הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון גב עגול בדד...

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
אני יודע שהיו כאן אין סוף ויכוחים על הנושא, אבל אני כבר אבוד עצות...

אז ככה, מאז ומתמיד עשיתי דד עם גב עגול, בשנתיים האחרונות תמיד ניסיתי להוריד משקל ולעשות עם גב ישר, הבעיה היא שבאזור ה160 קילו אני לא מצליח לשמור על גב ישר או להתקדם.
ברגע שאני עושה דד עם גב עגול הכל מרגיש יותר טוב, אין כאבים ואני מסוגל להרים הרבה יותר.
ניסיתי עם חגורה, בלי חגורה, עם משקל נמוך ואף ריסטים ותמיד הגב מתעגל ב160+.

קשה לי להאמין שזה עניין של טכניקה כי הטכניקה שלי טוב (לפחות עד שאני מגיע לסט כבד ואז הגב מתעגל).

יכול להיות שככה אני בנוי? ושככה אני אמור למשוך? אומנם אף פעם לא היו לי כאבים אבל אי אפשר לדעת מה יהיה בהמשך.

בקיצור, אשמח לשמוע את דעתכם.

עייפתי מהדיונים האלה.
מי שרוצה לשבור את הגב שלו, שיהיה לו בהצלחה עם זה.
לשבור? נשמע אנטי
שמע אריאל מזה יעזור לך לפתוח את הפוסט אם קראת כבר ויכויים בנושא, אתה פשוט תפתח עוד ויכוח. תעשה מה שבא לך.

אני יכול להגיד שעוד לא נתקלתי ולא שמעתי על פציעה מגב עגול.
אני אישיץ התחלתי לעגל ב140 והגעתי ככה ל225×5×5 בלי בעיות. אני לעולם לא ארים יותר עם גב ישר זה מטומטם ולא יעיל.

אני יודע שהיו כאן אין סוף ויכוחים על הנושא, אבל אני כבר אבוד עצות...

אז ככה, מאז ומתמיד עשיתי דד עם גב עגול, בשנתיים האחרונות תמיד ניסיתי להוריד משקל ולעשות עם גב ישר, הבעיה היא שבאזור ה160 קילו אני לא מצליח לשמור על גב ישר או להתקדם.
ברגע שאני עושה דד עם גב עגול הכל מרגיש יותר טוב, אין כאבים ואני מסוגל להרים הרבה יותר.
ניסיתי עם חגורה, בלי חגורה, עם משקל נמוך ואף ריסטים ותמיד הגב מתעגל ב160+.

קשה לי להאמין שזה עניין של טכניקה כי הטכניקה שלי טוב (לפחות עד שאני מגיע לסט כבד ואז הגב מתעגל).

יכול להיות שככה אני בנוי? ושככה אני אמור למשוך? אומנם אף פעם לא היו לי כאבים אבל אי אפשר לדעת מה יהיה בהמשך.

בקיצור, אשמח לשמוע את דעתכם.

אם הגב שלך מתעגל ב-160 ולא רק במשקלי שיא, זה כן עניין טכני. או שהזוקפים לא מספיק חזקים כדי להחזיק את הגב במצב הנכון, או שאתה לא מתאמץ מספיק/לא יודע להחזיק אותם. במקרה הראשון, לא עשית מספיק עבודה כדי להחזיק את הגב עם משקל גדול יותר, ובמקרה השני אתה פשוט לא יודע להשתמש בזוקפים בצורה נכונה.
לשבור? נשמע אנטי
שמע אריאל מזה יעזור לך לפתוח את הפוסט אם קראת כבר ויכויים בנושא, אתה פשוט תפתח עוד ויכוח. תעשה מה שבא לך.

אני אישיץ התחלתי לעגל ב140 והגעתי ככה ל225×5×5 בלי בעיות. אני לעולם לא ארים יותר עם גב ישר זה מטומטם ולא יעיל.

די כבר עם זה. תמשוך איך שאתה רוצה, אבל להגיד שלמשוך עם גב ישר זה מטומטם ולא יעיל - זה מטומטם.

עזוב רגע את עניין הבריאות בצד שהוא גם מאוד חשוב. אני לא מבין איך אתה לא רואה את היעילות במשיכה עם גב עגול, כמה משקל זה מוסיף לך בהרמה.
כי הטענה היא שמיד כשמעגלים גב פורצים דיסק?

לא דיברתי על סומו דדליפט.

וואלה צודק, הסרטון הזה אומר הכל. מצטער טעיתי כל הזמן, למה לא נתקלתי בסרטון הזה בעבר למה...

לשבור? נשמע אנטי

אתה מדבר על גב עליון עגול או גב תחתון עגול?

כאשר הגב העליון עגול הידיים מגיעות יותר נמוך, מה שמוריד טווח תנועה מהגפיים, כלומר הוא מתחלק עכשיו גם על הגב העליון. זה גם נותן להיות עם גב תחתון יותר אנכי בגלל טווח התנועה. ככל שהגו יותר אנכי מופעלים עליו הרבה פחות כוחות גזירה, הרבה פחות עומס על החוליות. אישית אני מרגיש גם נעול הרבה יותר טוב בגב תחתון כאשר העליון עגול.
גב עליון עגול נותן גם יעילות מכאנית בהרמה וגם מוריד עומסים מהגב התחתון, הגב העליון אמנם נמצא ביותר "סיכון" אבל הסיכון הזה לא באמת ממשי מאחר והוא בנוי הרבה יותר טוב לעמידה בעומסים, זה גם מאושש מחקרית.
באמת אני לא רואה שום סיבה להרים בהקשתה בדדליפט כמו הרגלם של הוויטליפטרים, הסיבה היחידה היא להתחזק במצב הזה וזה נוגע ספציפית אליהם.

ניתן לראות בבירור על מה אני מדבר בסרטון הבא כשמסתכלים טוב על ההבדלים בין התנוחות.

ואני בטוח שאתה גם מצליח להחזיק את הגב התחתון נעול כשהגב העליון שלך בפיפה. כולם כאן הפכו לקונסטנטינובס.
לקח לי זמן אבל בסוף למדתי. וזה משתפר כל הזמן.

קבצים מצורפים

• Screenshot_2016-10-08-15-37-26.png
    Screenshot_2016-10-08-15-37-26.png
    KB 412.7 · צפיות: 200
ניתן לראות בבירור על מה אני מדבר בסרטון הבא כשמסתכלים טוב על ההבדלים בין התנוחות.

לקח לי זמן אבל בסוף למדתי. וזה משתפר כל הזמן.

אתה מראה לי גב כמעט ישר, בתמונה, עם 60 קילו? תראה לי איך התנועה נראית במשקל כבד.
אגב, בסרטון הוא מדבר על השכמות. ברור שאתה לא אמור לנסות לקרב אותן במשיכה. אין לזה קשר למנח של עמוד השדרה.

מדובר על 100 קילו. עם משקל גבוה זה גם נראה יותר טוב, לאחרונה עשיתי ריסט גדול ואין לי סרטונים מהחודשים האחרונים. בעוד שבועיים יהיה 150-160 קילו שזה כבר משקל סביר בשביל בחור שחזר להתאמן לאחרונה. אוכל להראות לך אז.
סרטונים ישנים יותר מהתקופה שהייתי בשיא אין מה להראות כי כמו שאמרתי זה סקיל שלמדתי עם הזמן וכל הזמן משתפר. וגם אז לא קיבלתי שום פריצת דיסק.
אני לא זוכר מה הוא אמר בסרטון וזה לא באמת מעניין. רואים בבירור גב עליון עגול במצב אחד לעומת השני, ממש לא רק שכמות.

אוקיי, 100. whatever. כל מה שרואים בתמונה הזו זה גב עליו ותחתון משוחררים ממש טיפה. לא רואה איך זה תומך בקייס שלך. ומה זה קשור לפריצת דיסק? פותח האשכול דיבר על כך שהוא לא מצליח למשוך נכון. לא היה כאן דיון על סכנות פציעה.
אני לא זוכר מה הוא אמר בסרטון וזה לא באמת מעניין. רואים בבירור גב עליון עגול במצב אחד לעומת השני, ממש לא רק שכמות.

ברור שזה לא באמת מעניין. יצא בטעות שהבאת סרטון לא רלוונטי להעביר את הנקודה שלך. אופס.

גב תחתון אצלי פלס לא משוחרר טיפה ולא נעליים. גב עליון עגול מעט. כמו שאמרתי במשקל גבוה הוא מתעגל יותר.
אם אתה רוצה אעלה מאוחר יותר תמונה עם משקל נורמאלי, אין לי סרטונים מלפני חצי שנה אבל יש אצל אישתי בטלפון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית