הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים כבדים והחלשות ריצפת האגן + בעיות במחזור

מצב
השרשור נעול
אם הקהל לא אהב אותך ונפגעת זה עדיין לא אומר שאפשר להגיד שהקהל הפעיל כלפיך אלימות.

שוב, משפיל זו לא פעולה חד צדדית. יש השתתפות של שני צדדים בפעולה הזו. אתה לא יכול להשפיל מישהו ללא תלות במישהו הזה. אי אפשר לשים את זה בקטגוריה של אלימות.

שוב, משפיל זו לא פעולה חד צדדית. יש השתתפות של שני צדדים בפעולה הזו. אתה לא יכול להשפיל מישהו ללא תלות במישהו הזה. אי אפשר לשים את זה בקטגוריה של אלימות.

אבל זה מובן מאליו ש 99 אחוז מהאנשים ירגישו מושפלים במצב כזה.
כשאבא אומר לילד שלו בן ה 10 שהוא לא יוצח והוא יצא ממש מכוער, אתה יכול לצפות באמת שהילד לא יקח את זה ברצינות? מה הוא מחשב?
זה יעשה לו נזק לדימוי העצמי וזה בהחלט נתפס בעיניי כאלימות (מילולית).

איך כולכם מצליחים לפספס את הנקודה כל כך הרבה עמודים?
כבר הוסכם שמילים יכולות להעליב, להוריד את הביטחון העצמי ומה לא, אבל עדיין אין שום הצדקה להענשה אלימה עליהן. כל אחד יכול להיעלב מכל מילה, ולא כל מה שעושה לכם רע צריך להיות לא חוקי ולהיאכף בכוח. עכשיו תשאלו עוד כמה עמודים על מקרים יוצאי דופן לדעתם שמצריכים ענישה, כנראה שזה לא יגמר אף פעם.

גם אם האבא יספר לילד שלו כל החיים שהוא הכי סוס והכי חכם בעולם זה יעשה לו נזק. זו גם אלימות?
ההתעקשות להכניס את הדברים האלה לקטגוריה של אלימות זו בדיוק ההתקרבנות ש beast & cheat מדבר עליה. יותר קל להפוך דברים כאלה ללא חוקיים אחר כך.

איך כולכם מצליחים לפספס את הנקודה כל כך הרבה עמודים?
כבר הוסכם שמילים יכולות להעליב, להוריד את הביטחון העצמי ומה לא, אבל עדיין אין שום הצדקה להענשה אלימה עליהן. כל אחד יכול להיעלב מכל מילה, ולא כל מה שעושה לכם רע צריך להיות לא חוקי ולהיאכף בכוח. עכשיו תשאלו עוד כמה עמודים על מקרים יוצאי דופן לדעתם שמצריכים ענישה, כנראה שזה לא יגמר אף פעם.

מעולם לא טענתי שיש הצדקה להעניש על אלימות מילולית.
גם אם האבא יספר לילד שלו כל החיים שהוא הכי סוס והכי חכם בעולם זה יעשה לו נזק. זו גם אלימות?
ההתעקשות להכניס את הדברים האלה לקטגוריה של אלימות זו בדיוק ההתקרבנות ש beast & cheat מדבר עליה. יותר קל להפוך דברים כאלה ללא חוקיים אחר כך.

הכוונה היא הדבר האלים (לדעתי) לא רק התוצאה.
אם מישהו יבוא להרביץ לי ואצליח להתגונן ואצא ללא פגע, אז זה לא מעשה אלים כי זה לא עשה לי כלום? כי בחרתי להתגונן?

אחרי שהסכמנו שאפשר להיפגע ממילים, אז אם מישהו מנסה להוריד לי מהביטחון העצמי בעזרת השפלות מילוליות, ולא מצליח (כי בחרתי לא להפגע שזה בדיןק כמו להגן על עצמי ממכה פיזית) במה זה שןנה מדוגמא א?

אני מסכים שאלימות מילולית היא פחות חמורה בהרבה מאלימות פיזית, אך עדיין, זה משהו שקיים.

זה לא משנה שבחרת להתגונן. הפעולה של הפעלת כוח פיזי היא פעולה ברורה ופוגעת באופן אוניברסלי בכולם, כתלות בכוח שאתה מפעיל. זה שבחרת להתגונן זה יפה, אבל לא רלוונטי לדיון אם הופעל עליך כוח פיזי או לא. בטוח רלוונטי לחומרת הענישה.

הפעולה של הוצאת רצף מילים מהפה היא אף אחד מהדברים הנ״ל. ואם אתה מסכים שאין הצדקה להעניש על שום דבר שיוצא לאנשים מהפה, זה מספיק טוב בשבילי. רק אל תכניס את זה לקטגוריה של אלימות, כי זה בדיוק מה שיביא לענישה הזאת.

זה לא משנה שבחרת להתגונן. הפעולה של הפעלת כוח פיזי היא פעולה ברורה ופוגעת באופן אוניברסלי בכולם, כתלות בכוח שאתה מפעיל. זה שבחרת להתגונן זה יפה, אבל לא רלוונטי לדיון אם הופעל עליך כוח פיזי או לא. בטוח רלוונטי לחומרת הענישה.

הפעולה של הוצאת רצף מילים מהפה היא אף אחד מהדברים הנ״ל. ואם אתה מסכים שאין הצדקה להעניש על שום דבר שיוצא לאנשים מהפה, זה מספיק טוב בשבילי. רק אל תכניס את זה לקטגוריה של אלימות, כי זה בדיוק מה שיביא לענישה הזאת.

הסיבה שלא נענשים על אלימות מילולית היא כי יותר קשה להוכיח פגיעה מאשר באלימות פיזית, ויותר קל לנצל את האיזור האפור כדי להתנקם באנשים בשם החוק, אבל מכאן ולהסיק שאלימות מילולית אינה אלימות ושאדם בוחר אם להיפגע או לא היא תלושה -

זה שהחוק בסופו של דבר מצטמצם לשחור או לבן בנושאים מסויימים לא אומר שגם המציאות היא כזו.

ומה באשר להטרדה מינית מילולית, גם במקרה הזה האישה "בוחרת" להיות מוטרדת?

גם הטרדה מינית מילולית לא צריכה להיות קיימת.

רגע רגע, @coldfire
שתי סיטואציות:
א- מאיימת עלייך "אם לא תעשה x אני אשלח רוצח שכיר שיהרוג אותך"
ב- שולחת רוצח שכיר שיהרוג אותך בלי שום אפשרות בחירה.

לפי ההגיון שלך, דווקא כשצמצמתי את אפשרויות הבחירה שלך, ניקיתי עצמי מאחריות לפגיעה הפיזית?

תזהר עם מה שאתה כותב, אנחנו עדיין בפורום נשים להזכירך

כן, ומילים עדיין חוקיות. גם בפורום הזה.

רגע רגע, @coldfire
שתי סיטואציות:
א- מאיימת עלייך "אם לא תעשה x אני אשלח רוצח שכיר שיהרוג אותך"
ב- שולחת רוצח שכיר שיהרוג אותך בלי שום אפשרות בחירה.

לפי ההגיון שלך, דווקא כשצמצמתי את אפשרויות הבחירה שלך, ניקיתי עצמי מאחריות לפגיעה הפיזית?

שאלה מעניינת. אם האיום ברור, אז יוצא שכן.

כן, ומילים עדיין חוקיות. גם בפורום הזה.

שאלה מעניינת. אם האיום ברור, אז יוצא שכן.
ואיך זה בדיוק מידתי?
הרי האלימות נעשית בצורה עקיפה בשני המקרים.

ואיך זה בדיוק מידתי?
הרי האלימות נעשית בצורה עקיפה בשני המקרים.

האלימות נעשית ע״י צד שלישי, אבל במקרה א׳ השתמשת באיום כדי להשיג משהו. במקרה ב׳ לא השגת כלום פרט למוות של בן אדם אחר. מה מפריע לך כאן?

האלימות נעשית ע״י צד שלישי, אבל במקרה א׳ השתמשת באיום כדי להשיג משהו. במקרה ב׳ לא השגת כלום פרט למוות של בן אדם אחר. מה מפריע לך כאן?
לא הבנתי, אתה מכריע לפי ההתבטאות המילולית המאיימת או לפי ההישג שלי מהפעולה?

האם אני צריכה לשאת באחריות על הפגיעה הפיזית או לא.

הנה קח עוד סיטואציה:
מקרה א- אומרת לאחי "או שתביא לי את הכסף של הירושה מההורים או שאשלח רוצח שכיר שיהרוג אותך."
מקרה ב- שולחת רוצח שכיר שיהרוג אותו ומקבלת את הירושה שלו.

לפי ההגיון שלך במקרה ב' התנערתי מאחריות לרצח, והשגתי את הכסף.
במקרה א' השארתי לאחי אפשרות בחירה כך שיפסיד רק חלק מרכושו- ועדיין, לפי השיפוט שלך, זה מקרה אלים לעומת ב' שלא אלים כלל.

גם הטרדה מינית מילולית לא צריכה להיות קיימת.
לשמחת הציבור המחוקק חושב אחרת.
מבחינתך מרצה שיאמר לסטודנטית שהוא רוצה לזיין אותה, זאת התנהגות תקינה שלא ראויה לענישה?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית