הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טקסס- לא מבין את מבנה התוכנית

• פותח/ת השרשור Crogam
  • פורסם בתאריך

Crogam

משתמש פעיל
561
5
נק' מוניטין:
5
561
5
אם הנפח הוא זה שבעצם משפיע על התקדמות באימון עצימות וללא הגדלת המשקל באימון הנפח לא הייתי מתקדם באימון בעצימות, אז למה בכלל עושים אימון עצימות כל שבוע? למה אי אפשר להתמקד רק בנפח, ואחרי פרק זמן מסויים, נגיד בשלב לפני תחרות לשלב את העצימות במקום לבזבז אימון שהיה אפשר להשתמש בו לעוד אימון נפח בהתאמה??

לאנשים שלא יכולים להתקדם על בסיס שבועי.
אם ניקח לדוגמא אדם שעושה סקוואט 180 קילו לחמישייה ולא מצליח להתקדם ואז הוא עובר לחודש-חודשיים נפח, אחרי החודש-חודשיים האלה הוא כבר לא יצליח לעשות חמישייה עם 180 מכיוון שבנפח הוא עבד עם משקלים יותר נמוכים, אני טועה ?

• פותח/ת השרשור
לאנשים שלא יכולים להתקדם על בסיס שבועי.
אוקיי בוא ניראה אם הבנתי.
נגיד שהטכניקה, שינה ותזונה הכל תקין ואני לא מצליח להתקדם באימון עצימות אז למה בעצם מורידים מהנפח אם בו אני מתקדם? כי המטרה בעצם היא העצימות וצריך לדעת לסכרנן בין הנפח לעצימות בתוכנית הזאת?
@coldfire תן לי בקשה משהו בנוי שאני יכול ללכת לפיו

נערך לאחרונה:
אם יש לו 180 לחמישיה, אחרי חודשיים של נפח אמור לעשות משהו בסביבה של 180 לחמש חמישיות.
אוקיי בוא ניראה אם הבנתי.
נגיד שהטכניקה, שינה ותזונה הכל תקין ואני לא מצליח להתקדם באימון עצימות אז למה בעצם מורידים מהנפח אם בו אני מתקדם? כי המטרה בעצם היא העצימות וצריך לדעת לסכרנן בין הנפח לעצימות בתוכנית הזאת?

מורידים מהנפח כדי לבדוק אם זה לא בגלל שצברת קצת עייפות מכל התוכנית ולא התאוששת טוב. לפעמים גם מוסיפים נפח.

• פותח/ת השרשור
אם יש לו 180 לחמישיה, אחרי חודשיים של נפח אמור לעשות משהו בסביבה של 180 לחמש חמישיות.

מורידים מהנפח כדי לבדוק אם זה לא בגלל שצברת קצת עייפות מכל התוכנית ולא התאוששת טוב. לפעמים גם מוסיפים נפח.
אם אחרי הורדת הנפח המשכתי להתקדם בעצימות ממשיכים עם הורדת הנפח?

• פותח/ת השרשור
אם זה מספיק, אז כן. אם לא, מתחילים להוסיף. זה לא חקוק באבן.
נתת לי נקודת מבט אחרת להסתכל על זה.
עוד משהו שאני רוצה לשאול אותך.
האימון הנפח בתוכנית לוקח לי המון זמן בסביבות השעתיים והדבר מקשה לי בעיקבות אורך האימון במהלך התפקוד היומי האם אני יכול לעשות שינוי קטן בתוכנית ולהעביר לי הדדליפט ליום שני ובעיקבות זה הפאוורקלין יעבור ליום שישי ושאר האימונים יבוצעו רגיל בראשון שלישי וחמישי ואז יוצא מצב שזה בעצם כאילו 5 אימונים בשבוע אבל זה אותו דבר רק פרסתי את זה ליותר אימונים מבחינת הנוחות אישית הדבר אפשרי??

נתת לי נקודת מבט אחרת להסתכל על זה.
עוד משהו שאני רוצה לשאול אותך.
האימון הנפח בתוכנית לוקח לי המון זמן בסביבות השעתיים והדבר מקשה לי בעיקבות אורך האימון במהלך התפקוד היומי האם אני יכול לעשות שינוי קטן בתוכנית ולהעביר לי הדדליפט ליום שני ובעיקבות זה הפאוורקלין יעבור ליום שישי ושאר האימונים יבוצעו רגיל בראשון שלישי וחמישי ואז יוצא מצב שזה בעצם כאילו 5 אימונים בשבוע אבל זה אותו דבר רק פרסתי את זה ליותר אימונים מבחינת הנוחות אישית הדבר אפשרי??

12 Ways To Skin The Texas Method

זה משהוא ש @coldfire פרסם בעבר הרחוק.

יש שם כמה דוגמאות לשינויים שאפשר לעשות.

• פותח/ת השרשור
  • פותח/ת השרשור
ראשון-
bench press 5x5
שני-
back squat 5x5
power clean 5x3
חמישי-
front squat 3x10
bench press 1x5
press 3x10
שישי-
back squat 1x5
deadlift 1x5

תאשר לי את התוכנית כדאי שאוכל להתחיל אותה ;]
@coldfire

ראשון-
bench press 5x5
שני-
back squat 5x5
power clean 5x3
חמישי-
front squat 3x10
bench press 1x5
press 3x10
שישי-
back squat 1x5
deadlift 1x5

תאשר לי את התוכנית כדאי שאוכל להתחיל אותה ;]
@coldfire
אתה רוצה לעשות פרונט סקוואט יום לפני עצימות סקוואט? רעיון רע.

• פותח/ת השרשור
למה אתה רוצה לעשות פרונט סקוואט?
אוהב ולא רוצה לוותר עליו אפשר לעשות ככה:
ראשון-
back squat 5x5
deadlift 1x5

שני-
puss press 5x5

שלישי-
front squat 3x10

רביעי-
Bench press 3x6

חמישי-
back squat 1x5
power clean 5x3

שישי-
puss press 1x5

עכשיו חלקתי את זה קצת יותר אבל זה לא משנה ולא מפריע לי הפריסה הזאת העיקר שהפרונט השאר. בכל מקרה אני יכול להעביר את האימון ביום רביעי לשישי אבל אם זה לא עדיף אין לי בעיה להשאיר ככה מבחנתי אין בעיה להגייע כמה שצריך רק שהאימונים יהיו קצרים יותר עקב העומס ביומיום.

@Crogam איך הגעתה לתוכנית כזאת ? למה לשאול על טקסס כאשר ברור שאתה רוצה לעשות מה שבא לך ?
תהנה בתוכנית שלך

נ.ב
ניראה לי ששחכתה את שבת. תוסיף jump squat

אוהב ולא רוצה לוותר עליו אפשר לעשות ככה:
ראשון-
back squat 5x5
deadlift 1x5

שני-
puss press 5x5

שלישי-
front squat 3x10

רביעי-
Bench press 3x6

חמישי-
back squat 1x5
power clean 5x3

שישי-
puss press 1x5

עכשיו חלקתי את זה קצת יותר אבל זה לא משנה ולא מפריע לי הפריסה הזאת העיקר שהפרונט השאר. בכל מקרה אני יכול להעביר את האימון ביום רביעי לשישי אבל אם זה לא עדיף אין לי בעיה להשאיר ככה מבחנתי אין בעיה להגייע כמה שצריך רק שהאימונים יהיו קצרים יותר עקב העומס ביומיום.
אתה מתכוון להגיע לחדר כושר בשביל 1x5 ?
או יותר מוזר , לבוא בשביל 3x10 ???

• פותח/ת השרשור
@Crogam איך הגעתה לתוכנית כזאת ? למה לשאול על טקסס כאשר ברור שאתה רוצה לעשות מה שבא לך ?
תהנה בתוכנית שלך

נ.ב
ניראה לי ששחכתה את שבת. תוסיף jump squat
לא נעול על כלום רק זורק אפשרויות אם שאלתי זה אומר שאני כאן לייעוץ. יש לי בעיה לאימונים ממושכים בגלל אורך החיים שלי כרגע אין לי בעיה להגדיל את כמות האימונים.
אתה מתכוון להגיע לחדר כושר בשביל 1x5 ?
או יותר מוזר , לבוא בשביל 3x10 ???
אני מתאמן בבית אז אין בעיה

• פותח/ת השרשור
זה אותו תוכנית טקסס רק פרוסה ליותר ימים לא הבנתי איפה הבעיה
אם אתה הולך לפצל לעליון-תחתון אל תעשה שום סקוואט חוץ מנפח ועצימות. אני עשיתי טקסס עליון תחתון במשך הרבה זמן, ועשיתי רק נפח ועצימות וזה הלך מעולה.
ומה לגבי הבנץ ברביעי לאיפה להעביר אותו או להשאיר אותו ברביעי? הסיבה שהשארתי אותו כי נסיתי לחכות את התבנית המקורית שיש לחיצה באימון התאוששות לתהאוששות (כרגע התרגיל העיקר הוא הפוש פרס לחודש הקרוב ואז אחזור ללחיצה עיקרית בנץ פרס)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית