הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הפסקת התקדמות מתישהו?

tchcaphr

משתמש קבוע
1,067
286
נק' מוניטין:
629
1,067
286
הרהור שעלה במוחי היום.
לאדם הרגיל, זה שמתאמן בשביל הכושר והבריאות ולא כי פאוורליפטינג ותחרויות או בשביל להיכנס למחזורי מסה חיטוב ולשנות סדרי עולם בשביל תחביב,
האם יש לו טעם להמשיך לנסות להתחזק לנצח? הוא בנה בסיס טוב, עשה SS, הגיע למשקלים שמספקים את הדעת בפורום זה.
האם מגיע שלב שבו עדיף לו למשוך ולהסקוויט מספר מסוים ולא לנסות להתקדם? פשוט לשמר וזהו.
ובמספרים פרקטיים יותר, נגיד ומישהו הגיע לדדליפט 200 וסקוואט 170, מה האינטרס הפיזי שלו להמשיך ל250 ול220? הוא לא מתכנן על לשבור שיא ישראל בתחרות בדימונה או בפ"ת
תחושת הבטן שלי אומרת שמתישהו הסיכון שבפציעה מעייפות יתר / טעויות טכניות / פציעות שלצערנו קורות בחיים יגדל, הניסיון לשבור PR על בסיס לינארי כלשהו זה משהו שגובה מחיר.

מקווה שניסחתי את עצמי ברור..

יש אנשים שיסתפקו במשקל מסוים ואח"כ ינסו לשמור עליו תוך כדי שיפור מרכיבים אחרים בכושר שלהם, יש אנשים שלא...
אני לא חושב שהאינטרס להתקדם הוא פיזי, הוא יותר מנטלי, כלומר אם אתה תישאר על אותו משקל כל הזמן אתה לא מאתגר את עצמך והאימון הופך למשעמם, אתה מרגיש שאין לך מטרה לשאוף אליה. לדעתי זה מוריד מוטיבציה ויכול לגרום למישהו להתאמן פחות...

אם אתה מדבר על אינטרס פיזי בלבד, אז כן, יכול להיות שיהיה כדאי לך להפסיק מתישהו, אבל רוב האנשים בכלל לא ידעו מתי היחס של הסיכון\תועלת מתהפך אצלם (לא נוגע לקשישים לדעתי, אני חושב שהמחיר שהם ישלמו על טעות קטנה גבוה הרבה הרבה יותר מבחור צעיר, מחיר שעלול לעלות בהמשך האימונים שלהם). חוץ מזה, אתה תיתקל בעייפות ובעיות טכניקה בהרבה שלבים באימונים שלך, גם על משקלים נמוכים, כי כל אחד טועה לפעמים, למרות זאת אתה מתגבר על בעיות טכניקה\תזונה\התאוששות וממשיך להרים, אני לא רואה סיבה להפסיק לעשות זאת גם כשמגיעים למשקל גבוה, פשוט צריך לעבוד בצורה מושכלת: לא לתת למשקל לעלות כל עוד יש פאקים בטכניקה, להיות קשוב לגוף, לא להגיע לאימון יתר וכו'...

הרהור שעלה במוחי היום.
לאדם הרגיל, זה שמתאמן בשביל הכושר והבריאות ולא כי פאוורליפטינג ותחרויות או בשביל להיכנס למחזורי מסה חיטוב ולשנות סדרי עולם בשביל תחביב,
האם יש לו טעם להמשיך לנסות להתחזק לנצח? הוא בנה בסיס טוב, עשה SS, הגיע למשקלים שמספקים את הדעת בפורום זה.
האם מגיע שלב שבו עדיף לו למשוך ולהסקוויט מספר מסוים ולא לנסות להתקדם? פשוט לשמר וזהו.
ובמספרים פרקטיים יותר, נגיד ומישהו הגיע לדדליפט 200 וסקוואט 170, מה האינטרס הפיזי שלו להמשיך ל250 ול220? הוא לא מתכנן על לשבור שיא ישראל בתחרות בדימונה או בפ"ת
תחושת הבטן שלי אומרת שמתישהו הסיכון שבפציעה מעייפות יתר / טעויות טכניות / פציעות שלצערנו קורות בחיים יגדל, הניסיון לשבור PR על בסיס לינארי כלשהו זה משהו שגובה מחיר.

מקווה שניסחתי את עצמי ברור..
לא @Doron M

אני חושב שזאת שאלה שכל אחד שואל במיוחד כאשר אתה מגיע לשלב המתאמן סוף בינוני-מתקדם.
הרגע הזה שהמטרות לא מתגשמות בזמן שהצבתה או שאתה תקוע במשקל למרות שאתה עושה הכל "לפי הספר" מדכא וגורם ייאוש לכולם. עכשיו אתה מבין שגם עם עבודה קשה לא תמיד משיגים את מה שרוצים.

נשים את המשפטי מוטיבציה בצד, אם המטרה שלך זה להתאמן כדי לגדול/להתחזק/להישאר בריא הגישה של הפורום (בין אם אני מסכים איתה או לא) אומרת שהדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא להמשיך להתאמן בדרך שבה התאמנת עד עכשיו שזה אומר להמשיך לעשות את אותם 4 תרגילים שלמדתה (חשוב שזה יהיה לפחות 80% מהזמן שלך בחדר כושר ולכל היותר עד 5 חזרות באותם תרגילי המפתח) + לשמור על אותה תזונה קפדנית ותדירות האימונים. כמובן שאתה מתאמן מתקדם ולכן תצטרך לעבור לתוכניות תובעניות יותר שיביאו לפחות תוצאות (מוזמן לצפות בסרטון הזה כדי להמחיש במספרים).
עכשיו אם כמובן אתה נהנה מהמיומנות הזאת של שליטה על המוט וזה התשוקה שלך בחיים אני ממליץ להמשיך ולעשות זאת, אפילו אם אתה לא מה2% שיש לו את הגנטיקה שמתאימה להיות מתחרה ולא חובבן יש תמיד כמה noname שמתחרים בקביעות בפווארליפטינג אפילו אם הם יודעים שהם לעולם לא יזכו בתהילה שלהיות באליטה.

לעומת זאת, אם אתה מרגיש שמצית ואתה מחפש משהו אחר לתחביב ולשיפור העצמי יש המון דברים שאני יכול לחשוב עליהם.
אם אתה נהנה מאותה עבודה עצימה ומחפש גיוון באימונים אתה יכול להירשם לקרוספיט ולהיות עם קהילה שבאה להנות ולא רק להתחזק בבקשה תצפה בסרטון הזה ותתעלם מכל הממים שרואים באינטרנט לפני שאתה מחליט שזה לא זה.
אתה יכול לשחק כדורסל,כדורגל (לא יודע בן כמה אתה) להצטרף לחוג לאומנויות לחימה, ללמוד גלישה/ריקוד וכו' וכו'.

ה"מחיר" הזה שאתה מדבר עליו הוא לדעתי יותר הזמן למרות שמן הסתם גם הסיכוי לפציעה גדל ככל שאתה מעמיס יותר. אני חושב שזה מגיע לזמן אתה צריך לשקול איך אתה מנצל אותו בצורה הטובה ביותר כי למרות שיש אנשים שלא יודו בזה ככל שאתה מזדקן קשה להתמחות בדברים.
האם אתה מעדיף להשקיע את השנה הקרובה כדי להוסיף 10 ק"ג בדדליפט כדי להיחשב יותר חזק מול החברים שלך במכון או אולי ללמוד אומנות לחימה ולרוץ חצי מרתון.
מה יגרום לך להנות יותר ויעזור לך בשיפור העצמי את זה כמובן אתה צריך להחליט בעצמך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית