הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיאטת עתירת שומן

• פותח/ת השרשור Romann
  • פורסם בתאריך

Romann

משתמש מתחיל
48
0
נק' מוניטין:
0
48
0
אהלן,

האם דיאטת עתירת שומן לצורך העלאה במסת שריר נקיה היא מזיקה בדרך כלשהי?

למשל תפריט למתאמן ששוקל 70 קילו, בעל RMR של 2,100 קק"ל, שיראה כך:

160 גרם חלבון
150 גרם פחמימה
130 גרם שומן

2,410 קק"ל

• פותח/ת השרשור
אין שום קשר בין כמות גבוהה של שומן לבין עלייה נקייה.
אני יודע שאין קשר, אבל אני מעדיף לאכול תפריט עתיר בשומן מאשר פחמימה.
יותר מדי פחמימות עושות אותי עייף, נפוח מדי וכבד, אז אני מעדיף להחליף את הקלוריות האלו בשומן.
האם יש איזושהי בעיה עם ההחלפה הזו? זה יכול לפגוע במאזן ההורמונלי או משהו כזה?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אז הגבל עצמך לכמות נמוכה של פחמימה למשל 100, והשאר שיבוא משומן.
עם העמסות בהתאם..
אילו העמסות? אני לא בחיטוב.
אני רוצה לעלות במסת שריר...
סה"כ הגבלתי את התפריט ל150 גרם פחמימה, והשאר מגיע משומן וחלבון... אני על פלוס 300-400 קלוריות ליום.

בכל מקרה, אני שואל את זה מכיוון שמכבר שבועיים, מאז שאני התחלתי לאכול כ-130 גרם שומן (שמגיע מאגוזי מלך, שקדים, טחינה, שמן זית וכו') יש לי כאבי ראש.
האם זה יכול להיות באמת קשור?

אילו העמסות? אני לא בחיטוב.
אין קשר, כדי למלא מאגרי גליקוגן.

סה"כ הגבלתי את התפריט ל150 גרם פחמימה, והשאר מגיע משומן וחלבון... אני על פלוס 300-400 קלוריות ליום.
אם אתה רגיש לפחמימות, הייתי מוריד עוד קצת.
אני לא זוכר איפה, אבל קראתי שכמות גבוהה של שומן וכמות גבוהה של פחמימות לאורך היום זה לא משהו יעיל במיוחד.
אולי @Daniel Barack ידע לענות יותר טוב ממני בנושא.

בכל מקרה, אני שואל את זה מכיוון שמכבר שבועיים, מאז שאני התחלתי לאכול כ-130 גרם שומן (שמגיע מאגוזי מלך, שקדים, טחינה, שמן זית וכו') יש לי כאבי ראש.
האם זה יכול להיות באמת קשור?
לא חושב.
העצה הראשונה שלי אליך תהיה ללכת לרופא, קודם כל.
תבדוק אילו מאכלים, אולי אתה צורך יותר מידיי שומנים ממקור אומגה 6 ואין מספיק אומגה 3. אני לא יודע אם זה עלול לגרום לכאבי ראש, אבל זה צריך להיות מאוזן בד"כ.

• פותח/ת השרשור
אין קשר, כדי למלא מאגרי גליקוגן.
150 גרם פחמימה לא מספיקים בכדי למלא את מאגרי הגליקוגן?
ובמידה ולא, למה זה כל כך חשוב שהם יתמלאו במסה עד הסוף כל הזמן?

אני לא זוכר איפה, אבל קראתי שכמות גבוהה של שומן וכמות גבוהה של פחמימות לאורך היום זה לא משהו יעיל במיוחד.
אבל 150 גרם פחמימה זו לא כמות גבוהה לתפריט העלאה במסת שריר...

אולי אתה צורך יותר מידיי שומנים ממקור אומגה 6 ואין מספיק אומגה 3. אני לא יודע אם זה עלול לגרום לכאבי ראש, אבל זה צריך להיות מאוזן בד"כ.
אני צורך 6 קפסולות של אומגה 3 ליום (סטנדרטי)

150 גרם פחמימה לא מספיקים בכדי למלא את מאגרי הגליקוגן?
דיברתי על מצב בו אתה בדל פחמימה כי אתה מעוניין להוריד את כמות הפחמימה ולהעלות שומן במקום.
150 אין צורך בהעמסה בפלוס קלורי.

אבל 150 גרם פחמימה זו לא כמות גבוהה לתפריט העלאה במסת שריר...
אין שום קשר בין כמות הפחמימה לבין העלייה במסת השריר.
יש אנשים קטוגנים שעולים במשקל גם.

אני צורך 6 קפסולות של אומגה 3 ליום (סטנדרטי)
מעולה.
תבדוק עם רופא את העניין, בדיקות דם יכולות לעזור.

• פותח/ת השרשור
טוב, אז נראה לי שבכלל לא הבנת אותי.
אני לא רוצה להוריד את כמות הפחמימה...
אני מעוניין להיות בתפריט פלוס קלורי עם הגבלה של 100-150 גרם פחמימה.
כל השאר יגיע ממקורות שומן וחלבון. זה אומר כ-130 גרם שומן ביום...
עם 100-150 גרם אני זקוק להעמסה?
והאם כמות כזו של שומן יכולה להזיק? או במקרה שלי לגרום לכאבי ראש או משהו דומה?

אני לא רוצה להוריד את כמות הפחמימה...
אני יודע שלא, פשוט לא המלצתי על כמות כזאת של פחמימה עם כמות גבוהה של שומן.
אין לי דרך לבסס את הטענה כי אין לי זמן לחפש על זה, תחכה לתשובות נוספות.

והאם כמות כזו של שומן יכולה להזיק? או במקרה שלי לגרום לכאבי ראש או משהו דומה?
העצה הראשונה שלי אליך תהיה ללכת לרופא, קודם כל.
תבדוק עם רופא את העניין, בדיקות דם יכולות לעזור.

@Romann
אין בעיה בתפריט ובערכים הסופיים שלך
אני שואל אחרת - למרות טענתך כי הרבה פחמימה עושה אותך עייף וכבד, ניסית להעלות בהדרגה את הכמות לאורך המאסה?

• פותח/ת השרשור
@Romann
אין בעיה בתפריט ובערכים הסופיים שלך
אני שואל אחרת - למרות טענתך כי הרבה פחמימה עושה אותך עייף וכבד, ניסית להעלות בהדרגה את הכמות לאורך המאסה?[/QUOTE
כן, תמיד התחלתי עם תפריט מסויים עתיר פחמימה, ולאט לאט העלתי רק את הפחמימות בתפריט...
אשאל אחרת - מה הבעיה בתפריט עתיר שומן? מה היתרונות והחסרונות לעומת תפריט עתיר פחמימה?

כן, תמיד התחלתי עם תפריט מסויים עתיר פחמימה, ולאט לאט העלתי רק את הפחמימות בתפריט...
אשאל אחרת - מה הבעיה בתפריט עתיר שומן? מה היתרונות והחסרונות לעומת תפריט עתיר פחמימה?
אז אל תתחיל עם תפריט עתיר פחמימה. תתחיל בתפריט עם כמות פחמימה נמוכה או בינונית ומשם תעלה לפי הצורך

זה יכול לעבוד, תשתדל לצרוך את הפחמימות בתזמון מסוים של אחרי אימון, בבוקר וקצת לפני אימון בשביל אנרגיה.

אני קראתי פעם מחקר ואל תיפלו עלי עכשיו בלמצוא אותו, שקבוצת אנשים עלו באחוזים יותר מסת שריר עם תפריט עתיר בפחמימה מאשר תפריט עתיר שומן, לעומת זאת במחקר הפוך של חיטוב האנשים שאכלו יותר שומן ופחות פחמימנ שמרו יותר על מסת שריר וירדו יותר א.ש מאלו שעשו את ההפך.

• פותח/ת השרשור
אז אל תתחיל עם תפריט עתיר פחמימה. תתחיל בתפריט עם כמות פחמימה נמוכה או בינונית ומשם תעלה לפי הצורך
סליחה, לא ניסחתי את עצמי נכון... זה מה שעשיתי המון פעמים.
אני סה"כ שואל - מה הבעיה אם הקלוריות יבואו משומן במקום הפחמימה, ואשאר עם כמות פחמימה מוגבלת - נאמר 150 גרם?
יש שוני מחקרי כלשהו? חסרונות?

לא, אין הבדל.
במסה אתה יכול לשחק עם היחס שומן והפחמימה, אנשים שלא מסתדרים טוב עם כמות גדולה מידי של פחמימות פשוט מורידים אותם ומעלים בשומן. (אני למשל, במסה עם 100-150 גרם פחמימה ביום לערך, חלבון 2-2.5 גרם לכל קילו והשאר שומן, בהתאם לכמות הקלוריות)

עוזר מבחינת רמות האנרגיה ותחושה של אי כבדות, וגם הרבה פחות נוזלי לאורך המסה שזה יתרון נחמד למי שלא אוהב את הנוזלים.

לא רואה גם איזה פגיעה בקצב התקדמות משקלי העבודה(כי זה יותר עניין של פלוס קלורי מאשר סוג אב המזון, למרות שלגוף הכי קל ליצור אנרגיה מגלוקוז), פשוט מרכז את רוב הפחמימה סביב שעות האימון. (שאר היום ארוחות של חלבון ושומן גבוה ומעט פחמימה)

נערך לאחרונה:
לכל אחד מתאימים דברים שונים בהתאם לגוף שלו. אם אתה מרגיש טוב יותר עם כמות שומן גדולה יותר, לך על זה.
כל עוד העודף הקלורי יישאר העלייה במשקל ובמסת השריר לא אמורות להתעכב.

• פותח/ת השרשור
לא, אין הבדל.
במסה אתה יכול לשחק עם היחס שומן והפחמימה, אנשים שלא מסתדרים טוב עם כמות גדולה מידי של פחמימות פשוט מורידים אותם ומעלים בשומן. (אני למשל, במסה עם 100-150 גרם פחמימה ביום לערך, חלבון 2-2.5 גרם לכל קילו והשאר שומן, בהתאם לכמות הקלוריות)

עוזר מבחינת רמות האנרגיה ותחושה של אי כבדות, וגם הרבה פחות נוזלי לאורך המסה שזה יתרון נחמד למי שלא אוהב את הנוזלים.

לא רואה גם איזה פגיעה בקצב התקדמות משקלי העבודה(כי זה יותר עניין של פלוס קלורי מאשר סוג אב המזון, למרות שלגוף הכי קל ליצור אנרגיה מגלוקוז), פשוט מרכז את רוב הפחמימה סביב שעות האימון. (שאר היום ארוחות של חלבון ושומן גבוה ומעט פחמימה)
מעולה!
זה בדיוק מה ששאלתי 😃
מן הסתם שהמאזן בין האומגה 3 ו-6 גורע - איך אתה משלים את זה? (אני כבר לוקח 6 קפסולות סטנדטיות ביום)
בנוסף, אילו מזונות עתירי שומן אתה צורך? (חוץ מאגוזי מלך, שקדים, טחינה, שמן זית... שאגב מאוד יקרים)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית