הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פתיחת ברכיים בסקוואט

• פותח/ת השרשור Niv719
  • פורסם בתאריך

Niv719

משתמש מתחיל
243
4
נק' מוניטין:
11
243
4
שלום לכולם. יצא לי לראות פה בפורום שבסקוואט בחלק מההמלצות ממליצים לפתוח ברכיים כמה שאפשר.. רציתי להביו מה הכוונה בדיוק כי ברוב הסרטונים שאני רואה ביוטיוב האנשים בכלל לא פותחים ברכיים..

סתם דוגמא שמצאתי:

תודה!

קלרנס הוא לא דוגמא, אפשר לעשות סקוואט ודדליפט בכל מיני צורות, עדיף בתור מתחיל לא לחקות וללמוד אתלטים ברמה עלית. תלמד את הבסיס. וכן צריך לפתוח ברכיים ברמה שהם יעקבו אחר בהונות רגליים.

ב-HIGH BAR לא צריך לפתוח ברכיים ךרוב, כמו שהוא עושה זה סבבה לגמרי
LOW BAR זה כבר סיפור קצת אחר, שבחלק גדול מהמקרים כדאי לפתוח ברכיים כדי לפצות על חוסר גמישות וכדי להעביר קצת יותר משקל לשרשרת האחורית, וככה להרים יותר משקל

ב-HIGH BAR לא צריך לפתוח ברכיים ךרוב, כמו שהוא עושה זה סבבה לגמרי
LOW BAR זה כבר סיפור קצת אחר, שבחלק גדול מהמקרים כדאי לפתוח ברכיים כדי לפצות על חוסר גמישות וכדי להעביר קצת יותר משקל לשרשרת האחורית, וככה להרים יותר משקל
צודק לגבי ה-HB, אבל מה הקשר בין פתיחת ברכיים לבין חוסר גמישות או משקל שעובר לשרשרת האחורית?

פותחים ברכיים חזק החוצה מכמה סיבות:
1. שמירה על הברכיים ישרות ללא פיתול, עם כפות הרגליים שפונות יותר החוצה, כי העמידה ב-LB רחבה יותר.
2. מניעת צביטה במפרק הירך.
3. חיזוק הבאונס שמקבלים ממקרבי הירך בתחתית.
4. מניעת butt wink שקורה בין השאר כשאין מקום לבטן להכנס בין הירכיים.

• פותח/ת השרשור
צודק לגבי ה-HB, אבל מה הקשר בין פתיחת ברכיים לבין חוסר גמישות או משקל שעובר לשרשרת האחורית?

1. שמירה על הברכיים ישרות ללא פיתול, עם כפות הרגליים שפונות יותר החוצה, כי העמידה ב-LB רחבה יותר.
אז השאלה שלי שוב, למה רוב המתאמנים שאני רואה ביוטיוב לא פותחים ברכיים חזק החוצה כמו הדוגמא בסרטון? כי הם מקצועיים מדי אז לא צריך?
אני פשוט מנסה להבין מה צריך בדיוק לעשות כי זה שונה לגמרי מברכיים שהולכות בכיוון אצבעות הרגליים לבין ברכיים שפותחים חזק כמה שיותר, שעוברות את קו הברכיים.

מטרת הוצאת הברכיים החוצה היא לא מניעת פציעות ברצועה הצולבת ה..קדמית (אם אני לא טועה) והצידית התיכונה?

אז השאלה שלי שוב, למה רוב המתאמנים שאני רואה ביוטיוב לא פותחים ברכיים חזק החוצה כמו הדוגמא בסרטון? כי הם מקצועיים מדי אז לא צריך?
אני פשוט מנסה להבין מה צריך בדיוק לעשות כי זה שונה לגמרי מברכיים שהולכות בכיוון אצבעות הרגליים לבין ברכיים שפותחים חזק כמה שיותר, שעוברות את קו הברכיים.
כי הם חזקים יותר כשהם מכניסים ברכיים פנימה, והם מוכנים להרוויח כמה קילוגרמים על חשבון הסיכון.
מטרת הוצאת הברכיים החוצה היא לא מניעת פציעות ברצועה הצולבת ה..קדמית (אם אני לא טועה) והצידית התיכונה?
זה נופל בתוך סעיף מספר 1 שלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית