הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טקסס- לא מבין את מבנה התוכנית

• פותח/ת השרשור Crogam
  • פורסם בתאריך

Crogam

משתמש פעיל
561
5
נק' מוניטין:
5
561
5
אם הנפח הוא זה שבעצם משפיע על התקדמות באימון עצימות וללא הגדלת המשקל באימון הנפח לא הייתי מתקדם באימון בעצימות, אז למה בכלל עושים אימון עצימות כל שבוע? למה אי אפשר להתמקד רק בנפח, ואחרי פרק זמן מסויים, נגיד בשלב לפני תחרות לשלב את העצימות במקום לבזבז אימון שהיה אפשר להשתמש בו לעוד אימון נפח בהתאמה??

לא כמו הנפח.
ואם אתה לא מתקדם בעצימות אתה מוריד מהנפח לפי התוכנית.
הכוח נמדד בסופו של דבר בעצימות.
אבל אפשר גם לעבוד הבלוקים של נפח ללא עצימות, יש תוכניות שעובדות ככה בחלק מהזמן.
אם אני לא טועה כמו פנדליי למשל

אז בעצם מדד להתקדמות זה הנפח ?
יש דבר כזה לעבוד בדדליפט נפח ללא עצימות ?

מצד שני אם אני לוחץ חמישייה עם 115 ובנפח אני עושה 3x5 עם 105 ואעשה במשך חודש רק נפח אז אחרי החודש הזה כבר לא אצליח חמישייה עם 115.
דוגמא יותר טובה זה 5x5 עם 100

• פותח/ת השרשור
אבל גורם התקדמות מתבסס על הנפח
באת לשאול שאלה או לענות עליה?

תלוי בכל מיני דברים.
באתי לשמוע את הסברך וללמוד ממנו

אם הנפח הוא זה שבעצם משפיע על התקדמות באימון עצימות וללא הגדלת המשקל באימון הנפח לא הייתי מתקדם באימון בעצימות, אז למה בכלל עושים אימון עצימות כל שבוע? למה אי אפשר להתמקד רק בנפח, ואחרי פרק זמן מסויים, נגיד בשלב לפני תחרות לשלב את העצימות במקום לבזבז אימון שהיה אפשר להשתמש בו לעוד אימון נפח בהתאמה??
יש כל מיני סיבות שאני יכול לחשוב עליהן, המרכזית היא שמאימון נפח זמן ההתאוששות הדרוש הוא גדול יותר, לכן לאורך זמן ההתקדמות תפגע. בלי קשר שמדד להתקדמות באימון עצימות (נניח rm5) מדויק יותר מאשר rm5 ל5*5 .

טקסס זאת רק שיטה אחת מיני רבות שמתבססת על עיקרון הבלוקים.טקסס עושה את זה על בסיס שבועי , יש תוכניות שמחלקות את זה אחרת.יש תוכניות (למשל של מרימי משקולות אולימפים) כאשר ההפרדה בין הבלוקים היא של חודשים ,כאשר ההבנה שכוח הוא מרכיב של שלושה דברים,מהירות הפעלת שריר (בלוק עבודה מהירה) ,מסת שריר (הירפטרופיה) ובלוק הפעלת כוח מקסימלי ע"י שרירים ומערכת העצבים (בלוק כוח).

אם תעבוד על נפח אתה תפספס שתי גורמים חשובים אחרים של להתחזק . אם אתה מחליט לפני התחרות להתחיל להרים כבד,אתה צריך לעבוד ממש לפי לו"ז שנתי של הכנה ופיק לתחרות (ולעבוד לפי 3 תוכניות שונות כל כמה חודשים) ,וממה שאני אנחש זה לא מה שאתה רוצה . אם סתם לא בא לך להרים כבד , ואתה רוצה את הכיף שבלהרים משקלים ללא להעמיס על מערכת העצבים ,זאת בחירה שלך כמובן ,אבל כמו שאמרתי אתה תזניח שתי גורמים חשובים בלהיות בנאדם חזק .

אם אתה מחליט לפני התחרות להתחיל להרים כבד,אתה צריך לעבוד ממש לפי לו"ז שנתי של הכנה ופיק לתחרות (ולעבוד לפי 3 תוכניות שונות כל כמה חודשים)
איזה תוכניות?
פיק אפשר לבנות גם בדרך הכי פשוטה ולינארית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית