- פותח/ת השרשור
כולם בוחרים. אם מילה אחת יכולה לגרום לאנשים לנזק פיזי, זו בעיה שלהם, אף אחד לא צריך להיענש על זה.
ואם אדם לא יכול להגן על עצמו מאלימות פיזית, בעיה שלו, גם שם אף אחד לא צריך להיענש על זה?
כחברה למה אתה עושה הפרדה?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כולם בוחרים. אם מילה אחת יכולה לגרום לאנשים לנזק פיזי, זו בעיה שלהם, אף אחד לא צריך להיענש על זה.
[/QUOTE]אני לא מבין למה אתם כ''כ מתקשים, ההפרדה היא מאוד ברורה. מותר להגיד הכל, אסור לגעת.
לא הבנתי, איך קפצנו ממילים לאלימות פיזית? מה הקשר?ואם אדם לא יכול להגן על עצמו מאלימות פיזית, בעיה שלו, גם שם אף אחד לא צריך להיענש על זה?
כחברה למה אתה עושה הפרדה?
צריכה להיות ענישה על אלימות פיזית, וזהו.[/QUOTE]לא הבנתי, איך קפצנו ממילים לאלימות פיזית? מה הקשר?
אני שואל אותך לגבי הענישה שצריכה להיות (אם בכלל ) לא להפרדה או לא..
הערות מילוליות לא, מגע פיזי כן.
אני לא מבין למה אתם כ''כ מתקשים, ההפרדה היא מאוד ברורה. מותר להגיד הכל, אסור לגעת.
\
אני משוכנע שאחד פגיעה ברכוש שלך, והשני לא. אם נתייחס למה שהצגת באופן נפרד, לדעתי זו בעיה שהייתה נפתרת דיי בקלות בחברה חופשית גם בלי כפייה.אתה משוכנע שאם מישהו צועק לך סנטימטר מהאוזן זה פחות פוגע ברכושך מאשר אם אותו אחד ייתן לך פליק
קטן עם האצבע בתנוך של אותה האוזן?
אני משוכנע שאחד פגיעה ברכוש שלך, והשני לא. אם נתייחס למה שהצגת באופן נפרד, לדעתי זו בעיה שהייתה נפתרת דיי בקלות בחברה חופשית גם בלי כפייה.
הכל עובד מצויין אתם פשוט ממשיכים לצטט אחד את השני כשמישהו במקור דפק את הציטוטו @Moshe נראה לי שהציטוטים נדפקו קצת.
אם אתה יכול להוכיח שנגרמה לך פגיעה פיזית ישירות מהפעולה שלו, יש על מה לדבר. אבל נראה לי שבחברה חופשית, אם יש קונצנזוס שבן אדם הוא מטרד לסביבה, לא תהיה בעיה לטפל בו.טוב זה באמת פשוט לא להסכים איתך. לצעקות ליד האוזן סיכוי הרבה יותר גדול לחבל פיזית באיבר הזה.
אם אתה יכול להוכיח שנגרמה לך פגיעה פיזית ישירות מהפעולה שלו, יש על מה לדבר. אבל נראה לי שבחברה חופשית, אם יש קונצנזוס שבן אדם הוא מטרד לסביבה, לא תהיה בעיה לטפל בו.
לצעוק למישהו באוזן זאת פגיעה פיזית. לא פגיעה מילולית.טוב זה באמת פשוט לא להסכים איתך. לצעקות ליד האוזן סיכוי הרבה יותר גדול לחבל פיזית באיבר הזה.
טוב זה באמת פשוט לא להסכים איתך. לצעקות ליד האוזן סיכוי הרבה יותר גדול לחבל פיזית באיבר הזה.
אנחנו חיים בעולם נאור, אבל לעשות מה שבזין שלך חוץ מלדפוק לשכן שלך כדור בראש זו לא אופציה.
כי אתה בן אדם, להיות ליברל ולשים זין על כולם זה good an all אבל צריך גבולות.
להביא כדוגמה משהו קיצוני לחלוטין שכולל בתוכו כפייה ואז לטעון שצריך למנוע כפייה בכל מחיר. Top level arguments.
אני מתכוון לזה לדוגמא: A Simple Task Uncovers a Postdictive Illusion of Choice
אם זה לא מספיק טוב לדעתך אני אחפש עוד, יש המון כאלו.
אני לא בהכרח מסכים עם זה, אבל זה כן משהו שדנים עליו.
זכותך לא לקבל, אבל עדיין, אין דבר כזה חיים ללא כפייה כלל, גם לא בחזון שלך, כי אם ממש בא לי להרביץ למישהו, בחזון שלך, אתה תכפה עליי לא לעשות את זה למרות שממש בא לי.
עדיין לא הוכחת לי שההגדרה שלך לאלימות היא טובה יותר.
כן.אתה בטוח שאתה רוצה לדבר על top level arguments?
איום הוא חסר משמעות בפועל, אף אחד לא מבטיח לך באמת פגיעה באדם המאויים. אז בפועל יש לך סיטואציה של פגיעה רגשית של האדם. משמע- אלימות מילולית. ולא, אני לא חושב שיש פה הרבה מקום לניתוח או לבחירה שלך אם להיפגע או לא. אלה אם כן אתה לגמריי מפגר ואתה לא מבין שזה איום.אתה מבין שאיום הוא איום פיזי, כן? זה לא המילים שפוגעות בך.
יש פה ספקטרום רחב מאוד, יש הבדל בין אדם אקראי שצועק לך ברחוב "מכוער" דרך אדם שאתה רב איתו ויקלל אותך ועד להשפלה ע"י ממונה בעבודה, בן משפחה וכדומה.לצעוק למישהו באוזן זאת פגיעה פיזית. לא פגיעה מילולית.
אלימות מילולית היא פגיעה באחרים באמצעות דיבור פוגע ומעליב. אין שום קשר בין זה לבין צעקה באוזן.
אני מסכים עם הדעה של @Rhino . לכל בן אדם יש מוח ויש את היכולת לסנן את הנאמר לו. יש אנשים שנפגעים מזה שאומרים להם שאמא שלהם זונה, ויש את אלה שמסננים את זה וממשיכים הלאה. באותה הצורה ניתן להגיב לכל צמד של צלילים בכל רצף שהוא.
הנקודה מאוד פשוטה ואין פה מה לא להבין. מי שלא מסכים בעצם טוען שקיימים בני אדם שאין להם שליטה על המוח שלהם ורצף מסוים של צלילים יכול לפגוע בהם. האם זה נשמע לכם הגיוני? לי לא.
אני לא רואה סיבה להפגע רגשית מאיום. אני רואה איום בתור מקרה שבו מישהו מאלץ אותי לבחור מה לעשות מבין כמה אופציות. אין מה לרגשות שלי להפגע. לדוגמא, אם מישהו מאיים עליי עם אקדח לתת לי את הכסף שלו אני מסתכל על זה כך, או שאני מביא לו את הכסף, או שיתכן והוא ירה בי, ויתכן גם שהוא ירה בי בכל מקרה, וזה הכל. אז כמו שאמרתי, אני לא רואה איפה אפשר להפגע. הדבר היחיד שיכול לקרות כאן הוא פחד על הבטחון של החיים שלך. אבל זאת לא פגיעה ברגשות, זה אינסטינקט הישרדותי.אז בפועל יש לך סיטואציה של פגיעה רגשית של האדם
אני לא רואה הבדל בין לקרוא למישהו "מכוער" ברחוב לבין לעבור השפלה מילולית על ידי מישהו. גם פה וגם פה מדובר על מילים וגם פה וגם פה יש לי את הכוח להחליט איך להגיב להם.יש פה ספקטרום רחב מאוד, יש הבדל בין אדם אקראי שצועק לך ברחוב "מכוער" דרך אדם שאתה רב איתו ויקלל אותך ועד להשפלה ע"י ממונה בעבודה, בן משפחה וכדומה.
וגם אז צריך לשקלל את תדירות המקרים, מה נאמר וכדומה.
כך שמילים בהחלט יכולות לפגוע ולגרום לשינוי התנהגותי.
לא מזמן ישראל הלפרין פרסם מאמר על סוגי משובים ועד כמה הם משפיעים על הביצועים של ספורטאי.
פחד זה רגש. מה זה פאקינג "אינסטינקט הישרדותי"?