הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ההמלצות שלכם לתכניות, כוח = מסה וכו'

• פותח/ת השרשור Guy209
  • פורסם בתאריך

Guy209

משתמש מתחיל
247
98
נק' מוניטין:
123
247
98
הדעה הרווחת פה בפורום שכדי להעלות מסת שריר בצורה הטובה ביותר יש לבצע "תכניות כוח" (SS, מדקאו, טקסס וכו'), ולהוסיף נפח משלים קל.
ע"פ התשובות שאני רואה שאתם (משתמשי ומנהלי האתר) נותנים, אני מבין שבגדול מסה = כוח. כלומר, התחזקות תוביל להיפרטרופיה.
השאלה שלי היא זו: איך יש הרבה ליפטרים שמרימים משקלים גבוהים מאוד (יחסית), אך מבחינת מראה חיצוני, לא נראה כי הם מתאמנים (בטח ובטח לא נראה כי הם בעלי מסת שריר גבוהה) ולעומת זאת, יש מתאמנים שלא מרימים משקלים כ"כ גבוהים, אך הם בעלי מסת שריר גבוהה מאוד (יחסית לליפטרים הנ"ל)?

לא יודע מה איתך, אבל יש לי תחושת בטן שה-Bro הזה לא אוכל מספיק כדי לגדול וריפטו היה ממליץ לו לשתות אפילו 2 גלונים של חלב ביום.

וכנראה גם להתאמן אחרת. מה הנקודה? אתה זה שטען שהאנשים כאן שמרימים לא מבינים איך בילדרים יותר גדולים מהם בפלג גוף עליון. סטטיסטית זה פשוט לא נכון. אז תחליט מה אתה רוצה להגיד. או שהבעיה היא באוכל או באימונים.

לא יודע מה איתך, אבל יש לי תחושת בטן שה-Bro הזה לא אוכל מספיק כדי לגדול וריפטו היה ממליץ לו לשתות אפילו 2 גלונים של חלב ביום.

עוד פעם סטריאוטיפ של הליפטר השמן?

אני מתאמן רק בתוכניות כוח, אני שוקל מעל לגובה שלי, ואני על אחוז שומן די נמוך.
איך זה?

וכנראה גם להתאמן אחרת. מה הנקודה? אתה זה שטען שהאנשים כאן שמרימים לא מבינים איך בילדרים יותר גדולים מהם בפלג גוף עליון. סטטיסטית זה פשוט לא נכון. אז תחליט מה אתה רוצה להגיד. או שהבעיה היא באוכל או באימונים.
אני לא מצדד לא בבילדינג טהור ולא בליפטינג טהור, מה שאני רוצה להגיד זה שצריך לשלב בתוכנית טווחי חזרות שונים, תרגילי הבסיס הם חשובים אבל גם לתרגילי עזר ולמבודדים יש מקום אם המטרה היא היפרטרופיה.
כל פעם שבא לפה מישהו ששואל איך יכול להיות שיש מישהו גדול שלוחץ בנץ' פרס לחזרות ועושה כפיפות מרפקים, התגובה האוטומטית היא "להאשים" אותו בהזרקה.
הבעיה של ה-Bro שאתה ציינת קודם כל היא בתזונה, תוכנית אימונים זה כבר כל מקרה לגופו, אבל כן הרבה Bros גם צריכים שינוי בתוכנית. אבל מפה ועד לטעון שנפח גבוה לא מביא לתוצאות, זאת טעות. וסטטיסטית? האנשים הגדולים כן עובדים בחזרות גבוהות, משום מה לא פופולארי להגיד פה שליפטרים מהרמות הגבוהות עובדים גם בנפח גבוה וגם מבודדים.

לא יודע על מה אתה מדבר. אני מתאמן במכון שיש בו מעל 10K מנויים. מה שמאפיין 99% מה bros שלך זה שהם על 10% שומן, עם קוביות, גופיה שבקושי מסתירה משהו, שייקר ביד, כובע, קיסמים במקום רגליים ושוקלים 70 קילו עם נעליים. והאחוז הנותר מוזרקים.
אתה תופתע אבל יש סיכוי גדול שגם חלק גדול מהbros אצלך במכון לוקחים או לקחו חומרים.

אצלי לפחות הסוחר של המכון היה תופס ילדים ומשכנע אותם שהם צריכים לקחת את הכדורים שלו. זה כמובן לא ממש עזר להם כי הם לא אוכלים ולא יודעים להתאמן.

כמו שאני רואה את זה אפילו סטרואידים מוגבלים ביכולת שלהם לפצות על טיפשות...

עוד פעם סטריאוטיפ של הליפטר השמן?

אני מתאמן רק בתוכניות כוח, אני שוקל מעל לגובה שלי, ואני על אחוז שומן די נמוך.
איך זה?
די, אל תהרוס לו את הטיעונים. לך תדחוף את האמת שלך במקום אחר.

אני לא מצדד לא בבילדינג טהור ולא בליפטינג טהור, מה שאני רוצה להגיד זה שצריך לשלב בתוכנית טווחי חזרות שונים, תרגילי הבסיס הם חשובים אבל גם לתרגילי עזר ולמבודדים יש מקום אם המטרה היא היפרטרופיה.

מישהו טען שזה לא נכון?

הבעיה של ה-Bro שאתה ציינת קודם כל היא בתזונה, תוכנית אימונים זה כבר כל מקרה לגופו, אבל כן הרבה Bros גם צריכים שינוי בתוכנית. אבל מפה ועד לטעון שנפח גבוה לא מביא לתוצאות, זאת טעות. וסטטיסטית? האנשים הגדולים כן עובדים בחזרות גבוהות, משום מה לא פופולארי להגיד פה שליפטרים מהרמות הגבוהות עובדים גם בנפח גבוה וגם מבודדים.

נפח הוא אחד הפרמטרים החשובים בהיפרטרופיה, אבל הוא לא שווה כלום בלי שאתה מזיז משקלים מכובדים. תעשה את החשבון לבד.
אתה תופתע אבל יש סיכוי גדול שגם חלק גדול מהbros אצלך במכון לוקחים או לקחו חומרים.

אצלי לפחות הסוחר של המכון היה תופס ילדים ומשכנע אותם שהם צריכים לקחת את הכדורים שלו. זה כמובן לא ממש עזר להם כי הם לא אוכלים ולא יודעים להתאמן.

כמו שאני רואה את זה אפילו סטרואידים מוגבלים ביכולת שלהם לפצות על טיפשות...

זה נכון. גם אני שמתי לב שבאוכלוסיית החובבנים במכון שרוצים להראות יפה כמעט ואין אנשים שלא משתמשים בחומרים.

כל פעם שבא לפה מישהו ששואל איך יכול להיות שיש מישהו גדול שלוחץ בנץ' פרס לחזרות ועושה כפיפות מרפקים, התגובה האוטומטית היא "להאשים" אותו בהזרקה.
הבעיה היא לא בתזונה.

ניקח מצב שבודדנו את נושא התזונה ויתר המרכיבים (תיאורטית) ונותרנו עם תוכנית אימונים נטו.

בהינתן 2 מתאמנים - תאומים זהים גנטית - זה שיתאמן בצורה עצימה ונפח משלים תומך והגיוני, יגדל יותר. באם התאום השני לא יתאמן בעצימות ו/או יתן נפח משלים חורג וכושל, הוא לא יצליח לגדול כמו אחיו.

כמובן שמקום הנפח היא פונקציה בפני עצמה של הרבה משתנים, אבל, שוב, הבסיס חייב להיות זהה - עצימות גבוהה בתרגילים מורכבים, עומס פרוגרסיבי והתקדמות כלשהי בנפח (שזה אומר העלאת משקל העבודה בעדיפות הראשונה, ולאחר מכן העלאת מספר הסטים ו/או החזרות)

הדוגמה הראשונה שעלתה לי לראש:
יניב גופט, בסרטון האחרון שראיתי שלו הוא לחץ 123 8 סטים 2 חזרות (עם עצירה על החזה). הבחור בעל מסת שריר סבירה- בפלג גוף עליון, אני מכיר אנשים שלוחצים 100 ל-3 (לא מוזרקים), ללא עצירה, והם הרבה יותר גדולים ממנו בפלג גוף עליון.
יש המון דוגמאות לאנשים עם בנץ' מכובד והם נראים קטנים מאוד לעומת חבר'ה אחרים שלוחצים הרבה פחות.
נו.. מה הבעיה פה? הייתי שמח למסת שריר של יניב בפלג גוף עליון 90% מהאוכלוסיה המתאצנת הייתה שמחה
זה מה שמעניין אותך ? בחורים מוזרקים שלוחצים 100 בנץ ל10*4 והם 90 קילו+ חטובים ? עם פלג גוף עליון גדול וידיים מרשימות
כי מבחינתי הם נראים כמו חבורת ליצנים שהם לוחצים 100 קילו (גילוי נאות השיא שלי הוא 100 ל1 אבל זה שונה)
מספיק להשוות מתאמני כח בעלי ידע לחבורת ילדים בני 14 שראיתם במכון. תשוו אותם לבילדרים במכון שבאמת נראים קצת כאילו הם מרימים. לבילדרים יהיה יותר מסת שריר לא משמעותית כי הם מבצעים יותר נפח all year round
בנוסף הם יותר חטובים ועובדים בנפח עצום (וכל מתאמן כח שניסה משהו כמו סמולוב ג'וניור יודע כמה נוזלים נספחים לשריר וכמה גדול אתה נראה עם כזה נפח)
בגלל זה הם נראים ''יותר טוב'' אבל גם מתאמן כח ממוצע שיכול לתת 180 סקוואט ו120 בנץ אם הוא יכווץ את היד אתה תראה מסה משמעותית
זאת דעתי בנושא. @White Walker @yanivgoft
מורן מה דעתך?

• פותח/ת השרשור
נו.. מה הבעיה פה? הייתי שמח למסת שריר של יניב בפלג גוף עליון 90% מהאוכלוסיה המתאצנת הייתה שמחה
זה מה שמעניין אותך ? בחורים מוזרקים שלוחצים 100 בנץ ל10*4 והם 90 קילו+ חטובים ? עם פלג גוף עליון גדול וידיים מרשימות
כי מבחינתי הם נראים כמו חבורת ליצנים שהם לוחצים 100 קילו (גילוי נאות השיא שלי הוא 100 ל1 אבל זה שונה)
מספיק להשוות מתאמני כח בעלי ידע לחבורת ילדים בני 14 שראיתם במכון. תשוו אותם לבילדרים במכון שבאמת נראים קצת כאילו הם מרימים. לבילדרים יהיה יותר מסת שריר לא משמעותית כי הם מבצעים יותר נפח all year round
בנוסף הם יותר חטובים ועובדים בנפח עצום (וכל מתאמן כח שניסה משהו כמו סמולוב ג'וניור יודע כמה נוזלים נספחים לשריר וכמה גדול אתה נראה עם כזה נפח)
בגלל זה הם נראים ''יותר טוב'' אבל גם מתאמן כח ממוצע שיכול לתת 180 סקוואט ו120 בנץ אם הוא יכווץ את היד אתה תראה מסה משמעותית
זאת דעתי בנושא. @White Walker @yanivgoft
מורן מה דעתך?
אני לוחץ הרבה פחות ממנו, והמסה שלי בפלג גוף עליון מרשימה באותה המידה אם לא יותר, כנ"ל לגבי מי שאני משווה אליו.
אני לא משווה אותו למוזרקים. אני משווה אותו למתאמנים (לא מוזרקים) שהקשר בינם ובין עצימות הוא כמו הקשר שלך לג'ף סעיד (הערכה גסה, ע"פ הכמה תגובות שקראתי שלך).

מישהו טען שזה לא נכון?

נפח הוא אחד הפרמטרים החשובים בהיפרטרופיה, אבל הוא לא שווה כלום בלי שאתה מזיז משקלים מכובדים. תעשה את החשבון לבד.

זה נכון. גם אני שמתי לב שבאוכלוסיית החובבנים במכון שרוצים להראות יפה כמעט ואין אנשים שלא משתמשים בחומרים.
מה ההגדרה של "משקלים מכובדים" ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית