הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ למה לא לעשות 6 חזרות

• פותח/ת השרשור Maors
  • פורסם בתאריך

Maors

משתמש מתחיל
215
4
נק' מוניטין:
4
215
4
שלום אני עושה תוכנית של מסה
יש לי שאלה לפי מה שהבנתי עד 6 חזרות זה להעלות מסה בצורה המקסימלית אז למה שאני לא אעשה 6 חזרות עם משקל יותר גבוה ואעלה בצורה יותר טובה מסה במקום לעשות 10-12 חזרות?

למה לא?
(אחת הסיבות לעניות דעתי שמדריכים בחדכ יעדיפו לתת תכנית עם יותר חזרות היא משום שזה פחות משקל. פחות משקל=פחות טכניקה=פחות סיכון לפציעה.
הרי אף אחד לא יסתכל עלייך ולכן עדיף חזרות גבוהות מבחינתם.)

מה הבעיה ב-6 חזרות?
רוב תוכניות הכוח שתראה פה פשוט עובדות עד 5 חזרות כדי לשים יותר משקל
ומסה אפשר לעלות גם עם 2 חזרות, 8 חזרות, ו-20 חזרות, פשוט הסיבה לעליה במסה שונה (חלק שונה בהרכב השריר), ואם אתה רוצה לעלות בהרבה מסה, תוכנית טובה תשלב גם עבודה בחזרות נמוכות וגם גבוהות

• פותח/ת השרשור
מה הבעיה ב-6 חזרות?
רוב תוכניות הכוח שתראה פה פשוט עובדות עד 5 חזרות כדי לשים יותר משקל
ומסה אפשר לעלות גם עם 2 חזרות, 8 חזרות, ו-20 חזרות, פשוט הסיבה לעליה במסה שונה (חלק שונה בהרכב השריר), ואם אתה רוצה לעלות בהרבה מסה, תוכנית טובה תשלב גם עבודה בחזרות נמוכות וגם גבוהות
אז לא לרדת ל6 חזרות?
אני חושב לעשות את התוכנית אימונים שיש לי וכל תרגיל פשוט להוריד ל6 חזרות ולהשאיר על 3 סטים
ולא צריך לעשות חימום לפני החזרות עם המשקל המקסימלי הזה?

אז לא לרדת ל6 חזרות?
אני חושב לעשות את התוכנית אימונים שיש לי וכל תרגיל פשוט להוריד ל6 חזרות ולהשאיר על 3 סטים
ולא צריך לעשות חימום לפני החזרות עם המשקל המקסימלי הזה?
לרדת כאילו מ-10-12?
אם אתה רק מתחיל להתאמן אז תישאר טיפה על 10 חזרות בערך רק בשביל לבנות בסיס של טכניקה לפני שאתה מעלה משקלים, אחרי זה אתה יכול לעבור לתוכנית כוח, שיכולה גם לכלול 6 חזרות, למרות שאני לא מבין מה ההתעקשות על 6, כי זה לא באמת משנה, זה לא מספר קסם של חזרות
ולא משנה מה, צריך חימום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית