הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ההמלצות שלכם לתכניות, כוח = מסה וכו'

• פותח/ת השרשור Guy209
  • פורסם בתאריך

Guy209

משתמש מתחיל
247
98
נק' מוניטין:
123
247
98
הדעה הרווחת פה בפורום שכדי להעלות מסת שריר בצורה הטובה ביותר יש לבצע "תכניות כוח" (SS, מדקאו, טקסס וכו'), ולהוסיף נפח משלים קל.
ע"פ התשובות שאני רואה שאתם (משתמשי ומנהלי האתר) נותנים, אני מבין שבגדול מסה = כוח. כלומר, התחזקות תוביל להיפרטרופיה.
השאלה שלי היא זו: איך יש הרבה ליפטרים שמרימים משקלים גבוהים מאוד (יחסית), אך מבחינת מראה חיצוני, לא נראה כי הם מתאמנים (בטח ובטח לא נראה כי הם בעלי מסת שריר גבוהה) ולעומת זאת, יש מתאמנים שלא מרימים משקלים כ"כ גבוהים, אך הם בעלי מסת שריר גבוהה מאוד (יחסית לליפטרים הנ"ל)?

• פותח/ת השרשור
אצל ליפטרים מתחילים יש בעיית איזון בין פלג גוף תחתון ועליון. אני בטוח שהמתאמנים עם המשקלים המכובדים על המוט ולא נראים מתאמנים, מדובר על משקלי עבודה בדדליפט/סקוואט ולא בבנץ'. תהיה בטוח שלאותם אנשים יש מסת שריר מכובדת ברגליים.
אם יש לך דוגמא למישהו עם בנץ' גבוה שלא נראה מפותח בפלג גוף עליון, אשמח לראות דוגמה.
הדוגמה הראשונה שעלתה לי לראש:
יניב גופט, בסרטון האחרון שראיתי שלו הוא לחץ 123 8 סטים 2 חזרות (עם עצירה על החזה). הבחור בעל מסת שריר סבירה- בפלג גוף עליון, אני מכיר אנשים שלוחצים 100 ל-3 (לא מוזרקים), ללא עצירה, והם הרבה יותר גדולים ממנו בפלג גוף עליון.
יש המון דוגמאות לאנשים עם בנץ' מכובד והם נראים קטנים מאוד לעומת חבר'ה אחרים שלוחצים הרבה פחות.

אצל ליפטרים מתחילים יש בעיית איזון בין פלג גוף תחתון ועליון. אני בטוח שהמתאמנים עם המשקלים המכובדים על המוט ולא נראים מתאמנים, מדובר על משקלי עבודה בדדליפט/סקוואט ולא בבנץ'. תהיה בטוח שלאותם אנשים יש מסת שריר מכובדת ברגליים.
אם יש לך דוגמא למישהו עם בנץ' גבוה שלא נראה מפותח בפלג גוף עליון, אשמח לראות דוגמה.
אני לא מתכוון עכשיו לחפש תמונות בלי חולצה של כל ליפטר שהתחרה, אבל כן, מהתרשמות כללית לא חסרים מקרים של בנץ' גבוה ופלג גוף עליון לא מפותח. זה תלוי גם מה אתה מגדיר לבנץ' גבוה. אם תקח מתאמן עם מטרת היפטרופיה שלוחץ 8 חזרות של 85 שזה אומר שיש לו RM1 של לפחות 100, לעומת ליפטר שלחץ 100 בתחרות(ולא חסרים כאלה), ברב המקרים זה שלחץ 85x8 יראה הרבה יותר מפותח בפלג גוף עליון.

אוקי, וכשמישהו הגיע לרמה הזו (אפילו ל-5 חזרות לא ל-3), מה הייתה ממליץ לו לעשות?
כי אני רואה שגם לאנשים (שהמטרה היחידה שלהם היא העלאה במסת שריר) שסיימו SS (רובם עוברים את הקריטריונים האלו), הרבה אנשים ממליצים לעשות מדקאו...
אפשר לשאוף להמשיך באותה מתכונת, ואם לא אפשר לבצע פיצול קצת פחות תדיר כמו AB

אני לא מתכוון עכשיו לחפש תמונות בלי חולצה של כל ליפטר שהתחרה, אבל כן, מהתרשמות כללית לא חסרים מקרים של בנץ' גבוה ופלג גוף עליון לא מפותח. זה תלוי גם מה אתה מגדיר לבנץ' גבוה. אם תקח מתאמן עם מטרת היפטרופיה שלוחץ 8 חזרות של 85 שזה אומר שיש לו RM1 של לפחות 100, לעומת ליפטר שלחץ 100 בתחרות(ולא חסרים כאלה), ברב המקרים זה שלחץ 85x8 יראה הרבה יותר מפותח בפלג גוף עליון.
אתה שוב מתעלם מחלוקת המסה בגוף. למי שיש סקווט 200 ובנץ 100 יש יותר מסה בפלג גוף תחתון מאשר מישהו באותו משקל עם בנץ׳ 100 וסקווט 60 ואפילו 100.
הפרש של 2/3 קילו במסת שריר בפלג גוף עליון היא בהחלט נראית לעין.

אבל תן לי לשאול אותך שאלה.
אדם במשקל 70 קילו 15% שומן שמגיע פעם ראשונה לחדר כושר, מה אתה ממליץ לו לעשות בשביל להראות טוב?

אתה שוב מתעלם מחלוקת המסה בגוף. למי שיש סקווט 200 ובנץ 100 יש יותר מסה בפלג גוף תחתון מאשר מישהו באותו משקל עם בנץ׳ 100 וסקווט 60 ואפילו 100.
הפרש של 2/3 קילו במסת שריר בפלג גוף עליון היא בהחלט נראית לעין.

אבל תן לי לשאול אותך שאלה.
אדם במשקל 70 קילו 15% שומן שמגיע פעם ראשונה לחדר כושר, מה אתה ממליץ לו לעשות בשביל להראות טוב?
לא ממש הבנתי איזה נקודה אתה בא להוכיח. כן, אם לשני אנשים יש הבדל של 100 ק"ג בסקוואט, כנראה שזה עם הסקוואט הגבוה יותר בעל פלג גוף תחתון מפותח יותר. 2-3 ק"ג מסת גוף רזה, זה מאוד ניכר לעין, במיוחד אם זה באיזור מסויים.

לאדם שלראשונה בחדר כושר זה תהליך לא קצר. אותו בן אדם עם מסת שריר נמוכה סביר להניח ו-15% שומן זה אמנם לא "שמן" אבל עם תוכנית כוח שתובעת ממנו לשתות גאלון של חלב ביום הוא יגיע מהר מאוד להגדרה הזאת. אני לא ארשום לו תוכנית חומש לדרך להצלחה. כקווים כלליים כן הייתי אומר לו לעשות SS כלשונה בחודש-חודשיים הראשונים עם פלוס קלורי לא גבוה מדי. לאחר שלמד ברמה סבירה את הטכניקה של תרגילי הבסיס ולאחר שהוא כבר הפסיק להתקדם מאימון לאימון(בעיקר בלחיצות, מה שיקרה מהר) הייתי ממליץ לו להוסיף תרגילי עזר בנפח גבוה.

שיקרה מהר) הייתי ממליץ לו להוסיף תרגילי עזר בנפח גבוה
אז בעצם אתה אומר שהבסיס יהיה ״עבודה על כוח ״ עם טווח חזרות נמוך ואז תציע לו להוסיף (כתוספת ולא כעיקר) תרגילי עזר בנפח גבוה, מקובל רק שבשלב כזה יש סיכוי גבוה שהוא לא יצליח להתאושש / ייפצע /לא יתקדם עקב עומס וחוסר התאוששות .

אז בעצם אתה אומר שהבסיס יהיה ״עבודה על כוח ״ עם טווח חזרות נמוך ואז תציע לו להוסיף (כתוספת ולא כעיקר) תרגילי עזר בנפח גבוה, מקובל רק שבשלב כזה יש סיכוי גבוה שהוא לא יצליח להתאושש / ייפצע /לא יתקדם עקב עומס וחוסר התאוששות .
זה לא בא "רק כתוספת". לתרגילים מורכבים ובמיוחד לתרגילי הבסיס יש חשיבות גדולה אבל למי שהמטרה שלו זה מראה אסתטי, משקל גבוה על המוט לא אמור להיות העיקר. אגב אני ממש לא ממציא את הגלגל. קח לדוגמא את תוכניות ה-PPL, גם שם התוכניות בנויות על תרגיל בסיס בעצימות גבוה ותרגילי עזר בנפח גבוה, רק ש-PPL זה ABC בעצם ופחות כדאי למתחילים או ללא מוזרקים.
כל מתאמן חדש שבא למכון, מאמן בדרך כלל מביא לו תוכנית עמוסה בתרגילים ולא הרבה נפצעים מכך, אז למה שמישהו יפצע אם הוא מוסיף תרגילי עזר בגבול הטעם הטוב? (הכוונה לא לטעם הטוב של ריפטואיסטים). אם זה בא על חשבון ההתאוששות שלו אני מסכים שלא צריך להוסיף, אבל אם הוא הגיע לשלב שהוא כבר נתקע, לדעתי הוא כבר הגיע לשלב שהוא יכול להוסיף תרגילי עזר בהדרגה ולא להגיע לאימון יתר. במקרה כזה תרגילי העזר יתרמו להתקדמות

מי שלא עובד כבד, עושה איזה קשקוש של ABCDE עם 15 חזרות בכל תרגיל ובכל זאת מחזיק במסת שריר מכובדת = מוזרק. ראיתי מספיק כאלה.

פותח השרשור: ממליצים לעשות תוכניות אמיתיות (למה אמיתיות? פתח ספרים של ריפטו ותבין למה או שתקרא קצת בפורום). כח ומסת שריר זה דברים שתלויים אחד בשני באופן גורף. רוב האנושות מורכבת מעצלנים שמחפשים קיצורי דרך ומקסימום תוצאות במינימום מאמץ. בגלל זה "תוכניות בילדרים", קשקוש שלא ראוי להיקרא תוכנית, תפסו כל כך בקרב האוכלוסיה הכללית.
מי שלא עובד כבד, עושה איזה קשקוש של ABCDE עם 15 חזרות בכל תרגיל ובכל זאת מחזיק במסת שריר מכובדת = מוזרק. ראיתי מספיק כאלה.

פותח השרשור: ממליצים לעשות תוכניות אמיתיות (למה אמיתיות? פתח ספרים של ריפטו ותבין למה או שתקרא קצת בפורום). כח ומסת שריר זה דברים שתלויים אחד בשני באופן גורף. רוב האנושות מורכבת מעצלנים שמחפשים קיצורי דרך ומקסימום תוצאות במינימום מאמץ. בגלל זה "תוכניות בילדרים", קשקוש שלא ראוי להיקרא תוכנית, תפסו כל כך בקרב האוכלוסיה הכללית.

ולמה בabcde אי אפשר לעבוד כבד ולהתקדם במשקלים ?

הספרים של ריפטו עבר זמנם חבר, מידע מיושן לפני 30 שנה , הוא היה ממליץ לשתות גלון חלב ולדחוף אוראו

ולמה בabcde אי אפשר לעבוד כבד ולהתקדם במשקלים ?

הספרים של ריפטו עבר זמנם חבר, מידע מיושן לפני 30 שנה , הוא היה ממליץ לשתות גלון חלב ולדחוף אוראו
אולי בתזונה ריפטו לא אידיאל,
באימונים, טכניקה, פרוגרסיביות, עקרונות עבודה וכד' הוא פיבוט מרכזי, וכזה שישאר הרבה זמן
הביקורות עבור ה-SS הן לרוב החלק בתזונה, ואת זה אפשר ליישם אחרת.
בכל הקשור ליתר - רק ללמוד ולהשכיל

אולי בתזונה ריפטו לא אידיאל,
באימונים, טכניקה, פרוגרסיביות, עקרונות עבודה וכד' הוא פיבוט מרכזי, וכזה שישאר הרבה זמן
הביקורות עבור ה-SS הן לרוב החלק בתזונה, ואת זה אפשר ליישם אחרת.
בכל הקשור ליתר - רק ללמוד ולהשכיל

אפשר להתקדם בעומסים גם בנפח , הצועניות של ריפטו טובות שמי שרוצה פווארליפטינג אולי , אבל למטרות אחרות יש שיטות שונות .

אפשר להתקדם בעומסים גם בנפח , הצועניות של ריפטו טובות שמי שרוצה פווארליפטינג אולי , אבל למטרות אחרות יש שיטות שונות .
ואללה, אז אתה אומר שריפטו מלמד/מדריך לבצע רק פאוורליפטינג?

גם בתזונה צריך פשוט לקרוא מה הוא כותב. הוא לא ממליץ גלון חלב לכל אחד, אלא רק לשחיפים שקשה להם לאכול.
צודק
אני "זורם" עם כל ההנחות השגויות והמסקנות העקומות שמסיקים לגבי עודף קלורי ומקורותיו (עוגיות אוראו הפכו למותג רישמי של SS, על לא עליו בכפי התכנית), ורק מנסה לומר שעקרונות עבודה עצימה, פרוגרסיבית, מדוייקת טכנית ויעילה הם הבסיס לכל תוכנית. SS זה רק שם ועקרונות מסויימים. מצידי שיפצלו ל-ABCDEFG וכל יתר אותיות השפה האנגלית, המנדרינית והג'יבריש הספרותית. אבל בחייאת, תעבדו כבד ותתקדמו!

צודק
אני "זורם" עם כל ההנחות השגויות והמסקנות העקומות שמסיקים לגבי עודף קלורי ומקורותיו (עוגיות אוראו הפכו למותג רישמי של SS, על לא עליו בכפי התכנית), ורק מנסה לומר שעקרונות עבודה עצימה, פרוגרסיבית, מדוייקת טכנית ויעילה הם הבסיס לכל תוכנית. SS זה רק שם ועקרונות מסויימים. מצידי שיפצלו ל-ABCDEFG וכל יתר אותיות השפה האנגלית, המנדרינית והג'יבריש הספרותית. אבל בחייאת, תעבדו כבד ותתקדמו!

נו ובfnbdsaaa אי אפשר לעבוד כבד ולהתקדם אחי ?
אני אומר שהמידע של ריפטו מיושן .
העקרונות של ההתקדמות בעומסים זה הבסיס אבל התקדמות בעומסים יכולה להיות לא רק במספר המשקל על המוט .
בן אדם שעושה למשקל 60 קילו בנץ ל6 ואחרי חודש עודה 60 ל10 זה גם התקדמות לא ?
או מישהו שעושה 10 מתח ואחרי חודש עושה 15 .
לבודי בילדינג יש הרבה שיטות חדשות שאפשר להשתמש בהם .

נו ובfnbdsaaa אי אפשר לעבוד כבד ולהתקדם אחי ?
אני אומר שהמידע של ריפטו מיושן .
העקרונות של ההתקדמות בעומסים זה הבסיס אבל התקדמות בעומסים יכולה להיות לא רק במספר המשקל על המוט .
לבודי בילדינג יש הרבה שיטות חדשות שאפשר להשתמש בהם .
זו התקדמות, לא טענתי אחרת.
אבל האם היא בשיעור אידיאלי למתאמן? לא בטוח כלל.

מתכונת 5x5/4x6/3x5 ודומיהן תמיד היו פשרה בין עצימות לנפח, וזה מה שיש לחפש ברוב התוכנית ובתרגילים המורכבים בעיקר.
יש נפח משלים, הוא יכול להיות באותם התרגילים (נקרא BBB) או תרגילים אחרים, אבל חשוב לעבור קודם בתחנת ה"עצימות" ולבסס את עצמך שם היטב, לפני שרצים "לגדול" מנפח משלים.

לגבי ריפטו - הוא ממש לא מיושן. אם כבר הבודיבילדינג הטיפשי, שהרבה הולכים כמו עיוורים אחריו - מיושן, זה תחום שרק ממציא "טריקים" ו"שטיקים" כדי למכור בולשיט (ע"ע ג'ים סטופאני מ-BB.COM וכד').

לומר "עצימות" ו"כוח" זו לא מילה גסה. אתה כנראה לא באמת מבין מה המשמעות של המונחים הללו וכיצד הם תורמים במכאניקה לגדילה כוללת של הגוף.

אתה יכול בכייף להריץ תוכנית "בודיבילדינג" (שוב, מה זה לעזאזל?!) ולא תוכנית "כוח" (שוב, אין מונח של רק "כוח")
תעשה מה שיבושם לך, ותתקדם. תאמין שזה אידיאלי והכי טוב - מנטאליות זה פאן חשוב לא פחות מהאימון עצמו

שבת שלום

זה ממש אבל ממש לא נכון אחי, אני יכול לעשות לך 60 קילו בנץ ל30 חזרות ולשאר תקוע במקום, כנל לגבי המתח אני יכול לעשות 50 ולא אתפתח, התקדמות אמיתית היא עליה במשקלי עבודה = גירוי לשריר, הרי השריר אחרי תקופה מסויימת מסתגל לאותו משקל וזה כבר לא מגרה אותו גם אם תעשה לו אלף חזרות הוא גם לזה יסתגל ואז מה תעשה תעלה ל1500 חזרות ? לא הגיוני,לכן לעלות במשקלים יגרום לך להתפתח עוד ולצבור מאסת שריר יותר גדולה וחזרות גבוהות לדעתי זה יתרום לך נטו לחיטובים אבל למסת שריר זה ממש לא יתרום לך בשום דבר

זה ממש אבל ממש לא נכון אחי, אני יכול לעשות לך 60 קילו בנץ ל30 חזרות ולשאר תקוע במקום, כנל לגבי המתח אני יכול לעשות 50 ולא אתפתח, התקדמות אמיתית היא עליה במשקלי עבודה = גירוי לשריר, הרי השריר אחרי תקופה מסויימת מסתגל לאותו משקל וזה כבר לא מגרה אותו גם אם תעשה לו אלף חזרות הוא גם לזה יסתגל ואז מה תעשה תעלה ל1500 חזרות ? לא הגיוני,לכן לעלות במשקלים יגרום לך להתפתח עוד ולצבור מאסת שריר יותר גדולה וחזרות גבוהות לדעתי זה יתרום לך נטו לחיטובים אבל למסת שריר זה ממש לא יתרום לך בשום דבר

אחי ומה לגבי bar brothers וכל אלו שעושים סטריט ?
הם הרי לא מרימים משקל ל5 חזרות , אבל בכל מקרה בונים מבת שריר ... איך זה תסביר לי ?
ובכלל לא הבנת מה שכתבתי , לא התכוונתי לזה שהוא ימשיך לעשות 1500 חזרות אם 60 קילו , אתה יכול פשוט להתקדם במשקלי עבודה בטווח חזרות שיותר טוב להיפוטרופיה , משקל שאתה שולט בתנועה ולא מקצר טווח תנועה או עודה בטכניקה חרא רק בשביל שהמספר יהיה גבוהה יותר

אחי ומה לגבי bar brothers וכל אלו שעושים סטריט ?
הם הרי לא מרימים משקל ל5 חזרות , אבל בכל מקרה בונים מבת שריר ... איך זה תסביר לי ?
אתה צודק הם בונים מאסת בשריר אבל אלה אני הייתי משייך אותם למודל פיטנס ולא לבאדיבלדירז,לא יודע אם זה מה שאתה אוהב,כל אחד והכיוון שלו, הם לא יכולים להגיע למאסת שריר גדולה ,אבל אל תשכח שחלק מהאימונים שלהם עם משקלים כבדים (צמיגים ענקים של משאיות וכדומה) הם לא יכולים לפתח מאסת שריר גדולה אם לא ישתמשו במשקלים כבדים אז יש להם הגבלה כלשהיא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית