידו שצריך לשמור על העקומות הטבעיות של עמ"ש נייטרליות ולהימנע ממשקלים כבדים בגלל ששרירי ה Erector Spine במהותם הם שרירים שמורכבים מסיבים אדומים ולכן יש לגרות אותם במספר חזרות גבוה עם משקלים נמוכים, לחילופין- פרופ' שלא אציין את שמו, בעל שם עולמי מומחה בביומכניקה אמר ש:" אסור לעשות בשום אופן דדליפט בגלל שזוקפי הגו נמצאים בחסרון מכני" וגם שלא צריך בכלל לעבוד על זוקפי הגו בשום אופן כי הם פשוט עובדים כל הזמן כנגד כוח המשיכה. בקורס אחר שעשיתי אמרו שדדליפט הוא אחד התרגילים הטובים והחושבים ביותר אך יש להקפיד בו על מנח נייטרלי של עמוד השדרה, אף אחד לא הזכיר מה קורה כשהגב קצת עגול, עקרונית צריך שהגב יהיה ישר, זו מכניקה פשוטה ואנטומיה בסיסית, אבל-אי אפשר במשקלים כ"כ כבדים לשמור על גב ישר לגמרי.....מה גם שספורט תחרותי במהותו לא בריא.
בוינגייט הגישה היא יותר של שמירה על אורח חיים בריא, אני בטוח שמי שיעשה קורס של פווארליפטינג ישמע שם שזה בסדר לעשות דדליפט עם גב טיפה עגול.

כבוגר המכללה האקדמית בוינגייט אני יכול לומר שיש שם מרצים שונים, לכל מרצה השקפת עולם משלו. אם נשאל מרצים ממגמת טיפוח יציבה, הם יגידו שצריך לשמור על העקומות הטבעיות של עמ"ש נייטרליות ולהימנע ממשקלים כבדים בגלל ששרירי ה Erector Spine במהותם הם שרירים שמורכבים מסיבים אדומים ולכן יש לגרות אותם במספר חזרות גבוה עם משקלים נמוכים

ולכן אנחנו לא שואלים אנשים ממגמת הבולשיט והפסאודו מדע.

, לחילופין- פרופ' שלא אציין את שמו, בעל שם עולמי מומחה בביומכניקה אמר ש:" אסור לעשות בשום אופן דדליפט בגלל שזוקפי הגו נמצאים בחסרון מכני" וגם שלא צריך בכלל לעבוד על זוקפי הגו בשום אופן כי הם פשוט עובדים כל הזמן כנגד כוח המשיכה. .

בניגוד לשרירים אחרים שעובדים נגד רצון האל?

ולכן אנחנו לא שואלים אנשים ממגמת הבולשיט והפסאודו מדע.

בניגוד לשרירים אחרים שעובדים נגד רצון האל?[/QUOTE

...

אני דווקא אוהב לשמוע גישות שונות ולהחליט בעצמי מה טוב ומה לא.

וכל השרירים עובדים כל הזמן נגד כוח המשיכה נכון, הכוונה הייתה שזוקפי הגו עובדים בצורה מספקת בזמן בהליכה ולכן אין צורך לחזק אותם, בניגוד לשרירים אחרים . לפי טענת אותו פרופסור

אני דווקא אוהב לשמוע גישות שונות ולהחליט בעצמי מה טוב ומה לא.

וכל השרירים עובדים כל הזמן נגד כוח המשיכה נכון, הכוונה הייתה שזוקפי הגו עובדים בצורה מספקת בזמן בהליכה ולכן אין צורך לחזק אותם, בניגוד לשרירים אחרים . לפי טענת אותו פרופסור

אני מניח שאם כל מה שהפרופסור עושה זה להרים את הגיר מהרצפה, הוא באמת לא צריך זוקפים חזקים.

כבוגר המכללה האקדמית בוינגייט אני יכול לומר שיש שם מרצים שונים, לכל מרצה השקפת עולם משלו. אם נשאל מרצים ממגמת טיפוח יציבה, הם יגידו שצריך לשמור על העקומות הטבעיות של עמ"ש נייטרליות ולהימנע ממשקלים כבדים בגלל ששרירי ה Erector Spine במהותם הם שרירים שמורכבים מסיבים אדומים ולכן יש לגרות אותם במספר חזרות גבוה עם משקלים נמוכים, לחילופין- פרופ' שלא אציין את שמו, בעל שם עולמי מומחה בביומכניקה אמר ש:" אסור לעשות בשום אופן דדליפט בגלל שזוקפי הגו נמצאים בחסרון מכני" וגם שלא צריך בכלל לעבוד על זוקפי הגו בשום אופן כי הם פשוט עובדים כל הזמן כנגד כוח המשיכה. בקורס אחר שעשיתי אמרו שדדליפט הוא אחד התרגילים הטובים והחושבים ביותר אך יש להקפיד בו על מנח נייטרלי של עמוד השדרה, אף אחד לא הזכיר מה קורה כשהגב קצת עגול, עקרונית צריך שהגב יהיה ישר, זו מכניקה פשוטה ואנטומיה בסיסית, אבל-אי אפשר במשקלים כ"כ כבדים לשמור על גב ישר לגמרי.....מה גם שספורט תחרותי במהותו לא בריא.
בוינגייט הגישה היא יותר של שמירה על אורח חיים בריא, אני בטוח שמי שיעשה קורס של פווארליפטינג ישמע שם שזה בסדר לעשות דדליפט עם גב טיפה עגול.
אתה מודע לזה שרק הגב העליון שלו עגול ? תראה כל הטופ העולמי מושכים ככה עשרות שנים ואם הם נפצעים זה בטח לא בגלל זה

אתה מודע לזה שרק הגב העליון שלו עגול ? תראה כל הטופ העולמי מושכים ככה עשרות שנים ואם הם נפצעים זה בטח לא בגלל זה
מה יהיה עם הטופ העולמי הזה? יש פה מישהו שחושב שהטופ העולמי מתאמנים ומרימים בצורה שבריאה לנקודה כלשהיא בגוף?

מה יהיה עם הטופ העולמי הזה? יש פה מישהו שחושב שהטופ העולמי מתאמנים ומרימים בצורה שבריאה לנקודה כלשהיא בגוף?
במידה כלשהי כן , הם לא מעוניינים להיפצע שתהרס להם הקריירה - לכן הם מתאמנים בצורה שלא תגרום להם להיפצע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית