הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות בנוגע לתרגילים

• פותח/ת השרשור nivoni
  • פורסם בתאריך

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
1.בנוגע לשריר הטרפז(הטרפזים)

מה הם התרגילים המומלצים?
אני מכיר את התרגיל כאשר אוחזים בכל יד במשקולת, ומעלים ומורידים רק את הטרפז.. כמובן יש בקומבינציה עם מוט אותו דבר, או אפילו עם מתח..
עוד תרגילים מומלצים?
ובנוגע לתרגיל שמעלים את הטרפז, איך מבצעים אותו נכון? האם לבצע "סיבוב" או רק לעלות למעלה ולהוריד
שאני אומר סיבוב הכוונה שעולים למעלה עושים מן סיבוב כזה(בטח רובכם שמעתם ומבינים על מה אני מדבר)

2.מתח/משיכה מפולי עליון

צר/רחב
מאחורי הגב/לחזה

הבנתי שבאחיזה צרה או רחבה, בכל מקרה הלטיסימוס דורסי עובד והוא השריר המרכזי..
אז אחת ולתמיד מה בכל זאת ההבדל בין אחיזה צרה במתח לרחבה, וכנ"ל לתרגיל משיכה מפולי עליון בישיבה..?
ולמה יש מתאמנים שמבצעים את המשיכה מהפולי מאחורי הגו כזה לכיוון הצוואר האחורי?
זה משנה או שזה סתם מיתוס שהם שמעו שזה עובד יותר טוב?

3.תרגילי בטן מומלצים
הבנתי שכפיפות בטן זה לא הכי בריא לעמוד השדרה.. לא תרגיל כזה טוב לגב ויותר עושה נזק מאשר תועלת
בכל זאת אנשים מבקשים תרגילי בטן טובים(אני ממליץ תמיד על סקוואט ודדליפט ואומר שהבטן עובדת ומייצבת מספיק באימון טוב בחדר כושר)
אבל שוב פעם, בכל זאת, איזה תרגיל מומלץ לבטן חוץ מפלאנק(בטן סטטי) שאני מאוד אוהב

אשמח שיענו לי על שלושת השאלות, בנוגע לטרפזים,למתח ולבטן

תודה רבה חברים!!!

1.בנוגע לשריר הטרפז(הטרפזים)

מה הם התרגילים המומלצים?
אני מכיר את התרגיל כאשר אוחזים בכל יד במשקולת, ומעלים ומורידים רק את הטרפז.. כמובן יש בקומבינציה עם מוט אותו דבר, או אפילו עם מתח..
עוד תרגילים מומלצים?
ובנוגע לתרגיל שמעלים את הטרפז, איך מבצעים אותו נכון? האם לבצע "סיבוב" או רק לעלות למעלה ולהוריד
שאני אומר סיבוב הכוונה שעולים למעלה עושים מן סיבוב כזה(בטח רובכם שמעתם ומבינים על מה אני מדבר)
התרגיל שציינת הוא בערך היחיד שמבודד את הטרפזים. ממה שידוע לי הסיבוב לא בריא לכתפיים או לשכמות (לא זוכר בדיוק כי לא מספיק התעניינתי בתרגיל) לכן עדיף לבצע בלי הסיבוב.
באופן כללי זה תלוי ברמה שלך ובתכנית האימונים, כי תרגילים כמו דדליפט, פרס, קלינים והנפות מפתחים את הטרפזים לכן לא בטוח שצריך להכניס את השראגס (כך נקרא התרגיל) לאימון.
2.מתח/משיכה מפולי עליון

צר/רחב
מאחורי הגב/לחזה

הבנתי שבאחיזה צרה או רחבה, בכל מקרה הלטיסימוס דורסי עובד והוא השריר המרכזי..
אז אחת ולתמיד מה בכל זאת ההבדל בין אחיזה צרה במתח לרחבה, וכנ"ל לתרגיל משיכה מפולי עליון בישיבה..?
ולמה יש מתאמנים שמבצעים את המשיכה מהפולי מאחורי הגו כזה לכיוון הצוואר האחורי?
זה משנה או שזה סתם מיתוס שהם שמעו שזה עובד יותר טוב?
לגבי אחיזה, באחיזה רחבה יש פחות טווח תנועה מאשר באחיזה צרה. בנוסף בצ'ין אפס (מתח באחיזה הפוכה) יש יותר טווח תנועה ויותר מסת שריר מעורבת בתרגיל לכן אם לבחור בווריאציה אחת הייתי בוחר בצ'ין אפס. ממה שראיתי חלק מהאנשים עושים מתח באחיזה רחבה בגלל המיתוס שאחיזה רחבה יעילה יותר לגב רחב, ראיתי גם שיש שחושבים שבגלל שזה קשה יותר מאחיזה צרה או מצ'ין אפס אז זה יותר טוב, וזה גם לא נכון.
@לוטם כתב לפני כמה זמן תשובה מושלמת לנושא הזה של מתח, אני אצרף אם אמצא.
(אני ממליץ תמיד על סקוואט ודדליפט ואומר שהבטן עובדת ומייצבת מספיק באימון טוב בחדר כושר)
מסכים.
אבל שוב פעם, בכל זאת, איזה תרגיל מומלץ לבטן חוץ מפלאנק(בטן סטטי) שאני מאוד אוהב
גלגל בטן הוא תרגיל מעולה.

• פותח/ת השרשור
התרגיל שציינת הוא בערך היחיד שמבודד את הטרפזים. ממה שידוע לי הסיבוב לא בריא לכתפיים או לשכמות (לא זוכר בדיוק כי לא מספיק התעניינתי בתרגיל) לכן עדיף לבצע בלי הסיבוב.
באופן כללי זה תלוי ברמה שלך ובתכנית האימונים, כי תרגילים כמו דדליפט, פרס, קלינים והנפות מפתחים את הטרפזים לכן לא בטוח שצריך להכניס את השראגס (כך נקרא התרגיל) לאימון.

לגבי אחיזה, באחיזה רחבה יש פחות טווח תנועה מאשר באחיזה צרה. בנוסף בצ'ין אפס (מתח באחיזה הפוכה) יש יותר טווח תנועה ויותר מסת שריר מעורבת בתרגיל לכן אם לבחור בווריאציה אחת הייתי בוחר בצ'ין אפס. ממה שראיתי חלק מהאנשים עושים מתח באחיזה רחבה בגלל המיתוס שאחיזה רחבה יעילה יותר לגב רחב, ראיתי גם שיש שחושבים שבגלל שזה קשה יותר מאחיזה צרה או מצ'ין אפס אז זה יותר טוב, וזה גם לא נכון.
@לוטם כתב לפני כמה זמן תשובה מושלמת לנושא הזה של מתח, אני אצרף אם אמצא.

מסכים.

גלגל בטן הוא תרגיל מעולה.

בקשר לטרפזים הבנתי.. אשמח לעוד דעות בנוגע לסיבוב הזה...
אם תמצא את מה שלוטם רשם אשמח לקרוא, ואשמח לשמוע עוד תגובות, למה אנשים מורידים את הפולי עליון לכיוון הגב(הצוואר מאחורה), אם מישהו שואל אותי למה מורידים לחזה, מה ההבדל אם מורידים לגב? מה ההבדל באחיזה הצרה או הרחבה(מלבד טווח התנועה)

גלגל בטן הוא ללא ספק גם כן תרגיל מצוין, אבל הוא מאוד קשה, גם למתאמנים יחסית מתקדמים, ואפילו על הברכיים(אני מדבר על הקהל של הבחורות או מתאמנים מתחילים)

אשמח לשמוע מעוד אנשים עוד תגובות שיתייחסו למה ששאלתי

המון תודה לך על התגובה!

שמע, אתמול בדיוק מצאתי איזה שרשור ישן שבו הצהרת שאתה מתכוון לעלות על במה עם חוטיני ולהתחרות..
אז אל תעוף על עצמך 😍
מי אמר שאני לא יכול? מה אין מפתחי גוף שמנים? 🙄

Back
למעלה תחתית