הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיאטת עתירת שומן

• פותח/ת השרשור Romann
  • פורסם בתאריך

Romann

משתמש מתחיל
48
0
נק' מוניטין:
0
48
0
אהלן,

האם דיאטת עתירת שומן לצורך העלאה במסת שריר נקיה היא מזיקה בדרך כלשהי?

למשל תפריט למתאמן ששוקל 70 קילו, בעל RMR של 2,100 קק"ל, שיראה כך:

160 גרם חלבון
150 גרם פחמימה
130 גרם שומן

2,410 קק"ל

• פותח/ת השרשור
גבנ"ץ 28%, בשר בקר
אין משמעות למקור השומן? לצרוך שומן רווי כמה שארצה? אין עדיפות לאומגה 3,6 ו9?
בנוסף, האם ידוע לך אם אני צורך מקורות שומן אלו אני אמור להגביר צריכת אומגה 3? ואם כן כמה?

אין משמעות למקור השומן? לצרוך שומן רווי כמה שארצה? אין עדיפות לאומגה 3,6 ו9?
בנוסף, האם ידוע לך אם אני צורך מקורות שומן אלו אני אמור להגביר צריכת אומגה 3? ואם כן כמה?
אין בעיה עם שומן רווי באופן כללי
וכמובן שגם צריכה של שומן אחר כמ חד בלתי רווי ורב בלתי רווי חשובה (זה כבר יש לך בשמן זית, בוטנים למיניהם וכד')
באשר לאומגה 3 - המקור הכי טוב הוא בתיסוף חיצוני, כי במזון מאוד קשה להגיע לכמות סבירה כלשהי

• פותח/ת השרשור
אין בעיה עם שומן רווי באופן כללי
וכמובן שגם צריכה של שומן אחר כמ חד בלתי רווי ורב בלתי רווי חשובה (זה כבר יש לך בשמן זית, בוטנים למיניהם וכד')
באשר לאומגה 3 - המקור הכי טוב הוא בתיסוף חיצוני, כי במזון מאוד קשה להגיע לכמות סבירה כלשהי
מכיוון שהתפריט עתיר שומן - האם 6 קפסולות סטנדרטיות מספיקות לאיזון בין חומצות השומן?

מכיוון שהתפריט עתיר שומן - האם 6 קפסולות סטנדרטיות מספיקות לאיזון בין חומצות השומן?
קשה להגיד. לאדם שצורך 200 גרם בוטנים (בוטנים שלמים או חמאת בוטנים טבעית) זה לא יהיה מספיק, בגלל כמות האומגה 6 העצומה שהוא מקבל.
דרך טובה לוודא שהיחס נשאר טוב בין אומגה 3 ו-6 היא לצרוך דגים בתפריט. יש בסופר סטייק טונה קפוא. מקור מעולה לחלבון, טעים ומכיל מעט שומן שרובו הוא אומגה 3. דג עדיף למטרה הזו יהיה סלמון, בצורת פילה סלמון קפוא או טרי. גם בקופסאות שימורים ניתן לצרוך דגים, כמו סרדינים (בשמן זית), סלמון במיץ טבעי, מקרל ועוד.
קפסולות אומגה 3 הן תמיד מקור טוב, אבל הוספה של מנת דג אחת ביום תיתן לך כמות גדולה של אומגה 3 וחלבון נהדר. וכמובן, הכל דל בפחמימה.

דרך נוספת לוודא שהיחס אינה נוטה בהגזמה לטובת האומגה 6 היא לבחור נכון את בחירת השומנים הצמחיים שאתה צורך. זית ושמן זית, אבוקדו ושמן אבוקדו, שקדים, אגוזי מלך ובוטנים (במידה נמוכה מהקודמים) הם מקורות טובים לשומן צמחי, כאשר המומלץ ביותר ביניהם הוא שמן קוקוס. שמן קוקוס מכיל בעיקר שומן רווי, עמיד לטמפרטורות גבוהות ולכן אינו נשרף כמו שמנים צמחיים אחרים ומכיל MCT. אלו טריגליצרדים בעלי שרשרת בינונית, שאינם נמצאים במידה מספקת במזון שלנו. גם צ'יה, פשתן והמפ הם מקורות צמחיים טובים לשומן, כאשר אלו מכילים בעיקר חומצת שומן מסוג אומגה 3 הנקראת ALA, אולם זו אינה פוטנטית כמו אחיה מקבוצת אומגה 3 - EPA ו-DHA הנמצאים בכמות גדולה בשמן דגים.
לעומת זאת, שומנים צמחיים מהם תרצה להימנע הם שמן סויה, שמן חמניות, תחליפי חמאה צמחיים (מרגרינה לדוגמה), שמן תירס, מיונז תעשייתי ובוטנים בכמות גדולה. הסיבות לכך הן היחס הגבוה לטובת אומגה 6 מול אומגה 3 והעיבוד התעשייתי שעוברים השמנים או המוצרים שמהם מפיקים את השמנים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית