הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מולטי ויטמין מותאם לצרכיי

niss_bar

משתמש מתחיל
9
3
נק' מוניטין:
3
9
3
אהלן חברים,
אני מחפש כבר שבוע מולטי ויטמין שיספק אותי,
יש לציין שאני בתקופת חיטוב - אוכל בריא מאוד אך לא מצליח להגיע לקצובה היומית בעיקר בויטמין E,D,B1,B2,B9, אשלגן, סידן .

הבעיה העיקרית שלי זה ויטמין B3 ניאצין שהכמות הרעילה לפי מה שאומרים ברשת היא 35 מ"ג
וגם ככה אני מגיע לזה ואף יותר לאיזור ה50 כי אני אוכל הרבה חזה עוף וטונה(שמכילים כמויות גבוהות של B3)
לכן אני מחפש מולטי עם כמות לא יותר מ-20 מג (הלוואי והיה פחות אך לפי מה שראיתי הכל בין 15-75)

אעדיף כזה בעל מגנזיום וסידן גבוהים יחסית, שמתי לב שאין אשלגן כמעט באף אחד אך אם יש כזה זה יתרון.
ארצה חברה אמינה.

תודה מראש והלוואי ייגמרו כבר ההתלבטויות.

מאיפה הנתונים שחסר לך את כל הויטמינים האלו?
ויש את כולם כמעט בכל מולטי, אתה פשוט לא מכיר אותם בשמות שלהם, לדוגמא B2 = Riboflavin
ואת הB3 זה בכלל לא 35 רעיל....
  • For preventing and treating vitamin B3 deficiency: Doses of nicotinic acid and niacinamide are considered equivalent. For mild vitamin B3 deficiency, niacin or niacinamide 50-100 mg per day is used. For pellagra in adults, niacin or niacinamide 300-500 mg daily is given in divided doses. For pellagra in children, niacin or niacinamide 100-300 mg daily is given in divided doses. For Hartnup disease, niacin or niacinamide 50-200 mg daily.
בנוסף שלסיבות אחרות אפילו לוקחים 3000mg

אתה ממש OVER THINKING, תאכל רגיל הכל יהיה בסדר לא באמת צריך מולטי
ואם עדיין אתה רוצה [לא צריך, רוצה, אלא אם כן יש לך בדיקות רפואיות שמראות שחסר] אז תקנה ORANGE TRIAD

• פותח/ת השרשור
ראשית כל,
תודה על תגובה עיניינית.

דבר שני ידוע לי שחסר לי בעקבות כמה דברים:
1. אני בתקופת חיטוב ההגבלה הקלורית שלי היא 1500 כולל הגבלה על שומנים ופחמימות כידוע שמגביל לי צריכה מספקת של ויטמינים
2. אני עוקב באתר foodsdictionary, ב"מחשבון קלוריות" שלהם יש אפשרות להוסיף מזונות שאכלת עם נתונים מלאים של ויטמינים ומינרלים (כן אני בודק כדי ללמוד פחות או יותר מה כל מזון שאני אוכל מספק לי - זה נותן לי תחושת מוטיבציה ורצון להמשיך להקפיד לאכול מאכלים מסוימים שבריאים)
3. אין ספק שזה OVERTHINKING אך לקחתי על עצמי משימה ללמוד את הנושא לעומק כדי לשפר לא רק לעצמי את ההרגלי אכילה אלא גם למשפחתי.
4. אתה צודק, יש בכל מולטי את הויטמינים... מה שחיפשתי זה אחד בלי הרבה B3 אם תסתכל רשמתי בכללי מה חסר לי לא מה אין במולטי - רשמתי שאעדיף אחד בעל מגנזיום וסידן כי אני יודע שיש את שאר הויטמינים בכל מולטי אך סידן ומגנזיום לא.
5. סימוכין שהתבססתי עליו לכמות רעילה של B3 :
קצובה יומית מומלצת / צריכה מירבית מותרת
FoodsDictionary - ויטמין B3: ניאצין

כאן כתוב מה סימני הרעלה עושים :
ויטמין B3 - ניאצין - NIACIN

6. אני בדעה שלך בכללי - לא צריך מולטי, לא רוצה תוספים בכללי
אך כמו שאמרתי אני בתקופת חיטוב המזונות שאני אוכל לא מספקים לי מספיק מהקצובה הנדרשת
זאת הסיבה היחידה, לאחר שאסיים עם החיטוב אזרוק את המולטי ואמשיך לספק כמו שצריך דרך המזונות.

אין שום הבדל בין חיטוב לרגיל כי ויטמינים יש בירקות, בשר אתה בכל מקרה אוכל הרבה, ואל תדאג אין בתפוח אדמה או פסטה ויטמינים שיהיו לך חסרים
בלינק רשום : "המידע מבוסס ע"פ הפרסומים האחרונים של משרד החקלאות האמריקאי"
ככה שלא יודע כמה זה רלוונטי אלא אם כן אתה מלפפון, אפילו העגבניה האמריקאית בלי טעם של עגבניה
האתר השני יש לו תפריט דיאטה - 1000 קלוריות, דיאטת לחם (כריכים), אתה באמת חושב שיש להם מושג על מה הם מדברים? זה פאקינג דיאטה של 1000 קלוריות שמורכבת מלחם ?!?!?
הלינק האחרון, מצאתי שם כל כך הרבה שטויות שאני לא יודע מאיפה מנפיצים

מה שאני יכול לסכם לך, אל תסמוך על 85% מהמקורות שרשומים בעברית
רוצה מולטויויטמין עם קצת ניאצין? אין בעיה תשלם על משלוח יקר מארצות הברית, לא חסר רק צריך לחפש השאלה אם זה שווה את זה

• פותח/ת השרשור
יש המון ויטמינים בפירות שבו אני מוגבל מאוד בעקבות החיטוב,
כנ"ל באגוזים ושקדים אך אני מוגבל גם בכמות השומן..
להגיד ויטמינים יש רק בירקות זה לגמרי לא נכון.

בכל מקרה הבנתי את הפואנטה.
היה חשוב לי לשאול בתור מתחיל בעניין..

תודה.

אני לא מכיר מולטיויטמינים כאלה אבל בצורה כללית אני לא לוקח ולא בקיא מאוד המוצרים ,אז אולי חבר אחר בפורום מכיר. גם אם חסרים לך ויטמין או שניים ,מה הבעיה לקחת אותם בנפרד במקום מולטיויטמין?

נערך לאחרונה:
אין שום הבדל בין חיטוב לרגיל כי ויטמינים יש בירקות, בשר אתה בכל מקרה אוכל הרבה, ואל תדאג אין בתפוח אדמה או פסטה ויטמינים שיהיו לך חסרים
בלינק רשום : "המידע מבוסס ע"פ הפרסומים האחרונים של משרד החקלאות האמריקאי"
ככה שלא יודע כמה זה רלוונטי אלא אם כן אתה מלפפון, אפילו העגבניה האמריקאית בלי טעם של עגבניה
האתר השני יש לו תפריט דיאטה - 1000 קלוריות, דיאטת לחם (כריכים), אתה באמת חושב שיש להם מושג על מה הם מדברים? זה פאקינג דיאטה של 1000 קלוריות שמורכבת מלחם ?!?!?
הלינק האחרון, מצאתי שם כל כך הרבה שטויות שאני לא יודע מאיפה מנפיצים

מה שאני יכול לסכם לך, אל תסמוך על 85% מהמקורות שרשומים בעברית
רוצה מולטויויטמין עם קצת ניאצין? אין בעיה תשלם על משלוח יקר מארצות הברית, לא חסר רק צריך לחפש השאלה אם זה שווה את זה

תפסיק להאכיל תבחור בשטויות. גם אם הוא יאכל 6 ירקות ביום זה לא יעזור לו להגיע לכמות הויטמינים המומלצת משום שמתאמן צריך יותר ויטמינים ומינירלים. מולטי ויטמין ממש לא ביזבוז כסף פשוט צריך לקנות בחוכמה.

@niss_bar יש הרבה המלצות על TWINLAB,אופטי מן של אופטימום ו NSI.

• פותח/ת השרשור
אני לא מכיר מולטיויטמינים כאלה אבל בצורה כללית אני לא לוקח ולא בקיא מאוד המוצרים ,אז אולי חבר אחר בפורום מכיר. גם אם חסרים לך ויטמין או שניים ,מה הבעיה לקחת אותם בנפרד במקום מולטיויטמין?

כתבתי בתחילת הנושא שחסרים לי כ-5 ויטמינים ובערך 2 מינרלים אז זה נראלי הרבה בשביל לפצל..
וחוץ מזה נתנסה במולטי נראה אם אני מרגיש שינוי, אך תודה בכל זאת על העצה.

תפסיק להאכיל תבחור בשטויות. גם אם הוא יאכל 6 ירקות ביום זה לא יעזור לו להגיע לכמות הויטמינים המומלצת משום שמתאמן צריך יותר ויטמינים ומינירלים. מולטי ויטמין ממש לא ביזבוז כסף פשוט צריך לקנות בחוכמה.

@niss_bar יש הרבה המלצות על TWINLAB,אופטי מן של אופטימום ו NSI.
תודה רבה... שמעתי בעצתו של הבחור ש"האכיל אותי שטויות" וגיליתי באמת הרבה המלצות על ORANGE TRIADE אז החלטתי לנסות...
לא יהיה טוב? ננסה את אשר המלצת שגם הבנתי שהם טובים אחרי שיטוט בחיפוש בפורום, תודה רבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית