הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים כבדים והחלשות ריצפת האגן + בעיות במחזור

מצב
השרשור נעול
דיון - פאורליפטינג והבריאות שלכם

מעניין שכאן אחרי שאתה מפרט על הסיכון הבריאותי - שאני מודה שאין לי מושג לגביו - המסקנה שלך היא לא להפסיק להרים אלא להיות מודע.
פמיניזם במיטבו בעיני זה אומר שמה שטוב עבורך טוב גם עבור אשתך.

גם שם אין סיכון בריאותי, וגם שם הוא פשוט כתב על נושא שהוא לא בדק כי הוא קרא כמה דברים אקראיים באינטרנט.

• פותח/ת השרשור
גם שם אין סיכון בריאותי, וגם שם הוא פשוט כתב על נושא שהוא לא בדק כי הוא קרא כמה דברים אקראיים באינטרנט.

אתר Myoclinic הוא דברים אקראיים ברשת? בדיחה.
לא כתבתי כאן על שום נושא אלא שאלתי שאלה שביססתי על אתר חקר רפואי גדול, לא שכנעו אותך כי הם לא סיפקו מקור? אחלה, לא רלוונטי אליי.

אני לא בעמדה לשכנע אותך שUterine prolapse היא סכנה ממשית בקרב נשים שמרימות כבד, הפורום פה רווי באנשים בעלי ידע מקצועי רב ובעיקר ניסיון שאליהם אני פונה ולא, עם כל הכבוד, לאנשים בעלי ידע וניסיון שכמעט ולא קיים בתחום אך עם התנייה לקרוא בויקיפדיה + חיפוש כמה מחקרים ואז להגיב,
ובזה מלאת את יעודך בפוסט הזה עם הקישור לדיון של מרטין ששלחת (והיה מאד מועיל עבורי) ומשם אין לי עיניין לשכנע אותך בכלום, לקבל ממך עצות על איך בת הזוג שלי צריכה או לא צריכה לקבל את ההחלטות שלה ועל האופן בו אני מקבל החלטות בחיים למרות שהסברתי לך כבר פעמיים שלא -רק- במדע עסקינן אלא בבריאות של אדם יקר בנושא שברמת המחקר הוא לא חד משמעי

"רק שלא כך עובד המדע. חשבתי שבפקולטה לרפואה כבר הבינו את זה."

"אז אתה אומר בעצם שאתה מבצע החלטות בחיים לא על פי מה שהמדע יודע, אלא על פי הרגשה שלך ואתרים אקראיים באינטרנט? נשמע הגיוני, אבל אולי כדאי שחברה שלך תבצע אותן לבד."

החיים האישיים שלך לא מעניינים. פשוט חבל על בת הזוג שלך שכנראה רואה בך סמכות בגלל הסטטוס שלך והיא לא יודעת שאתה חסר יכולת לעכל שום דבר מעבר למשפט או שניים שמישהו אחר לעס אותם עבורך.

עבודה עם משקלים, כשההתקדמות היא הדרגתית וניתנת תשומת לב מתאימה לכיווץ כל השרירים הרלוונטיים, משפרת ומחזקת את שרירי רצפת האגן. אני רואה את זה עם מתאמנות שלי שכבר ילדו וחזרו עם רצפת אגן חלשה.

• פותח/ת השרשור
עבודה עם משקלים, כשההתקדמות היא הדרגתית וניתנת תשומת לב מתאימה לכיווץ כל השרירים הרלוונטיים, משפרת ומחזקת את שרירי רצפת האגן. אני רואה את זה עם מתאמנות שלי שכבר ילדו וחזרו עם רצפת אגן חלשה.

תוכל בבקשה לפרט קצת על

"וניתנת תשומת לב מתאימה לכיווץ כל השרירים הרלוונטיים"

תוכל בבקשה לפרט קצת על

"וניתנת תשומת לב מתאימה לכיווץ כל השרירים הרלוונטיים"

מתחילים מכיווץ שרירי רצפת האגן, כאילו עוצרים יציאה ורק אז את שרירי הבטן.

אצלנו בחדר הכושר ילדנו 3 נשים שהמשיכו להתאמן, עשו סקוואט ודדליפט בזמן ההריון, 2 מהם בערך עד חודש 8. אחת קצת לפני בגלל שהריח חירפן אותה.

ממה שיצא לי לדבר איתן הם אמרו שבקורסי לידה או בהרגשה כללית ודברים כאלו הם באמת הרגישו שהסקוואט והדדליפט שיפר להם את המצב ועזר להם מבחינת התמודדות וכאבים.

כמו שרשמו אין שום דבר רע בלהתחזק, כאשר זה נעשה בצורה מבוקרת ואם התקדמות הדרגתית.

אם אתה רוצה להיות בטוח שלא תידרס- אל תצא מהבית.
ככה אתה מסיק מסקנות?
כמובן שיש סיכון, כמו בכל דבר כמעט שאנחנו עושים בחיים. אבל כמו שאמרו כאן לפניי, לא הוכח שזה מסוכן לרחם יותר מדברים אחרים שמסוכנים לו.
אתה לא יכול לקבל רק תשובות שאתה רוצה לשמוע.

אהלן

אני אשמח לשמוע קצת דברים שירגיעו אותי בעיניין כי יכול להיות מאד נחמד להתאמן יחד ובכלל להפוך אותה לחזקה ובריאה יותר

תודה רבה לעונים ולעונות

לא הייתי פה שנה וההודעה הראשנה שאני נתקלת באה זה עוד דוגמא לכמה רופאים מזמן כבר הפסיקו לחשוב עצמאית ועברו לסמוך על חברות התרופות.
מזעזע...

בתור חולת סרטן ״סופנית״ הדבר הראשון שהתחלנו לעבוד עליו באימוני כוח ״כבדים״ זה חיזוק שרירי הליבה ושרירי ריצפת האגן. עם כול אותם התרגילים שהזכרתה.
מאז עברו כבר 4 שנים.

מיותר לצייו ששום שתן לא בורח לי?
קצת מביך להודות, אבל מרוב שהתרגלתי לקווץ אותם, לוקח לי כמה שניות לשחרר כידי להשתין...
סליחה על שיתוף יתר, אבל נראה לי שזה רלוונטי לנושא 🤫

מה שכן חשוב לציין, שבחלק מהמקים אולי עדיף להתאמן בבריכה (הידרותרפיה) כי יש פחות עומס על המפרקים. אני לצערי נאלצתי לעבור באמת. אבל גם שם יהיו לך תרגילים על כוח, פשוט מותאמים למים.

כן, אבל אולי נפל לך הרחם ולא שמת לב??

לא הייתי פה שנה וההודעה הראשנה שאני נתקלת באה זה עוד דוגמא לכמה רופאים מזמן כבר הפסיקו לחשוב עצמאית ועברו לסמוך על חברות התרופות.
מזעזע...

בתור חולת סרטן ״סופנית״ הדבר הראשון שהתחלנו לעבוד עליו באימוני כוח ״כבדים״ זה חיזוק שרירי הליבה ושרירי ריצפת האגן. עם כול אותם התרגילים שהזכרתה.
מאז עברו כבר 4 שנים.

מיותר לצייו ששום שתן לא בורח לי?
קצת מביך להודות, אבל מרוב שהתרגלתי לקווץ אותם, לוקח לי כמה שניות לשחרר כידי להשתין...
סליחה על שיתוף יתר, אבל נראה לי שזה רלוונטי לנושא 🤫

מה שכן חשוב לציין, שבחלק מהמקים אולי עדיף להתאמן בבריכה (הידרותרפיה) כי יש פחות עומס על המפרקים. אני לצערי נאלצתי לעבור באמת. אבל גם שם יהיו לך תרגילים על כוח, פשוט מותאמים למים.
רפואה שלמה, מקווה שאת עכשיו בקו הבריאות..?

רפואה שלמה, מקווה שאת עכשיו בקו הבריאות..?
תגדיר בריאות...
הסרטן מתקדם, אבל גם אני במשקלים! 😵‍💫🥊
סתם, עברתי לבריכה וצלילה חופשית. הפסקתי לעשות בדיקות ומאז הוא לא כזה מפריעה לי... או שאני מסטולית מידי לשים לב חחחח. אני מתרכזץ במה שאני יכולה לעשות ולא במה שנמנע ממני.

ואו! אני לא חושב שיש דוגמא חזקה יותר לכך שספורט ועבודת כוח מאריכים חיים מכך שאת עוד כותבת פה ישר כוח! פשוט ואו!

ואו! אני לא חושב שיש דוגמא חזקה יותר לכך שספורט ועבודת כוח מאריכים חיים מכך שאת עוד כותבת פה ישר כוח! פשוט ואו!
אני כבר שנה מחפשת אנשים שיעזרו לי להפיץ את זה ברבים...
אבל כולם רואים בי ״אנקדוטה״ כמו שאמרה אחד הפרופ׳ בכנסת כשהתעמתתי איתם על אזולת היד שלהם לאבחן נשים צעירות כמוני.

אשמח לעזרה.

אני כבר שנה מחפשת אנשים שיעזרו לי להפיץ את זה ברבים...
אבל כולם רואים בי ״אנקדוטה״ כמו שאמרה אחד הפרופ׳ בכנסת כשהתעמתתי איתם על אזולת היד שלהם לאבחן נשים צעירות כמוני.

אשמח לעזרה.
נסי בפלטפורמת הפייסבוק.
יש מגוון קבוצות העוסקים בספורט, ביניהם גם הקבוצה של הפורום.

נשמח.

אני מעדיפה את העזרה שלכם מאשר של פייסבוק.
אני אשמח עם נפתח פורום נפרד אולי ואני יקדם אותו מהצד שלי כחולה בכול מקום אפשרי.
אני אשמח לפרסם מאמנים שיציעו תוכניות מיוחדות לחולים. אני יודעת שיש הרבה חולים שמחפשים מאמנים רציניים
כן, אבל אולי נפל לך הרחם ולא שמת לב??
אתה מתכוון אלי?
האמת שלצערי אני חייבת להודות שבחלק מהמקרים יש צורך לעבוד יותר ארובי. כי עניין הסיבולת הוא מכשול מאוד גדול להתקדמות במשקלים. אני נתקעתי לאיזה שנה כמעט. וכשניסיתי לעלות ״בכוח״ עם אפשר לקרוא לזה כך, רק גרמתי לדלקת כרונית בשריר. אז חשוב לשלב ולהתקדם לעט. או להתאמן בבריכה. שם ניתן להתקדם במשקל בלי העומס המיותר על המפרקים והעצמות.

גם אני. וגם לי.
אבל הוא צריך להשקיע כידי לקבל את התשובה השנונה שלי...

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית