הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר עזרה| שינוי הלייפסטייל ב180 מעלות

מודי

משתמש מתחיל
31
1
נק' מוניטין:
1
31
1
אז ככה קודם כל קצת על עצמי.
אני בן 21, מעשן כבר 4 שנים (הפסקות של חודש חודשיים) לא מכור 100%, יכול להפסיק עם כוח רצון (הכוח רצון כבר כאן).
לא התאמנתי/אכלתי אוכל בריא כבר שנה ואני שוקל 55 קילו והגובה שלי הוא מטר ו-75 ס״מ, די רזה (חילוף חומרים מהיר מאוד).
התאמנתי הרבה בעבר אבל לא המשכתי, שקלתי בעבר בסביבות ה70 קילו אחרי תקופת מאסה נקייה ואני רוצה לחזור עכשיו בגדול, לעשות שינוי של 180 מעלות בחיי.
להפסיק לעשן לא בעיה, יש כוח רצון, אוכל גם לא בעיה.
רציתי לקבל עצות וחוות דעת על כמה מוצרים (מזון על).
1. גוג׳י גריז (תותי גוג׳י)
2. אגוזי מאקה
3. אגוזי קקאו
4. זרעי צ׳יה
5. אצות הספירולינה

אם אני משלב בתפריט שלי את כל חמשת המזונות הללו, יהיה לי ״עומס״ של ויטמינים/מינרלים בגוף? יכולות להיווצר לי בעיות אם אני צורך אותם בהנחה שאני לא מטופל תחת תרופות?

צריכה יומית, כמה אני אמור לצרוך ביום אם אני על תפריט של 2500 קלוריות ביום?

תודה מראש לכל העוזרים

אין שום סיבה להשקיע המון מאמץ וכסף בדברים האלה, זה סתם עבודה בעיניים
אגוזים זה סבבה כי יש בהם אחלה שומן, אבל כל השאר פשוט מלאים בהרבה נוגדי חימצון, שזה טוב, אבל קצת מיותר
הכי טוב תתעלם מכל מה שנקרא מזון על, כי לא קיים כזה דבר, ותאכל בריא וזהו

• פותח/ת השרשור
אין שום סיבה להשקיע המון מאמץ וכסף בדברים האלה, זה סתם עבודה בעיניים
אגוזים זה סבבה כי יש בהם אחלה שומן, אבל כל השאר פשוט מלאים בהרבה נוגדי חימצון, שזה טוב, אבל קצת מיותר
הכי טוב תתעלם מכל מה שנקרא מזון על, כי לא קיים כזה דבר, ותאכל בריא וזהו
אם בכל זאת אני מעוניין לקנות ולצרוך, יש כמות מוגבלת שאני אמור לאכול?

ראשית ,תפסיק לעשן לתמיד ,רוב המחקרים בנושא מראים שעישון קבוע מוריד בממוצע 10 שנים מהחיים ,אפילו השמנה חולנית לא מתקרבת לכך.

שנית ,תפריט טוב צריך להכיל פירות והרבה ירקות ,אתה יכול להוסיף מאכלים מאלה שציינת רק שלא בטוח שזה ישנה בהרבה. מנוגדי חמצון למשל אני לא מתלהב כי לא בטוח בכלל שבככמויות גדולות הם מאריכי חיים. לרדיקלים חופשיים ומולקולות מחמצנות יש תפקיד חשוב בהפעלת מנגנונים שגורמים לתאים שיכולים להפוך למסרטנים להתאבד ,נוגדי חמצון גם יכולים להפריע להסתגלות לפעילות גופנית מכל הסוגים כשהם נלקחים בסביבת הפעילות.

בינתיים ממה שידוע לי ,כנראה שבניגוד לתיסוף ,קשה מאוד להגיע לצריכה מוגזמת של נוגדי חמצון מהמזון אבל אני לא מכיר מחקרים ישירים בנוגע למזונות שהצגת. אגב ,אם אתה רוצה לשמור על הבריאות תוסיף לתזונה שלך שמן זית ,בכל המחקרים שנערכו עד היום הוא נמצא קשור להארכת חיים.

• פותח/ת השרשור
ראשית ,תפסיק לעשן לתמיד ,רוב המחקרים בנושא מראים שעישון קבוע מוריד בממוצע 10 שנים מהחיים ,אפילו השמנה חולנית לא מתקרבת לכך.

שנית ,תפריט טוב צריך להכיל פירות והרבה ירקות ,אתה יכול להוסיף מאכלים מאלה שציינת רק שלא בטוח שזה ישנה בהרבה. מנוגדי חמצון למשל אני לא מתלהב כי לא בטוח בכלל שבככמויות גדולות הם מאריכי חיים. לרדיקלים חופשיים ומולקולות מחמצנות יש תפקיד חשוב בהפעלת מנגנונים שגורמים לתאים שיכולים להפוך למסרטנים להתאבד ,נוגדי חמצון גם יכולים להפריע להסתגלות לפעילות גופנית מכל הסוגים כשהם נלקחים בסביבת הפעילות.

בינתיים ממה שידוע לי ,כנראה שבניגוד לתיסוף ,קשה מאוד להגיע לצריכה מוגזמת של נוגדי חמצון מהמזון אבל אני לא מכיר מחקרים ישירים בנוגע למזונות שהצגת. אגב ,אם אתה רוצה לשמור על הבריאות תוסיף לתזונה שלך שמן זית ,בכל המחקרים שנערכו עד היום הוא נמצא קשור להארכת חיים.
אני לא מחפש דברים להארכת חיים, רק לשפר אל החיים.
קראתי שמזונות אלו יסייעו לגוף לתפקד טוב יותר.

אני לא מחפש דברים להארכת חיים, רק לשפר אל החיים.
קראתי שמזונות אלו יסייעו לגוף לתפקד טוב יותר.
זה בכלל מוטל בספק במזונות האלה, ההשפעה שלהם היא מינורית מאוד
אם אתה רוצה לקחת אותם אז תעשה את זה בכיף, רק אל תהפוך אותם לנתח גדול מהתפריט שלך

תדאג למאקרו, כלומר למה שמשנה באמת, מאזן קלורי, מספיק חלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, מים, אימונים נכונים וכד'. זה מה שייתן את התמורה הכי טובה להשקעה שלך בניגוד לדברים האחרים. אתה יכול להסתדר יופי ללא ספירולינה ושאר השטויות ברשימה...

• פותח/ת השרשור
תדאג למאקרו, כלומר למה שמשנה באמת, מאזן קלורי, מספיק חלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, מים, אימונים נכונים וכד'. זה מה שייתן את התמורה הכי טובה להשקעה שלך בניגוד לדברים האחרים. אתה יכול להסתדר יופי ללא ספירולינה ושאר השטויות ברשימה...
איך אני אמור לדעת כמה מינקלים וויטמינים אני אמור לצרוך ביום?
Up

אף אחד לא בדק לעומק איך העניין משתנה כשמתאמנים ,יש כמה מחקרים בודדים אז קשה לענות לך. הייתי נזהר עם ויטמין E ולא צורך ממנו יותר מהמומלץ לאדם ממוצע ,חוץ ממנו אולי צריך קצת יותר מהאחרים.

בגזרת המינרלים תיזהר מתיסוף יתר בברזל ועדיף שלא תתסף בו בכלל אם אפשרי ואם אתה מתסף בסידן שים לב שיש איתו מגנזיום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית