הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים כבדים והחלשות ריצפת האגן + בעיות במחזור

מצב
השרשור נעול
אני מאתגר אותך למצוא מישהו שיצליח לפגוע ברגשות של אלכס.
א. אתה בכלל לא מכיר את אלכס.
ב. מה זה מעניין איך אלכס היה מגיב או לא מגיב? אלכס הוא מה בדיוק?
מקס, זה שיש אנשים שחזקים רגשית ויכולים לחיות בסביבה אלימה מילולית ולהמשיך לחיות כרגיל לא אומר שכולם צריכים לחיות ככה.
אגב, אל תהיה כולכך בטוח שאתה לא נפגע ממילים, אחריי מספיק פעמים זה יכול לפגוע בך פסיכולוגית בלי אפילו שתדע.

אני מאתגר אותך למצוא מישהו שיצליח לפגוע ברגשות של אלכס. אני בטוח שלא תצליח, כי לאלכס יש אופי חזק ומילים לא יפגעו בו. עכשיו למה שעובד שמתעללים בו מילולית ירגיש כמו כלום ואלכס לא? כי כנראה העובד הזה באמת אפס, כי במקום לסנן את המילים שאומרים לו ולא להתייחס אליהם הוא לוקח אותם ללב ונותן לרגשות שלו להפגע.

שטויות.
אם נשים אותך על במה וניתן לך להופיע/להרצות/לשיר/ כל דבר שאתה רוצה או חושב שאתה טוב בו, וכל הקהל ילעג לך ויגיד שאתה גרוע במה שאתה עבדת עליו כל כך קשה, בנוסף, יש לך גם אף מכוער ובאופן כללי אתה נראה מגעיל ומאות אנשים באותו ערב יעשו ממך בדיחה.

לא יזיז לך כי "יש לך אופי חזק"?

אני מאתגר אותך למצוא מישהו שיצליח לפגוע ברגשות של אלכס. אני בטוח שלא תצליח, כי לאלכס יש אופי חזק ומילים לא יפגעו בו. עכשיו למה שעובד שמתעללים בו מילולית ירגיש כמו כלום ואלכס לא? כי כנראה העובד הזה באמת אפס, כי במקום לסנן את המילים שאומרים לו ולא להתייחס אליהם הוא לוקח אותם ללב ונותן לרגשות שלו להפגע.
אני רק אאחל לך לא לחוות סיטואציה כזאת.
והעובדה ש"אלכס" / "יוסי יד 50" או כל דוגמא אנקדוטלית אחרת מסוגל למשהו לא מעיד על הכלל.

אני חושב שמיציתי את הדיון הזה.
אני טוען שבני אדם מסוגלים לחסן את עצמם מפגיעה מילולית כי פגיעה מילולית היא רצף של צלילים שאפשר פשוט לסנן, בין אם מדובר במשהו חד פעמי, לאורך זמן או להשפלה פומבית. אתם טוענים את ההפך. אז נסכים שלא להסכים.
שבוע טוב.

אין פה עניין של דעה, זה עניין של עובדות.

אין פה עניין של דעה, זה עניין של עובדות.
זה שאתה טוען שמשהו הוא עובדה לא הופך את זה לעובדה. אולי מבחינתי זה שמפלצת הספגטי המעופפת קיימת היא עובדה.

מה בדיוק אתה יודע על אלכס? מה? אתה מכיר את הדמות האינטרנטית שלו? קראת כמה מאות תגובות שלו אז אתה יודע איך הוא ירגיש בכל סיטואציה? ראית אותו במצב שבו דמות סמכותית שנמצאת מעליו בהיררכיה מזלזלת בו, מכפישה אותו, מביאה למצב של פגיעה בפרנסה שלו? מאיפה הקביעות האלה?
ונניח שהוא באמת עשוי ברזל, כמו שאתה חושב, מה בדיוק זה אומר? אם אני חזק מספיק בשביל שהמכות שלך לא יזיזו לי זה אומר שאתה יכול לתקוף אותי פיזית וזה ייחשב לחוקי? ואיך לעזאזל אתה מסיק שהעובד הזה שתיארתי הוא באמת אפס? עמדת אי פעם במצב כזה? ראית אנשים שעומדים בזה? אני מתאר לעצמי לפי התגובות שלך ושל אחרים פה שחוץ מבית ספר לא ראיתם כלום, אז שאני אבין, לא ראית ילדים שמתעללים בהם בבית ספר? לא ראית תוצאות של זה? לא שמעת על ילדים שמגיעים להתאבדות בגלל מילים(!) של ילדים אחרים? כולם אפסים ורק אתה חזק ויודע לסנן, הא?

הסיכוי שלך להתאבד מהתעללות פסיכולוגית הרבה יותר גבוהה מגניבה של הכסף שלך.

שטויות.
אם נשים אותך על במה וניתן לך להופיע/להרצות/לשיר/ כל דבר שאתה רוצה או חושב שאתה טוב בו, וכל הקהל ילעג לך ויגיד שאתה גרוע במה שאתה עבדת עליו כל כך קשה, בנוסף, יש לך גם אף מכוער ובאופן כללי אתה נראה מגעיל ומאות אנשים באותו ערב יעשו ממך בדיחה.

לא יזיז לך כי "יש לך אופי חזק"?

אז תתבע את כל הקהל שפגע ברגשות שלך? לא כל דבר שעושה לך רע בחיים צריך להיות לא חוקי.

אז תתבע את כל הקהל שפגע ברגשות שלך? לא כל דבר שעושה לך רע בחיים צריך להיות לא חוקי.
נכון, אבל בגלל זה יש חקיקה בנושא לדוגמא הוצאת דיבה, הטרדה מינית, התעללות תעסוקתית וכדומה

• אהבתי
Reactions: DDT

ממש לא, זה לא מה שניסיתי להוכיח, כבר הסכמנו שהחוק לא מעניין בדיון הזה.
זו טענה נגד כך שמילים לא יכולות לפגוע.

ממש לא, זה לא מה שניסיתי להוכיח, כבר הסכמנו שהחוק לא מעניין בדיון הזה.
זו טענה נגד כך שמילים לא יכולות לפגוע.

אבל על זה היה כל הדיון. אם מילים יכולות להיות אלימות ואנחנו נגד אלימות אז צריך להוציא את זה מחוץ לחוק.

נחלשה לי רצפת האגן מהחפירות שלכם, עוד עמוד שניים גם יפסיק לי המחזור.
אולי תפצלו לאיזה אוף טופיק.

אבל על זה היה כל הדיון. אם מילים יכולות להיות אלימות ואנחנו נגד אלימות אז צריך להוציא את זה מחוץ לחוק.

אוקיי, אז אנחנו עדיין בשלב הראשון בדיון, על האם מילים יכולות להיות אלימות...
עד שלא תהיה פה הסכמה לפה או לשם אין טעם לעבור לשלב החוק.

אני חושב שעברתם מ"האם מילים מסויימות הן אלימות, כלומר בהכרח גורמות לשימוש ברכוש שלכם שלא כרצונכם?" ל"האם יש מילים שיכולות לפגוע בנו?"

אני לא חושב שמישהו כאן לא מסכים שאנשים נפגעים מדי פעם מכל מיני מילים שאנשים אחרים אומרים. השאלה היא רק אם מדובר על שימוש בכוח או לא. לפחות לדעתי. ואני לא רואה מצב שבו מילה מסויימת שנזרקת לעבר מישהו עונה על ההגדרה של שימוש בכוח.

אני חושב שעברתם מ"האם מילים מסויימות הן אלימות, כלומר בהכרח גורמות לשימוש ברכוש שלכם שלא כרצונכם?" ל"האם יש מילים שיכולות לפגוע בנו?"

אני לא חושב שמישהו כאן לא מסכים שאנשים נפגעים מדי פעם מכל מיני מילים שאנשים אחרים אומרים. השאלה היא רק אם מדובר על שימוש בכוח או לא. לפחות לדעתי. ואני לא רואה מצב שבו מילה מסויימת שנזרקת לעבר מישהו עונה על ההגדרה של שימוש בכוח.

כשבוס אומר לעובד שלו מול כל המחלקה כמה שהוא אפס, מתפקד רע, חסר תועלת וחבל שהוא נולד בכלל, לדעתך, אלו לא מילים שפוגעות? השיימינג הזה זה לא שימוש בכוח?

כשבוס אומר לעובד שלו מול כל המחלקה כמה שהוא אפס, מתפקד רע, חסר תועלת וחבל שהוא נולד בכלל, לדעתך, אלו לא מילים שפוגעות?
שוב אתה חוזר לשאלה האם זה יכול לפגוע?
גם לא למכור לך את האוטו שלי ולמכור אותו לשכן שלך יכול לפגוע בך. זה אומר שהיה כאן שימוש בכוח נגדך?

צא מהבועה המודרנית הזו של "אסור שתגרם אי נוחות", כי בשביל לקיים את האיסור הזה אתה צריך להשתמש בכוח.
ואם להיות קונקרטי לסיטואציה שאתה מתאר, אז לא, אין כאן שימוש בכוח כל עוד הבוס לא הפר שום דבר מהחוזה. העובד יכול להמשיך לבחור את דרך פעולתו בהתאם לחוזה שהם חתמו.
וגם אין לתסריט הזה סוף. ואם זה העובד הכי חשוב בחברה והבוס רק אמר עליו משהו בצחוק והוא עוזב את העבודה בגלל זה, אז עכשיו העובד לא בסדר? כי הוא פוגע לבוס בהכנסות של החברה, כי זה העובד הכי חשוב בה. אין סוף לתסריטים המגוכחים האלה. ב2016 כולם רואים את מי שחלש בהכרח בתור מוחלש וכולם במירוץ התקרבנות. זה עלוב, והטענות שלכם לטובת הרעיון הזה לא עקביות ולא עומדות במבחן האמת. מצטער.

כשבוס אומר לעובד שלו מול כל המחלקה כמה שהוא אפס, מתפקד רע, חסר תועלת וחבל שהוא נולד בכלל, לדעתך, אלו לא מילים שפוגעות? השיימינג הזה זה לא שימוש בכוח?

לא חושב שזה עונה להגדרה הפיזיקלית של כוח.

שוב אתה חוזר לשאלה האם זה יכול לפגוע?
גם לא למכור לך את האוטו שלי ולמכור אותו לשכן שלך יכול לפגוע בך. זה אומר שהיה כאן שימוש בכוח נגדך?

צא מהבועה המודרנית הזו של "אסור שתגרם אי נוחות", כי בשביל לקיים את האיסור הזה אתה צריך להשתמש בכוח.
ואם להיות קונקרטי לסיטואציה שאתה מתאר, אז לא, אין כאן שימוש בכוח כל עוד הבוס לא הפר שום דבר מהחוזה. העובד יכול להמשיך לבחור את דרך פעולתו בהתאם לחוזה שהם חתמו.
וגם אין לתסריט הזה סוף. ואם זה העובד הכי חשוב בחברה והבוס רק אמר עליו משהו בצחוק והוא עוזב את העבודה בגלל זה, אז עכשיו העובד לא בסדר? כי הוא פוגע לבוס בהכנסות של החברה, כי זה העובד הכי חשוב בה. אין סוף לתסריטים המגוכחים האלה. ב2016 כולם רואים את מי שחלש בהכרח בתור מוחלש וכולם במירוץ התקרבנות. זה עלוב, והטענות שלכם לטובת הרעיון הזה לא עקביות ולא עומדות במבחן האמת. מצטער.

בוא לא נכנס למבחן המציאות כי במבחן המציאות שום טענה שלכם לא תופסת ואתם יודעים את זה, אנשים הם אנשים ולא רובוטים.
ואם אתה מתכוון לכוח פיזי אז אני מסכים, ברור שלא היה כאן שימוש בכוח פיזי, אבל הדיון הוא על האם מילים יכולות לפגוע בבן אדם (שוב, לא במובן הפיזי, למרות שגם פה יש סייגים ויש אנשים עם פוסט טראומה שכן מילים יכולת לעורר תגובה פיזית).
אני לא אומר שזה אמור להיות אסור בחוק להגיד דברים כאלו ואחרים, אני רחוק מלהיות קולקטיביסט פעיל חברתי לעניינים מקושקשים.
פשוט ריינו אמר שאין דבר כזה אלימות מילולית, ועל זה, אני פשוט לא מסכים, כי כמו שאמרתי, אם תעלה על במה מול קהל ויעשו לך שיימינג, אתה תיפגע בדיוק כמו כל אדם נורמלי.
לא חושב שזה עונה להגדרה הפיזיקלית של כוח.

לא התכוונתי לכוח מהסוג הזה, הייתי צריך לציין.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית