הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב- התייעצות

yair_ciporin

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
נכון לעכשיו אני בחיטוב מאז ה15 במאי חשוב לציין שזה גם הזמן שבו התחלתי בחדר כושר.
גיל-16
גובה- 1.72 מטר
משקל התחלתי- בערך 85 קילו
משקל נוכחי- 76.5 קילו
התחלתי עם fbw שלוש פעמים בשבוע וכבר מעל חודש אני עושה ab כ-4 פעמים בשבוע.
אני עוקב אחרי תפריט שקיבלתי מהמאמן בחדר כושר ורציתי לדעת כמה דברים:
1.זה הגיוני שאני מתקדם במשקלים למרות שאני במאזן קלורי שלילי ?למשל התחלתי בתרגיל בשכיבה לחיצת חזה רק עם מוט ועכשיו אני עושה בכל צד שלושה סטים של 17.5 קילו כל צד (עושה נכון עד כמה שאני יודע לאחר בדיקה) ובעוד דברים אחרים העלתי הרבה .
*כרגע עושה בהכל 3 סטים של 10 חזרות וכשהתחלתי עשיתי 15 חזרות

2. רציתי לדעת מה כדאי יותר - ריצה או הליכה?
3. אני עושה אירובי חימום באליפטיקל/אופניים 10 דקות בתחילת האימון ולפעמים עושה בסוף האימון אירובי קצר(10-20 דקות עם המאמן ) ובא לפעמים להליכון כחצי שעה הליכה מהירה ובערך 8 דקות מזה ריצה האם זה מספיק אירובי או שכדאי להגביר לפי החיטוב הנוכחי?
4. האם אימון של שעתיים-שעתיים וחצי הוא ארוך מדי?

נערך לאחרונה:
זה הגיוני שאתה מתקדם במשקל גם שאתה במאזן שלילי בגלל שאתה מתאמן מתחיל התחלת לפתח את השרירים אותם שרירים שבהתחלה לא היו רגילים
לעבוד בצורה הזאת זה לפחות מה שההיגיון שלי אומר לי אולי מישהו מבין יותר ייתן תשובה יותר מושכלת
ריצה עדיפה על הליכה בכדי לשרוף קלוריות אבל לא צריך להגזים עם זה שעתיים / שעתיים וחצי של אימון ארובי +משקולות זה יותר מידי זמן
הגוף לא מספיק להתאושש אתה תפצע את עצמך במיוחד בחיטוב שאתה במאזן קלורי שלילי הגוף יותר רגיש לפציעות
לפי מה שאני יודע שעה של אימון אנארובי (משקולות ומכשירים) + חצי שעה של ארובי יעשו את העבודה מצויין
אתה שורף מספיק קלוריות והגוף מספיק להתאושש מאימון לאימון. ב FBW אתה עושה יום אימון יום מנוחה זה הרבה יותר נח מבחינת התאוששות של הגוף
ב AB זה יומיים אימון יום מנוחה ושוב פעם יומיים אימון ואז יומיים מנוחה (הסידור הכי הגיוני ומתאים שאני חושב עליו) כשאתה מתאמן שעתיים/שעתיים וחצי כל אימון ואתה לא מספק מספיק אנרגיה לגוף בגלל המאזן הקלורי השלילי
פציעה זה רק עניין של זמן

בנוסף מה שהכי קובע את ההתקדמות של החיטוב והורדת אחוזי השומן זה התזונה שלך ולא רק האימונים
אתה צריך לבדוק שהתפריט שלך באמת מתאים לך מה גם שהתפריט צריך להתעדכן
הורדת 8.5 קילו (כמות הקלוריות שאתה צריך לצרוך ירדה) ולפי מה שאתה אומר כאן התקדמת במשקלים זאת אומרת שהורדת קצת יותר והעלת קצת במשקל מהשרירים שהתפתחו במהלך החודשיים וחצי האלה

ככה או ככה אני חושב שתצטרך לדבר עם המאמן ולעדכן את התפריט והתוכנית אימונים שלך.

• פותח/ת השרשור
זה הגיוני שאתה מתקדם במשקל גם שאתה במאזן שלילי בגלל שאתה מתאמן מתחיל התחלת לפתח את השרירים אותם שרירים שבהתחלה לא היו רגילים
לעבוד בצורה הזאת זה לפחות מה שההיגיון שלי אומר לי אולי מישהו מבין יותר ייתן תשובה יותר מושכלת
ריצה עדיפה על הליכה בכדי לשרוף קלוריות אבל לא צריך להגזים עם זה שעתיים / שעתיים וחצי של אימון ארובי +משקולות זה יותר מידי זמן
הגוף לא מספיק להתאושש אתה תפצע את עצמך במיוחד בחיטוב שאתה במאזן קלורי שלילי הגוף יותר רגיש לפציעות
לפי מה שאני יודע שעה של אימון אנארובי (משקולות ומכשירים) + חצי שעה של ארובי יעשו את העבודה מצויין
אתה שורף מספיק קלוריות והגוף מספיק להתאושש מאימון לאימון. ב FBW אתה עושה יום אימון יום מנוחה זה הרבה יותר נח מבחינת התאוששות של הגוף
ב AB זה יומיים אימון יום מנוחה ושוב פעם יומיים אימון ואז יומיים מנוחה (הסידור הכי הגיוני ומתאים שאני חושב עליו) כשאתה מתאמן שעתיים/שעתיים וחצי כל אימון ואתה לא מספק מספיק אנרגיה לגוף בגלל המאזן הקלורי השלילי
פציעה זה רק עניין של זמן

בנוסף מה שהכי קובע את ההתקדמות של החיטוב והורדת אחוזי השומן זה התזונה שלך ולא רק האימונים
אתה צריך לבדוק שהתפריט שלך באמת מתאים לך מה גם שהתפריט צריך להתעדכן
הורדת 8.5 קילו (כמות הקלוריות שאתה צריך לצרוך ירדה) ולפי מה שאתה אומר כאן התקדמת במשקלים זאת אומרת שהורדת קצת יותר והעלת קצת במשקל מהשרירים שהתפתחו במהלך החודשיים וחצי האלה

ככה או ככה אני חושב שתצטרך לדבר עם המאמן ולעדכן את התפריט והתוכנית אימונים שלך.
תודה רבה על התגובה 😃 אני אבדוק את העניין
ועוד שאלה קטנה
הבנתי שכול חודשיים-שלושה כדאי לעשות מנוחה של שבוע מהחדר כושר , האם כדאי גם לי לעשות את זה במצב המתואר? קצת חבל לי לוותר על שבוע שלם אז חשבתי רק על 2 אימונים כלומר חמישה ימי מנוחה

זה נכון שמומלץ לקחת מנוחה כל כמה חודשים
זה עוזר לגוף להיות במנוחה מוחלטת שזה לא פחות חשוב מהאימונים עצמם
אם לא חשוב יותר
ממליץ לקחת את השבוע ולתת לגוף לנוח ככה העומס ירד ואחרי השבוע תבוא רענן למכון.

1.זה הגיוני שאני מתקדם במשקלים למרות שאני במאזן קלורי שלילי ?למשל התחלתי בתרגיל בשכיבה לחיצת חזה רק עם מוט ועכשיו אני עושה בכל צד שלושה סטים של 17.5 קילו כל צד (עושה נכון עד כמה שאני יודע לאחר בדיקה) ובעוד דברים אחרים העלתי הרבה .
*כרגע עושה בהכל 3 סטים של 10 חזרות וכשהתחלתי עשיתי 15 חזרות

2. רציתי לדעת מה כדאי יותר - ריצה או הליכה?
3. אני עושה אירובי חימום באליפטיקל/אופניים 10 דקות בתחילת האימון ולפעמים עושה בסוף האימון אירובי קצר(10-20 דקות עם המאמן ) ובא לפעמים להליכון כחצי שעה הליכה מהירה ובערך 8 דקות מזה ריצה האם זה מספיק אירובי או שכדאי להגביר לפי החיטוב הנוכחי?
4. האם אימון של שעתיים-שעתיים וחצי הוא ארוך מדי?
1. למתאמנים מתחילים הרבה יותר קל להעלות משקלי עבודה, אז זה הגיוני שאתה מתקדם בחיטוב. למה אתה עושה 10-15 חזרות? זה המון,ממליץ לך לקחת FBW מוכנה וטובה מהפורטל.
2. מה הכוונה בכדאי יותר?
3. אין טעם לעשות אירובי לפני אימון כוח, סתם בזבוז אנרגיה, לגבי שאר האירובי זה נשמע סבבה.
2. כן, ארוך מדי

3. אין טעם לעשות אירובי לפני אימון כוח, סתם בזבוז אנרגיה, לגבי שאר האירובי זה נשמע סבבה.

הוא התכוון להליכה/אופניים בתור חימום לפני האימון אז זה בסדר גמור עדיף לחמם את הגוף לפני אימון

הוא התכוון להליכה/אופניים בתור חימום לפני האימון אז זה בסדר גמור עדיף לחמם את הגוף לפני אימון
אוקיי, עדיין נראה לי מיותר, למה לא קצת מתיחות וסטים עם משקל נמוך וזהו?

אני לא חושב שזה מיותר כל דבר שאפר לעשות ועוזר למנוע פציעות
עדיף על החלופה שבשלב כלשהו הוא יפצע ואז יתמרמר על זה שלא השקיע 10 דק חימום
כמובן שסטים עם משקל נמוך חשובים באותה מידה וגם את זה הוא צריך לעשות

נערך לאחרונה:
אני לא חושב שזה מיותר כל דבר שאפר לעשות ועוזר למנוע פציעות
עדיף על החלופה שבשלב כלשהו הוא יפצע ואז יתמרמר על זה שלא השקיע 10 דק חימום
כמובן שסטים עם משקל נמוך חשובים באותה מידה וגם את זה הוא צריך לעשות
מי אמר לך שאם לא תעשה 10 דקות אירובי לפני אימון תפצע? בחיים לא עשיתי את זה ואני לא מכיר מישהו שעושה את זה

אז מה אתה בעצם אומר שאתה יכול לבוא ולהתחיל להניף משקלים כבדים על גוף קר וככה פשוט להתחיל את האימון?

אז מה אתה בעצם אומר שאתה יכול לבוא ולהתחיל להניף משקלים כבדים על גוף קר וככה פשוט להתחיל את האימון?
זה בדיוק מה שרשמתי לא לעשות, צריך להתחיל עם קצת מתיחות ולבצע את התרגיל עם משקלים נמוכים ולאט לאט לעלות למשקלי העבוד, פשוט אמרתי שאין שום צורך באירובי

הבנתי אותך
הכוונה ב'''ארובי'' שפותח האשכול מדבר עליו זה 10 דק של הליכה או פעילות כלשהי
לחמם את הגוף לא מאמץ גבוהה
אולי אני בעל חשיבה מיושנת או שזה קורה רק לי אבל הגוף שלי לא מרגיש מחומם מספיק
מבלי לעשות חימום של הליכה או משהו לפני

• פותח/ת השרשור
1. למתאמנים מתחילים הרבה יותר קל להעלות משקלי עבודה, אז זה הגיוני שאתה מתקדם בחיטוב. למה אתה עושה 10-15 חזרות? זה המון,ממליץ לך לקחת FBW מוכנה וטובה מהפורטל.
2. מה הכוונה בכדאי יותר?
2. כן, ארוך מדי

תודה על התשובה
1. כי הבנתי ש10 חזרות זה הכמות המומלצת לחיטוב ולא פחות אם לא אז טוב לדעת ובנוסף אני מעדיף ab אם יש בפורום אני אסתכל.
2. התכוונתי אם אני עושה מספיק אירובי כרגע
3. 5-10 דקות לפני האימון קצת אופניים/אליפטיקל המאמן התעקש לחימום לפני שאני מתחיל לעבוד וכבר התרגלתי

זה בדיוק מה שרשמתי לא לעשות, צריך להתחיל עם קצת מתיחות ולבצע את התרגיל עם משקלים נמוכים ולאט לאט לעלות למשקלי העבוד, פשוט אמרתי שאין שום צורך באירובי

איך בדיוק אני צריך לעשות כשאני רוצה להגיע למשקלי העבודה שלי? כלומר כמה אחוזים ממשקל העבודה כל פעם וכמה חזרות ? בנוגע למתיחות עושה קצת

תודה על התשובה
1. כי הבנתי ש10 חזרות זה הכמות המומלצת לחיטוב ולא פחות אם לא אז טוב לדעת ובנוסף אני מעדיף ab אם יש בפורום אני אסתכל.
2. התכוונתי אם אני עושה מספיק אירובי כרגע
3. 5-10 דקות לפני האימון קצת אופניים/אליפטיקל המאמן התעקש לחימום לפני שאני מתחיל לעבוד וכבר התרגלתי

איך בדיוק אני צריך לעשות כשאני רוצה להגיע למשקלי העבודה שלי? כלומר כמה אחוזים ממשקל העבודה כל פעם וכמה חזרות ? בנוגע למתיחות עושה קצת
איך הבנת ש10 חזרות זה מומלץ לחיטוב. אין דבר כזה חזרות לחיטוב וחזרות למסה. תקרא קצת באתר קילוגרם.
אתה עושה מספיק אירובי.
תתחיל ממוט ריק ותעלה לאט לאט, בסביבות 10% כל פעם

• פותח/ת השרשור
איך הבנת ש10 חזרות זה מומלץ לחיטוב. אין דבר כזה חזרות לחיטוב וחזרות למסה. תקרא קצת באתר קילוגרם.
אתה עושה מספיק אירובי.
תתחיל ממוט ריק ותעלה לאט לאט, בסביבות 10% כל פעם

זה לא יפריע כשאני אגיע לסט עבודה ? כמה חזרות כל פעם? הרי זה יעייף אותי

Back
למעלה תחתית