הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פוסט נאצה אנטי וינגייט או למה לעולם לא אמליץ ללמוד שם

מצב
השרשור נעול

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
לא נכנס לסיבות בגללן אני כותב את הפוסט הזה אבל אני מניח שתבינו לבד, זה לא נושא חדש לרוב באי הפורום הזה.
הרבה חבר'ה שרוצים ללמוד תעודה של מדריך חד"כ שואלים אותי איפה כדאי ללמוד, מבחינתי התשובה פשוטה - איפה שהמרצים מעודכנים ולא חיים בשנות ה60!
להלן חלק קטן מהשטויות (העדכניות!) בהן נתקלתי השבוע -
סקווט רק עד 90 מעלות (נו זה כולנו מכירים)
דדליפט זה למתקדמים (גם פה ושם חידוש)
גוד מורנינג זה השטן (פעם ראשונה שאני שומע אבל לא מאוד מופתע)
בנצ' רק עם גב שטוח על הספסל - הקשתה בגב זה לספורטאים תחרותיים בלבד (נו באמת)
והיום היה לי חידוש גדול, דראגון פלאג (מי שלא מכיר שיחפש ביו טיוב) זה רע לחוליות ולא מומלץ!
כמובן שזה בא בשילוב "בלה בלה בלה מרצים וחוקרים באוקספורד ובה בלה בלה", כמובן שכשביקשתי איזשהוא מחקר על התרגיל הנושא הוסט באלגנטיות.

לסיכום? יש סיבה לזה שאני שולח מי ששואל ל"שיאים" ולא, אין לי מניות שם.

~פרקתי~

Iziktan קודם כל אל תזלזל באנשים שאתה לא מכיר. ולא, את ההכשרה והתואר היא לא עשתה בוינגייט אלא ברוסיה של לפני 30 שנה ושם גם היא התחרתה. והיא לא מאלה שיתנו abcd אלא יצא לי גם לראות אותה מלמדת הנפות אולימפיות. להערה השניה שלך תרשה לי לא להתייחס בכלל כי אני לא הסתמכתי רק על ההרגשה הסובייקטיבית שלי אלא על עוד נתונים.

Coldfire איך הרגליים היו אמורות להרים חלק אם הם על הספסל כלומר הם לא משתתפות בתנועה בכלל?

Iziktan קודם כל אל תזלזל באנשים שאתה לא מכיר. ולא, את ההכשרה והתואר היא לא עשתה בוינגייט אלא ברוסיה של לפני 30 שנה ושם גם היא התחרתה. והיא לא מאלה שיתנו abcd אלא יצא לי גם לראות אותה מלמדת הנפות אולימפיות. להערה השניה שלך תרשה לי לא להתייחס בכלל כי אני לא הסתמכתי רק על ההרגשה הסובייקטיבית שלי אלא על עוד נתונים.
לא מזלזל , אומר את האמת ,רוב האנשים בעלי הסמכה הם בעלי תעודה בלבד , בלי שום קשר ליכולת שלהם למציאות .
ויכול שפספסתי אבל איזה נותנים הצגתה?

את ההכשרה והתואר היא לא עשתה בוינגייט אלא ברוסיה של לפני 30 שנה ושם גם היא התחרתה. והיא לא מאלה שיתנו abcd אלא יצא לי גם לראות אותה מלמדת הנפות אולימפיות.
אם היא אמרה משהו לא נכון אז ההכשרה, התואר והנסיון שלה לא יהפכו את זה לנכון.

1. הבאתי לך ציטוט מתוך מאמר בפורטל.
2. מארק ריפטו בספר ss עמ' 95-96 מסביר את ההבדל בין רגליים על הרצפה לרגליים על הספה. מבחינתו אגב מדובר באופציה לגיטימית לחלוטין במיוחד לאנשים שסובלים מבעיות בגב התחתון. והוא מסביר שם שפוזיציה הזו המשקל שניתן ללחוץ קטן יותר. מי שרוצה יכול לקרוא את העמודים האלה

בתחרויות מותר להקשית את הגב ?
אין על כך הערות בחוקים בדרך כלל. מה שכן, בחלק גדול מהאיגודים אין לאפשר ניתוק של הישבן עם הספסל, דבר שמגביל את זווית הקשת שאתה יכול ליצור.

2. מארק ריפטו בספר ss עמ' 95-96 מסביר את ההבדל בין רגליים על הרצפה לרגליים על הספה. מבחינתו אגב מדובר באופציה לגיטימית לחלוטין במיוחד לאנשים שסובלים מבעיות בגב התחתון. והוא מסביר שם שפוזיציה הזו המשקל שניתן ללחוץ קטן יותר. מי שרוצה יכול לקרוא את העמודים האלה

איך מה שכתוב שם קשור לטענה שלך?

אין על כך הערות בחוקים בדרך כלל. מה שכן, בחלק גדול מהאיגודים אין לאפשר ניתוק של הישבן עם הספסל, דבר שמגביל את זווית הקשת שאתה יכול ליצור.

בכל האיגודים אסור להרים תחת.

בחלק מהאיגודים אסור להרים ראש והעקב צריך להשאר על הרצפה מה שמגביל את הקשת.

בדר"כ מה שהכי מגביל את הקשת זה גמישות הליפטר...

לגבי מה שנאמר כאן שרק ריפטו הוא סמכות להכשיר מאמנים... באמת שנגמרו לי המילים, זה נשמע כמו טבעוניים / מטיפים דתיים.

אין גבול לצרות אופקים.

בכל האיגודים אסור להרים תחת.

בחלק מהאיגודים אסור להרים ראש והעקב צריך להשאר על הרצפה מה שמגביל את הקשת.

בדר"כ מה שהכי מגביל את הקשת זה גמישות הליפטר...

לגבי מה שנאמר כאן שרק ריפטו הוא סמכות להכשיר מאמנים... באמת שנגמרו לי המילים, זה נשמע כמו טבעוניים / מטיפים דתיים.

אין גבול לצרות אופקים.
זאת הכת החדשה
@StarDust

1. הבאתי לך ציטוט מתוך מאמר בפורטל.
מה?, מה זה קשור עכשיו?

מסכים.

אני לא מתיימר להיות מבין גדול, ובהחלט שבנושא האימונים אני שבעתיים "מאחור" לעומת נושאים אחרים בהם אני מרגיש בקיא יותר.
את הידע שלי צברתי, בין היתר, גם מדבריו של ריפטו. ובהחלט מדובר באושיה מרכזית ואדם שיש הרבה מה לקחת ממנו. עם זאת, חבל שיש אוכלוסייה שמנתבת לדבריו באופן בלעדי. מלבדו, קיימים עוד הרבה אנשים מרכזיים שניתן, מכל אחד מהם, לקחת "משהו".

סך הכל אני בעד ורסטיליות, וכזו שבאמת נשענת על מדע ופרקטיקה מוכחים. לא כל "מומחה לחיטוב/עיצוב/בלבול השרירים" הוא אחד שיש ללכת בעקבות דבריו. לכן הסינון צריך להיות קפדני, ולאחר סינון שכזה, אני לפחות מגלה שיש כמה אנשים שבאמת שווה וכדאי לשמוע את דבריהם.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית